ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 04.04.2014
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Radauti
ÎNSCRIS: 24.01.11
STATUS: SENATOR
DATE SEJUR
FEB-2014
DURATA: 1 zile
cuplu fara copii

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 11 MIN

Ce se mai poate vizita pe langa Efes

Ilustrație video-muzicală
FLORI DE IASOMIE,,-


TIPĂREȘTE URM de aici

Despre Casa Fecioarei Maria, Selcuk, Sirince, Pestera Celor 7 Adormiti etc. s-a scris foarte mult (si foarte bine) pe site si nu prea am a aduce multe informatii (si poze) noi. As mentiona articolele lui @adryana, @RossoNero si @biancuta, iar reviewurile lui @florinbad din sectiunea Turcia Altfel, nu mai au nevoie de nici un fel de reclama. Mai multe dintre articolele despre Casa Fecioarei, le gasim si in sectiunea de Excursii din Kusadasi.

Deoarece s-a scris foarte bine despre aceste locuri, o sa trec doar succint peste ele si am sa zic cate ceva despre impresiile care mi le-au facut. Sper ca pozele sa fie mai de folos.

Principalul meu scop in Selcuk, a fost vizitarea orasului antic Efes, despre care am scris cate ceva. Ideea acestui review, e mai mult: ce se poate face o zi pe langa Efes.

Dupa ce am iesit de la Efes, am facut dreapta urmand indicatoarele spre Pestera celor 7 Adormiti (“... snorted we in the Seven Sleepers’ den? ” – vorba lui Donne). La iesirea din parcare, am fotografiat din masina si o bucata din tribuna stadionului. Cred ca era stadionul. Tot pe langa stadion, s-a gasit un cimitir al gladiatorilor. Puteti vedea un documentar interesant despre acest cimitir, aici – “The Gladiator Graveyard” (youtube).

Pestera Celor 7 Adormiti, e pe celalat versant al Dealului Panayır. Langa deal, e si un restaurant (nu foarte stralucit) cu gozleme. Se parcheaza in spatele restaurantului, intr-un fel de pomat si se urca pe o cararusa (vreo 20 de m) pana la pestera.

Pesterile si locul unde era vechea biserica sunt inchise, dar se pot face poze de la gard. Inauntru era un paznic si l-am intrebat daca se deschid, sau trebuie platit pe undeva si mi-a zis ca nu. Faci cateva poze de la gard si inapoi.

Mai multi copaci de prin zona, sunt plini de biletele. Cred ca treaba asta cu biletelele si naframele legate prin copaci e un obicei grecesc. De ex. in Cipru, in partea turca, pana sa se deschida granitele cu grecii, nicaieri nu am vazut basmale legate in copaci. Dupa ce s-au deschis granitele si au inceput sa viziteze grecii, au aparut copaci impodobiti in felul asta. Copaci din zone, fara obiective pe langa ele. De obicei prin varful unui deal, de unde este panorama frumoasa.

Problema e ca leaga si pungi, servetele, carpe... orice; si nu e cine stie ce impodobire. Nu cred ca-i place copacului prea tare. Ciudat obicei.

In locul unde era pestera, s-a ridicat mai tarziu o biserica si era un centru important de pelerinaj in perioada crestinismului. Acum din biserica nu a mai ramas mare lucru, se pot doar vedea locurile unde era mormintele. Interesant, dar mai mult de 5-10 minute, nu dureaza toata vizita. Macar e gratis. :) Am vazut, fotografiat... plecat.

Casa Fecioarei Maria

Dupa vreo 5-6 km, se ajunge in varful dealului Bul Bul, acolo unde gasim “casa”. Drumul e destul de ingust si nu gasesti loc de parcare ca sa fotografiezi panorama – foarte frumoasa inspre Selcuk. Sunt si mai multe indicatoare care interzic parcarea. Cred ca poate fi destul de periculos, daca se parcheaza pe marginea drumului. Nu recomand mersul pe jos, pana acolo, deoarece e mult trafic, e panta, drumul e ingust etc.

De sus, se vede orasul Selcuk destul de frumos, cu dealul Ayasoluk (pe care e citadela). Se trece si pe langa Intrarea de sus in Efes. Foarte interesante sunt si bucatile de ziduri de aparare care inconjurau orasul antic.

Cand se ajunge in varful dealului, se plateste parcarea si biletul. Parca am dat vreo 20 TL pentru masina si pentru noi. Nu mai retin exact cat. De vazut si aceasta pagina, desi nu sunt sigur daca e cea oficiala: meryemana.info. Astia sunt bani care-i ia primaria orasului Selcuk. Cei de la “bisericuta”, scriu ca ei nu primesc din acesti bani si ca incurajeaza donatiile. Oricum, dinauntru se iau lumanari si acolo se mai lasa bani.

Pe cand cautam ceva documentare despre Ephes, m-am speriat de numarul “predicilor” pe care le-am gasit pe youtube. Nu am stat sa le analizez, dar e plin de ele – majoritatea pastori americani. Sunt cateva fundatii “non-profit”, crestine care au facut investitii prin zona. De vazut si pagina The Ephesus Foundation (ephesusfoundationusa.org) – o organizatie familiala din Missouri, USA. Pe la Biserica Sf. Ioan si prin Sirince, am gasit tablite despre o alta fundatie “non-profit” crestina, numita: “The American Society of Ephesus, Inc. ” (George B. Quatman Foundation) – (theamericansocietyofephesus.org). Paginile celor doua fundatii, cred ca sunt interesante de vazut. Ei au strans si au dat fonduri si pentru celelalte locatii, dar se pare ca li s-a dat “mana libera” cel mai mult la Casa Fecioarei. Oricum, daca vedeti paginile va dati seama despre ce e vorba, stigmate, viziuni, rugaciuni etc. Pe site sunt si cateva poze, cu casa, cum arata cand a fost descoperita. Era o capelita, la care veneau grecii din Sirince.

Despre Quatman Foundation, nu gasesti multe pe pagina lor, dar se pare ca George Quatman, e un “believer” american, care aflandu-se prin Efes, a avt si el o viziune cu Fecioara Maria:

"... the Blessed Virgin Mary appeared to them in the sky over Ephesus, symbolizing her wish that the work be carried on with these projects in the following order: First, restoration of the tomb of St. John; secondly, restoration of the Church of Mary; and thirdly, of her home at Panaya Kapulu, placing herself - humble as she is always - last in the program. "

El a infiintat fundatia si s-au concentrat pe renovarea obiectivelor crestine. Se pare ca scopul nu era nici stiintific, nici turistic ci mai mult religios. Familia lui a continuat traditia si au fost prezenti la vizitele papilor. Un articol interesant este si asta. Redau un paragraf care mi s-a parut mai interesant:

“When George B. Quatman made his first visit to Ephesus in 1955, Mary's house was only well known to locals. He was distraught to find it and the basilicas of St. Mary and of St. John in a state of neglect. He had a vision of Mary that showed him the sites in restored condition, and the next year he returned to found the American Society of Ephesus. Restoration of the ancient ruins of the Basilica of St. Mary - site of the Council of Ephesus that proclaimed Mary the mother of God in 431 - and the Basilica of St. John is ongoing. Years ago the Society also began restoring the Church of St. John the Baptist in Sirince, Turkey. Today access to the shrines has improved, and increased tourism, particularly from cruise ships stopping in nearby ports, draws more than 1 million visitors a year to Ephesus. To the dismay of the Quatmans, the Turkish government erected gates to charge admission to St. John's Basilica and Mary's house when the number of visitors increased. The Society has turned to projects honoring Mary in the United States in recent years as the Patriot Act has made it difficult to fund the projects in Turkey. It maintains the shrine to Our Lady of Fatima at Indian Lake in Russell's Point, Ohio, created by their grandfather in 1964. ”

Nu mai ma bag in detalii. Pe langa nemtoaica Anna Katharina Emmerick, mai vad mentionata o alta stigmata, de data asta belgianca: Rosalie Put.

Pe scurt, impresia mea a fost ca aici catolicii americani sunt la putere. Vizitele papilor, au adus multa reclama locului. Personal, toata treaba mi se pare o mare teapa si nu cred ca merita banii, daca nu sunteti o persoana religioasa/credincioasa.

Intri, decartezi mai mult decat e nevoie (pentru ce obiectiv este) intri intr-o capelita pe o usa, iesi pe alta, (vara probabil stai si la ditamai coada) pui o lumanare, legi o naframa, bei o gura de apa de izvor, arunci un ochi prin magazinul de suveniruri... si gata. Not my cup of tea.

Ma indoiesc ca asa ceva si-ar fi dorit Fecioara. :)

Sotioara, a fost foarte impresionata de aceasta vizita si a spus ca a fost un highlight al calatoriei.

Lucrurile care mi-au placut mie: am vazut o veverita, iar un maslin de langa casa, unul tanar, plantat in scorbura unuia batran... iar mi-a placut.

In concluzie, overrated, scump si “touristy”. Daca nu sunteti religiosi, nu pierdeti nimic. Dar asta e doar parerea mea si-mi dau seama ca mi-i pun in cap (unul peste altul) si pe cei trei papi care au vizitat zona. Ma mir ca Biserica de Est... nu zice nimica impotriva incursiunilor latinilor, in teritorii ex-ultra-ortodoxe. :)

Inainte de a merge la Efes, vizitasem si Moscheea Isa Bey. Mi s-a parut o moschee foarte interesanta. E foarte diferita de cele care le vazusem pana acum. Cred ca a fost si printre primele moschei cu curte interioara, protejata de ziduri; facund un fel de mixaj, intre un CaravanSaray si o moschee. Seamana putin cu manastirile si bisericile fortificate de la noi. Interesante mi s-au parut si minaretele. Multe influente persane. Ar trebui sa studiez mai multe despre Imperiul Selgiuc. Otomanii, sunt urmasii lui Osman, turcii chiar le spun: Osmanlıi (adica “de al lui Osman”) si au aparut mai tarziu. Ce gasim prin Selcuk, sunt obiective, de dinaintea otomanilor.

Pe langa Isa Bey, sunt si ruinele catorva hamamuri. Cam aici, bateau constructiile, care erau legate de Drumul Matasii. Faceai un KervanSaray (Palatul Caravanelor) – care era un fel de han, cu o curte aparata unde puteai parca slujitorii si camilele; hamamuri – unde mergeai la o baie si moschei. De altceva nu prea aveai nevoie, deoarece erai mai mult pe drum.

Am vizitat moscheea la o ora matinala si vanzatorii de la tarabele din fata inca nu venisera. Tarabele erau pazite de mai multi catei. Fie legati, fie in custi. Incepusera astia sa latre de mama focului. Intrarea a fost libera – de fapt nu era nimeni pe acolo cand am vizitat noi.

Cand ne-am intors de la Efes, am gasit si intrarea la St. Jean, pe dealul Ayasoluk. Era o parcare mare in fata (goala), dar scria pe o tablie ca vor 8TL si am mers si am parcat putin mai la vale pe o straduta.

Dintr-o masina din parcare, a venit unul la noi... ca vindea ceva – probabil era ala cu “monedele” stravechi. Nu a avut timp sa-si prezinte marfa, deoarece a vazut ca nu suntem interesati.

Din Biserica bizantina, nu s-a pastrat mare lucru, dar pe o tablita, am gasit ca daca ar fi reconstruita ar fi a 7 catedrala ca marime din lume. Imparatul Iustinian, a construit aici – cel cu Sf. Sofia. Unele “renovari” mi s-au parut destul de din topor. Trebuie sa ai imaginatie, sa reconstruiesti in gand catedrala. Lucru care ajuta, e o macheta plasata inspre cetate. Te uiti la macheta, te uiti la ruine si tot asa.

Oricum, se pare ca a fost o constructie extrem de serioasa. De fapt ruinele sunt un amestec intre constructii bizantine si vechi constructii greceti. Pe Ayasoluk, avand-si sediul Efesul, inainte de a se muta intre cele doua dealuri (in locul care-l vizitam astazi), ca mai apoi, cand s-a retras marea, sa se reintoarca pe Ayasoluk. Deci sunt ruine din diferite perioade.

Privelistea de pe terasa, inspre Isa Bey si Coloana singuratica a Templului Zeitei Artemis este de asemenea frumoasa. Cronologic, cam asa a mers treaba. Prima data Templul Zeitei Artemis, oras grecesc pe deal. Se muta orasul, intre dealuri, puternice influente romane, perioada de glorie. Portul se inchide, orasul decade, Efesul se muta din nou pe Ayasoluk, cetatenii (acum crestini) distrug templele pagane, si folosesc materialele la noile constructii. Apar turcii selciugi, moschee, intre Templul lui Artemis, si Biserica Sf. Ioan de pe deal.

Cetatea din varful dealului –cu ziduri bizantine, reintarite de catre turci, este inchisa vizitatorilor. Am inteles ca s-a prabusit un zid. O pozasem de la distanta, si-am vazut ca in spatele zidurilor nu se afla mare lucru. O moschee selciuida, similara cu cele din oras si ramasitele unui turn bizantin (cred).

Am mers si la Muzeul Efes, din centrul Selcuk, dar inca e inchis. Cel putin aici se lucra si probabil il vor redeschide in viitorul apropiat.

Satul Şirince

Şirince e un sat grecesc, aflati la cativa km. de Selcuk. El a fost locuit de greci pana pe la 1920, cand cu razboiul de indepenta al Greciei de sub otomani. Atunci au avut schimburi de populatii si grecii au plecat iar turcii din Grecia au venit aici.

Ma asteptam sa vad multe plantatii de vita de vie, dar in schimb am vazut multe plantatii de maslini. Nu am mai vazut pana acum, maslini plantati pe dealuri cu o panta cu o inclinatie atat de mare.

Ajunsi in sat, am vrut in prima instanta sa fentam parcarea cu plata, dar am mers putin si ne-am dat seama ca nu merge. Chiar cum ajungeti in sat, sunt doua parcari mari, cu plata. Am parcat in cea din stanga – 5TL. Platiti cand plecati.

Prin parcare se plimba si unul care vindea coronite din flori, de pus pe cap. Deoarece eram in weekend erau foarte multi turisti turci. Se pare ca satul are mare succes la localnici.

Dupa ce-am lasat masina in parcarea cu plata, am mers aiurea prin sat. Casutele si drumurile sunt interesante. Am urmat indicatoarele spre Kilisesi (Biserica Sf. Ioan Botezatorul). Asta se pare ca e obiectivul principal din sat.

Pe stradutele care duc la biserica, isi intind tarabele fel de fel de babute si comercianti. Vindeau vinuri, impleteau ciorapi, broderii, dulceturi etc.

Biserica a fost vandalizata si-n interior nu s-a salvat mare lucru. Din nou am gasit o tabile cu Quatman Foundation.

Sub biserica, sunt niste camere, care spun ei ca erau “Casa Preotului”, aici e amenajat un fel de depozit/magazin de vinuri. Camerele sunt putin luminate, iar in boxe era ceva muzica religioasa catolica.

Un lucru care mi-a placut – am cumparat paine de casa, de la un cuptor de langa drum. A scos painea direct din cuptor. Am dat 5 Tl pe o paine. Cuptoare de genul celui din Fata mosului si fata babei.

Am mancat si la unul din restaurante – “Ayşe Hanımın Yeri”... (Localul Doamnei Ayşe). Preturile au fost bune si mancarea gustoasa. Multe sucuri de fructe, stoarse, dar se poate bea si alcool fara probleme. Merg tare mult pe ideea asta de mancare ca la tara, ecologica etc. Sunt renumiti si pentru vinurile de casa din zona.

In general, satul mi s-a parut foarte frumos, desi in unele locuri, au exagerat cu comercialismul – de ex. pe un zid, era pictata faza cu intalnirea degetelor de pe Capela Sixtina – si venea exact ca nuca-n perete lucrarea lui nenea Michelangelo, intr-un sat ortodox.

M-as fi simtit mult mai bine, daca as fi vazut un sat turcesc, cu locuitori turci, pregatiti pentru turisti. Tot mixajul asta, de case grecesti cu tarani turci... nu mi-a picat bine.

Oricum o vizita pe aici e frumoasa, relaxanta si interesanta. Va recomand sa veniti pe la amiaza ca sa si mancati in zona. Locul ofera multe “photo oportunities” si merita vazut.

Dupa Şirince, am fost si pana la Pamucak si Kusadası. Toata zona am terminat-o mai repede decat ma asteptam.

Pe seara am ajuns la hotelul din Izmir, avand in plan Pergamonul, pentru a doua zi dimineata.

Recomand o vizita in Selcuk si Sirince.

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de TraianS in 04.04.14 12:57:54
Validat / Publicat: 04.04.14 15:14:49
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în TURCIA.

VIZUALIZĂRI: 4058 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

14 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (TraianS); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P35 Drum inspre biserica... Satul Şirince.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 33500 PMA (din 35 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

14 ecouri scrise, până acum

webmaster
[04.04.14 14:29:55]
»

Articolul a "primit" o ilustraţie muzicală sau video-muzicală - vezi mai sus, imediat sub titlu.

Daca autorul preferă o altă melodie sau un alt videoclip, este rugat să ne scrie (aici, ca ecou, ori pe PM)

ariciu
[04.04.14 15:52:23]
»

Tare review, pare marfă şi zona. De ce trebuie să fie în Turcia??

Când am citit faza cu reprezentarea degetelor din Capela Sixtină, am fugeat repede la poze. Şi acolo am rămas. Genial magazinaşul ăla cu Brad Pitt. Cică: "Vedeţi dovada: Brad Pitt atârnat deasupra case de marcat! " Mă întreb ce-o spune Angelina-balerina...

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
TraianSAUTOR REVIEW
[04.04.14 23:02:19]
»

@webmaster Foarte inspirata alegerea. Multumesc mult.

@ariciu: Angelina Lipsulina cumpara ciorapi impletiti manual de doamnele Waikiki si nu a fost si ea la poza.

N-am intrat sa vad poza lui Brad Pitt dinauntru, ca tabla aia cu lauda din Lonely Planet, mi-a stricat tot cheful.

Mai vad ca maine poimaine o sa puna si Tanti Ayse o tabla deasupra restaurantului, ca i l-am laudat pe AmFostAcolo. Sau mai bine cuptorul... "Cuptorul lui TraianS"... lol

Ala chiar merita. Painea a fost super. Pana sa ajungem la restaurant eram deja satui.

Mersi de vizita. Inca nu ati bagat de pasaporte?

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
ariciu
[04.04.14 23:24:24]
»

@TraianS: Dadadaaaaa, Cuptorul lui TraianS, Inima lui TraianS. Eşti celebru, n-am ce zice... Da să ştii că pâinea aia chiar mi-a făcut poftă. O poftă de mâncare... tradiţională. Aşa că m-am apucat de sarmale )

Paşapoarte? Noi? Pfffff... păi... toată lumea ne zice, da' noi nu şi nu batman-batman. Cu toate că ar cam trebui să ne gândim serios şi la asta. Când am intrat în Irlanda din Scoţia, m-a pus aia de la control paşapoarte să scot un alt act de identitate în afară de C. I. că a zis că ăla de i l-am arătat (buletinul) nu e suficient de bun pentru securitatea lor. Aşa că am profitat de ocazie şi i-am arătat permisul de conducere, că tot îl am de vreo 13 ani şi stă degeaba. Îl schimb când expiră sau mă mut... )

Ştiu că ar trebui să ne facem, dar... mai aşteptăm. Poate se simt turcii şi le scot pentru români. Să ia exemplu de la sârbi!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
TraianSAUTOR REVIEW
[04.04.14 23:33:29]
»

De fapt e vice-versa, traiasca Domn Popescu. Sa-i lase Romania pe turci sa intre cu buletinul si apoi ne lasa si ei pe noi.

Dar ma indoiesc ca Bruxellului ii surade ideea. Pana una alta, slabe sanse. In diplomatie e ca la gradinita. Mi-o arati; ti-o arat si eu. )

Andox CONS. ONORIFIC AFA / TURCIA
[04.04.14 23:41:24]
»

Nu aveai de ce sa vezi plantatii de vita de vie deoarece vinul celebru din Sirince este de fructe.

Apropo, Ayshe este deja celebra in Romania. A prezentat-o Razvan Marc in emisiunea lui, Bazar, prin 2009... )

Nu facea si gozleme?

De ce in P39 este semul ala NO Photo?

TraianSAUTOR REVIEW
[04.04.14 23:53:07]
»

@Andox: Corect. Eu credeam ca e doar cu aroma de fructe.

Se gaseste vin "Sirince" prin toate magazinele. Chiar si-n Cipru este. Sunt mai multe sortimente, dar este si vin normal - vita de vie. Habar nu am unde-l fabrica. Chiar am sa-mi cumpar o sticla.

Cred ca vinul ala de fructe (de casa) il vand mai mult varsat. Nu prea am aprofundat problema, deoarece eram cu masina si mai aveam mult de condus. Am vrut sa gust un pahar... dar am fost imediat pus cu botul pe labe.

Am sa caut emisiunea lui Marc. Nu stiam de ea.

Nu vazusem semnul de No photo din P39. Ma gandesc ca e pus acolo pentru a nu deranja clientii care stau la masa. E restaurantul din curtea bisericii, panorama e de postcard, vadul e mare... si cred ca aia tot se bagau printre mese la fotografiat.

Numai deranjul clientilor restaurantului poate sa fie motivul. Altceva nu-mi trece prin cap.

Oricum cine avea de facut poze, se pare ca facea...

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Andox CONS. ONORIFIC AFA / TURCIA
[05.04.14 00:16:54]
»

Pentru vin, storc fructele, fac un suc, pun ceva zahar si dupa vreo 3 luni il imbuteliaza. Vinul este mai slab 8-9 grade.

Nu cred ca gasesti emisiunea, dupa ce am vazut poza ta cu Ayshe am cautat-o si eu, insa nu am gasit-o. Daca tu o gasesti, da un semn.

TraianSAUTOR REVIEW
[05.04.14 08:11:34]
»

@Andox: Am cautat, dar tot ce am reusit sa gasesc este un articol de blog de prin 2009, unde un anume user Andox spunea:

Andox

16/04/2009 at 9:59 pm

Felicitari pentru episod. Foarte fain, iar Aisha savuroasa de-a dreptul. Daca voi merge cu masina vara asta in Turcia sper sa mananc si eu gozleme la Aisha.

Inca nu ai fost pe acolo?

Eu am ajuns la restaurant fara vreun info dinainte. Era in drum si avea panorama frumoasa. Nu stiam ca Doamna Ayse e atat de faimoasa. Daca intr-adevar e ea, vad ca Razvan Marc o mentioneaza de mai multe ori prin interviuri drept o persoana care l-a impresionat. A invatat engleza ajutandu-si copii la lectii...

Am mai incarcat ceva poze de la acest restaurant - poate o recunoaste cineva.

La intrarea in restaurant era o poza mare cu doua doamne facand Gozleme. Nu am mancat gozleme, dar am vazut ca au comandat niste vecini de masa. Oricum mancarea a fost buna si preturile rezonabile. Ma asteptam sa fie mai "tourist trap". Sper sa nu se strice pana ajungi tu

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
adryana
[05.04.14 14:18:02]
»

draga pietene, am revazut locuri dragi pentru care iti multumesc si te felicit pentru articole si fotografii. Sper ca in iunie sa mai revad o data Sirince, mi-a ramas in suflet.

Andox CONS. ONORIFIC AFA / TURCIA
[05.04.14 19:01:46]
»

@TraianS: vazand restul pozelor puse azi, pot sa confirm 100% ca ea este.

TraianSAUTOR REVIEW
[05.04.14 19:11:29]
»

@adryana

Stiam ca-ti plac mult aceste meleaguri. Ai scris foarte frumos si cu mare drag despre ele.

@Andox

Si-n ce sens era "savuroasa"?? Ptiu... pe langa cine am trecut si n-am stiut. M-ai facut tare curios... si sper sa vad si eu emisiunea cu pricina. Daca stiam ii luam si eu un interviu.

Oricum se vedea ca e unsa cu toate alifiile si are stofa. Statusem pe ganduri, daca sa intram... si ne-a luat pe sus. Hai poftiti, nu-i numaidecat sa mancati, puteti bea si-un ceai... etc. Ne-a dat putin timp sa ne linistim... sa inspectam. Buna tipa.

Tre sa vad emisiunea.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Andox CONS. ONORIFIC AFA / TURCIA
[05.04.14 20:24:28]
»

@TraianS: nu mai stiu exact, a trecut ceva timp. Din ce imi amintesc, Razvan a comandat gozleme, i-a aratat cum se fac, au povestit, zicea ca ea se ocupa de restaurant in fiecare zi si niciodata nu a fost plecata in vacanta. Parca zicea ca nu are multa scoala si munceste mult sa aiba educatie buna copiii. Era si o fata adolescenta de a ei pe acolo. Apoi dupa ce au fost gata gozlemele, Razvan a invitat-o la masa sa manance impreuna si a facut-o sa promita ca isi va lua liber si va merge in vacanta.

Bine, in emisiune respectiva erau prezentate mai multe despre Sirince, Efes, Kusadasi etc.

Nu stiu cum o sa vezi emisiunea, poate doar daca il contactezi pe Razvan (da el parca este plecat definitiv in strainatate) sau pe Ana Maria Caia- producatoarea emisiunii. Ii gasesti pe FB...

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
btt
[27.06.15 14:55:13]
»

@TraianS - Multumesc pentru review.

Pestera Celor 7 Adormiti. E un nene care pazeste, dar nu mereu. Trebuie intrebat de el. Mie mi-a deschis si a insistat sa vizitez si sa fotografiez cat doresc, apoi s-a retras. Mi-a placut smerenia lui si i-am dat o lira. Mi-a multumit foarte mult.

Restaurantul cu gozleme. Nu e cine stie ce la capitolul mancare, dar macr te poti odihni si mai ales racori, stand pe jos, la umbra. Personalul este amabil si binevoitor.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
adryana, ariciu, btt
Alte impresii din această RUBRICĂO zi în Selcuk și împrejurimi:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.39023303985596 sec
    ecranul dvs: 1 x 1