GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
O plimbare deosebita in Hammamet
A doua zi dupa sosirea in Tunisia/Hammamet am hotarat, asa, ca pentru acomodare sa vizitam orasul Hammamet si o locatie deosebita pe care ne-a recomandat-o ghidul nostru adica vila miliardarului George Sebastian.
Cu taxiul pe care am platit 3 persoane -2 Eur, am plecat de la hotelul Le Sultan in orasul vechi Hammamet (vezi impresii).
Asa dupa cum s-a mai scris Hammametul este situat pe coasta sud estica a regiunii Cap Bon, cca 70 km de Tunis. Fata de Sousse unde sunt monumente mai grandioase, Hammametul nu are monumente fabuloase, dar Medina este foarte frumoasa. Stradutele cu case albe si tocarie albastra, inghesuite una in alta te incanta, iar mirosul florilor si a magazinelor cu plante aromate, mirodenii este extraordinar. Fortareata Kasbahul in jurul careia se afla cei mai multi turisti care viziteaza orasul avea rol de aparare in timpurile stravechi.
In oras se afla o locatie insa superba, vila miliardarului roman George Sebastian, care prin 1920, indragostit de aceste meleaguri a construit o vila, care nu este grandioasa, dar este inconjurata de o gradina superba, situata cu o vizibilitate deosebita la mare. Am vizitat vila, unde in pretul biletului a fost inclusa si o cafea, facuta gospodareste de administratorul vilei, care ne-a invitat pe terasa pentru a savura aroma ei, la un schimb de impresii despre Tunisia. Ne-a spus ca acolo se intalneau artisti, scriitori celebri, iar dupa moartea romanului, locatia a fost donata statului tunisian care a deschis Centrul Cultural International, unde se desfasoara anual Festivalul International Hammamet.
A fost e experienta foarte frumoasa.
Seara, tot pentru acomodare, am fost la seara folclorica. A venit un microbuz la hotel si ne-a luat. Locatia a fost cam la 40 de km de Hammamet Friguria.
Ne-a intampinat la sosire o dansatoare care ne-a condus intr-o mica gradina cu animale, aratandu-ne gospodaria traditionala si animalele aferente ei.
Intr-un amfiteatru, toate grupurile de turisti, majoritatea occidentali, am luat loc pentru a viziona un spectacol traditional - o nunta autentica.
Apoi, am fost invitati intr-un cort imens, unde erau mesele aranjate, tipic tunisian, cu stergare si banci de lemn pentru a servi masa.
S-a servit brick-ul- un fel de aluat umplut cu carne macinata din ton, zarzavat si oua, cous-cousul traditional din gris de porumb fiert deasupra aburului, amestecat cu sos de rosii, cu legume si carne de oaie si pasare. Mancarea se punea pe mese in vase mari de lut si fiecare lua ce isi dorea. A fost arhisuficient. La capitolul bautura nu pot spune decat ce am vazut, adica lichior de curmale numit de ei thibarine si vin rose si alb. Nu am putut bea insa din motive obiective. La capitolul dulciuri s-au servit multe prajituri dulci, pregatite cu miere, pasta de curmale si alune. Toate au fost servite in vase de lut, in timp ce pe scena evoluau artistii cu dansuri specifice, program folcloric.
La terminarea spectacolului si a mesei am iesit afara si am fost incantati de un spectacol de laser superb.
Toata seara a fost o reusita. Gazdele si-au dat tot interesul ca turistii sa fie multumiti, dansatorii au antrenat turistii, iar ospatarii erau atenti la fiecare detaliu, sa nu lipseasca nimic de la masa. Grupurile sanitare erau mai mult decat curate, chiar si in conditiile in care apreciez ca erau mai mult de 150 de turisti la seara traditionala.
Trimis de amero in 07.02.12 13:02:15
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în TUNISIA.
2 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (amero); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
2 ecouri scrise, până acum, la acest articol
amero, nu ai cumva foto si de la vizita la vila lui george sebastian?
noi din pacate cand am fost in hammamet (cred ca prin 2002-2005) nu am stiut de existenta ei; intre timp am aflat multe despre ea; se pare, ca ar merita un rew separat. O mentiune, casa nu a fost donata statului tunisian cum multi presupun, ci in 1962 a fost cumparata de statul tunisian, ceea ce a coincis cu numirea lui george sebastian in functia de consilier de turism in guvernul tunisian.
multumim ptr rew. !
@station5: multumesc ptr. faptul ca te intereseaza
poate asa am inteles eu ca vila a fost donata, dar se poate sa ai dreptate, oricum, administratorul era o persoana modesta si poate engleza lui si a noastra nu a fost pe acceasi lungime... caut si poze, le am pe un CD care nu stiu pe unde l-am pus. am pus o singura poza din gradina.
salutari si poate ne vedem la Hammamet.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jun.2019 În vizită la Gheorghe... la Vila George Sebastian — scris în 17.07.20 de nicole33 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Apr.2013 Hammamet-ul celor 1001 de nopti — scris în 30.08.14 de JaquelineTeri din LINZ - RECOMANDĂ