GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
(Cantato, allegro, ma non "tropotitto")
Gaudeamus, igituuuuur
Vagabondus suuuumus...
Nimic (serios) de făcut! Plictiseală! Afară, o bogăție de vreme! Simțeam cum, asemenea unui detergent bun (dar nu de mașină de spălat!), spumele din mine încep să urce! Să urce din picioare (pe care nu le prea simt), către creer (pe care nu prea îl mai am)!
La radio, DJ-ii i-au dat cuvântul pârâciosului ăla de Bitman, care se tot plânge că "A dat unu-n ieeeeeel, a dat unu-n ieeeeel", de m-a-nebunit! Apoi, l-au pus pe un cetățean de culoare să ne anunțe că el "I like to move it, move it". La concurență, am început și eu să zbier și să țopăi prin casă (spre deplina satisfacție a vecinilor - ("în sfârșit, s-a țicnit și ăsta, îl putem primi în rândurile noastre"!): "I like to move it, move it / I like to move it, move it... ".
Dar soția mi-a tăiat definitiv elanul :
- Ia "move it" spre bucătărie, au mai rămas câteva tacâmuri de spălat, că am obosit și eu", zice consoarta.
- "Uraaaa, taci muri, konichi wa, banzai - mergem în Japonia", urlu eu extaziat.
- "Japonia, când o să ''bani s-ai"! , calmează spiritele (ale mele, desigur) consoarta.
Și atunci, înKotor... încotor... scuzați, încotro? Oprisem eu, de la colegii de pe AFA, ceva la Favorite, dar... "Îl vede azi, îl vede mîini / Astfel dorința-i gata; El iar, privind de săptămîni / Îi cade dragă fata". Mie mi-a căzut doar... FAȚA, când am văzut unele prețuri practicate de vânzătorii de plăceri (plăceri turistice, desigur!):))
La radio, cei cu muzica puneau paie pe foc:
Money, money, money
Must be funny
In the rich man's world.
Money, money, money
Always sunny
In the rich man's world
Aha-aaaha...
Ahahaaaaaa, deci așa stă treaba...
(Le-am "mulțumit" în gând băieților de la radio pentru ajutorul moral dat, dar când au băgat "Aria Ciolanului" din opera "Găina cu reacție" de Micutzo Cekurai... am zis pas și i-am "închis". :))
Deschid AFA, deschid Word-ul, deschid "Goagăl"-ul, ...
- "deschide și contul la bancă, să vezi ce ai, mai întâi", zice "contabila" familiei.
De, pensie de "boșchetari" (anumiți bugetari, adică), ia să vedem : presa de bani - s-a stricat; copiatorul - s-a ars; imprimanta - nu mai are cerneală! Atunci cum să mai faci un ban cinstit?? Așa que, am început să tăiem în stânga și-n dreapta! De pe listă, da' ce credeați?
Se spune că "Omul gospodar își face iarna - car, și vara - sanie"! Cum eu încă din IARNĂ intenționam să mă CAR, am început încă de atunci să caut.
La vremea când țăranul gospodar de la țară tăia porcul din ogradă, iar orășeanul de la bloc pe cel de pe listă, m-am pus pe treabă! Pentru că a trecut cu bine și Crăciunul acesta, @purcelul din dotare a început să guițe încetișor : - "guiiiiiț, guiț! , dar noi la vară pe la ce "nămoluri" ne udăm șoriciul? " N-am regretat că nu am făcut de Ignat ceea ce se face cu râmătorii, deoarece (și pentru că) și eu doream ceva bălăceală (bineînțeles, cu mai puțin nămol) ! :)) Și nici nu e frumos să-ți halești partenerul de viață!
Deci, ia să vedem ce ne spune nouă harta - pentru hoteluri și ce ne spune nouă AFA - ca recomandări!
La alegerea stațiunii, am hotărât noi; trebuia să ne cheltuim undeva aurul extras din Nisipurile de Aur! Le-am luat la rând, "Mane, Tekel, Fares", și am rămas la Sunny Beach! Acu', ia și cată hotelul! Și, în sfârșit, l-am găsit : Hotel Nobel 4*!
Deși în stațiune plaja are, în medie, cam 40 m lățime, aici se face o excepție : de la hotel și până la plaja propriu-zisă sunt cam 250 m peste dunele de nisip! Dar nu vă faceți griji, bulgarii sunt (uneori) foarte atenți la detalii, și au construit o punte peste porțiunea neamenajată, ca să nu înoate lumea încă înainte de a ajunge la mare! :))
Să trecem la lucruri serioase. Mai întâi, redenumirea rewiev-ului :
Nobel Hotel 4 stele - 2016 = Hotel Pliska (Nisipuri) - 2011
Nu, nu am înebunit, deoarece (cam) sunt deja! Dar... nu sunt un om pretențios, merg pe munte de la 4 ani, am dormit și mâncat în multe locuri, am dormit la priciuri, în refugii, câte 10 în cameră, în cort, în mașină (ca dealtfel foarte mulți dintre voi). Ca sportiv de performanță, maseor, antrenor, profesor, am trăit în condiții nu totdeauna bune. V-am înșirat asta pentru a arăta că nu sunt un fițos, un exagerat. Dar, când se adeverește zicala "Afară-i vopsit gardul, înăuntru - leopardul", parcă te cam apucă așaaaa, oarecum! De aici, și schimbarea de mai sus a titlului.
Și nu, nu e vorba de faptul că prețul a fost mic. Spunea cineva "Cât dai, atât primești"! Da, dar asta se aplică atunci când faci diferența de la 5 la 4 stele, de la 4 la 3 stele, de la 4 margarete margarete, și tot așa. Dar când ai posibilitatea să compari Park Hotel Golden Beach tot 4 stele (Nisipuri), cu Nobel Hotel - 4 stele... nu prea o scoți la vopsea!
În plus, scăderea prețului se referă la extrasezon, nu la substandardul de 4 stele! Dacă faci asta, anunță-mă "În extrasezon - prețuri mai mici, la standarte mai scăzute". Plătesc mai puțin pentru că s-au cam terminat concediile, copii - și părinții - se pregătesc de începerea școlii, iar tu, hotelier, încerci să mă atragi prin scăderea prețului, nu prin scăderea calității serviciilor. Considerând că am argumentat destul, să trec la prezentere!
Telul cel hoț, Hoțtelul adică, se află în sudul stațiunii, situat chiar la marginea porțiunii de nisip neamenajat, deci oarecum, pe plajă! :)
Este situat la un colț de stradă, sunt străzi pe două părți, a treia latură dă spre o mică alee, iar a patra latură dă spre mare. Este așezat pe colțul străduței și are, aproximativ, forma unui semn de întrebare așezat invers, partea rotunjită cuprinzând cele trei străduțe, iar partea dreaptă a semnului întrebării (acolo unde se află punctul) fiind orientată spre mare. Pe această parte, de-a lungul ei, se află cele două piscine, peste care trece un plod... pardon! , unpod, există, bineînțeles, și o piscină pentru plozi (bibinaci) !
Deci, două laturi spre stradă, una spre piscină, una - mai mică - spre mare. Clar ca întunericul nopții, nu? :D
Ateniune, Achtung, Attention, Vnimanie, Attenzione! Pentru cei cu rău de altitudine (înălțime), hotelul se află la altitudinea de fix 13 metri deasupra nivelului mării! (plus etajul la care sunteți cazați):))
Parcarea e gratuită, cu barieră, lîngă hotel. Există și un mic loc de joacă pentru copii, alături de un teren de volei pentru adulți.
H oțelul : Din străduța ce duce la puntea care ne trece peste Arrakis... Dune, către plajă, se face o buclă, ce duce la intrarea în hotel. Se numește "peron", element specific vechilor case boierești din orașe (pe unde au mai scăpat). Peronul, acoperit odinioară cu sticlă, este, la Nobel Hotel acoperit cu o mare placă de beton, sprijinită pe doi stâlpi foarte înalți.
Aici, la peron, dacă cobori dintr-o caleașcă de ultimă generație - de preferință cu o siglă de forma unui cerc, împărțit în trei sectoare egale - te întâmpină bell-boy-ul, care îți preia bagajele. Dacă vii, precum apostolii, "per pedes", bell-boy-ul te preia de la recepție, ia cheia și bagajul și te duce în cameră.
Cum dai buzna în hol (lobby, că ne-am europenizat, de!), dai cu ochii de o mare insulă centrală, cu trei pomișori ornamentali, înconjurați de mari și comode fotolii de... piele?
Dacă vă așezați, nu faceți greșeala să vă trântiți de spătaru acestor fotolii!! Probabil că a mai rămas ceva beton, de la pereți, și l-au folosit pentru spătarul acestor fotolii!
Spre stânga, trei mese înconjurate de fotolii (cu spătar comod, de data asta), vă așteaptă pentru diferite activități. Drept in față - scările ce urcă spre cele 4 etaje ale hotelului, apoi - liftul (sunt două, unul aici și unul la ieșirea din restaurant, pentru acea parte a hotelului), casa de schimb valutar, și recepția. Recepționerii, amabili, serviabili, vorbitori de limba engleză (de fapt, așa cum ar trebui să fie la oricare hotel!) Spre dreapta, câteva scări duc la lobby-bar, în jurul lui aflându-se câteva măsuțe, unde se poate sta în tihnă la o cafea, un drink, ceva, acolo!
Trecând pe lângă bar, ajungem la una dintre intrările în restaurant, unde aflăm că programul este între orele 7.00 și 23.00 (dacă intrați pe cealaltă ușă, programul este de la ora 8.00 la 24.00!)
WifiAm luat o plasă enormă, wifi-ul apărea ca fiind cu plată, nefiind așa amator pentru 35-40 de euro, n-am luat nici telefon, nici tabletă. Când am întrebat la recepție, să știu ce vă spun, ăla zice "it's free", dând să-mi dea un fluturaș cu parola! Eu, mască a durerii (glumesc, dar, la vremea pe care am prins-o, era bun un "device"!
Pe lîngă lobby-bar, se ajunge la piscină. Dacă tot suntem aici...
Piscina Destul de mare, nu foarte aglomerată, cu sezlonguri de jur împrejur, dimineața - nu mai mult de 3-4 prosoape puse pe ele, pe post de "ăsta e al meu". Pe toată lungimea era afișată aceeași adâncime - 1,6m. În capătul opus (privind de unde am intrat, de la bar), se află piscina pentru copii, parcă puțin cam mică (sau, poate, au fost cam mulți bibinaci!). Adâncimea - 0,60m.
Lângă piscina copiilor, în hotel însă, se vede sala de fițeness, cu câteva aparate de bază - halbe, butoi de bere, două butoaie cu vin... aoleu, astea sunt la barul nr. 2!... cu câteva aparate : stepper, bicicletă, bandă de alergare. O ușă de lângă piscina celor mici ne duce la piscina interioară, destul de mare, adâncă de 1,5 m. Tot aici se găsesc și două mese unde, contra cost, doi creștini - în picioare, dădeau cu pumnii și cu plamele în alți doi creștini - întinși pe câte o masă! După sunete, dacă erai întors cu spatele, credeai că ăia fac altceva pe paturile alea! Poate... după??
Animaltaurii Trei băieți veseli se ocupau 2-3 ore dimineața de cei mici, la piscina lor, făceau ei ceva acolo, judecând după zbieretele celor mici. De zbierat, zbierau și cei mari, dar seara, de pe la 21.30 până pe la 23.00. Se cânta (ceva "scaraoțke", parcă am înțeles), se dansa (mai mult ei și fetele invitate din public, băieții erau "sudați", care de halbe, care de pahare), mă rog, era plăcut.
Spate în spate cu lobby-bar-ul avem un pool-bar (aș fi tentat să adaug undeva, aici, prima literă a alfabetului, dar... nu e frumos!) De ce? Lobby-bar-ul e full de băuturi străine, dar numai pe bani. Pool-bar-ul este partea "ultra", din serviciile "ultra all inclusive", asta însemnând 2-3 feluri de vodcă, două de whisky, una de vermut, și vreo 3-4 alte sticle pe care nu le-am identificat ("ficat-ficat! ") - toate din import Cam sărăcuț, dacă mă gândesc la barul - tot de 4 stele - de la Park Hotel.
Încă ceva, pentru a justifica felul cam pretențios în care apreciez hotelul : știm cu toții că, în foarte multe situații, detaliile, amănuntele sunt cele care fac diferența între lucruri de categorii diferite, sau - în cazul nostru - de aceeași categorie - 4 stele). Ele, detaliile, ne fac să optăm spre cutare sau cutare stațiune, spre cutare sau cutare hotel - de acelaș nivel.
Ca Mera Camera este, cred, alături de baie, singurul element de patru stele din hotel - datorită mărimii lor. "Mocheta e uzată, vopseaua stă să cadă / Dar patru stele roșii sunt puse pe fațadă"...
Cum intri, pe stânga - binecunoscuta fantă în care, dacă nu lași cartela băgată, nu ai curent. Am mai spus - scoți cheia de pe inel, bagi cartela și o lași acolo. Tot pe stânga - baia. Pe dreapta, un dulap mare, cu rafturi și spațiu pentru atârnat haine, cu 4-5 umerașe (accesorii neobligatorii, se pare, din moment ce prietenii cu care am fost nu aveau - detaliile de care vorbeam!). Camera este mare, două paturi separate (twin), cu două noptiere, veioze, și saltele bune, comfortabile. În continuarea paturilor se află - la noi - un fotoliu extensibil (sistemul 2+1 - vâsle), dar, la cumnata mea în cameră era canapea extensibilă (sistem 2+2 - alți 4 cu noi!). În fața fotoliului, o măsuță cu un taburet (cu buret!)
Pe cealaltă parte, un birou pe care se aflau două pahare, puse pe niște rondele de hârtie - nici măcar de carton! - direct pe masă (poate o tăviță era mai potrivită) - pentru 4 stele!
Un TV cu ecran plat care, la demontare, s-a dovedit a conține 39 de programe numai bulgărești, 1 francez, unul polonez și 3 germane.
Sub birou se afla un minifrigider (ca la Pliska - 3 stele), nu un minibar, cum ar fi trebuit (Park Hotel - tot 4 stele are). Nu că aș fi avut nevoie, dar, ca și manager, m-aș fi gândit că vine omul de la masă, de jos de la bar - când s-a închis, de la plimbare - după ora 23, când se închide barul - și vrea să bea ceva pe bani - mulți! Detalii, amănunte! Termopane de calitate, deși am avut camera spre strada principală, în momentul în care închideam ușa, nu se mai auzea aproape nimic.
Ceea ce lipsea, spre mirarea mea, pentru că pe unde am fost și ce am mai văzut în rewievurile voastre era, lipsea perdeaua de la fereastră!! Nu era decât draperie, lucru care te obliga, dacă doreai intimitate, să faci întuneric în cameră, să acoperi vederea de afară, trăgând draperia! Până și la Hotelul Pliska - 3 stele era perdea!
Areul condiționat este din acela integrat în pereții hotelului, nu-mi amintesc cum se numește. Un mic aparat pus pe perete îți oferă posibilitatea să-l pornești/oprești - butonul cel mai din stânga, să reglezi cele 3 viteze ale aerotermei - butonul din mijloc, și să recirculi aerul din cameră sau să aduci aer de afară pentru răcit - butonul din dreapta. Două mici clapete cu săgeți sus/jos reglează temperatura dorită. Afișajul arată permanent temperatura din cameră.
Balcoolul Un frumos balcon de 3 stele pline! Două scaune și o masă din plastic și - surprize, am crize! - nici măcar tradiționala - deja - sfoară, pe care să-ți pui bulendrele la uscat! O fi așa scump un uscător de rufe, din acela simplu-simplu? "Sifonul din odaie, și-o floare"... am luat-o razna! Sifonul din pardoseală era rău poziționat (sau podeau balconului prost gândită), pentru că, de la potopul-tornadă care ne-a aruncat apa până pe geamuri (duminică), s-a format o mare baltă, care nu s-a scurs și nici nu a șters-o nimeni (până miercuri, când am plecat) ! Drăguț! Că se umflase zugrăveala în 2-3 locuri și o mare pată pe tavanul balconului, nu a interesat pe nimeni din administrația acestui hotel de 4 stele!
Din toată sărăcia celor 4 stele, nu s-a putut pune un plastic ordinar între balcoane, ci un fel de grilaj! Nu că aș umbla gol pe balcon, dar în chiloți tot mai ieși. Plus vorbăria vecinilor până târziu, plus norul de fum de la cele 4-5 țigări de căciulă pe care le "sudau", de a trebuit să stăm cu ușa închisă! Și-a mai căzut o stea...
Ba aia Ba aia, ba ailaltă, băile sunt toate la fel. Mari, încăpătoare, cu feon - ca la 4 stele! Mai departe... cadă cu perdea și - ceva inedit - un prosop pentru pus în fața căzii, pentru a nu veni cu zgaibaracele spre tavan și cu cerebelul de gresie! Bine, dar cât putea costa un metru pătrat de mochetă din aceea antialunecare? Dacă la Park Hotel aveam un dispozitiv cu buton și geluri 3 în 1, aici am descoperit - ca la pensiunile noastre - două săpunele microscopice și câte două sticluțe miniaturale, una cu "jăl" de duș, cealaltă cu șampon! Drăguț!
Oglinda are nouă (9) pete, datorate adezivului cu care este fixată pe perete. Dar, ce zic eu "pe perete? " Cred că e lipită direct pe spatele oglinzii din baia vecinilor! De ce spun asta? Eram la baie, făceam și eu pe împăratul (tronam, adică) și, ce să vezi! Am țâșnit pe ușa băii, ținând - cu o mână, pantalonii, iar cu cealaltă - hârtia igienică! Asta pentru că am crezut că s-a spart vreo țeavă, așa zgomot s-a pornit! Nici vorbă, au dat drumul vecinii la robinetul de la chiuvetă! Bine, nu stai în baie, dar dormi la o jumătate de metru de peretele ei! Când au făcut duș vecinii, la 11 noaptea, noi, în pat fiind, am avut impresia că ne dușăm și noi! Pereți de 3 stele, la 4 stele!
Deoarece mie nu-mi mai crește părul în sus - pe cap, ci în jos - pe barbă, am decis să-l elimin. Îmi iau utilajul electric de bărbierit, introduc ștecherul masiv în cele două găurele din corpul uscătorului, și vreau să mă bărbieresc. În clipa următoare, ștecherul cade din priză, antrenând cu el în cădere următoarele : paharul de plastic, cu cele două periuțe de dinți, deodorantele, after shave-ul și altele, ducându-le în chiuvetă! Mi-am epuizat jumătate din înjurăturile învățate încă din copilărie, și am repetat introducerea ștecherului în priză. Nimic, nu se înfigea în nimic! Am scos ștecherul din fantă, introducând în schimb un ochișor înăuntru! Gol! "I-a fost lene să mai pună și priza", am zis eu, și m-am dus alături, în baia cumnatei, să verific. În final, - una din multele păcăleli ale celor 4 stele, - prizele pentru aparatul de bărbierit lipseau!
Ca bonux-bonus, din sifonul de pardoseală venea un suav miros de urină, nu puternic, așaaaa, cam de 4 stele! Deci (și) de aia era acel prosop pus pe jos!
Cur ățenia N-am separat așa întâmplător, curățenia strălucea prin absență! Este adevărat, menajera-ninja (la al cărei buget familial am contrubuit cu o bancnotă de 10 lei), venea în fiecare zi, dar doar că să ne aducă alte două suluri de hârtie igienică (să fi știut ceva despre calitatea mâncării?) Mai schimba aleator, azi o față de pernă, mâine un cearșaf, dar atât! Și când mă gândesc că, până și la Hotelul Pliska - 3 stele - tot mai întindea un cearșaf, ba chiar făcea figurine din prosoape (de Park Hotel, nu mai vorbesc) ! "Amănunte, fițe, talente de puști", poate vor spune unii. Nu, doar mici detalii care fac diferența decisivă în alegerea unui hotel în favoarea altuia cu acelaș număr de stele, să ne înțelegem!
De ce "Menajera-ninja"? Sigur, faza, - scrisă, și nu povestită și gesticulată - nu are acelaș efect, dar tot v-o povestesc : exasperat de inactivitatea femeii de serviciu, am plusat cu încă o bancnotă de 10 lei (mă știți, sunt milionar!), adăugând și semnele din toate părțile corpului, prin care arătam că doream să se mai pună și aspiratorul (să vedeți ce real fac ca aspiratorul!). Succes! , a apărut utilajul, iar eu merg alături, la fete. După un timp, realizez că am lăsat cheia în cameră, și, dacă pleacă femeia și încuie... Alături, încă se mai aspira! Când mă uit, priza ieșită din perete vreo 15 cm, cu tot cu "mațe"! "Aloooo, Vnimanie", zic eu disperat! "Ai, ai, ai", se ia femeia cu mâinile de cap! Și se repede, scoate ștecherul din priză, îndeasă priza în perete, și - băi fraților - când îi dă doi pumni, a înțepenit atât priza în perete, cât și pe subsemnatul - lângă ușă! Apoi, a băgat ștecherul în priză și a continuat să aspire! Mă retrag discret și le povestesc faza, fetelor! După ce am râs puțin, cumnata zice "aaaa, păi la mine s-a ars becul în baie, i-am spus, și - tot așa - i-a dat două "capace", de am zis că dărâmă zidul dar, - de data asta - fără succes"! De atunci, n-am mai protestat când dormeam și ne-a deranjat, de două ori, să aducă hârtie, că - mai știi - mă găsea, poate, defect, șiiiii...
Tot legat de Nobel Hotel și ale lui 4 stele (afișate). Pe partea dinspre strada principală, completând acea formă de semn de întrebare întors (de care am mai amintit), s-a mai adăugat o "plombă", cum se spune, un adaos. Este complet separat, are intrarea lui din stradă, nu comunică direct cu restul hotelului, și are alte dotări : aer condiționat cu unitate, așa cum îl stim și noi, și ușă cu plasă de țânțari la ușa de la balcon (unitatea e montată pe balcon, de obicei e zgomotoasă, cum or dormi oamenii ăia, nu știu).
Dar problema este alta : hotelul fiind curbat, între acea parte și corpul hotelului "vechi" e o distanță de vreo 7-8 metri!!! Astfel încât oamenii puteau să schimbe între ei, fără probleme, o vorbă, o brichetă, o țigare... vorba cântecului : "Frumoasă-i vecina noastră / Îi văd trupul prin fereastră / Are-un fund frumos / Bronzat și-arătos! "
Lucru care, poate, spre nemulțumirea unora, nu s-ar întâmpla, dacă ar fi naibii o perdea la fereastră!! 4 stele...
- M așa "Ia-m-așa, ia-m-așa, că tot n-ai ce să mănânci altceva"... Restaurantul, destul de încăpător, există mese și afară, mese acoperite de umbrele, sunt anumite perioate foarte scurte - 5-10 minute - când se aglomerează, însă nu durează mult până se eliberează locuri. Orele de servire a mesei sunt : dimineață - 7.30-10.00, prânzul - 12.00-14.00, și seara - 18.00-21.00
Înainte de a continua, i-aș ruga pe cei care se vor osteni să-mi citească rewievul, să-și arunce o privire doar pe pozele de la masă ale rewievului meu "La anul revenim" (vezi rewiev aici). Doar pe pozele de la masă de la un hotel tot de 4 stele!
Revin cu descrierea...
Mesele au deja tacâmurile pe ele, sunt înlocuite permanent, și există și mici șervete din pânză, din acelea care se pun fie la gât, fie la picioare. Personalul, atent tot timpul, debarasează rapid mesele și pun repede tacâmuri curate.
Un fenomen curios, pe care l-am observat și cu alte ocazii : noi ne ducem la mare, de regulă pe 23-24 august. Vreo 2-3 zile după ce am venit noi, totul a mers strună : mai repede, mai eficient, tăvile cu mîncare (câte erau) se schimbau când aproape nici nu se goleau, eram încântați, măcar în privința asta. Ca la Park Hotel, aproape.
Ei bine, după 2-3 zile, am eșuat de la servicii gen Park Hotel, la servicii Hotel Pliska! Tăvile zăceau neumplute, te tot învârteai, așteptând să vină altele, și nu o dată s-a întâmplat ca un fel de mâncare prezent la începutul mesei, să nu mai fie adus, să fie înlocuit cu altceva! Adică, cine apucă - apucă, cine vine mai tărziu la masă - manâncă altceva! Spre exemplu, seara, la 19.20 s-a terminat peștele. După acea oră, tava cu pește a fost înlocuită cu altceva! Și e doar un exemplu!
Circulă o vorbă : "De la all inclusive nu pleci nemâncat și nebăut"! La fel și "Despre gusturi (și culori) nu se discută", sau "Câte capete, atâtea păreri"!
Totuși... din cele 6 tăvi cu mâncare (dimineață, prânz și seara), în 7 zile de stat la Nobel Hotel, 4 au avut absolut aceeași măncare! Cele două tăvi rămase (mai ales la prânz și seara) conțineau, inevitabil, o tocătură (din resturile rămase neconsumate), și o reciclare a unei fripturi, acoperită de diverse sosuri!
În mare, dimineața - patru feluri de salam (nici un alt fel de mezel - la alt hotel de 4 stele veți număra 7!), un singur fel de brânză (dată însă prin boia și alta prin niște ierburi), cașcaval - două feluri, unt, gem, dulceață, miere - un fel (la Park Hotel erau 6!)
Pâine - de vreo 3 feluri, plus chifle. Lapte, 3 feluri de musli, două zile au făcut niște clătite tip american, acelea groase și mai mici.
La prânz, o supă-cremă, o ciorbă. Pește - pangasius, somon (de 2 ori), macrou. Vită - de la cutie, cu sos, porc (de două ori), cam tare și cu un ușor gust de vechi, și pui. Pui, frate, că am cotcodăcit 2 zile după ce am ajuns acasă! Orez, zilnic, cu de toate în el (nu și scoici-midii). Nu vă spun mai multe, se văd destul de bine în poze. Alături de masa cu mâncăruri se afla o plită unde s-au mai efectuat : pui pe pat de varză, piept, legume la grătar (foarte căutate), porc (ațos, cam tare), somon (bun rău - pentru cine a mai apucat), macrou.
Seara, cam la fel ca la prânz, nu pot face diferența. Oricum, așa cum am mai spus, unele produse erau "cosmetizate" de la prânz pentru seara.
Dulciurile. Moartea mea! La Park Hotel o treime din masa mea erau dulciuri! Aici... n-am mâncat, în 7 zile nici măcar o prăjitură întreagă! Două-trei feluri (colorate diferit), două rulade grețoase, niște puding (singurul pe care l-am mâncat). Am căutat din nou pe saituri și am găsit altă prezentare de dulciuri decât am prins noi 7 zile! Unde or fi fost torturile fotografiate??
Fructe. De-a valma mere, pere (în panere, că erau la grămadă!). nectarine, piersici, prune, struguri (foarte buni, m-am axat pe ei).
Înghețata a apărut după vreo 4 zile, în casolete de plastic, ce plesneau atunci când se împuțina conținutul, doar de 3 feluri.
Băuturi. Vin (alb și roșu - bune), bere (după 2-3 zile, halba mică a devenit pahar de plastic!), sucuri-no name (la dozator, e incredibil ce porcării poate bea lumea!).
Cireașa de pe colivă a constituit-o, dimineața, prăjirea pâinii. La un modest hotel (pe care nu-l mai amintesc) exista un aparat gen bandă, puneai felia, ea făcea plajă sub niște rezistențe, și ieșea pe cealaltă parte, în 20 de secunde! La Nobel Hotel - 4 stele. exista un singur prăjitor!!! , din acela de două felii, îngust, nici măcar dublu, și care - culmea - era și exasperant de lent! Dacă îți luai întâi ceaiul, omleta, sau ce mâncai, până se prăjea pâinea, se răceau! Se făcea coadă doar de câte 4-5 persoane, asta pentru că lumea, exasperată, renunța! Nu două, nu trei prăjitoare, unul! Asta a pus capac la toate!
Noi am fost un grup de 5 persoane, dintre care 3 gospodine în vârstă și pricepute. Dacă și ele au criticat majoritatea felurilor de mâncare... atunci, așa e! Mâncare de slabă calitate, 80 % aceeași, tocături reciclate, feluri care au fost insuficiente.
În concluzie, repet ce am spus la începutul descrierii mesei : 90% din mâncare era de aceeași calitate ca cea pe care am mâncat-o la Hotelul Pliska în 2011!!
"Da' de ce nu te-ai dus, puiule, la Park Hotelul tău, de ne tot bați la cap cu el"!
Din cauza faptului că - pe toată acea parte de litoral, intrarea în apă se face foarte brusc, peste un dâmb de nisip, iar ieșirea... e pe brânci, din cauza aceluiaș dâmb! E singurul motiv
Și am tot insistat cu comparația pentru că nu e frumos să ți se prezinte una, și la fața locului să găsești altceva! 4 stele sunt, totuși, 4 stele! Am pățit-o o dată în Paralia Katerini, la așa zisa "Vila Katerina" - (aer condiționat, dar acolo... sufletu') !
V-am împuiat capul, dar sper să fie de folos cuiva!
Sejururi multe și frumoase!
Web, dacă ești drăguț (eeeești, știu că ești!) să puneo o melodie: youtube
Mulțumesc frumos!
Trimis de puiutea in 03.09.16 20:23:51
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în BULGARIA. A mai fost în/la: Nisipurile de Aur
47 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (puiutea); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- Coordonate GPS: 42.67087800 N, 27.70750100 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review - pg. 1 / 2
47 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).
===
Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.
Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)@puiutea: Pana am citit eu articolul s-au strans de 3 voturi si norocul meu ca citesc repede. Doamne, la fel de mult vorbesti si acasa, ca multe mai spui omule. Da' le spui cu foarte mult umor. Zapacesti omul, il plimbi pana la Baia Mare si inapoi ca sa-i spui povestea.
In fine, ai spus-o frumos, si ma gandesc ca daca era totul perfect nu prea mai avea farmec, asa ca norocul nostru.
Felicitari, votat cu mare placere.
@webmaster45: Da, coordonatele sunt exacte.
@mishu: Am văzut și eu că am cam lungit povestea, dar... la ce să fi renunțat? În plus, am o manie cu detaliile, vreau ca omul, când se duce "acolo", să se descurce cu ochii închiși! De aici lungimea rewievului! Mulțumesc pentru ecou și vot, toate cele bune!
@mishu: Dacă ai obosit citind articolul lui @puiutea, păi de viitorul meu articol despre Ralitsa ce să-ți mai cer? Cred că te bag în hibernare Doar gândește-te că articolul de față are 25000 de caractere. Al meu o să aibă 51000. Da, ai citit bine
@puiutea:
”De ce trebuie să solicit un serviciu care, în principiu, intră în obligațiile cameristei?
Nu ești singurul care a pățit așa ceva. Probabil că nimic nu ne mai miră când vorbim de curățenia la vecinii bulgari. Cât despre cameriste, fie ele ninja ori kung fu, dar tot nu nimeresc ușa camerei din cauza lentorii care atârnă de la interviul de angajare și până în prezent. E mai ușor să primești șpagă pentru a-ți face meseria decât să ți-o faci de la bun început conștiincios.
Poate altădată ai noroc! Vacanțe frumoase
@andreieu: Așa e, am avut ghinionul să merg întâi la Park Hotel, deci de la bine la... mai puțin bine! Sunt curios cum ar fi fost dacă nimeream invers!
Mulțumesc pentru vizită și vot!
A, să nu uit : scrie tu acolo un rewiev-fluviu, că vedem noi cum îl citim, pe capitole, pe volume, vedem noi!
@andreieu: Ioooi! Fa-l in doua, ca pe mine m-ai pierdut! @mishu stie!
Excelent scris şi descris şi, desigur, cu mult umor în stilul dvs. caracteristic. Felicitări!
@puiutea: "Nene, asti mare! 'aidi sa te pup! "
Doamne, cat am putut sa ma hlizesc citind de necazul lu' matale! Mi-a fost dor de-o asa scriere!
Nu-i frumos ce-am facut eu, c-am ras de raul lu' alde matale, dar nici ce facusi talica nu-i frumos de ne povestisi aci cu haz de era sa pic de pe scaun!
Pai oaminii aia incercau sa va dreaga de va dadeau orez cu de toate (ca shaorma, na!) si hartie inginerica! Stiau ei ceva, vezi bine!
Noi la Dobrotitsa, de doua stele am avut vreo 5-6 soiuri de miere.
Savuros articol!
@puiutea: Deși negativ, acest articol este delicios.
”Nimic, nu se înfigea în nimic!
- asta e cam nașpa, zău
Felicitări domnule ”milionar”
@Zoazore: Taaare mă bucur când - pe lângă ceva treabă bună - mai distrez şi prietenii! Că toată viaţa am fost cam clovn! Da ' ce să fac, mă suport aşa cum sunt! Mulţumiri pentru cuvintele frumoase şi pentru vot!
@krisstinna: Păi dacă nu era nimic acolo... Mulţumesc pentru atenţia acordată şi pentru vot! Da' chiar nu era nimic!
@irinad: Mulţumesc mult pentru frumoasele dvs. cuvinte şi pentru votul acordat!
@puiutea:
”Și nu, nu e vorba de faptul că prețul a fost mic. Spunea cineva "Cât dai, atât primești"! Da, dar asta se aplică atunci când faci diferența de la 5 la 4 stele, de la 4 la 3 stele, de la 4 margarete margarete, și tot așa. Dar când ai posibilitatea să compari Park Hotel Golden Beach tot 4 stele (Nisipuri), cu Nobel Hotel - 4 stele... nu prea o scoți la vopsea!
În urmă cu vreo doi ani am avut o discuţie exact pe tema diferenţelor dintre hoteluri cu aceeaşi clasificare, în cazul respectiv patru stele. Nu reuşeai să înţelegi atunci de ce unii plătesc mai mult pentru un alt hotel de patru stele decât ai plătit tu pentru Park Hotel Golden Beach, tu apreciind că respectivii s-au păcălit plătind mai mult.
Poate că după "nobila" experienţă de la Nobel ai înţeles ceea ce îţi spuneam atunci. Detalii mai mult sau mai puţin importante pe partea de cazare, servicii la un nivel calitativ superior, toate astea fac diferenţa şi, totodată, justifică diferenţa de preţ. Permanent ai făcut propriile comparaţii cu un hotel de patru stele şi cu unul de doar trei. Din păcate, rezultatul a ieşit cam cu virgulă. Soluţia? Să alegi hoteluri din ce în ce mai bune, dar şi mai scumpe, astfel şansele de a te întoarce mulţumit de acolo crescând semnificativ. Dezavantajul constă în faptul că, mai devreme sau mai târziu, vei ajunge la limita de sus a bugetului pe care îţi permiţi să-l aloci, după care nu rămân decât variante de compromis.
@nicole33: Aveţi dreptate, e greu să găseşti şi bun şi ieftin, mai intervin şi diverse schimbări - în bine sau în rău, mai căpătăm ceva experienţă! Mulţumesc pentru ecou!
@puiutea:
Excelent review-ul!
Ador stilul dvs. plin de umor!
Votat cu mult drag.
Felicitări!
Este un review inedit pentru că descrierea hotelului este presărată cu expresii nostime și scoate reviewul din standardele rigide. Vorba Mishului „ Ne-ai dus întâi la Baia Mare și apoi ne-ai spus povestea” dar partea bună este că, deși lung, nu plictisește.
Nostim textul de sub P-8 „Uscător de prosoape de 4 stele” Așa ceva n-am mai auzit. Ce să mai spun, umor la tot pasul. Așa sunteți și în viața de zi cu zi? Soția ce zice?
Lăsând gluma la o parte, hotelul este bun, mai ales mărimea camerei (P-17).
Încă ceva, despre ciclism nu ne mai spui nimic, Ciocan junior ce mai face ?
Sincer, mi-a plăcut și l-am votrat cu FB.
@gettyy: Mulţumesc mult, mă bucur că sunt util - sper - şi amuzant în acelaş timp! Mulţumesc pentru vizită, aprecieri şi vot! Toate cele bune!
@Mihai18: Mulţumesc pentru frumoasele cuvinte! Dacă nu pregăteam terenul - ocolul pe la Baia Mare - nu cred că ar fi fost la fel de hazliu! Ar fi fost un rewiev doar pur informativ, rece, plat! Cum am spus, în perioada în care am fost noi, doar camera şî baia au fost de 4 stele! Din diferite motive, nu prea am urmărit Vuelta, dar Alex e, ca întotdeauna, precis şi la obiect! Mulţumiri pentru vot şi aprecieri!
@puiutea:
Abia acum am ajuns sa citesc articolul, recunosc ca am ras cu lacrimi si-mi cer scuze. De ceva timp tot urmaream pe aici autorul, doar doar vom mai face haz de necaz - n-am uitat nici acum articolul de anul trecut pe care l-am citit si am ras sub pilota, noaptea, sa nu trezesc clasa muncitoare din familie.
Felicitari multe, multe pentru felul de a povesti! Nu pot sa zic decat ca va doresc, "Bădie", o vacanta cat mai frumoasa in viitor, sunt insa convinsa ca si din aceea Puiutea ne poate onora cu cel mai spumos articol si cu cele mai sanatoase portii de ras! Si cred ca pot sa am cel mai distractiv concediu daca eu si sotul v-am intalni intamplator pe o plaja, undeva.
Am votat cu nespus de mult drag.
@elviramvio: Toată viața am încercat să amuz oamenii! Colegi de facultate, sportivi, antrenori, colegi de școală! Dacă (încă) reușesc să fac acest lucru, înseamnă că, sufletește, n-am murit de tot!
Vă mulțumesc pentru aprecieri, m-au bucurat mult, sper să vă mai distrez și pe viitor (dar nu și cu apropiatul rewiev). Nu toate "subiectele" mă inspiră să scriu lucruri amuzante, dar voi încerca! Multă sănătate dvs. și întregii familii!
Frumos și cu talent scris. În aceste zile îmi desfășor și eu concediul prin acest hotel de 4 stele? Voi reveni și eu cu impresii la reîntoarcerea acasă.....
@andreieu: ???? Asa cum a spus si @zoazore, pe unii o sa-i pierzi pe drum daca asta iti este intentia, eu probabil ca o sa-l devorez ca pe un elefant, bucata cu bucata, mai o cafea, mai 2-3 paragrafe legate cu agrafe ???? (asta-i pentru rima).
Am insa o intrebare, AFA are si concurs de cel mai lung articol, vrei sa bati vreun record? Sa stiu si eu ca sunt in stare sa ma iau la tranta, un cuvant imi trebuie si-l duc pana la Oradea si inapoi.
Se vede ca ai mult timp la dispozitie, eu am cateva articole de scris si nu mai apuc, daramite sa le mai fac si roman fluviu.
In fine insa am sa ma sacrific, am sa scriu eu mai putin si te las pe tine cu mai mult, dar scrie omule odata.
Frumos, dom'le, frumooos. M-am distrat copios. Cu voi, acum, nu pe seama voastra Mi-era dor sa citesc un articol asa de spumos. Brava! N-am emoticoane cu aplauze, ca le insiram acilea
@arru: Mă bucur că vă numărați printre cei care s-au amuzat citind rewievul meu! Cu adevărat mă bucur! Mulțumesc pentru aprecieri și votul acordat!
@puiutea: Pai chiar nu era de ratat! Am ceva restante pe AFA, dar incet-incet le recuperez eu Si cand incep cu asa un review, sporul e mai mare
P.S. Nu stiu cum se face, dar intotdeauna parca avem mai multa inspiratie cand facem haz de necaz
@arru: Cred că la mine, chestia asta, cu necazul e un element esențial pentru a face un rewiev și bunicel dar mai ales haios! Nu știu nici eu de ce, dar așa mi se întâmplă! Bine, nici prea mult necaz, că dăunladează... dăunează, am vrut să spun, la neuron, carevasăzică!
Oricat mi-as dori sa citesc multe asemenea minunatii, tot va doresc sa aveti parte de mai bine Calatorii frumoase si peripetii pe masura!
@arru: Mulțumesc, la fel și dvs. Doar călătoriile nu și peripețiile!
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jul.2023 Vacanta OK, [dar] merita incercate si alte locatii — scris în 15.08.23 de villie71 din PLOIESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2022 Nu, dacă te respecți — scris în 28.08.22 de biapia din BUCURESTI - nu recomandă
- Jul.2021 Nu va recomand — scris în 03.08.21 de fb116003 din BACăU - nu recomandă
- Aug.2014 Din nou la Hotel Nobel — scris în 31.08.14 de lucy68 din TARGU MURES - RECOMANDĂ
- Aug.2013 Ultima oara aici — scris în 09.09.13 de aricel din BUCURESTI - nu recomandă
- Aug.2013 Nobel - un hotel minunat! — scris în 30.08.13 de lucy68 din TARGU MURES - RECOMANDĂ
- Jul.2012 4 spre 5 stele — scris în 09.07.12 de riana din SIBIU - RECOMANDĂ