ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 11.09.2018
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: > 60 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 12.11.15
STATUS: PRETOR
DATE SEJUR
AUG-2018
DURATA: 6 nopți
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CAZARE [camere etc]:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
PLAJA şi MAREA:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
95.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut

TIMP CITIRE: 8 MIN

Hai în vechiul Nessebar, la „Royal Palace” hotel!

TIPĂREȘTE

Recunosc sportiv: nu auzisem de Nessebar până la începutul anului acesta, când Mihai m-a întrebat dacă vreau să mergem într-o mică vacanță acolo. Auzisem de stațiunile litoralului bulgăresc Albena, de Nisipurile de aur, de Sunny Beach, dar de Nessebar, nu! „ -Cred că o să-ți placă, este o mică peninsulă din Marea Neagră, aproape de litoral și legată de acesta printr-o fâșie îngustă de pământ! ”

Am rezervat bilete on-line pe la începutul lunii martie, de la o agenție locală, pentru cazare în orașul vechi Nessebar, și de la o altă agenție biletele de transport cu autocarul.

Și iată-ne la drum spre litoralul bulgăresc, la sfârșitul lunii august, mai precis pe 25, după ce ne-am îmbarcat în autocarul care ne aștepta în Piața Constituției. Acesta a avut condiții bune de mers pe distanță lungă, cu aer condiționat și cu scaune comode, dotat cu televizor, pe ecranul căruia se vedea traseul pe unde acesta mergea. Mai târziu am putut vedea un film românesc și, apoi, am ascultat muzică. Pentru că am făcut rezervarea din timp, am avut parte de locuri foarte bune, cu vizibilitate atât în față, cât și în lateral.

Pe parcursul drumului s-au făcut trei opriri până la destinație, una până în vama Giurgiu și alte două pe teritoriul Bulgariei. Plecarea s-a făcut la ora 7,00 și, după ora 14,30 am ajuns la autogara din Sunny Beach. Ar fi trebuit să ajungem ceva mai devreme dar s-a întâmplat ca pe traseu să vedem un autobuz distrus de flăcări.

Orașul Nessebar de pe litoralul bulgăresc se află în capătul de sud al stațiunii „Sunny Beach”. De aici am fost preluați de un microbuz care ne-a dus până în micuța peninsulă, unde se află orașul vechi, la stația de autobuze a acestuia (dacă aveți autoturismul propriu, cu atât mai bine, nu veți mai aștepta microbuzul, și locuri de parcare sunt suficiente în orașul vechi). Am luat-o, apoi, „per pedes”, cam 400 de metri până la locul unde făcusem rezervarea, și anume la hotelul

Royal Palace. Clădirea acestuia mi-a plăcut încă de afară, prin arhitectura ei care te făcea să crezi că ascunde un interior cald, primitor, și confortabil. Nu ne-a dezamăgit și ne-am bucurat, încă de la intrare, de mobilierul elegant al micului spațiu de primire: o canapea confortabilă cu o măsuță joasă, un colț „viu” cu un acvariu-vitrină, în care înotau, leneși, câțiva pești exotici și pupitrul recepției, din spatele căruia ne-a zâmbit amabil o domnișoară. Aceasta vorbea binișor limba engleză și ne-a spus între ce ore se poate servi masa, pentru că noi am optat pentru cazare și mic dejun, hotelul neasigurând nici prânzul, nici cina. Am luat cheia și am urcat, pe scări, până la nivelul 2, deoarece nu există lift, lucru care nu ne-a deranjat prea tare, chiar dacă nu mai suntem de multișor tineri. Pe traseul scărilor, al culoarelor, în sala de mese de la parter –spre care am tras cu ochiul - am observat pe ziduri câteva elemente decorative, și anume basoreliefuri și cărămizi, montate sub forma unor arcuri, care imitau forma vechilor ziduri ale monumentelor istorice din peninsulă.

Pe coridorul îmbrăcat cu un covor roșu mirosea foarte frumos, la fel ca de fiecare dată când plecam sau ne întorceam în hotel. Camera ne-a făcut iar o surpriză plăcută, prin mărimea, mobilierul și curățenia ei. Mobilierul era elegant, executat din lemn masiv, și părea că ornamentele sculptate sunt tot din lemn, însă nu mi-am dat seama, până la plecare, dacă acestea din urmă erau, într-adevăr, din lemn sau, doar, îl imitau. Chiar dacă camera era la mansardă, lumina naturală era suficientă și intra prin două ferestre montate în acoperiș. Aerul condiționat a funcționat foarte bine și l-am folosit mai ales în timpul după amiezelor, când se simțea mai mult nevoia funcționării lui. Dulapul pentru haine avea suficiente umerașe și am găsit, în interior, un seif pentru valori – de care n-am avut nevoie – și o pilotă de bună calitate, subțire, de vară. Televizorul de tip LED, era de mărime medie, funcționa bine și am început imediat să caut programele din România, pe care speram să văd primele două zile de concurs ale festivalului „Cerbul de Aur”. Din păcate n-am avut această șansă! Nici canalul ProTv, nici măcar TVR internațional nu „se prinde” pe această mică bucată de pământ.

Camera nu avea o cană-fierbător –lucru pe care mi l-aș fi dorit -, am găsit, pe o măsuță mică, amplasată sub fereastra din tavan, numai două pahare învelite în plastic. Tot aici era un dosar cu informații utile, în care am găsit și „parola” de acces la internet. Acesta a funcționat destul de bine, iar pentru încărcarea telefoanelor, a tabletelor sau a acumulatorilor de la aparatele foto, am văzut că erau două prize, suficiente pentru noi.

Baia era mare, elegantă, cu obiecte sanitare bine întreținute și funcționale. Cada avea o „perdea” din geam transparent, cu 2 canaturi glisante care nu lăsau nici un strop de apă să ude podeaua băii. Singurele lucruri pe care le-am observat - și care erau în defavoarea mea - au fost că:

1- atât lavoarul cât și vasul de W. C. erau montate prea sus. Chiar și cada mi s-a părut că era mai înaltă (pentru mine, cel puțin!)

2- prosoapele, chiar dacă erau de bună calitate, erau curate, dar nu foarte albe, cum mi-ar fi plăcut să fie și că, atârnau pe suporturi montate, de asemenea, prea sus pentru mine.

Un lucru bun, însă, a fost că atât prosoapele, cât și lenjeria de pe pat, au fost schimbate la două zile, pe durata a șase nopți de ședere. Curățenia în camere se făcea zilnic, iar pe coridoare se simțea un miros plăcut, lăsat de produsele de întreținere de bună calitate.

Camera nu a avut balcon, fiind situată la mansardă, lucru care nu ne-a supărat, noi nefiind fumători, însă am văzut că hotelul are și camere cu balcoane, pentru fumători, la nivelul unu și doi, deasupra terasei, care se află în stânga intrării în hotel.

Despre „restaurantul” care se află la parterul hotelului pot să spun că, din punctul de vedere al amenajării interioare ne-a plăcut și el, la fel de mult ca restul clădirii. Este impropriu numit așa, pentru că nu are o bucătărie clasică, cu plite sau grătare pentru prepararea mâncărurilor specifice unui restaurant. Are, alăturat sălii de mese, doar un spațiu micuț unde se poate pregăti, pe un aragaz, omletă, unde se pot încălzi niște crenvurști sau se pot „trage” la tigaie, niște cârnați. Toate acestea se aduc, apoi, în sala de mese și puse în compartimentele unei marmite din inox, pentru a le menține calde. Tot în acest spațiu se aduce vesela, după debarasare, pentru a fi spălată. Aceste servicii erau făcute de un singur om, de băiatul care servea la bar.

Meniul a fost „clasic”, dacă pot să spun așa despre mâncare, și îndestulător pentru noi: mezeluri – vreo trei feluri – brânză, roșii, castraveți, brânză topită feliată, omletă - sau ouă fierte -, crenvurști sau cârnați trași la tigaie, vreo trei tipuri de cereale, iaurt, unt, miere, ruladă dulce sau cozonac. Era și un prăjitor de pâine, foarte solicitat. Cafeaua, laptele sau ceaiul se puteau lua de la barul puțin mai retras, undeva în spatele sălii. Apa pentru ceai se lua de la o „fântână” cu apă caldă, sau rece, cum se pot vedea și în birouri, farmacii, sau în locuri publice, închise. Cu regret spun că nu mi-a plăcut deloc cafeaua, care era înainte pregătită și pusă în vase speciale, pentru a fi menținută caldă! L-am rugat pe cel care o prepara să-mi facă, contra cost, bineînțeles, la un espressor, o altă cafea, una mică, dar nici acesta nu mi-a fost de ajutor. Eu sunt o mare iubitoare de cafea, dar nu de una oarecare, ci de foarte bună calitate. L-am întrebat pe domnul de la bar ce cafea folosește și mi-a arătat două tipuri pe care le avea, în ambalaje diferite. Unul dintre ele era mult folosit în Italia, un altul „no name”. Scriu asta pentru iubitorii de cafea care vor ajunge, poate, acolo, să-și aducă de-acasă cafeaua preferată! Ca să-mi ostoiesc dorul de cafeaua mea bună, de-acasă, am cumpărat pliculețe de ness pe care le făceam cu apa caldă de la „fântâna” sălii de mese.

Personalul care s-a succedat la pupitrul recepției a fost amabil și ne-a ajutat cu informațiile de care am avut nevoie, mai ales cele legate de locurile mai importante care pot și trebuie să fie vizitate, și de locurile unde se poate mânca de prânz, cele unde se gătește mai bine.

Cam asta am putut să vă povestesc despre „Royal Hotel” din micuța peninsulă a vechiului orășel Nessebar, mai mult și mai bine decât ce-am scris eu aici, vor „vorbi” pozele atașate.

De ce spun „micuță”?! Păi nu are decât vreo 850 m în lungime și cam 350 m în lățime, iar fâșia de pământ ce o leagă de țărmul Mării Negre nu este mai lungă de 350 m și mai lată de 35 m.

Recomand fără rezervă acest mic și cochet hotel celor care NU sunt foarte pretențioși, celor obișnuiți doar cu cazări de 4* sau 5*. Pentru cele 3* cu care a fost clasificat, își merită cu prisosință locul, iar banii încasați de la turiști sunt pe măsura serviciilor oferite.

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de doinafil in 11.09.18 14:01:36
Validat / Publicat: 11.09.18 17:25:00
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 1194 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

8 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (doinafil); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 1. „Royal Palace” Hotel” are parcare proprie.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 43600 PMA (din 32 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
  • rezervă o cameră la acest hotel, prin booking.com

  • ECOURI la acest review

    8 ecouri scrise, până acum

    webmaster26
    [11.09.18 17:24:35]
    »

    @doinafil: Încărcând inițial impresiile la o rubrică de călătorie, rubrica de CAZARE (CAMERE) a fost nedisponibilă pentru notare. Te-aș ruga să indici o notă și pentru acest capitol - cazarea / camera - folosind linkul EDIT IMPRESII, afișat cu roșu mai sus și disponibil permanent la publicare (şi timp de 30 minute după aceasta).

    Ulterior, poți scrie notele de la CAZARE şi sub formă de ECOU — le vom adăuga noi în caseta tehnică.

    ===

    Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

    Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

    ===

    Mutat, la reorganizare, în rubrica "Nessebar Royal Palace, NESSEBAR" (deja existentă pe sait)

    [Rubrica inițială: Descoperă Nessebar]

    doinafilAUTOR REVIEW
    [11.09.18 17:38:27]
    »

    @webmaster26: Mulțumesc pentru încadrarea lui la rubrica corectă!

    Pentru poziția corectă, sugerez mutarea semnului în dreptunghiul alb, imediat deasupra semnului „gelateria”, unde se află parcarea hotelului.

    Îmi cer scuze pentru greșeală și vă mulțumesc încă odată!

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    webmaster
    [11.09.18 18:43:25]
    »

    Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

    — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment);

    — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.

    Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

    (Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

    doinafilAUTOR REVIEW
    [11.09.18 20:11:10]
    »

    @webmaster:Sunt onorată pentru încadrarea review-lui și vă mulțumesc încă odată!

    Să aveți o seară frumoasă!

    elviramvio
    [12.09.18 00:38:25]
    »

    @doinafil:

    Un loc care nouă ne-a plăcut, unde am mâncat bine şi unde chiar am planificat să dăm o fugă curând.

    Aştept poveştile despre ce aţi văzut.

    doinafilAUTOR REVIEW
    [12.09.18 12:33:45]
    »

    @elviramvio:

    Este un loc aglomerat de turiști, cu case „înghesuite” care au, majoritatea lor, mici magazinașe cu suveniruri. Un loc oriental care mi-a plăcut mult, tocmai pentru originalitatea lui.

    Și noi am mâncat bine acolo, urmează să consemnăm.

    Mulțumesc pentru ecou și vot!

    Yersinia Pestis
    [14.09.18 11:55:24]
    »

    Pentru anul de vine mi-am propus, dacă Dumnezeu n-are alte planuri cu mine, s-ajung la Nessebăr.

    Mulți spun că este cea mai frumoasă stațiune de pe litoralul bulgăresc și chiar vreau să-i verific!

    Așa că review-ul tău e numai bun pentru a-mi face o părere despre. De-aia l-am citit cu atenție și apoi l-am votat!

    Weekend plăcut, sărut mâna!

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    doinafilAUTOR REVIEW
    [14.09.18 12:29:18]
    »

    @Yersinia pestis: Mulțumesc pentru ecou și vot!

    Am scris numai despre cazarea noastră, care este foarte convenabilă ca preț (40,3 euro/noapte, cu MD inclus).

    Într-adevăr, chiar bulgarii spun că este cel mai frumos acolo, în „Old town Nessebăr”.

    Dacă vrei să ai o imagine mai clară și mai multe informații despre insulă, te invit să citești ce-a scris @msnd (soțu', deh! ).

    Lăsând recomandarea la o parte, chiar merită să vezi mica peninsulă și, chiar dacă-i mai aglomerată în august, sigur o să-ți placă, mai ales că ai multe terase unde să-ți potolești setea!

    Despre „papa bun” ( ) urmează să „prestez” într-un viitor articol!

    Drumuri line și voie bună!

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    4 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    doinafil, elviramvio, Yersinia Pestis, Zoazore
    Alte impresii din această RUBRICĂNessebar Royal Palace:
    INFO: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată

      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.048959016799927 sec
    ecranul dvs: 1 x 1