REZONABIL
GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Si plusuri si minusuri, plaja si marea fac toti banii, per total ok
Dupa lungi cautari ale unei vacante cat mai frumoase in Turcia si dupa ce am citit sute de recenzii, luand in considerare toate aspectele, am ales Narcia Resort Hotel.
Noi fiind familie de 4 persoane, drumul cu avionul costa mai mult decat vacanta in sine, asa ca am ales sa mergem cu masina.
Am plecat din Bucuresti pe la 3 dimineata, am iesit pe la vama Giurgiu - Ruse (unde am stat 3 ore din cauza tirurilor care stationau pe ambele benzi, pana s-a sesizat rutiera). Bulgaria am traversat-o in vreo 5 ore, am mers usor, in limitele de viteza admise. Am intrat in Turcia pe la Hamzabeyli si am ajuns in Istanbul in jur de ora 15:00 - ora de varf este putin spus. A fost foarte aglomerat, nebunie totala, in ideea in care sunt cate 5 benzi pe sens. Am traversat Istanbului in aproximativ 2 ore, daca nu si mai bine.
Am ales o noapte de cazare la Gemlik langa Marmara - Atamer Doga Resort, unde am ajuns in jur de ora 18:00. Am lasat o recenzie despre acest hotel (vezi impresii).
Am plecat a doua zi dimneata, dupa micul dejun, in jur de ora 8:30. Traseu Bursa - Kutahya - Afyonkarahisar - Isparta - Antalya - Side.
Am ajuns tot in jur de ora 18:00. Nu am avut probleme pe drum de nici un fel, locatia am gasit-o destul de usor.
La intoarcere am ales traseul Antalya - Denizli - Pamukkale - Balikesir - Cannakale unde am facut repaus o noapte la Troia. Am ajuns aici in jur de 18:30.
A doua zi dimineata am servit micul dejun, am fost sa vizitam Troia si am plecat spre casa in jur de ora 10. La intoarcere am trecut ambele puncte vamale (Hamzabeyli si Ruse) destul de repede, nu ne-au mai controlat ca altadata. Am ajuns acasa la Bucuresti in jur de 19:00.
Drumul dus-intors a insemnat vreo 3 plinuri de motorina (faceam plinul cand mai aveam in rezervor cam un sfert, total vreo 900 - 1000 lei). In Turcia pretul motorinei este la fel ca la noi, doar ca in partea europeana este mai ieftin cu aproximativ 1 leu fata de partea asiatica. Acum 2 ani era pretul la jumatate fata de la noi. Sunt destul de frecvente statii Shell, Lukoil sau Petrol Ofisi cea rosie cu un cap de lup - la acestea am oprit intrucat am inteles ca sunt de incredere.
Legat de taxe de drum, eu nu mai cumpar HGS pe viitor. In afara de faptul ca trebuie sa cauti un PTT de ametesti ca sa cumperi HGS, nici nu stii ce iti baga vanzatorul pe el, adica nu stiu daca mi-a pus 300 lire cat am platit sau mai putin. Si acum 2 ani am patit la fel. Adica dupa doua bariere prin care am trecut, ni s-a consumat, desi am platit destul de mult, 300 lire trebuia sa ajunga pana in Antalya si inapoi, mai putin cele doua poduri Istanbul si Cannakale pe care le platim separat. La fiecare trecere de acest gen, la primul ghiseu se poate plati cu cash sau card, se afiseaza clar cat te costa taxa respectiva de drum, si nici nu e aglomerat. Doar ca trebuie sa te opresti, sa platesti si sa iei chitanta.
Si acum sa revenim la Narcia.
Prima impresie - Hotelul arata destul de bine din exterior, este imprejmuit cu un gard de beton, alb pe care sunt agatate diverse plante. Receptie arata bine, nu e lux dar nu are acel aspect invechit ca alte hoteluri.
Check-in a durat destul de putin, fara bataie de cap. Am primit o geanta de plaja cadou, inscriptionata Narcia, gen sacosa din aceea de supermarket dar a fost de ajutor.
Parcarea este mica. Masinile sunt parcate majoritatea pe strada, pe ambele parti. Dar dupa ce a negociat sotul meu cu domnul de la paza (5 dolari) am reusit sa gasit un loc de parcare in incinta hotelului.
despre SERVICII
Cert este ca au personal destul, sunt ca niste furnici care tot timpul aduc ceva, strang, fac cate ceva.
Marea majoritate vorbesc frumos si zambesc. De asemenea marea majoritate vorbesc engleza.
Daca intrebi ceva, ti se raspunde amabil.
Mai exista cate un barman deranjant care zambea si spunea ca milogul "thaaaaaank yoooooo uuuuuuuu"; era penibil.
Dar per total, ok.
despre CAMERE & COND. CAZARE
Noi am fost cazati in cladirea principala la etajul 1.
Hotelul are Spa, restaurante a la carte si sala de gaming la -2; restaurant si iesirile spre piscina la -1, receptia la parter si apoi vreo 5 sau 6 etaje pentru camere. Exista 3 lifturi panoramice, dar se asteapta mult, am preferat scarile de cele mai multe ori, abia faceam si miscare. De asemenea la parter exista magazin cu fel de fel de chestii (papuci, articole imbracaminte, sepci, ochelari, suveniruri, colace, crantanele etc), nu pare a fi diferenta de pret fata de bazarurile din exterior.
Din exterior, corpurile secundare parca aratau mai bine fata de cel principal. Fiecare corp de cladire are langa el o piscina, un snack bar.
Camera in care am fost cazati a fost potrivita ca marime, un pat dublu, unul de o persoana si unul pliabil. Parchet pe jos, camera curata, nu mirosea urat, mobilier ok, balcon micut, vedere pe lateral - daca te aplecai putin vedeai o foarte mica portiune de mare.
Aer conditionat, wi fi gratis peste tot - te loghezi cu data nasterii si numarul camerei. noi ne-am logat toti 4 fiecare cu data lui de nastere. Minibar cu 2 sucuri de un litru originale (Fanta si Cola) si apa la sosire, apoi apa zilnic. Ar fi fost buna si o bere la sosire.
Articole de toaleta, suplimentate zilnic mai putin in ultimile 2 zile. Curatenie se facea zilnic, prosoape schimbate, lenjeria se schimba o data la doua zile. Curatenia se incepea intr-o zi dintr-un capat al etajului si in cealalta zi invers. In orice caz se facea la noi pana in pranz sau in jurul pranzului.
Baia in schimb nu arata prea bine, era mica, un dus fara cadita, invechit, cu o usa la dus cam obosita, mai erau si unele prosoape rupte; baia era despartita de camera de un perete de sticla, fara izolare fonica.
Ca un plus in hotel si pe plaja era faptul ca puteai sa lasi orice, oriunde, nu disparea. Erau persoane care isi lasau telefonul pe sezlong ca sa il rezerve.
GASTRONOMIE (BUC & MASĂ)
Cand am ajuns obositi de pe drum, ne-am cazat si am coborat la barul de la piscina. Am servit cate o bere sau suc si apoi am mers la masa.
Am fost impresionati peste masura in acea seara! Hotelul este orientat mult catre partea de cooking show. Asadar pe marginea piscinei principale, sunt locuri amenajate pentru gatit in aer liber; intr-o parte era un bucatar care gatea creveti. In alta parte erau mai multi bucatari cu 2 toni imensi atarnati de coada de un suport, din care taiau file si il gateau pe gratar. Delicios.
In restaurantul principal puteai servi fructe (nu prea variate si fara gust), prajituri variate si foarte bune - nu din acelea cu spume colorate strident, erau prajituri cu blat si creme bune, torturi, inclusiv baclavale si sarailii, apoi bufete cu branzeturi fel de fel, masline, salata si legume diverse, un fel de tocanite de pui, vita sau miel, diverse legume gatite pe gratar, la abur, la cuptor, supa, cartofii prajiti erau nelipsiti de la orice masa.
Se serveste fiecare persoana cu mancarea, nu mai sunt restrictii. La masa de seara te serveste un ospatar la masa cu ce vrei sa bei: suc, bere, vin.
Deja eram super multumita. Mi se parea fabulos. Insa de a doua zi am inceput usor usor sa fim dezamagiti. La restaurantul principal mancarea era aceeasi in fiecare zi.
Luni seara am avut noaptea turceasca cu preparate cu specific. In rest, in zona de gratar de langa piscina se faceau dimineata omleta sau ochiuri, iar seara se faceau paste la unul din punctele de gatit; la celalalt se faceau pui, sau ficat pe gratar, sau peste pe gratar - nu stiu sa va spun ce specie era, la marime era cat pastravul, si cam atat. Nu am mai vazut fructe de mare sau altceva impresionant. Au mai avut in schimb pui la rotisor si curcan pe gratar.
In orice caz, era mancare multa peste tot, mic dejun foarte bogat. La fiecare piscina si plaja exista cate un snack bar unde poti servi hamburgeri, pui crispy, paste cu fel de fel de sosuri, orez, salata si legume, fructe, la plaja se facea shaorma (la farfurie), gozleme.
Legat de bauturi, la lobby bar serveau bauturi internationale dar aveau doar Stalinskaya, Red Label, Jack; restul erau marci turcesti. In lobby bar nu prea stiau fetelea acelea sa prepare bauturi. La pool bar faceau coctailuri dar nu sine stie ce, unele erau oribile (dulci si gretoase). Am baut mai mult bere, era acceptabila zic eu.
In rest, la restaurant, plaja, snack baruri, puteai servi suc, bere, vin, votca, gin, cafea, ceai.
Am avut optiunea unei rezervari la un restaurant a la carte - turcesc sau italian. Am ales turcesc - o mare dezamagire si bataie de joc. Mancare poasta, putina, te servea la masa foarte greu mai ales daca observau ca nu esti de al lor, Am cerut sa ne aduca un pahar cu apa minerala si nu a mai venit nimeni. Efectiv ne-am ridicat si am plecat.
O surpriza placuta a fost ca in ultima seara am gasit in camera o sticla de vin rosu de 500 ml si o farfurie cu fructe frumos impachetata. Nu a fost cine stie ce dar ne-a facut placere sa savuram un pahar de vin pe balcon, mai ales ca era si ziua sotului.
Inghetata se servea de la ora pranzului pana seara, la cupa, diverse sortimente, foarte buna.
PLAJA & MAREA / LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI
Plaja si marea recompenseaza orice nemultumire. Trebuie sa mergi pana la plaja o distanta pana in 500 m, exista si microbuz care circula la 20 de minute, dar de cele mai multe ori am preferat sa mergem pe jos.
Plaja mare, cu nisip fin, sezlonguri la discretie, gaseai loc si la ora 11. Dupa sezlonguri inspre mare exista o portiune de plaja libera, de 25 m pana la mare, unde puteai sa te asezi daca vrei, dar nu statea nimeni, se jucau copii. Era un loc amenajat pe plaja unde te puteai juca boccia - un joc cu bile pe care il organizeaza salvamarul zilnic.
Plaja era libera in stanga si dreapta, te puteai plimba oricat. Noi am fost pe plaja pana la centrul antic Side.
Nisipul fin, intrarea in mare lina, te duceai mult in larg, nu am dat de nici o pietricica, apa sarata, te usturau ochii dar te tine la suprafata. Oricine poate innota acolo.
Pe copii nu ii mai puteam scoate din apa.
Plaja este superba, cea mai frumoasa plaja la care am fost.
Exista posibilitatea sa faci sporturi de apa, parasailing, banana, plimbat cu barca, cu skyjet, cu canapeaua, insa preturile mi s-au parut cam mari. Parasailing pe noi ne costa aprox. 100 de euro pentru 3 persoane.
despre DISTRACȚIE & RELAXARE
Pai cu ce sa incep?!? Pentru copii mici locul de joaca era micut, insa aveau separat piscinuta lor micuta cu 2 topogane de apa. Aici apa era mai calda ca in celelalte piscine. Aceasta era pozitionata langa piscina principala astfel incat poti sta linistit sa te relaxezi pe sezlong si sa fii cu ochii pe cel mic in acelasi timp. Piscina principala nu era prea mare, 1,40 m adancime, dotata cu doua topogane de apa, dupa amiaza se juca polo.
Partea proasta este ca toti isi lasau la piscina prosoape pe sezlonguri, cu noaptea in cap, si nu gaseai niciodata loc liber. Nici la 7 dimineata. Noi mai gaseam dupa amiaza intr-un colt retras, langa piscina celor mici si langa gard, ceea ce ne avantaja ca nu trecea nimeni pe acolo sa ne deranjeze si era si umbra destula.
De la nivelul -1 te duceai printr-un gang catre o alta piscina unde era o nebunie: cu topogane, topoganase, topoganoaie de apa. Acolo apa era putin mai rece fata de celelalte ce e drept, dar era acceptabila. Nivelul apei pana la genunchi.
Mai era o piscina sau doua langa corpurile secundare, dar fara topogane. Mai retrase si pentru adulti.
Langa amfiteatru la care recunosc ca nu am fost (acolo erau afise cu minidisco, dansuri), era un spatiu cu "tiribombe" pentru cei mici, deschis seara vreo 2 ore. Carusel, o mini roata, cescute, elicoptere - toate gratis, cu personal care supraveghea functionalitatea si ii asigura pe micuti in bancute.
La nivelul -2 era centrul SPA. Nu am fost decat sa luam prosoapele (gratis pe baza cardurilor). Piscina interioara nu era functionala - oricum nu cred ca ar fi mers cineva acolo.
Tot la -2 era o sala de gaming pentru copii de toate varstele, cu un loc de joaca pentru cei mici. Fiecare copil primeste de la receptie un card cu 40 de credite pe el pentru gaming, gratis. Ulterior se poate incarca acel card.
Un joc este de la 12 credite (cel in care lovesti broscutele cu ciocanul - daca stiti) pana la 20 de credite (curse de masini, motociclete, impuscaturi). Noi am fost intr-o seara, a fost o surpriza placuta pentru copii. Nu am suplimentat cardurile cu credite, a fost ok si s-au distrat suficient.
Legat de shopping, noi am iesit din hotel si am cautat bazar, am mers vreo 2,5 km, culmea tot cele aproape de hotel erau mai ok. Acolo am gasit multe lucruri, incaltaminte, si fake si de calitate, articole de imbracaminte, jucarii.
Un alt punct forte este faptul ca am vizitat Templele lui Apollo si orasul Antic Side. Este la ditanta de 5 km de hotel (pe GPS). Noi ne-am dus pe jos, pe plaja (aprox. 1 ora) si ne-am intors cu taxi - 10 euro. Nu am intrat in muzeu deoarece nu mai avea rabdare cel mic. Orasul este destul de mare, cred ca iti ia cam 2 ore sa mergi peste tot - se merita.
De asemenea mentionez aici ca la drumul de intoarcere spre casa am trecut pe la Pamukkale. Locul este superb dar trebuie sa ajungi de dimineata pana sa arda soarele si se incinga toate pietrele, si iti trebuie jumatate de zi sa vizitezi tot. Noi nu am avut timp, am fost pe fuga, am stat doar putin pe la baza, fara sa intram la fantani sau la ruine.
Trimis de fla41 in 09.09.22 11:18:24
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în TURCIA. A mai fost în/la: Turcia, Alanya, Palmeras Beach Hotel care a avut ceva plusuri la mancare si bauturi fata de Narcia, piscina mare, animatori, ceva minusuri la ospitalitatea personalului, plaja foarte abrupta, cu pietris, intrarea in mare abrupta.
8 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (fla41); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 36.79943758 N, 31.36974070 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
8 ecouri scrise, până acum, la acest articol
FOARTE bun review-ul
-
Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.
Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)
@fla41: Cu plusuri si minusuri dupa cum spui, per total a fost o vacanta minunata.
Felicitari, votat cu mare drag.
@webmasterX: localizarea este corecta, multumesc.
@fla41:
”O surpriza placuta a fost ca in ultima seara am gasit in camera o sticla de vin rosu de 500 ml si o farfurie cu fructe frumos impachetata. Nu a fost cine stie ce dar ne-a facut placere sa savuram un pahar de vin pe balcon, mai ales ca era si ziua sotului.
Pai fiindca era ziua sotului v-au si dat sticla de vin si fructele.
”Plaja este superba, cea mai frumoasa plaja la care am fost.
Asa este, o plaja extraordinara!
Review-ul a primit „Punctaj Adițional Actualizare RUBRICĂ”
— (1) la momentul publicării, în rubrica curentă nu existau impresii din anul curent sau anul trecut ;
— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii.
Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)
-
Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.
@fla41:
”Am intrat in Turcia pe la Hamzabeyli si am ajuns in Istanbul in jur de ora 15:00 - ora de varf este putin spus. A fost foarte aglomerat, nebunie totala, in ideea in care sunt cate 5 benzi pe sens. Am traversat Istanbului in aproximativ 2 ore, daca nu si mai bine.
Data viitoare va recomand sa folositi autostrada O-7, care ocoleste prin nord. Este o autostrada cu patru benzi, nu este aglomerata, se poate merge tare si scapi de stres si oboseala. Am pus detalii aici: vezi impresii
@Yoda: multumesc petru info, foarte utile. De camerele acelea montate acolo unde sunt restrictii de viteza si semnalizate pe GPS ca si camere radar stiti ceva? Am observat ca soferii turci nu le baga in seama, trec in viteza.
@fla41: Unele din acele camere sunt de viteza, altele masoara alte infractiuni. Eu unul nu stiu care sunt de viteza si care nu. In principiu, incerc sa merg legal oriunde vad schele metalice transversale, pentru ca pe ele sunt camere. Uite, la astea ma refer: goo.gl/maps/9vzoCiNGkjB8Xpyy9
La fel, acolo unde se semnalizeaza EDS. Cred ca e bine sa se incetineasca si la camerele semnalizate de GPS. Singurul caz in care nu incetinesc este daca e aglomerat, toata lumea merge tare si eu as fi un pericol daca as merge incet, dar daca pot, incerc sa merg legal in zonele astea.
Aici este o harta pe care se pot vedea camerele peste tot: scdb.info/en/karte/64873
Chiar si asa, am luat o amenda mica (vreo 50 lei) si vad pe aplicatia cu amenzile ca mai am una si mai mica. Nu stiu unde sunt luate si nici de ce. Par sa fie prea mici ca sa fie de viteza.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jun.2012 Concediu 7 zile Narcia Resort — scris în 30.06.12 de iulia_marchis din DEJ - nu recomandă