GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Daca ai ajuns la Sankt Petersburg atunci alegi cu toata inima sa vizitezi si Palatul de iarna si mareata colectie de opere de arta de la Ermitaj. Cand auzi nume celebre ca Leonardo Da Vinci, Michelangelo, Rafael, Rembrandt, Rubens nu mai stai pe ganduri si mergi direct spre salile ce adapostesc picturile celor mai celebri artisti din istorie. O colectie impresionanta de tablouri ale unor pictori de geniu, repezentanti din toate scolile europene de pictura, flamanda, italiana, franceza, spaniola. La inceput citesti cateva nume de pictori, istoricul tabloului, dar mai apoi selectezi picturile dupa impresie nu dupa nume. Ramai incantat de finetea detaliilor, de naturaletea culorilor si admiri temele placute ce sunt reluate de fiecare pictor: Afrodita si Eros, Leto si fii, Dionisos si bachanalele, Danae, alegoriile, Adam si Eva, Natura vie, Fecioara si Pruncul. Asta deoarece dupa cateva incercari de a intelege mesajul crud renunti la alte teme biblice ce descriu chinuri, moarte si pedepse. Dupa sute de tablouri ce spun povesti, admiri si finetea sculpturilor de la sculptori celebri, Canova, Michelangelo pana la sculptorii antici ce celebreaza perfectiunea corpului uman in statui ca Venus din Taurida, Cele trei gratii, Apolo sau Jupiter.
Palatul in sine este o opera de arta, cu decoratiuni sclipitoare pe pereti, frunze aurite, basoreliefuri si mobilier artistic. O multime de Sali cu tematici artistice diverse, cu colorit si obiecte impresionante ca ceasul paun din sala Pavilion, sala malachit, racitorul de vin, candelabre sclipitoare, totul plin de finete si stralucire.
Tematica religioasa, colectiile de numismatica si cea a lumii antice sunt in Sali separate, dar merita si ele o privire. Sunt si display-uri interacive unde iti poti face traseul spre locatiile si atractiile care te intereseaza, intr-o zi poti parcurge prin salile muzeului kilometri buni. Dar merita din plin, te simti tot timpul energizat, atras de noi si noi minuni, de décor, de statuete si sculpturi, de decoratiuni si mobilier stilat, de tapiteri, de monezi si armei. Apoi de picturi, da acele minunate fragmente vii ce spun povesti, expun oameni, natura si arta, exprima sentimente.
Poti scrie enorm despre operele Ermitajului, dar cum e vorba despre placerea de a privi, clipa vizitei pe viu sau fotografiile raman in amintire.
Intrarea la muzeu este 10 euro pentru straini, coada la intrare de vreo 20-25 de minute daca nu iti cumperi bilet cu cardul de la automate. Te plictisesti repede daca faci turul muzeului cu ghidul deoarece vorbeste mult, te conduce in special la ce considera el atractii si nu ai timp intr-o vizita sa cuprinzi asa de mult din exponatele muzeului. Miercurea si vinerea muzeul este deschis de la 10:30 pana la ora noua seara, poti sta toata perioada in interior este un restaurant unde poti servi ceva pentru a avea energia necesara pasilor pierduti printre operele de arta. In sali sunt si scaune si bancute unde te poti relaxa cateva minute pentru a putea continua calatoria fascinanta in lumea artei umane.
Trimis de senateo in 01.09.17 10:58:34
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în RUSIA. A mai fost în/la: Sakt Petersburg, Peterhof, Tihvin.
9 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (senateo); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- Coordonate GPS: 59.93963800 N, 30.31497600 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest articol
9 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Și totuși, niște fotografii, fie doar ale exteriorului somptuosului Palat de iarnă ar fi (fost) foarte utile și apreciate...
Mulțumiri pentru amabilitatea cu care ai dat curs solicitării de a încărca fotografii.
Ce opulență, ce culori vii… ce operă, ce artă… într-adevăr, multă grandoare,
Încântătoare vizită și da, mi se pare interesantă idea de a renunța la ghid pentru a aprofunda în stil propriu… dacă te apuci să faci vreun studio, poate, la a doua, a treia vizită să consideri și spijinul ghidului dar la prima vizită îmi pare oarecum firesc să îți faci propriile impresii în propria ta individualitate.
Cu certitudine, viața dvs este mai bogată după această vizită.
@danaeldreny: Viata este intotdeauna experienta traita prin ochii proprii, ghizii ne furnizeaza experienta lor. Te bucuri de frumusetea exponatelor din Ermitaj dar nu te potie concentra sa traduci si explicatiile in engleza ale ghidului, caci ghizi de limba romana nu erau.
@senateo: Acest muzeu este unul dintre motivele pentru care as merge la Sankt Petersburg si binenteles ca nu singurul.
Felicitari, votat cu mare drag.
@mishu: Saint Pete este principalul motiv pentru care merita sa mergi la Sankt Petersburg, intregul oras este un muzeu, Ermitaj este una din perle.
Deși am vizitat Sankt Petersburgul cu mulți ani în urmă, pe vremea când se numea Leningrad, imaginea lui mi-a rămas vie în memorie. Un oraș fascinant prin bogăția arhitecturală, prin comorile sale de artă, prin istoria sa. Câteva ore le-am dedicat Ermitajului, bineînțeles puțin pentru ceea ce oferă. Mai păstrez și acum diapozitive, așa erau atunci, cu muzeul și un fel de 3D, niște ochelari prin care exponatele muzeului se văd în relief. Îmi doresc să revăd orașul.
@Rodel: Orasul merita revazut, s-a modernizat dar in acelasi timp s-au restaurat si toate monumentele, cladirile si muzeele. Acum la Ermitaj poti face tururi virtuale 3D, te orientezi pe displayuri. Saint Pete lasa impresia de oras istoric care tocmai acum a fost ridicat de Petru cel Mare si de arhitecti moderni.
Mutat, la reorganizare, în rubrica «Muzeul Ermitaj» (nou-creată, între timp, pe sait)
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Aug.2019 Muzeul Ermitaj, casa artelor — scris în 02.01.20 de geani anto din GALAţI - RECOMANDĂ
- Jun.2019 Ermitaj vs Louvre — scris în 26.04.10 de balasa violeta din CâMPINA - RECOMANDĂ
- Jun.2018 Sankt Petersburg - un vis implinit (5): Palatul de iarnă; Ermitaj — scris în 09.07.18 de DOINITA din BOTOșANI - RECOMANDĂ
- Jul.2009 Muzeul Ermitaj şi catedralele din Sankt Petersburg. — scris în 22.03.13 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Aug.1991 Muzeul Ermitaj – unul dintre cele mai celebre muzee ale lumii — scris în 26.04.10 de magdalena din BUCUREșTI - RECOMANDĂ