GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Pentru ca pe AFA s-a povestit intens despre Londra si minunile ei, nu va voi mai impuia capul cu aceleasi povesti pescaresti ci va voi povesti despre un loc minunat pentru a culturaliza juniorii si adultii deopotriva, Natural History Museum. Aflat in zona South Kensington si foarte accesibil dinspre metrou printr-un tunel care leaga toate muzeele din zona, Muzeul de Istorie Naturala te lasa cu gura cascata inca de afara.
Cladirea impozanta construita dupa modelul unui castel Victorian are un farmec aparte si cu siguranta atrage toate privirile. In perioada in care am fost noi (inceput de noiembrie) tocmai se deschisese un patinoar in fata muzeului, patinoar in mijlocul caruia trona un brad de craciun frumos luminat. Alaturi se rotea si canta zor nevoie un carusel cu caluti. Bine dispusi de atmosfera craciuneasca de afara am patruns in muzeu. Intrarea este gratuita, exista insa niste cutii transparente care cersesc o donatie, le puteti foarte bine ignora. Programul de vizitare este intre 10- 17.30 Pagina lor de web este aceasta.
Dar haideti sa patrundem in minunatul castel plin de lucruri uimitoare. Inca de la intrare te izbeste sala impozanta, uriasa si stralucitoare in care troneaza giganticul schelet al unui Diplodocus, bucuria copiilor! In fata, pe niste scari statuia lui Darwin vegheaza asupra tuturor celor care intra in templul stiintei.
Muzeul este structurat pe diferite culori, rosu, verde, portocaliu, albastru, fiecare culoare ducand intr-o aripa diferita, la expozitii diferite.
Cele mai interesante locuri de vizitat, ar fi:
- Zona vulcanilor si a pamantului, aici se prezina formarea planetei noastre si felul in care functioneaza vulcanii
- Sala mineralelor, imensa, cu niste bolti spectaculoase sustinute de coloane superb decorate cu animale si plante si plina de vitrine din care nu cred sa lipseasca vreun tip de mineral existent pe planeta noastra, ba chiar si pe altele deoarece sunt si niste meteoriti expusi acolo. Sunt impresionante pietrele cu forme ciudate pe care le veti gasi pe partea stanga a galeriei. Exista aici pietre in forma de carapace de testoasa si alte modele bizare
- Gigantica sala a mineralelor se termina cu The Vault (seiful), loc pe care va sfatuiesc sa nu il ratati. Aici exista o impresionanta colectie de 296 diamante naturale de culori diferite, colectie privata, pentru a carui realizare au fost investiti 25 de ani si milioane de sterline! Pe langa superbele diamante colorate mai exista si alte pietre pretioase si meteoriti.
- Urcand scarile pana la ultimul nivel am ramas impresionati de uriasa sectiune printr-un copac seqoia. Felia de copac impodobeste intregul perete si are marcate pe ea diverse date importante de la momentul in care copacul era o samanta la nasterea lui Buddha, intemeierea religiei musulmane, aparitia crestinismului, caderea imperiului Roman si multe alte date importante din istoria omenirii, date la care copacul respectiv a fost prezent pe planeta. Vechimea estimata copacului este de 1350 ani!!!
- Sectia “marina” a muzeului adaposteste o colectie impresionanta de crocodili, serpi, pesti care mai de care mai ciudati si mai impaiati, corali de toate soiurile. Lovitura de gratie o primesti cand ajungi un uriasa sala a balenelor. Atarnate de tavan te impresioneaza uriase schelete de balene, inconjurate de animale terestre, elefanti, rinoceri, cerbi enormi, etc.
- Aripa dinozaurilor va face deliciul copiilor! Daca pana aici au fost impresionati, aici vor ramane pur si simplu paf! Schelete uriase de dinozauri pe care le poti admira de sus de pe o pasarela atarnata la inaltime, dinozauri care se misca si urla motorizati fiind, diorame cu prezentarea animalelor in mediul natural, oua, urme de pasi pietrificate, ce mai, o nebunie! Pasarela se termina cu coborarea in zona unde un urias T-Rex motorizat, in marime naturala, rage si casca gura plina de dinti taiosi. De la el vizita continua pe partea de jos a galeriei printre vitrine luminate frumos care expun scene din viata dinozaurilor.
Pentru a vizita muzeul aveti nevoie de timp si picioare bune. Tot in zona, peste drum de el se afla un alt muzeu Victoria and Albert Museum,iar lipit de Muzeul de Istorie Naturala se afla Science Museum .
Ceva mai incolo veti gasi Royal Albert Hall si un parc simpatic in care troneaza statuia lui Albert inconjurata de grupuri statuare reprezentand cele 4 continente cucerite si exploatate de Englezi: Europa, Asia, America si Africa, cred ca de Australia au uitat!
Recomand zona tuturor celor interesati de muzee si mai ales celor care vin cu copii la Londra. Nu uitati, aveti nevoie de picioare bune, rabdare cat cuprinde si mult timp la dispozitie.
Va las acum sa vizitati virtual, prin intermediul fotografiilor mele, muzeul cu pricina.
Trimis de buterfly* in 10.11.14 13:03:36
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în MAREA BRITANIE.
11 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (buterfly*); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
11 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Rugaminte catre webmaster: adaugati acest clip la articol. Multumesc!
http://www.youtube.com/watch?v=NWbHXBNi3js
@buterfly - Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu)
@Dan&Ema - multumesc din suflet, poate ne vedem live la targul de turism...
Felicitări pentru acest review despre o zonă a Londrei care mie mi-a plăcut în mod deosebit!
Având un sejur mai lung în Londra mi-am permis să petrec aproape o zi întreagă în South Kensington. Pe lângă cele trei muzee amintite în review, amfiteatrul Royal Albert Hall şi grupul statuar Albert, am vizitat în plus, printre altele, cartierul Albert, Colegiul Regal de Muzică, Palatul Kensington, ultima reşedinţă a prinţesei Diana, Memorialul prinţesei Diana din parcul Kensington şi celebra stradă comercială Portobello aflată în nordul parcului (staţia de metrou Notingham Gate).
@traian. leuca - Multumesc domnule Traian, am citit si povestea dvs despre muzeele din Kensington, captivanta ca de obicei. Si noua ne place sa vizitam muzee si mai ales cu juniorul atasat, de data asta am avut putin timp la dispozitie, dar data viitoare vom vizita si mai mult.
@buterfly - Hm, am fost la Londra de doua ori si degeaba, am ratat multe... mai trebuie sa insist!
@larissa2015 - e un oras prea mare pentru un weekend... trebuie sa repetam experienta!
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Feb.2023 O vizită la V&A (Muzeul Victoria și Albert) – Partea II-a — scris în 18.02.24 de msnd din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Feb.2023 O vizită la V&A [Muzeul Victoria și Albert] – Partea I-a — scris în 05.08.23 de msnd din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Mar.2017 Museum of London — scris în 02.04.17 de dumdaniel din SINAIA [PH] - RECOMANDĂ
- Aug.2016 British Museum și o întâlnire de gradul doi — scris în 14.11.16 de iulianic din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- May.2015 Muzee gratis in Londra — scris în 04.05.15 de iacobescu.a din PLOIEșTI - RECOMANDĂ
- Jun.2013 British Museum, Londra (III) — scris în 11.01.20 de mihaelavoicu din PLOIEşTI - RECOMANDĂ
- Jun.2013 British Museum, Londra (II) — scris în 12.12.19 de mihaelavoicu din PLOIEşTI - RECOMANDĂ