ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 17.06.2020
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 10.07.09
STATUS: APOLLO
DATE SEJUR
MAY-2020
DURATA: 1 zile
Solo
1 ADULȚI
Raport PREȚ/CALITATE:
EXCELENT

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 5 MIN

O noapte la castel – Castelul Linz

TIPĂREȘTE URM de aici

Mi-ar fi placut sa vad acest castel seara recunosc cinstit avand in vedere cat de frumos se vede orasul de sus, dar vizita a fost ziua. A doua zi in Linz avea ca obiective noua catedrala (Mariendom) pe care am prezentat-o putin aici vezi impresii, desi la cum arata poti sa ii faci doar ei o prezentare ???? dar si Castelul Linz. Acum, automat, cand spunem castel avem niste asteptari, partial adevarate aici, exista si castel, insa vorbim mai ales de muzeul adapostit de acest castel si care are si o pozitie foarte usor de identificat in oras (cu riscul de a ma repeta, era foarte aproape de hotel).

Un castel este mentionat aici prima data in 799, apoi diferite date din istorie si diferiti imparati care au locuit aici, dar si mentionarea acestui loc ca spital militar in timpul razboaielor franceze, dar si inchisoare sau jandarmerie, pentru ca in 1952 sa fie dedicat partial scopurilor culturale pentru ca in 1959 sa fie destinat exclusiv calitatii de muzeu, partial deschis in 1963, deschiderea completa in 1966, pagina oficiala ooelkg.at/en/location/sch ... useum-linz.html

Va recomand sa vizitati muzeul fara sa aveti nici o asteptare, fara sa stiti ca sunt aproximativ 40 sali de expozitie, teme diverse si vreo 3-4 nivele de vizitat, si ……. oups, m-am dat de gol, pur si simplu dedicati-va cateva ore muzeului si poate o sa aveti mai mult noroc decat am avut eu, veti gasi poate totul deschis. Daca tot vorbim de deschis, muzeul poate fi vizitat de marti pana duminica de la ora 10 la 18, luni inchis. Pretul unui bilet 6.50 euro (gratuit daca aveti Linz card).

Aveti dulapioare unde sa va lasati bagajul (cel mai convenabil), fotografiatul este permis, ma speriasem pentru ca vazusem un afis ce spunea ca este interzis, insa am intrebat si mi s-a spus ca nu pot fotografia expozitiile speciale. O problema pe care sper ca voi sa nu o mai intalniti, trebuia sa port masca (daca nu aveai iti dadeau ei). Primesti si o harta a muzeului si recomandarea sa incepi de la ultimul etaj (avand in vedere ca am urcat ceva ca sa intru in muzeu, intrarea se face pe la etajul 1, asa ca incepeti de la 2 si continuati pana la -1.

Asadar conform hartii, urcam la etalul 2, inca un lucru de stiut, harta iti face o prezentare la modul cel mai mic, mic cu putinta, acum uitandu-ma la harta, imi dau seama de fapt ce credeam si ce am vazut.

Deci, etajul 2 te introduce in tehnologie la diverse nivele ale evolutiei si diverse teme: optica, sistemul planetar, cerul, diferite inventii, unele chiar spectaculoase, din pacate toate explicatiile in germana, insa cate ceva tot am mai identificat, mi-au placut niste ceasuri solare de masa, traditii si inovatii, si multe alte obiecte pe care le veti descoperi in poze. Ce vreau sa mai mentionez aici este faptul ca este amenajat un colt unde te poti relaxa pe niste banchete si poti lua niste placute cu diverse informatii pe care daca le si intelegi ar fi perfect.

Si cand credeam ca am terminat camera si va trebui sa cobor pentru a imi continua descoperirile, iata ca am descoperit un culoar ce ducea spre alte incaperi unde aveam sa descopar: viata si arta de zi cu zi, cabinetul de monede, arta aplicata, colectii de arta din secolul XIX, asa ca pe un culoar lung se gaseau o multime de dulapuri care mai de care mai frumos lucrate, dar si incaperi tematice (costume si incaltaminte, obiecte diverse din fier, jucarii, sobe, si acestea le mentionez pentru ca am vazut unele chiar deosebite, ilustrarea unei case cu prezentarea mobilierului si am ajuns in final si la cabinetul de monede, din pacate sala era inchisa, dar pe culoar era o vitrina cu diferite exponate.

Si alte sali cu diverse exponate aranjate pe secole, cu ilustrarea lor minunata, acestea fiind asezate pe nivelul 1 si 2.

La un moment dat exista un culoar (de-a dreptul futurist avand in vedere istoria castelului) si care te poarta intr-o alta parte a castelului, imi placea aici ca nici macar “Sesam deschide-te! ”nu trebuia sa spui ca usile se deschideau singure.

Si am ajuns intr-o sala unde era prezentata istoria muzeelor de stat din Austria Superioara. Si am ajuns la o prezentare a vietii din secolul XVIII, si cateva camere de asemenea inchise la acel moment (camera lui Beethoven, sala baroca, instrumente muzicale).

Sunt cateva sali care prezinta si armament dar si arta si religia din secolele XII-XVI, alte colectii de arta din secolele XV-XVII, am avut chiar si o sala unde erau niste lucrari de grafica realizate de Albrecht Duhrer, si in final am ajuns si la nivelul 0, unde doar sala numita “Natura”era deschisa. Interesanta, insa avand in vedere ca in urma cu o zi vazusem Gradina zoologica nu pot spune ca m-a impresionat cu adevarat, mai ales ca multe specii erau prezentate ca “machete”in dimensiuni mai mari decat originalele, si singurele exemplare originale erau niste pestisori minunati.

Nivelul -1 (arheologia) acum inca nu era deschis.

Chiar daca prezentarea am facut-o pe scurt, chiar foarte pe scurt pentru a u va speria, luati-va ceva timp pentru a vizita acest muzeu asa cum merita el, adica cel putin 3-4 ore aveti ce face aici (daca chiar vreti sa si admirati exponatele). Si daca la final vreti sa savurati o cafea sau chiar sa mancati ceva, aveti unde, exista restaurant.

Asa ca va doresc alegeri inspirate si nu ocoliti muzeul daca sunteti in zona.

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de mishu in 17.06.20 08:59:44
Validat / Publicat: 17.06.20 10:44:06
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în AUSTRIA.

VIZUALIZĂRI: 1620 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

8 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (mishu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P18 Schlossmuseum Linz - o soba
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 34850 PMA (din 37 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

8 ecouri scrise, până acum

diana2015PHONE
[17.06.20 13:58:21]
»

Vaai cât mă bucur că l-ai bifat

Ți-a plăcut? Noi am fost fascinați de muzeu și am fi stat mai mult dacă veneam direct aici dar... asta a fost. Părerea mea este că nu-ți sunt suficiente 3-4 ore, noi atât am avut la dispoziție dar la picturi sincer am fi stat mai mult dar fiind presați de timp , am alocat cam trei sferturi de oră pe etaj , nu am reușit să le vedem bine pe toate

Noi am fost pe la ora inchiderii dar tot nu se înserase pentru a vedea luminițele

Pozele sunt superbe se vede că avem aceleași gusturi

Calătorii cât mai multe, pupici 

doinafil
[17.06.20 14:02:08]
»

Muzeul are obiecte care pe mine m-au încântat! Toate sunt deosebite dar, cel mai mult mi-au plăcut piesele de mobilier, atât cele pictate cât - mai ales - cele sculptate! Eu ador lemnul sculptat în orice formă, însă piesele de mobilier, sculptate în lemn de calitate, vechi, sunt preferatele mele și le iubesc! Mi-aș fi dorit să fiu înconjurată de acel mobilier chiar azi, în epoca modernă, dar am o „jenă-n buzunar!”    

Știu că se mai găsesc astfel de piese și la noi, în România, bine conservate, sau restaurate, atât în muzee cât și în anticariatele de profil, dar costă că-mi vine să

Ce nu-mi place la muzeele nemțești despre care ai scris - și nu numai la muzee - este că au „etichetele” exponatelor scrise DOAR în germană!  

Părerea mea este că ei gresesc cu lucrul ăsta! Dacă și-ar respecta turiștii de pretutindeni, în CEL PUȚIN o limbă străină ar trebui s-o facă, în engleză - mai precis - că-i mult mai vorbită în lume, decât germana!

Mi-a plăcut și-am votat, ca de obicei, cu drag!

mishuAUTOR REVIEW
[17.06.20 14:06:52]
»

@diana2015:  Nu puteam sa il ratez, desi nu ma informasem despre el si desi nu erau deschise inca toate sectiunile, cel putin am avut parte de liniste, foarte putini turisti in muzeu. Pozele facute au fost mult mai multe, insa nu puteau fi puse toate, si asa este, este un muzeu bun de inclus in lista " Must see! " si mai ales daca mai ai si Linz card si profiti de tot, chiar merita.

Mulumesc pentru vizita si aprecieri. ​​

mishuAUTOR REVIEW
[17.06.20 14:13:31]
»

@doinafil:  Linz este o destinatie usor de ajuns, si exista variante bune pentru avion atat pentru Salzburg cat si pentru Viena, iar de acolo cu trenul se ajunge foarte usor.   Cele 3 orase mentionate chiar merita un concediu si sigur ti-ar placea multe dintre cele ce le-ai putea vedea. Mobilierul din acest muzeu era superb, cred ca as fi putut pune poze doar cu mobilierul si altceva nu mai incapea, asa ca din pacate m-am limitat doar la cateva piese.

Cat despre prezentarea obiectelor, ai mare dreptate, insa avand in vedere ca in Ro nu am mai vizitat de mult un muzeu, cum este? Am blamat de multe ori de exemplu transportul in comun, si mi-am dat seama ca si in Bucuresti de ex este dificil pentru un strain, si da, cred ca fiecare tara ar trebui sa aiba prezentate obiectivele si intr-o alta ​limba de circulatie ceva mai utilizata.  

Pe de alta parte cunoastem si parerea ​austriecilor si nemtilor despre limba lor, asa ca... nu cred ca ii vom schimba noi.

Multumesc pentru vizita si aprecieri. ​

Zoazore
[17.06.20 20:59:45]
»

@mishu:  Si am ajuns intr-o sala unde era prezentata istoria muzeelor de stat din Austria Superioara.

Ce interesant! Un muzeu al... muzeelor! ​

Frumos structurat și minuțios prezentate obiectele. Schuhkollektion parc-ar aștepta clienții să-i cumpere (pe ei, pantofii) ​ și expoziția de Kleider (haine) arata  bine, dar, vorba Doinei, tot mobilierul și ceasurile alea mă atrag mai mult!

Despre pantofi pot spune că unii sunt încă la modă! ​

Este plin de surprize plăcute muzeul ăsta! Se vede că cei ce-l au în pază îl îndrăgesc!

Cât mai poți, plimbă-te și ia-ne și pe noi cu tine! ​​

Mika
[17.06.20 21:34:23]
»

@mishu:  Foarte frumoase exponate, cel mai mult mi-a plăcut mobilierul și sobele! Mobilierul seamănă cu cel văzut in casele săsești de la noi. Mi-a plăcut mult și ușa aceea sculptată. Foarte frumos! Felicitări!

mishuAUTOR REVIEW
[17.06.20 21:52:41]
»

@Zoazore:  Un muzeu intradevar interesant, cu o multime de exponate din cele mai diverse si am intalnit si in foarte multe dintre incaperi personal gata sa ofere o lamurire sau poate chiar un sfat.  

Cat despre plimbare, sper cu urmatorul articol sa te simti intradevar ​​plimbata, si am sa spun doar ca este locul cel mai fotografiat din Austria, si care indiferent de anotimp sau vreme este la fel de spectaculos.

Multumesc de vizita si aprecieri. ​

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
mishuAUTOR REVIEW
[17.06.20 21:55:22]
»

@Mika:  Asa este, mobilierul si sobele erau cele mai spectaculoase si asa este, exact la satele sasesti m-am gandit si eu. Multumesc de vizita si aprecieri. ​

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
5 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
diana2015, doinafil, Mika, mishu, Zoazore
Alte impresii din această RUBRICĂMuzee în Linz:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.053138017654419 sec
    ecranul dvs: 1 x 1