GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Asa cum mi-am promis mie insami, ca sa-mi mai treaca dorul de China, Taiwan si alte alea, voi scrie niste vorbe mestesugite si aurite (ca sa ne pastram in the mood) despre Museum of the Far East. Deci:
Museum of the Far East
Adresa: Avenue Van Praet 44, in Park de Laeken, un parc frumos de vizitat, f linistit, langa Domeniul Regal
Orar de vizitare: in fiecare zi cu exceptia zilei de luni (ati ghicit) de la 9:30-17:00.
Pret: in 2009 era parca 3 euro pt adulti, iar copiii sub 13 ani, gratuit. In fiecare miercuri a lunii, dupa ora 13, intrarea era gratuita. Tin minte pentru ca noi am ajuns pe la ora 12 si ne-am mai plimbat o ora prin parc.
Casa de bilete este intr-o camera la subsol, in partea dreapta a Pavilionului Chinez, acolo fiind si magazinul de suveniruri (vederi, magneti, harti, cataloage ale colectiilor expuse)
Muzeul are in componenta sa Pavilionul Chinez, care este chiar in parc si Turnul Japonez, care este peste drum, oarecum.
In spatele Pavilionului Chinez este Muzeul de Arta Japoneza, care se poate vizita cu un bilet combinat cu Museum of the Far east. Toate cele trei cladiri sunt construite pe vremea regelui Leopold II. Cred ca a fost si el impresionat ca si mine de cultura asiatica :))
In Turnul Japonez - veti vedea portelanuri si cloisonne-uri foarte frumoase, cat si ceva care semanau cu niste vitralii. Mai erau si portelanuri Imari, marfa rara (de contrabanda), importata din Japonia in sec 18. Ca si curiozitate numele Imari viene de la numele unui port din cea mai de sud insula japoneza. Ca si specific, portelanurile Imari au forma de farfurii (patrate, hexagonale, octagonale) si boluri de forme asemanatoare. Culorile predominante alb, albastru si rosu.
Treziti-vaaaaa!!! Hai sa mergem in Pavilionul Chinez, sa vedeti minuni acolo. De culoare... ? AURIEEEE. Initial pavilionul a fost construit sa fie restaurant, dar heruvimilor de pe tavan nu le-a fost dat sa miroasa supe, friptane sau alte fineturi culinare. Pavilionul are 2 nivele, parterul superauriu, si etajul impartit in camere cu diferite colectii, de diferite culori (camerele) -galben, rosu- cu scari de marmura foarte frumoase. Majoritatea portelanurilor de aici au fost facute cadou. Stiam de catre cine si cui, dar am uitat. Lecitina, stiu!! Le-am tot susurat la ureche celebrul proverb „ dar din dar se face Rai” dar se faceau ca nu inteleg. Chitrosii!!
Si uite asa din vorba in vorba, ajungem la Muzeul de Arta Japoneza, care are si el un etaj. Este mai auster, fiind construit intr-o cladire renovata in care se tineau carutele/trasurile regale. Are piloni si barne de lemn. Va dati seama dupa aurareniile si marmurele din Pavilonul Chinez sa intri in asa ceva. Soc. Dar veti vedea aici piese interesante de armuri, kimonouri, si portelanuri japoneze, care dupa parerea mea nu se compara cu cele chinezesti.
Acum va las in compania fotografiilor, pentru ca oricat de Ionei Teodoreni (nu voi uita toata viata descrierea ciresului inflorit de la fereastra Monicai din La Medeleni) am fi, o imagine este o imagine.
Urmeaza „O zi la Paradisio”
Trimis de MCM in 05.04.12 01:09:18
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în BENELUX.
5 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (MCM); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
5 ecouri scrise, până acum, la acest articol
draga Webmaster te rog melodia unui bruxelez get beget:
http://www.youtube.com/watch? v=I5MPeaY9eLo
Jacque Brel.
Multumesc
- -
Rezolvat
Vot cu bonus meritat, succint scris fata de cum ne-ai obisnuit, dar totusi cuprinzator! Waiting for the sequel...
Mutat, la reorganizare, în rubrica «Muzee în Bruxelles» (nou-creată, între timp, pe sait)
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- May.2019 MIM - Muzeul Instrumentelor Muzicale din Bruxelles. Un Art Nouveau de un rafinament deosebit — scris în 23.02.20 de mihaelavoicu din PLOIEşTI - RECOMANDĂ
- Oct.2018 Maison du Roi, Muzeul Orașului Bruxelles — scris în 24.10.18 de mihaelavoicu din PLOIEşTI - RECOMANDĂ
- Aug.2009 Muzeul Regal al Armatei şi al Istoriei Militare şi Muzeul Aviaţiei — scris în 20.11.09 de Costi din PITEşTI - RECOMANDĂ