ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 18.07.2021
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: București
ÎNSCRIS: 05.06.21
STATUS: PRETOR
DATE SEJUR
JUL-2021
DURATA: 15 nopți
Business
3 ADULȚI
Raport PREȚ/CALITATE:
EXCELENT

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
PLAJA şi MAREA:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
încărcat de pe telefon!
TIMP CITIRE: 11 MIN

Mureș Saturn

TIPĂREȘTE

Înainte de Crăciun 2020 ședeam ca omu’ și-mi făceam planuri de revelion. Aveam vacanțe în cap. Cum ședeam eu așa, mi-apare o reclamă: hotel Mureș, Saturn, early booking, 50 și ceva lei camera. Serios? Pomană curată. Aveam tichete de vacanță din vară, nefolosite că le-am primit în iulie și aveam deja planul de vacanță făcut. Astfel, până să ne dezmeticim a și venit decembrie. Nici nu știam ce valabilitate au. Păi la așa ofertă... Ia scapă-ne de tiketele astea! Cre’ că era 2:00 noaptea.

Evident, prețurile variau pe perioade. Am rezervat 10 zile în iunie – când vine vara și-mi vine să fug oriunde – 5 în iulie și 5 în septembrie. De august mă cam feresc. Cu 14 mile jumate am rezolvat 20 de nopți la mare. Nu-i rău – zic. Oricum, nu era ca și cum aș fi afectat bugetul că oricum, acel card era extra și doar pentru cazare. Am făcut o afacere profitabilă – zic,

Prima zi lucrătoare mă sună o fată. Zice:

- Care perioadă din alea 3?

Credea că s-a jucat un copil.

- Toate 3,

Zic.

- Păi trebe plătite.

- Facem!

Mă bucuram c-am scăpat de-o grijă.

Voucerele mi le-a trimis imediat precum și facturile. După o vreme le-am și printat, color, frumos, și cu ele m-am dus la recepție, de fapt cu câte unul. 2 am folosit, unul încă îl mai am. Cu o săptămână înainte de sejur primesc mail: reminder, se apropie vacanță mult așteptată, bla bla, bla bla, bla bla...

După sejur primesc mail: ai fost în sejur, ce faaain, dă și tu un feedback! Le-am dat. A fost okei.

Chiar serios, a fost okei. La recepție, doamne prietenoase, drăguțe și blânde, neinvazive, cum îi mai bine pentru sufletul omului. Cazare rapidă – era ora 16:00 – taxă de stațiune 5 lei pe zi de adult.

Holul mi-a plăcut mult chiar și din poze: canapele cool, fotolii confortabile. Aveau un design, ceva, un perete din fier forjat în diverse forme de semiplanetă și alte chestii care făceau, cumva, un separeu în hol. Am stat mult acolo la net și încărcat pe afa ???? că era netul mai bun decât în cameră plus, îmi plăcea ambientul. Mă uita Dumnezeu acolo, mi-era bine, zbura timpul, nu mă deranja nimeni deși se circula prin hol și era și personal: recepția și curățenia. Mereu, o persoană de la curățenie trebăluia prin hol, zi și noapte. Ziua n-o prea vedeai dar noaptea era planton mereu. Și petreceam jumătăți de noapte prin hol, ocazional.

La parter camerele sunt cu 5-20 lei mai ieftine decât la etaj și nu au balcon.

Am avut ferestre spre o curte interioară care nu știu dacă are acces la exterior. Ferestre laaargi, cât jumătate de perete, în 3 secțiuni din care una se și deschidea, orizontal și vertical. Singura belea, n-avea plase de țânțari și ori turbam de cald seara, ori mă luptam cu țânțarii, uzual amândouă, alternativ: întâi turbam de cald, apoi deschideam fereastra, deși acoperită cu draperii groase, aveam normă cam 5 țânțari pe noapte. La 3:00 dimi era vânătoarea, cu toate luminile deschise, întindeam sânge pe pereți apoi somn de voie până dimi. Sper ca la anul să găsesc plase la ferestre că tot acolo merg, chiar și cu riscul țânțarilor.

Hotelul este spate în spate cu hotel Cerna deci curtea nu e publică. Pe lateralele clădirii sunt tot felul de cuburi cu recepția, restaurantul, diverse de-ale lor. Deci clădirile astea pentru hospitality au fost chiar bine gândite, recepția nu taie din spațiile zonei de camere, de cazare propriu zisă. Restaurantul nu a fost deschis și eventualii doritori erau trimiși pe terasa de la Prahova unde chiar era mâncare bună.

E multă lumină, capetele holurilor sunt practic din sticlă, sunt și uși de acces, tot din sticlă dar mereu încuiate. Trecerea din cubul recepției în blocul cu camere e tot un tunel din sticlă și are și acesta uși, tot încuiate.

Sunt rampe pentru rulare, una în acest hol care duce fix spre lifturi (două, care și funcționează) precum și afară, spre intrarea principală, pe stânga în timp ce, pe dreapta, dintr-un turn scund iese un robinet cu apă de curățat nisip când vii de pe plajă. L-am văzut târziu, când îl folosea cineva. Eu luam mereu un pet pe plajă, îl umpleam cu apă de mare și spălăm papucii și tălpile la ieșirea de pe plajă că nu aveam răbdare să trec toată parcarea de la Hora și de la Mureș cu nisip pe tălpi. Cine a făcut supraviețuire ????găsește mereu soluții.

By the way, parcarea părea îndestulătoare și la Mureș și la Hora. Nu știu în august...

O chestie: ieșeai din hotel pe o platformă – nu-ș ce material, ceva gălbui, piatră, poate marmură... – puteai coborî scările sau puteai face dreapta pe o alee lipită de clădire, tot așa: stânga – dreapta, așa, apoi alte scări largi chiar în față la Hora dar aleea lipită de clădire continua și ducea fix pe terasă la Prahova, hotelul vecin și prieten. Adică mergeai între hoteluri fără să cobori pe trotuar, ca o joacă, așa, mereu mai descopeream câte ceva. Când mergeam la piscină, ieșeam pe aleea asta, coboram scările largi în față la Hora, traversam parcarea de la Hora (că în parcarea de la Mureș nici nu ajungeam), intram în hol la Hora, făceam pe prostu’, recepția nici nu mă băga în seamă că erau ascunse după pupitrul lor, mereu cu nasul în hârtii, 2 persoane), făceam stânga – dreapta prin hol la Hora până la ușa din spate, ieșeam (fix în față la Terasa Galbenă) și brusc făceam stânga, pe o alee asemănătoare, lipită de hotel și care mă ducea fix la intrarea în piscina Balada care, btw, e mai aproape de hotel Hora decât de hotel Balada deși o cheamă Balada. Deci doar pe scurtături, așa, jmekerește.

Ce mi-a plăcut în hol la Hora - care e o clădire înaltă în pătrat, cu un spațiu interior: o grădiniță frumoasă, la mijloc, în acel spațiu gol, cu pereți din sticlă spre hol, spre toate 4 laturile, cu 2 uși, opuse, deschise, prin care puteai intra în acea grădiniță. Foarte frumos!

Și apropo de trotuar, o bucată de trotuar din față hotelului, dreapta, s-a asfaltat din iunie până în iulie, făcând joncțiunea între alte zone asfaltate. Și altă zi, prin iunie, lucrau unii în centrul aleii principale ce duce spre Hora, punând niște cabluri într-o cutie de beton din mijlocul drumului. Amenajări și înbunătățiri se fac mereu. E de apreciat.

Camera - okei. Au doar camere duble – 153, parcă așa zic ei. Foarte confortabil și plăcut, o gresie faină pe jos, ceva ivoire, relativ abrazivă dar nu supărător adică e netedă dar nu aluneci, și în cameră și în baie (serios, cine a făcut amenajările chiar se pricepe – și în holul hotelului este aceeași gresie), dulap pe hol cu umerașe destule, inspirat compartimentat, o măsuță vis-a-vis de dulap și sub cuier, bună și aia, de pus lucruri. Altă masă cu două nivele și cu TV deasupra și frigider dedesupt cam vis-a-vis de pat. De fapt frigiderul e băgat în dulăpiorul de sub TV, nu-l vezi.

Am aflat că au și camere twin. Apoi, spre fereastră, un ansamblu cu măsuță cool și 2 fotolii semicirculare, brun, asortat cu mobilierul. Foarte tare. Camera 20, pe stânga. Asta a fost în iunie. În iulie nu am mai avut acele fotolii semicirculare, la camera 16, și mi-a părut rău. Totuși, alea erau ușoare, alunecau. La 16 am avut scaune masive, cu spătar dar fără brațe, cu ceva mușama tot ivoire și mult mai grele, unde le puneai, acolo stăteau, nu alunecau la fel ca fotoliile brune semicirculare deci dacă sprijineam picioarele de pat, fotoliile nu alunecau spre perete.

Patul, foarte confortabil, cred că cel mai confortabil pat din câte am găsit prin hoteluri, cu picioare și mult spațiu dedesupt, solid, plus, placă de material lemnos pe perete, la capul patului, mult mai lată decât patul și pe care este fixată, foarte solid, o bară din fier în secțiune pătrată, cam la înălțimea de un metru jumate. Pe această bară culisau niște cârlige din același fier care coborau și țineau, cam la un metru de gresie, de fiecare parte a patului, câte un suport pătrat din material lemnos cu latura cam de 40 centimetri deci e ca și cum ar fi fost doar partea de sus a unei noptiere. În partea de sus a barei era fixată câte o veioză, asta pe lângă aplicele luminoase de pe peretele opus, cel cu TV-ul.

Mi-a părut o combinație ingenioasă. Am văzut mulți turiști cu dizabilități și am presupus că acea bară e folositoare și ajută și pentru ridicarea din pat. Recunosc, și eu am folosit-o.

Curățenie am avut zilnic. Mereu, dimineață bătea la ușă să ia gunoiul. Erau mereu 3-4 fete care dereticau tot timpul. Nu intrau în cameră, așteptau la ușă și dacă nu răspundeam, nu intrau și nici în lipsa noastră. Dacă solicitam ceva, se rezolva imediat. Puteam chema cu mopul sau mătura. La oficiu era descuiat la începutul sejurului și puteam lua hârtie igienică sau ceva. Apoi au încuiat.

Prima noapte am făcut muci de cearceafuri. Nu-ș cum am reușit. Ne-am adaptat mai greu. A doua zi am cerut să le schimbe, după doar o noapte. Bineînțeles, imediat! Fără comentarii. Apoi la câteva zile schimbau ba cearceafuri, ba prosoape.

Prosoape am găsit 4 în cameră deși m-am prins apoi că tre’ să fie 6 și lipseau alea mici de picioare de venea camerista și te-ntreba de ele apoi îți spunea prietenos și confidențial că, lasă, rezolvăm noi adică: dă și mie-o șpagă, de-o bere, ceva. Dacă făceai pe prostul nu insista, o lăsa moartă-păpușoi. Cu noi a nimerit-o cel mai bine, din 4 am rămas cu 3, naiba știe cum, o fi zburat pe fereastră, a dispărut și pace. Am ridicat din umeri și ne-a lăsat în legea noastră. Bașca, la fiecare sejur am spart câte un pahar din cele 2 din dotare. Primul, l-am scăpat eu în chiuvetă. Era ud. Evident, doar la ce folosește un pahar? Al doilea, a căzut din dulap, pe gresie, când a scos nu-ș ce de acolo. Nu mă întrebați cum a ajuns în dulap! Nu știu să vă spun.

Schema cu 4 prosoape în loc de 6 a fost în iunie. Între timp, cred că s-a prins managementul că în iulie am găsit 6 prosoape în cameră și tot 6 au găsit și ei (mult mai mototolite, însă), după ce am plecat.

La plecare, fata de la curățenie trebăluia pe hol. Ne-a dat confidențial un bon pe care scria că a verificat camera, inventar, bla bla, nu ne-a întrebat nimeni de pahare sau ceva dar cred că dacă verifica pe bune, nu mai uitam hainele în baie, agățate în cuier. Nu, nu hainele de pe noi, altele, alea de ieri. Mi-am amintit pe drum, am sunat la hotel, ne-au cerut timp, le-am dat, că alta ce puteam face? Și după două ore ne-a sunat fata, ne-a spus cum o cheamă și că ne-a găsit hainele și le putem lua, bine-mersi, în septembrie, la următorul sejur.

Așa ceva...

Văzusem zilele trecute o doamnă ce pleca (terminase sejurul) revoltată că i se ceruseră 6 prosoape când ea găsise doar 4 – asta era în iunie. Doamna de la recepție se făcea blajin că plouă așteptând să termine subiectul. Oricum, n-o-ntrebase nimeni pe turistă, de unde și zicala: dacă tăceai, filosof rămâneai. Eu tac. Și scriu. Și fac poze. Când observă că fac poze, personalul de pe terasă se mișcă mult mai motivat. Asta e de-a dreptul cool.

Deci cine zice că n-are personal bate câmpii. Sunt destui localnici care au nevoie de-o pâine. Tre’ să fii smintit să relochezi asiatici. Ei sunt adaptați acolo. Hai, să zic, Moldova mai merge dar Asia???

Și, btw, era cel mai ieftin hotel din Saturn. Nu asociați neapărat prețul mare cu calitatea! Plus, aceeași oferă de aproximativ jumate preț era și prin mai-iunie, ceva gen last-minute adică cine le face marketingul chiar se pricepe.

Am întâlnit cunoscuți la hotel. Făceau spume că au dat 600 lei pe 3 nopți. Asta în iulie. În august e mai scump. Eu habar n-am cât am dat. Era demult. Adică e ca și cum aș fi fost moca, cu o hârtie colorată în mână. Taxa de stațiune nici nu se mai pune. E derizorie. Se poate plăti cu card dar nu cu cel de vacanță că e altceva, altă categorie.

Plus, vreau să dau notă maximă cu plus doamnei manager (cred că e doamna – foarte de treabă – care mai apărea la recepție pe lângă recepționeră – și ea foarte de treabă și destul de lejeră în sensul că nu era niciodată îmbulzeală la recepție deși turiști veneau mereu) pentru felul în care administrează unitatea. Parcă era mama, serios, așa suflețel... Deși mama nu mi-i chiar cea mai dragă ființă de pe lume, nu-i chiar by the book la noi, înțelegeți voi ce-am vrut să spun, ați prins ideea.


despre SERVICII

A fost o kei


despre CAMERE & COND. CAZARE

A fost bine dar vreau și plasă de țânțari la ferestre.


GASTRONOMIE (BUC & MASĂ)

Am avut la Prahova + altele


PLAJA & MAREA / LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI

A fost super.


despre DISTRACȚIE & RELAXARE

K

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de Mioritik in 18.07.21 19:55:23
Validat / Publicat: 18.07.21 20:34:17
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în SATURN. A mai fost în/la: Mureș

VIZUALIZĂRI: 2599 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

9 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Mioritik); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P20 Hotel Mureș, Saturn
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 16200 PMA (din 18 voturi)

ECOURI la acest review

9 ecouri scrise, până acum

crismisPHONE
[19.07.21 16:25:17]
»

Cum să nu pui, frate, plase de țânțari la ferestre?! La mare?!

În rest, da, pare fain. Mai ales locul ăla colorat din lobby, unde încărcai poze pe AFA!

MioritikPHONEAUTOR REVIEW
[19.07.21 22:13:05]
»

@crismis: daaaa, mi-a plăcut holul ăla de numa'

Mă așteptam să mă cerți că țin pahare în dulap ????

crismisPHONE
[19.07.21 22:32:11]
»

@Mioritica: Și eu țin pahare în dulap. Și în bibliotecă. Just in case.

MioritikPHONEAUTOR REVIEW
[19.07.21 22:40:40]
»

@crismis: ????

Zoazore
[26.07.21 13:48:21]
»

@Mioritica: Lasa, fata, c-or pune si plase de tantari.

Ia si tu f' o 2 m de plasa, sau niste tul de mirese, ca nu-i scump, Il pui la dus, il iei la intors si rezolvi problema. Si un aparat de-ala cu pastile. Tantarii iti vot multumi! Io asa faceam!

Unu peste alta, citesc si nu prea cred ca ce zici tu e pe la noi prin Romania! Asa fain sa fie? Da fapt, Saturn a fost mereu o statiune de treaba si linistita.

Te-ai scos superb cu trei sejururi. Sa ai vreme la fel de buna si la al treilea sejur si vezi cum faci cu hainele sa nu le mai uiti!

MioritikPHONEAUTOR REVIEW
[26.07.21 14:01:13]
»

????

Nah, bun. Nu-i cine știe ce superbitate de resort turcesc sau egiptean dar are fix ce-i trebe, decent, curat, frumos, liniștit. Una peste alta a fost bine, pe total și proximitatea cu Mangalia a fost de bun augur că am avut pe unde umbla în explorare și vedea locuri și lucruri. Adevărat că mai e și altă atmosferă decât cea de stațiune. Vara, să zicem, nu ai chef să umbli că-i sezon și ești ocupat cu marea, cu mâncatu' și odihna dar pe lângă sezon, mai pe răcoare, mai faci și alte lucruri. Așa am făcut și în iunie că a și plouat 10 zile din 7 (sau invers), după 3 zile cu ceva baie în mare a fost ceva, pas și ceva tot trebuia să faci deci a fost perfect pentru excursii și odihnă.

MioritikPHONEAUTOR REVIEW
[26.07.21 14:07:45]
»

@Zoazore: +, da, un aparat de țânțari de pus în priză e util. Cu plasa de acasă nu mă descurc, nu are cadru iar eu nu sunt foarte ingenioasă și nici practică dar alte soluții sunt. Nu le-am gândit că nu am problema asta demult, acasă am plase astfel că nu mi-am bătut demult capul să caut soluții împotriva țânțarilor, adevărat, mai sunt și șpray uri sau ceva soluții pe la farmacie deci de poate revolva. Camera are perdele de zi și de seară, adevărat dar se strecurau pe lângă.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Zoazore
[26.07.21 14:10:38]
»

@Mioritica: Cu banda dublu adeziva. Am zis 2 m fiindca nu poti sti dimensiunea ferestrei!

MioritikPHONEAUTOR REVIEW
[26.07.21 14:20:03]
»

????

Wow,

Ce practică ești!

Nu m-aș fi gândit.

O idee bună.

Dimensiunea e cam 120 / 70 cm

Încă una la fel alături dar care nu se deschide și sub astea două, încă una orizontală. Ferestrele sunt până în tavan și sub cele 3 ferestre sunt cam 30 cm înălțime, perete.

Scriam, asta mi-a plăcut mult, sunt multe ferestre mari și pe holuri și capăt de coluar tot fereastră pe toată secțiunea, aduce mai multă lumină, e o senzație de open space, așa. Cool.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
crismis, Mioritik, Zoazore
Alte impresii din această RUBRICĂMureș Hotel:

INFO: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.073031187057495 sec
    ecranul dvs: 1 x 1