ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 13.09.2013
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Bucureşti
ÎNSCRIS: 06.10.09
STATUS: GOLD
DATE SEJUR
AUG-2013
DURATA: 4 nopți
familie cu copii
2 AD. + 1 COPII -- v: 6

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
PLAJA şi MAREA:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
80.00%
Mai degrabă mulțumit

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
94.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
la PMM* = 40 EUR
*PMM = Preț Minim MEDIU / Cameră, în cursul anului

TIMP CITIRE: 7 MIN

Hotel Mirto [Litochoro]

TIPĂREȘTE

Am petrecut la Hotel Mirto in oraselul Litochoro, 4 nopti din cele 14 ale vacantei noastre de anul acesta in Grecia.

L-am ales pentru ca avea un scor excelent pe Booking si pe Trip Advisor si pentru ca voiam sa vedem Riviera Olimpului, dar nu ne-a incantat nici una din destinatiile mai aproape de mare gen: Nei Pori, Platamonas sau Leptokaria. Asa ca am ales Litochoron, ca baza pentru cele 4 zile petrecute pe Riviera Olimpului, de unde ne-am miscat in toate locurile de interes pentru noi, pe care le voi pomeni mai jos.

Despre Hotel Mirto:

Generalitati: este situat in centrul satului montan Litochoron, la cativa pasi de piata centrala a orasului. Este un hotel boutique, cu camere pe doua nivele, micut si cochet. Camerele au vedere ori la strada/catre parcarea hotelului ori catre masivul muntos Olimp. La parter sunt situate receptia si barul, cu 6 sau 7 mese, unde se serveste si micul dejun. Hotelul ofera WiFi gratis in toate zonele, noua ne-a mers foarte bine pe toata durata sederii.

Camera: Am rezervat o camera cu pat dublu, noi avand copilul in varsta de 6 ani care inca nu accepta sa doarma in pat separat. Camera era foarte cochet mobilata, chiar luxos, cu un covor gros si moale care acoperea toata podeaua, patul mare, un dulap incapator, doua noptiere mari si o masa multifunctionala cu sertar. Camera avea un balcon mare, cu vederea spre parcarea hotelului. Baia in schimb era destul de mica, fara cada sau dus inchis, ci doar cu o perdea despartitoare. Camera era dotata cu aer conditionat si televizor plasma pe perete, dar nu avea frigider/racitor. In schimb mi-au placut foarte mult usile de la balcon; in afara de usa clasica, exista si o usa glisanta, din aceea pentru intimitate, foarte utila cand in proximitate ai o parcare sau un alt imobil. Curatenie luna, prosoape schimbate zilnic.

Parcarea hotelului nu poate gazdui decat maxim 4-5 masini in acelasi timp, asa incat se aplica principiul primului venit. Nu am gasit loc de parcare aici decat in prima zi, cand am ajuns la hotel la ora 14, ora de la care se face check-inul, in rest am parcat intr-o parcare publica free, aflata chiar in spatele hotelului cateva secunde de mers pe jos. Parcarea publica este foarte aglomerata pentru ca langa ea este o taverna, care seara este plina ochi, oamenii preferand sa se deplaseze cu masina se pare.

Micul dejun: Hotelul nu ofera decat mic dejun, inclus in tariful camerei, nu exista un restaurant propriu zis, dar in imediata proximitate sunt multe taverne, pentru toate gusturile si buzunarele. Micul dejun, in sine este gustos dar nu prea bogat si nici prea variat. Adica este compus din paine, unt, dulceata si miere; apa, cafea/cappuccino/expresso, ceai de mai multe feluri, lapte/suc de portocale, oua fierte, branza feta si doua feluri de prajituri/chec foarte bune.

Personalul: Nu cred ca au mai mult de 4 angajati care se ocupa si de receptie si de bar plus personalul care face curatenie, dar cu totii sunt deosebit de primitori si amabili. In permanenta cu zambetul pe buze, toti vorbitori mai mult sau mai putin de engleza, ne-au ajutat de fiecare data cand am am avut vreo dorinta. De exp. i-am rugat intr-o zi sa ne pregateasca micul dejun la ora 5.30 dimineata si s-au executat fara nici un comentariu. Iar in ultima zi, ne-am trezit dupa ora 10 si i-am rugat sa ne serveasca totusi micul dejun, chiar daca se terminase teoretic programul; la fel nu a fost nici o problema. I-am mai rugat sa ne puna la dispozitie un fier de calcat si ne-au calcat ei ce aveam nevoie -no extra charge.

In concluzie, Hotel Mirto este un hotel incantator si primitor, care ofera un raport foarte bun calitate/prêt, pe care il recomand atat ca si hotel de tranzit celor care aventureaza in masivul Olimp dar si celor care doresc sa-si petreaca un sejur linistit si confortabil in zona. Ca puncte slabe as mentiona doar parcarea mica si micul dejun nu foarte variat, dar ambele eu nu le consider un impediment chiar atat de mare pentru a afecta imaginea generala a hotelului.

Ce se poate face/vedea:

- Litochoro: este un satuc superb, cu case traditionale, cu cateva hoteluri, din care unul mare de 4 stele care se afla oarecum in afara localitatii, cu multe taverne. Exista un parc maricel, cu un lac artificial, cu o mica cascada ornamentala si cu un parc de distractii pentru copii, pe care l-am gasit foarte util, noi fiind cu copilul. Exista si un teatru in aer liber, am vazut multa lume amatoare, dar piesele jucate erau in greaca si nu am crezut ca avem vreo sansa sa intelegem ceva, asa ca nu am mers.

- Exista o plaja la 7-8 minute de mers cu masina: Plaka Beach; dar nu am ce sa spun mai multe despre ea pentru ca noi nu am mers acolo.

Din Litochoro se face intrarea in Parcul National Olimp si se incepe accensiunea in masiv. Chiar in centrul satului este un panou mare cu harta masivului si traseele marcate care pleaca de aici.

- Multa lume alege sa mearga pana la cabana Prionia, situata la 1000 m altitudine, pe soseaua care serpuieste pe versanti, dar am vazut si temerari care se incumeta sa urce la Prionia prin Canionul Enipeas, traseu cotat cu dificultate medie, dar care se strabate in minim 5 ore. Noi am urcat cu masina pe sosea, pentru ca am dorit sa vedem si manastirea Sfantul Dyonisos, aflata la maxim 10 minute de condus de centrul satului. Trebuie sa mentionez ca exista doua manastiri: manastirea noua Sf. Dyonisos unde se ajunge usor, de pe soseaua care urca la Prionia, care este mare, foarte frumoasa si plina de turisti si vechea manastire Sfantul Dyonisos, care se afla in Canionul Enipeas, cam la jumatatea drumului spre Prionia. Exista indicator pana la manastire, dar aceasta din urma se afla intr-o stare avansata de degradare. Am vazut un panou cu lucrari de reconstructie acolo, dar, cel putin pentru moment, nu prea ai ce sa vezi. Insa, de la vechea manastire, se mai poate merge prin canion, inca maxim jumatate de ora, pana la grota unde a trait pustnicul, traseu marcat si relativ usor de strabatut. Grota are langa ea un izvor si este bine intretinuta, chiar daca nu am mai vazut pe nimeni acolo si nici pe traseu.

La Prionia, masinile nu mai aveau loc in parcare de multe ce erau, asa ca erau insirate de-a lungul drumului inca 2-3 km. Aici noi am lasat masina si am urcat pana la cota 2100, la refugiul A. Am urcat cam in 3 ore si jumatate, cu multe opriri pe traseu pentru hidratare pentru ca era foarte cald. Ne-am intalnit cu multa lume care cobora, deci care probabil urcasera la refugiu din ziua precedenta. Traseul nu mi-a parut greu, dar diferenta fata de multe trasee montane de la noi mi s-a parut faptul ca tot timpul urci. Adica nu exista portiuni in care sa mergi in linie dreapta macar cateva minute, ca sa apuci sa-ti reglezi respiratia si ritmul. De pe la 1800m se intra in golul semialpin, adica vegetatie mai rara si piatra mai multa. Adica bate soarele si mai nemilos iar reflexia de la pietrele albe iti cam oboseste ochii. La refugiul A, am facut pauza de masa si odihna si dupa cateva poze ne-am intors pe acelasi traseu la Prionia. Coborarea am facut-o in 2 ore, deci, exact cum spuneam, faptul ca nu prea exista portiuni drepte, la urcare iti cam scoate sufletul, iar la coborare te face sa alergi de-a dreptul.

- Situl arheologic de la Dion, aflat la 11-12 km de Litochoro. Am facut 8 minute cu masina pana acolo si recomand vizitarea sitului la toti cei care ajung in zona pentru ca parcul arheologic este situat intr-un mare parc natural, cu multe specii de plante si esente de pomi. Situl este bine semnalizat si exista peste tot indicatoare si panouri care explica foarte bine tot ceea ce vezi. Ne-a luat cam 2 ore jumatate sa-l strabatem si puteam inca sa mai stam dar mai aveam si alte vizite in plan pentru aceea zi;

- Castelul bizantin de la Platamonas- nu m-a impresionat la fel ca Situl de la Dion, nu mi-a parut cu nimic deosebit;

- Satul montan Paleos Panteleimonas - un alt must see - superb dar literamente sufocat de turisti, cu nenumarate autocare oprite in parcarea de la intrare, unde abia am gasit unde sa ne lasam masina;

- Am mai preferat ca intr-o zi sa mergem in Nei Pori si sa cumparam o excursie de o zi la Skiatos, unde am plecat dimineata devreme si de unde ne-am intors noaptea tarziu. Dar a meritat, pentru ca copilul nostru a fost foarte incantat de calatoria cu vaporasul si de programul artistic de pe vapor.

Am ajuns cateva ore pe plaja de la Nei Pori pe care am gasit-o aglomerata si nu prea curata, in Platamonas ne-am oprit intr-o dupa-amiaza in port ca sa mancam la una din tavernele de acolo- La Plage- o recomand- mancare buna (Peste, caracatita si sardine, toate proaspete- desert din partea casei) si relativ ieftina, iar prin Katerini doar am trecut cu masina, fara sa ne oprim.

Voi incerca sa atasez si cateva poze in zilele urmatoare.

P. S. pentru admin- hotelul nu are stele pe incadrarea oficiala, am fost nevoita sa aleg ceva fiind rubrica obligatorie- poate se poate corecta lucrul acesta. De asemeni nu am gasit rubrica speciala pentru Litochoro, poate se poate creea una. Multumesc!


[fb]
---
Trimis de danutza in 13.09.13 15:50:17
Validat / Publicat: 13.09.13 16:55:11
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în GRECIA.
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 2298 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

3 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (danutza); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 12800 PMA (din 14 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
  • AŢI PUTEA rezerva o cameră aici, prin booking.com — la un preț mediu (media pe întreg anul) de 40.00 EUR pe cameră

  • ECOURI la acest review

    3 ecouri scrise, până acum

    webmaster87
    [13.09.13 16:18:32]
    »

    @danutza, pe viitor n-ar fi rău să desparţi recomandările despre cazare de cele referitoare la zona vizitată - în două articole distincte, unul de tip "de cazare" şi unul de tip "de călătorie".

    S-ar obţine astfel o structurare mai bună a informaţiei utile - despre cazare, respectiv despre zonă sau împrejurimi (vezi mai jos) şi, deloc în ultimul rând, notele acordate ar reflecta mai bine gradul de recomandare al celor două "obiective" distincte (se întâmplă câteodată să stai într-un hotel pe care nu doreşti să-l recomanzi, dar zona sau localitatea ar merita cu totul altă medie - sau viceversa).

    În plus, cine încearcă să aleagă o cazare în zonă - o gaseşte mai uşor, parcurgând doar lista rubricilor de cazare (fără a mai fi nevoit să citească - în acel moment - informaţii despre zonă); cine se documentează despre zonă - va găsi toate informaţiile căutate într-o singură rubrică (cea dedicată impresiilor "de călătorie"), fără a mai fi nevoit să "baleieze" toate rubricile de cazare (unele poate nu-l interesează, sau poate nu doreşte deloc cazare în zonă).

    webmaster87
    [13.09.13 16:33:38]
    »

    Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

    Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

    Mulţumesc.

    danutzaAUTOR REVIEW
    [16.09.13 15:09:37]
    »

    webmaster, da, pozitionarea este ok.

    multumesc!

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    danapp, danutza

      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2025 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.043159961700439 sec
    ecranul dvs: 1 x 1