GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Recent m-am intors de la Istanbul și doresc să vă impărtășesc impresiile despre hotelul unde am stat, acum la cald, căci altfel iar o să o las pe altă dată și sigur n-o să mai postez…
Localizare + transport
Pentru a ajunge în Piața Taksim la Hotelul Midtown, pentru că eram 4 persoane, am hotărât să luăm un taxi de la aeroportul Ataturk la hotel, altfel ar fi trebuit să luăm un autobus Havataș, așa cum am citit în impresiile prietenului TraianS – vezi - ,,Istanbul - Aeroportul, Transport, Reduceri, Impartirea pe zile etc”
Istanbulul se anunța a nu fi prea prietenos cu noi pentru că era foarte înnorat și déjà începuse să plouă mărunt.
Călătoria cu taxiul s-a desfășurat anevoios, geamurile erau aburite și nu vedeam nimic pe unde treceam, iar șoferul nu știa boabă de engleză. După aproximativ 40 minute am ajuns în fața hotelului Hilton și ni s-a deschis porbagajul, iar arkadașul în speță șoferul aștepta să coborîm. I-am explicat cu adresa hotelului nostru în mînă că nu ne-a adus unde trebuie, și-a cerut scuze, a spus că Midtown-Hilton se aude la fel și pînă la urmă ne-a dus la destinație. Am plătit 80 lire turcești=40 euro.
Zona unde este localizat hotelul, de fapt este un mare grup de hoteluri este într-o renovare totală, cred că se lucrează la metrou și este foarte aglomerată cu diverse utilaje de mare tonaj și cu multe zone îngrădite.
Pentru cei care vor să ajungă la acest hotel cu metroul, stația este la 50 metri, dar trebuie avut grijă pe unde să ieșiți. După ce vă acomodați cu zona pe deasupra o să vă vină ușor să vă orientați și pe la pasajul subteran ce face legătura cu piața Taksim și gura de metrou ce vă va duce la funicular și tramvaiul ce trebuie să-luați spre Moscheea Albastră și Agia Sofia.
Hotelul Midtown este situat la 100 de metri de Piaţa Taksim iar magazinele și restaurantele de pe Strada Istiklal sunt la mai puţin de 500 de metri.
Cazarea
La recepția hotelului așteptau peste 30 de brazilieni cu bagajele lor pentru a se caza. Cekin-ul se făce după ora 14, dar noi le-am zîmbit frumos celor de la recepție și ne-au dat o cameră la ora 11,00 unde ne-am lăsat toate bagajele, urmînd ca în 30 minute să ne pregătească și a doua cameră.
Recepția era foarte spațioasă și în stânga se afla barul. Foarte multă marmură s-a folosit la construcția acestui hotel. Bagajele ne-au fost cărate cu al doi-lea lift de un băiat foarte isteț care vorbea bine engleza. I-am dat 5 lire bakșiș pentru efortul lui. La recepție nu am dat nimic și personal sunt revoltată cînd citesc că trebuie să dai ceva să beneficiezi de servicii mai bune la turci… Imi place să recompensez după persoanele pentru serviciile lor nu să le stimulez înainte.
Camera
Camera a fost peste așteptările mele… Intrarea se făcea cu o cartelă magnetică. În stînga era un dulap cu o lungime de 1,5 metri cu ușă cu oglindă care se deschidea pe șină. În interiorul dulapului exista mini seiful... pe care nu l-am folosit.
Baia era in dreapta, vizavi de dulap. Baia foarte curată, cu tot ce trebuia, cosmetice multe ce se puneau zilnic, char dacă cele din ziua precedentă nu erau terminate sau folosite…prosoape albe, mari și pufoase care se înlocuiau zilnic cu toate că eu pe cele folosite le lăsam în cadă. Era bine dacă baia ar fi avut duș, dar cada era impecabil de curată și n-am avut nimic de obiectat. Duşul era cu efect de ploaie și toate instalațiile sanitare foarte noi și străluceau de curățenie.
In baie exista telefon și instalație de sonorizare unde ascultai radioul sau televizorul. Super modernă această baie. Nu trebuie să mai spun că scaunul de WC era din acela cu robinet pentru apă…
Acum să trecem la dotările din cameră.
Patul era mare, cu lenjerie aproape nouă și impecabil de albă. Toate cearșafurile aveau etichete cu sigla hotelului și anul 2012. La fel și prosoapele. Salteaua a fost foarte bună și relaxantă pentru oboseala oaselor noastre după zilele în care am colindat non stop.
Pe pat erau 4 perne moi și primitoare iar pilota destul de groasă și prietenoasă. Tăblia patului era capitonata iar deasupra avea o oglindă imensa.
Incălzirea în cameră era prin centrală iar noi puteam să ne setăm temperetura care ne-o doream.
În cameră se putea fuma pentru că exista scrumieră. Se mai afla o măsuța rotundă cu 2 fotolii, un birou imens cu mai multe sertare. Sub birou mascat de mobilierul de lemn se afla minibarul bine aprovizionat și cu prețurile zonei, dar de tot ce era acolo…nu ne-am atins deloc. O apă 2 euro, o bere 3 euro și tăriile la 20 euro sticluța de 100 ml.
Pe birou aveam la discreție pliculețe cu ceai, cafea solubilă și doua sticle de apă (acestea erau la liber), lîngă două căni cu sigla hotelului. Puteam să ne preparăm singuri cafeaua și ceaiul la cana electrică care era lîngă acestea.
În prima zi, ca de bun venit, pe birou ne aștepta o tava cu doua boluri micuțe în care se găseau două bucățele de rahat și fructe uscate smochine și caise iar în două păhăruțe două grisine. Aceasta a fost mult lăudata gustare care apare în reclama hotelului. Mi-a placut asta și după ce le-am consumat am lăsat 2 euro și a doua zi tava nu mai era. Prietenii noștri care au stat în camera de alături nu au primit nimic. Asta nu a fost OK! Am tras concluzia că aceste gustări se distribuie preferențial. O bilă neagră pentru asta!
În cameră mi-am uitat bijuteriile de aur pe noptieră și am cam stat cu teama dacă le mai găsesc… la intoarcere eau acolo. O bilă albă.
In cameră erau doua telefoane pe fiecare noptiera si încă unul pe birou. Deasupra biroului era o oglindă mare pe toată lungimea peretelui alcătuită din trei fîșii iar lateral era televizorul LCD.
Geamul mare din termopan nu se deschidea de tot ci doar il puteam rabata.
Pe jos era mochetă crem pe jumătatea camerei iar la intrare, pînă in dreptul patului gresie. În prima zi am avut o pereche de papuci iar a doua zi doua perechi.
Lenjeria a fost schimbată după două nopți.
În concluzie camera și dotările au fost la superlativ.
Ca minus nu pot să spun decît că prețurile la mibar erau foarte mari.
Restaurantul
Restaurantul în care am servit micul dejun se afla la etajul 1. Micul dejun s-a repetat în cele trei zile cît am stat, dar aveai de unde alege. Erau mai multe feluri de salamuri inclusiv cu fistic, multe sortimente de brînză taită feliuțe mici, fructe confiate, omletă, oua fierte, cremvuști curățați și taiați in două pe lungime, legume sote, placinte cu brînză sau cu carne, dovlecei umpluți cu brînză, paneuri din branza cu un ardei iute la interior. Ca și fructe proaspete găseai felii de portocale, mandarine, grepfruit, pepene galben, banana, pere, prune, smochine. Nu aveau lapte cald. Lîngă aparatul de cafea era o cană cu lapte. Exista dozator cu suc de portocale și vișine. Ceaiurile erau de toate felurile, la pliculețe și de la fierbator luai apă fiartă și ceai negru. Aveau tot felul de cereale pe care le consumai doar cu iaurt. Măslinele erau de vreo 5 feluri. Dacă mi-a scăpat ceva mai puteți vedea în fotografii. În fiecare dimineață am mîncat foarte bine și cu multă plăcere.
După cum am văzut în meniul din cameră și cel afișat la ușa liftului la parter, restaurantul hotelului Midtown serveşte şi preparate moderne turceşti şi specialităţi gastronomice internaţionale.
Recomand acest hotel celor care vor să locuiască în cea mai scumpă zonă a Istanbulului!
Toată lauda pentru acest hotel și personalul lui.
,,Hotelul Midtown este situat la 15 minute de mers pe jos de Palatul Dolmabahçe şi la 5 minute de mers pe jos de turnul şi podul Galata. Oaspeţii pot ajunge cu maşina la Aeroportul Atatürk în 30 de minute”.
Asta e din ce puteți citi din prezentările hotelului. Ca să ajungi la palat îți ia mai mult de jumătate de oră, iar la Podul Galata cel puțin o oră, după ce ai străbătut toată strada Istiklal și ai învățat să te descurci pe sub pasajul subteran de la metrou! Probabil dacă te urci în tramvaiul Nostalgic de pe strada Istiklal să ajungi în 5 minute la Turnul Galata și apoi alte 5 minute pînă la Podul Galata.
Daca voi gasi timpul necesar voi povesti cum sa te deplasezi la si spre aceste obiective.
Vacante cat mai placute!
Camelia
Trimis de kmy in 26.11.12 13:47:40
4 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (kmy); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 41.03899882 N, 28.98503423 E - neconfirmate încă
ECOURI la acest review
4 ecouri scrise, până acum, la acest articol
hotelul arata super.
unde se afla in partea europeana sau asiatica?
cat costa pe noapte?
Taximetristul a plusat putin, dar se poate sa se fi si incurcat. Cand sunt straini se pare ca tot incearca sa ciupeasca...
Cu Havatasul ar fi fost 40 de Tl pentru patru, dar cand ai bagaje si e vreme urata, e mult mai bine cu taxiul. Nu a plusat extrem de mult
Trebuie sa mai aduc niste updateuri la reviewul ala cu transportul, deoarece am mai fost de cateva ori la Istanbul de atunci si am mai descoperit cate una alta.
Din piata Taksim, din statia de metrou, este funicular pana la Kabatas - care e ultima statie a tramvaiului ce merge in orasul vechi.
Sunt doua funiculare deci:
-cel istoric din capatul Istiklal, numit Tünel, care coboara langa Podul Galata, langa statia Karakoy
-unul mai nou, ce coboara din Piata Taksim (statia de metrou), pana in ultima statie a tramvaiului - Kabatas.
Oricum e interesanta si plimbarea pe Istiklal, iar funicularul Tünel e si el o atractie turistica a Istanbulului.
Si calatoria cu autobuzul, pana in Eminönü e interesanta
Lucreaza la noua retea de metrou si cel ce vine de la Aeroport, va fi conectat cu o linie ce trece pe sub Cornul de Aur, se va conecta cu cel din Taksim, ce merge inspre Levent, si va trece pe sub Bosfor facand legatura cu Partea Asiatica. E un proiect ambitios - am vazut un documentar despre aceasta lucrare. Sa vedem cand va fi gata.
Foarte bine scris reviewul. Felicitari. Astept continuarile.
@TraianS: tu descrii cel mai bine cum sa te decurci cu transportul in Istanbul, așa că vino cu detalii noi că sunt foarte folositoare.
Taximetristul era puțin in vîrstă și cred că nu a auzit prea bine și cum nu știa engleză sigur nu a înțeles.
Am avut însă o altă aventură cu alt gen de taximetrist, care ne-a luat și banii ne-a dat și jos în ploaie... cred că ar trebui sa detaliez să n-o pățească și alții...
Varianta scurtă e că am negociat pe traseu, fara aparat și i-am dat 50TL, a înlocuit banii și a început să țipe de mama focului că i-am dat 5 lire. Nu știa engeză și era de vreo 30 ani.
Da... cred ca ar trebui sa detaliezi. Taximetristii din Istanbul, nu sunt usa de biserica... se aseamana foarte mult cu "fratii" lor de prin Bucuresti.
Daca nu stii cum merge treaba si esti din afara, probabil vor incerca sa te incalte.
Eu ii laudasem pe aia de la aeroport, deoarece am vazut ca au un fel de sindicat (asociatie - whatever), si au un drum special pe unde numai cei ce fac parte din asociatia asta a lor, pot intra. Astia de obicei incearca sa fie corecti, deoarece stiu ca au de pierdut pe termen lung, daca fac prostii.
Mai sunt de astialalti (pirati probabil) care se plimba pe drumul principal, incercand sa pescuiasca turisti, dar nu-s lasati sa parcheze.
In restul orasului, in special la punctele turistice (unde probabil e si batalie mare intre ei, pe locuri), in general, e bine de te ferit de ei, deoarece vad turistii ca o vaca buna de muls si se pot deda la tot felul de prostii, pentru a face un ban in plus.
Imi pare rau ca ati avut de-a face cu unul din asta "mega-istet".
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)