ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 25.03.2015
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 20-30 ani
DIN: Timisoara
ÎNSCRIS: 09.09.14
STATUS: PARTENER
DATE SEJUR
AUG-2014
DURATA: 2 nopți
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
la PMM* = 25 EUR
*PMM = Preț Minim MEDIU / Cameră, în cursul anului

TIMP CITIRE: 12 MIN

Marble House Athens – o oază de liniște în inima Atenei

TIPĂREȘTE

1. Aspecte generale

Locul acestor precizări ar fi trebuit să fie în primul meu articol de cazare, însă fiind și primul articol scris pe AFA (paradoxal, nu am acordat niciodată o atenție deosebită locurilor unde urma să pun capul pe pernă în timpul concediilor și tocmai cu un articol de acest gen am debutat aici :))), am fost oarecum nepregătită și nu am avut o idee clară despre cum să abordez lucrurile de o manieră cât mai corectă și coerentă. O să o fac acum și o sa încep prin a vă spune cateva cuvinte în legătură cu cerințele mele generale referitoare la cazări, clarificări pe care le găsesc necesare pentru o înțelegere corectă asupra a ceea ce înseamnă în accepțiunea mea noțiunea de „cazare bună/decentă/acceptabilă”. Astfel de aprecieri subictive pot lăsa loc la interpretări generatoare de iluzii pentru unii cititori mai pretențioși care, bazându-se pe relatările mele, ar putea descoperi în locul unei cazări pe care eu o găsesc „decentă”, o mare dezamăgire.

Așadar, sunt doar câteva lucruri care m-au interesat întotdeauna la o cazare: în primul rand curățenia, apoi amplasarea convenabilă, cât mai aproape de obiective pentru a nu pierde prea mult vremea prin mijloacele de transport în comun, aerul condiționat și disponibilitatea wi-fi-ului, pentru a mă putea documenta la fața locului în legătură cu diferite obiective apărute spontan în program. Dacă găsesc o camera curată cu baie proprie și dotări, chiar dacă modeste, funcționale (nu vreau să observ că din două veioze una are doar rol decorativ sau că telecomanda nu are baterii), cu mobilier nici nou, dar nici de pe vremea Revoluției și ferită de zgomot noaptea, eu mă declar mulțumită și consider cazarea ca fiind una „decentă”. Tot ceea ce e în plus e binevenit, iar ceea ce e în minus mă va face să o ocolesc a doua oară sau măcar să încerc să găsesc ceva mai bun. Nu am plătit niciodată luxul din simplul motiv ca stilul nostru de a umbla pe străzi de dimineața până seara nu necesită mai mult decât un pat confortabil și liniște, pentru a ne putea odihni și a fi în formă a doua zi. Nu mergem pe principiul vizitării hotelurilor, ci a locurilor așa încât acestea din urmă sunt cele spre care ne canalizăm toate resursele, inclusiv cele financiare. De obicei încercăm să alegem pensiuni sau, în lipsa lor, hoteluri (am exclus hostelurile tocmai din motive de prea mult zgomot). Micul dejun inclus în preț e binevenit, însă rar alegem să plătim suplimentar pentru el, oricum niciunul din noi nu e mare amator de mic dejun consistent, iar o cafea și o plăcintă sunt întotdeauna mai gustoase într-o atmosfera locală pe o străduță pitorească, decât între pereții unei hotel.

Am ținut să menționez aceste lucruri acum (trebuia să o fi făcut mai din vreme, dar asta e) pentru a nu lăsa loc la interpretări, nu vreau ca lumea sa-si imagineze una și alta să găsească la fața locului. Toate cazările despre care am scris deja (un număr covârșitor de trei, incluzândul și pe acesta :) ) și cele despre care voi mai scrie se bazează întocmai pe aceste principii turistice de care sper să mă pot ține încă mult timp de-acum înainte.

2. Ce ne-am dorit de la o cazare în Atena?

În Atena am ajuns de doua ori de-a lungul vacanțelor mele, prima oară în vara lui 2013, când am făcut un ocol special pentru a o vedea, apoi în vara lui 2014 la întoarcerea din Ciclade, când ne-a ieșit drept în față și nu am mai avut ce face decât să ne resemnăm și să-i mai alocăm măcar o zi :)). Cum vacanța era pe sfârșite (doar Nafplio ne mai aștepta), nu aveam o stare de spirit de invidiat, practic ce era mai frumos trecuse și lungul drum spre casă ne apărea tot mai des în minte. Însă Atena ne-a mai ridicat moralul și a mai prelungit atmosfera de vacanță pe care o crezusem încheiată in momentul în care, cu ultimele eforturi, privirile noastre au încetat să mai deslușească silueta semicirculară pierdută în zare, pe măsură ce feribotul se îndepărta de Santorini.

Cerințele referitoare la cazare au fost, ca de fiecare dată, mai degrabă modeste:

- situare centrală, în cartierul istoric Plaka (de preferat), Kolonaki sau Koukaki. Fiind cu motocicleta, mai mult decât orice ne-a interesat siguranța zonei, asa că spre deosebire de data trecută când ne-am mulțumit cu un hotel din cartierul Metaxourgeio, acum am exclus din start apropierea de Piața Omonia (de parcă oamenii specifici acelei zone nu s-ar putea deplasa si prin alte cartiere, dar în fine...)

- să aibă parcare privată, deși nu am exclus varianta unei parcări publice într-o zonă liniștită și retrasă;

- să aibă posibilitate de late check-in, fiind condiționați de orarul feribotului care abia în jurul orei 23 ajungea în portul Pireu;

- să ofere condiții decente, adică o cameră curată cu baie proprie, wi-fi, antifonare bună și aer condiționat;

- nu în ultimul rând, să aibă un preț acceptabil, de preferat sub 50 euro/noapte. Atena nu este un oraș foarte ieftin din punct de vedere al cazării, iar cele mai atractive prețuri sunt în cea mai puțin atractivă zonă, Omonia (în ciuda amplasării relativ centrale). Pe măsură ce pretențiile cresc spre cartiere precum Koukaki și, mai ales, Plaka și Kolonaki, cazările ce oferă condiții similare au costuri de două ori mai mari.

3. Marble House Athens – cea mai bună alegere

După câteva săptămâni de căutări atente și selecții pe Booking, punând în balanță plusurile și minusurile, ne-a convins pensiunea Marble House (Marble House) care, deși nu corespundea chiar tuturor cerințelor, a avut cel mai convenabil raport calitate-pret.

Marble House este o pensiune afacere de familie, situată în cartierul Koukaki, în capătul unei străzi rezidențiale înfundate, așa încât locația este cât se poate de liniștită, ferită de orice trafic și zgomot.

Din păcate nu beneficiază de parcare privată (singurul minus pe care i l-am găsit), însă parcarea din fața pensiunii este cât se poate de sigură pentru o parcare publică. Teoretic, pe-acolo au drum doar cei cazați la Marble House și riveranii. Nu sunt prea multe locuri de parcare, vreo 3-4 în fața pensiunii, dar la nevoie se poate parca gratuit oriunde pe stradă.

Marele atu al Marble House este amplasarea foarte bună, la 200 de metri de Dealul Philopappos, 500 de metri de Acropole și Plaka și sub 1 km de Piața Syntagma. Nici nu ai avea ce să-ți dorești mai mult, eventual o cameră pe strada Dionysiou Areopagitou cu vedere directă spre Parthenon, dar la un preț astronomic. Iar dacă ai și mașină, devine cu adevărat dificil să găsești ceva mai apropiat de Acropole care să ofere și parcare, chiar și fără să mai intervină în calcul bugetul.

Prețul pentru o cameră dublă cu baie privată și balcon cu vedere la curtea interioară a fost 49 euro/ noapte fără mic dejun, așa încât șederea de două nopți în Atena ne-a costat puțin sub 100 euro, fiind a doua cea mai scumpă cazare după cea din Santorini, ordine ce mi s-a părut foarte corectă. Singura problemă ar fi aceea că, fiind vorba de o unitate de cazare mică, rezervarea trebuie făcută cu mult timp înainte, altfel există riscul să nu mai fie camere disponibile. Eu am făcut rezervarea prin aprilie-mai (dacă bine rețin) pentru sfârsitul lui august și am prins ultima cameră dublă.

În favoarea Marble House a mai contat un lucru care nu se vede, dar se simte (atunci doar l-am bănuit, acum știu cu certitudine ca așa e) și anume atmosfera caldă și primitoare specifică unei mici afaceri de familie, pe care am preferat-o mereu în fața sobrietății hotelurilor cu sute de camere, dar acesta e un criteriu pur subiectiv, așa că nu o voi cataloga neapărat ca fiind o calitate a Marble House.

Și în final, a contat și multitudinea de aprecieri favorabile pe site-ul de călătorii Tripadvisor, unde figureaza pe locul 23 dintr-un total de 325 de hoteluri din Atena și din partea căruia a primit Certificatul de Excelență în anii 2010,2011,2012 (diplomele sunt expuse cu mândrie la recepția pensiunii) și acum văd că a primit aceeași distincție și în 2014. Pe Booking, pensiunea are nota 8.1 (Foarte bine), notă la care am contribuit și eu între timp cu un binemeritat 10. Să nu aveți falsa impresie că sunt indulgenă de fel, au fost doar două cazări (aceasta și cea din Santorini) pe care le-am evaluat cu nota maximă în tot concediul și am făcut-o cu toată convingerea.

4. Recepția

Recepția este cu certitudine cea mai spectaculoasă încăpere a pensiunii, luminoasă, îmbrăcată în totalitate în marmură albă și foarte frumos decorată, cu planșeu de un albastru pătrunzător. Impresia pe care o ai instantaneu când pășești înăuntru este că te afli într-un templu antic, iar deasupra ta se deschide cerul infinit. În stânga încăperii sunt câteva mese de sticlă unde se servește micul dejun la un cost suplimentar de 5 euro. Noi nu am optat pentru el, prin urmare nu știu să vi-l descriu. În dreapta este amplasat biroul de recepție și o masuță cu un desktop pentru clienți. În fața cladirii există și o terasă micuță, cu o masă, câteva scaune din fier forjat și o mulțime de flori, potrivită pentru serile în care lipsa chefului sau oboseala devin prea mari pentru atmosfera agitata de pe Plaka.

Recepția este deschisă până la ora 20:00, dar există și o procedură de late check-in, de care am beneficiat și noi. I-am anunțat prin e-mail că nu vom ajunge în timp util și am primit răspunsul cu instrucțiunile de urmat (codul de la interfon și mențiunea că la recepție vom găsi un bilet cu numele nostru, cheia și numărul camerei). Foarte simplu, nu am întâmpinat niciun fel de probleme, am găsit rapid pensiunea, am tastat codul și am intrat. La recepție ne aștepta biletul împreună cu cheile, am urcat și ne-am luat camera în primire.

Dimineața am fost întâmpinați la receptie de Christos, unul din cei 3 proprietari, singurul cu care ne-am întâlnit pe parcursul șederii. Un tip tânăr, extrem de jovial și de plăcut, gata oricând să ne răspundă la orice întrebare, mereu cu zâmbetul pe buze.

5. Camera, baia si balconul

Camera

Nu excelează prin mărime, în schimb e amenajată cu mult bun gust. M-a surprins în mod plăcut calitatea mobilierului, patul foarte confortabil cu elemente din fier forjat și cromatica încăperii: o combinație reușită de bej și roșu. O noptieră cu veioză din fier forjat, un taburet și o măsuță în același stil, o oglindă de perete și un dulap încăpător (care ascunde un seif și un mic frigider) îmbină în mod plăcut aspectul și funcționalitatea camerei.

Televizorul LCD destul de mare (cred că diagonala e de 56 cm) este cel mai performant dintre toate televizoarele de care am avut parte în Grecia. Nu ni l-am dorit neapărat, dar a fost binevenit. Deși i-am acordat mai puțin de două ore înainte de culcare, am apreciat diversitatea canalelor disponibile, printre care și cele documentare și faptul că grecii nu au practica stupidă de a dubla emisiunile, așa încât, din punctul ăsta de vedere ne-am simțit ca acasă.

De menționat că aerul condiționat este disponibil la un cost suplimentar de 5 euro, dar nouă ne-a fost suficient ventilatorul de tavan care a avut marea calitate de a mă scuti dimineața de durerile de cap cauzate de aerul rece.

Wi-Fi-ul are semnal foarte bun în cameră, un lucru pe care l-am întâlnit destul de rar până acum, deși peste tot a fost menționat ca facilitate. Aici însă chiar a funcționat bine.

La o privire de ansamblu, camera pare destul de aglomerată, însă toate elementele se potrivesc și se completează unele pe altele, astfel încât nu ai senzația de încropeală, lucru pe care l-am apreciat în mod deosebit.

Așadar, o cameră de dimensiuni acceptabile, curată, confortabilă, perfect funcțională, mobilată cu bun gust și utilată cu toate cele necesare, cu AC și Wi-Fi fără probleme.

Baia

Destul de mare în raport cu dimensiunile camerei și cu băile grecești în general, cuprinzând o chiuvetă, un duș și un wc, este curată, perfect funcțională și dotată cu toate consumabilele necesare (săpun, gel de duș, șampon). De remarcat lipsa uscătorului de păr, nu ca aș fi avut nevoie de el la ce călduri ne-au încercat în acele zile, dar poate că nu toți vizităm Atena doar vara.

Balconul

Mic, cu vedere spre curtea interioară, oferă un peisaj deloc spectaculos cu ziduri, geamuri, multe unități de climă și diferite zgomote de bucătărie. Pe scurt, nu are nici o altă calitate, în afara faptului că există.

Pont: Cereți cameră cu balcon la stradă, priveliștea e mai plăcută, măcar vedeți parcarea și ceva verdeață prin jur. De liniște, s-ar putea să fie chiar mai liniște decât în spate.

6. Recomandări bine de luat în seamă

1. Evitați zona Pieței Omonia. A fost un sfat pe care l-am primit atât de la recepționera hotelului unde am fost cazați în 2013, cât și din partea lui Christos, în timp ce încercuia pe hartă cu markerul și punea un mare „X” pe zona respectivă. Deși Piața Omonia nu intervenise în niciun moment în discuțiile noastre, a vrut să ne atragă atenția ca nu cumva, printr-o (ne) inspirație de moment, să verificăm potențialul turistic al Atenei prin Omonia. Asta nu înseamnă neapărat că vi s-ar întâmpla ceva rău acolo (fiind cazați în 2013 în apropiere, am fost nevoiți sa umblăm chiar și seara prin zonă și nu am pățit nimic, nici nu pot spune că am remarcat ceva deosebit la ea), dar e mai bine s-o ocoliți, sunt multe alte locuri în Atena ce merită văzute.

2. O altă recomandare primită tot de la Christos, care ne-a fost deosebit de utilă și pe care v-o împărtăsesc și vouă, a fost în legătură cu o tavernă din apropierea pensiunii. Taverna asta e situată pe strada Drakou 19, din păcate nu-i mai rețin numele. Cert e că se află foarte aproape de hotel, iar Christos vă va da cartea lor de vizită și vă va explica tot ce trebuie să știți, numai să-l întrebați. Acolo am avut poate cea mai reușită cină din tot concediul și când zic „reușită” mă refer și la mâncarea absolut divină, proaspătă, multă, ieftină și preparată rapid, dar mai ales la atmosfera minunată întreținută de patronul tavernei, care era în același timp și bucătar și chelner. Un om cald, deschis și zâmbitor, cu un fel aparte de a se purta cu clienții. Am apreciat la el în special faptul că nu se ferea să facă recomandări despre meniu și o făcea cu deosebită plăcere și pricepere, cum altfel dacă el era bucătarul :). Iarăși o chestie de gusturi, eu mă bucur foarte mult de acest gen de recomndări din partea casei și de fiecare dată merg cu drag pe mâna specialistului, chiar dacă uneori cu rețineri. Pentru mine lucrul ăsta face parte din farmecul experienței turistice.

7. Concluzii

Trăgând linie la final, Marble House a fost cu siguranță cea mai bună alegere pentru nevoile noastre. O cazare de buget, însă curată, decentă și cu bun gust, care a reușit să ne ofere acea ambianță intimă și prietenoasă pe care o căutam în Grecia, dar pe care nu speram să o găsesc chiar și în capitală. Pura simplitate și naturalețe cum rar poți întâlni într-o metropolă, stau ascunse undeva, într-un capăt de drum din inima Atenei, ferită din calea tumultului citadin între niște pereți care degajă o atmosferă nesperat de caldă pentru a fi din marmură. Și dacă Anafiotika este insula fără mare a Atenei, Marble House ar putea ușor concura cu o cazare de insulă grecească, dar cu vedere spre o mare de betoane :)

M-aș mai caza la Marble House? Nu doar că m-aș mai caza, dar va fi cu certitudine prima pe listă când va mai veni momentul, fiind una din puținele cazări despre care pot afirma, cu mâna pe inimă, că a fost exact cum mi-am imaginat că trebuie să fie o cazare.

 

Îmi pare rău că nu am poze din interior, nefiind încă membru AFA nu m-am gândit că aș avea nevoie de ele. Inițial nici nu am vrut să scriu articole de cazare din Atena și Nafplio, însă asupra acestuia m-am convins să revin pentru că a fost unul din locurile care mi-au ramas la suflet și de care îmi amintesc cu mare plăcere chiar și acum, la aproape un an de la întâmplare. Așadar, pozele P02-P05 nu-mi aparțin, sunt luate de pe site-ul oficial, dar sper că pot fi păstrate, ar fi o completare utilă, venită în sprijinul celor relatate. Am selectat imagini cu recepția, camera și baia noastră, despre care știu cu certitudine că sunt în concordanță cu realitatea.

Vacanțe frumoase!


[fb]
---
Trimis de Camelia19 in 25.03.15 17:14:16
Validat / Publicat: 25.03.15 18:41:39
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în GRECIA.
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 2390 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

22 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Camelia19); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P06 O dimineață însorită de vară prin cartierul Plaka. Pornim în explorare înarmați cu o hartă, încălțări confortabile și multă voie bună :)
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 32600 PMA (din 34 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
  • AŢI PUTEA rezerva o cameră aici, prin booking.com — la un preț mediu (media pe întreg anul) de 25.00 EUR pe cameră

  • ECOURI la acest review

    22 ecouri scrise, până acum

    webmaster15
    [25.03.15 18:20:58]
    »

    Fotografiile "împrumutate" de pe net au fost şterse la validare.

    Camelia19AUTOR REVIEW
    [25.03.15 18:35:48]
    »

    @webmaster15 - Nici o problema, asta e.

    Am rezolvat si in legatura cu bolduirile excesive... cred. Multumesc.

    webmaster70
    [25.03.15 19:29:52]
    »

    @Camelia19 - rog aruncă o privire peste următorul link amfostacolo.ro/src_google ... p.php?hid=16914.

  • - localizează unitatea de cazare în cauză pe acea hartă (mărește sau micșorează zoom-ul pentru o vizualizare cât mai confortabilă)
  • - fă click pe locul unde e amplasată
    • - dacă click simplu nu funcţionează: fă click-dreapta pe acel loc, apoi alege, din meniul ce va apărea, "Ce se află aici" ("What s here?")
  • »» coordonatele GPS vor apărea într-o mică fereastră sus-stânga;
  • copiază coordonatele și scrie-ni-le te rog aici.
  • Carmen Ion
    [25.03.15 19:32:38]
    »

    @Camelia19 - MUlţumesc pentru informaţii. Chiar mi se pare o alegere bună şi o s-o iau în considerare la anul, când mi-am propus să revin la Atena. Avem aceleaşi gusturi şi cerinţe în privinţa cazării, motiv pentru care îmi permit să-ţi sugerez să nu excluzi din start hostelurile: am sesizat pe propria piele că în multe cazuri termenul "hostel" este impropriu folosit în denumirea unor unităţi de cazare, fiind de fapt vorba de hoteluri mai modeste (şi mai ieftine).

    Camelia19AUTOR REVIEW
    [25.03.15 19:50:17]
    »

    @webmaster26 - 37.963954,23.724147 astea sunt.

    E ultima cladire pe stanga.

    crismis
    [25.03.15 19:59:10]
    »

    @Camelia19: M-am uitat pe site-ul locatiei si pe booking; frumos! De tinut minte!

    Frumoasa si completa descrierea ta, felicitari!

    webmaster70
    [25.03.15 21:28:13]
    »

    @Camelia19 - Mulţam fain.

    Am setat coordonatele GPS conform indicațiilor, rezultând următoarea poziționare pe harta interactivă AFA.

    Am adnotat, deasemenea, aceste coordonate ca fiind confirmate.

    Camelia19AUTOR REVIEW
    [25.03.15 22:56:48]
    »

    @Carmen Ion - Mă bucur că articolul ți-ar putea fi util pe viitor. Mulțumesc de sfatul legat de hosteluri, o sa țin cont de el. întotdeauna mi le-am imaginat ca fiind gălăgioase și mai... obscure și le-am exclus din start, deși prețurile sunt de multe ori aproape de nerefuzat. Probabil e chestie de noroc și de mai multă muncă de cercetare ca să nimerești bine.

    @crismis - Mulțumesc de apreciere și sper să-ți fie de folos cândva.

    @webmaster26 - Cu mare placere.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    zuftim
    [25.03.15 23:39:23]
    »

    Foarte interesant si util review, mai ales daca este vorba despre o cazare intr-un oras pe care il vizitez destul de des.

    Legat de hotelurile din zona pietei Omonia. Aceasta si-a castigat o reputatie proasta, astfel incat nici daca implantezi acolo o armata de ingeri, tot degeaba.

    Anul trecut, stand cateva zile in Atena, mi-am facut timp sa explorez cu mare atentie Piata Omonia, si degeaba! N-am remarcat nici pui de ''dubios''. E drept, era plin de politisti, iar eu n-am umblat pe acolo noaptea. Si-mi aduc aminte de o faza din 2011, dintr-o alta vizita in Grecia, incluzand si Atena, dar de data aceea printr-o agentie turistica, cu autocarul. Aveam cazarea intr-un hotel in zona pietei Omonia. Ghidul - era o doamna - ne-a avertizat sa ne pazim bine bagajele la coborare (pai eram in zona Omonia doar, nu-i asa?) Sa vezi isterie generala la coborare! Noi barbatii am format un cordon de aparare in jurul autocarului, aproape in pozitie de karate sau de sumo, fiecare la ce se pricepea, in timp ce femeile se imbulzeau sa scoata trolerele din pantecele autocarului. In jur, trecatorii - care in treacat fie spus nu erau mai dubiosi decat alti trecatori de pe orice bulevard din orice capitala europeana - se uitau la noi ca la urs. Meritam sa fim filmati si dati la Cascadorii Rasului. Sau pe YouTube.

    Daca ai aduce un turist neavizat si fara prejudecati, de exemplu de pe Luna, si l-ai ateriza in Atena, si ar vedea Piata Omonia asa cum am vazut-o eu in 2014, si ar vedea totodata si Piata Syntagma, care era plina de demonstranti - pasnici, nu-i vorba de asta - pentru siguranta sa personala, ar alege probabil un hotel din zona Omonia. Aparentele asa aratau, daca nu stiai ce si cum sta treaba!

    Zona Omonia este si ea o zona centrala a Atenei. Datorita reputatiei proaste castigate in anii trecuti, preturile la cazare pentru acelasi confort, sunt sensibil mai mici in raport cu alte zone ale orasului. Daca ai norocul si inspiratia sa dai de un hotel bunicel in aceasta zona, poti avea numai de castigat, financiar si ca pozitiva strategically de cazare in oras. Cred ca m-ai ''provocat'' sa scriu in review despre un astfel de hotel. Candva. Dar nu promit nimic.

    Camelia19AUTOR REVIEW
    [25.03.15 23:55:58]
    »

    @zuftim - Mulțumesc frumos, daca reușesc să mai "scot" de la tine un alt articol, cu atât mai bine Și eu am avut aceeași senzație in Omonia, am umblat și ziua și seara și nu am avut probleme. Însă era plin de poliție peste tot, seara era așa o mobilizare de zici că se pregăteau de război. Un eveniment mai deosebit pe care mi-l amintesc, eram într-o seară la un cafebar din zonă, beam o bere liniștiți când o persoană de la una din mese s-a ridicat și a luat-o la fugă fără a plăti consumația. Biata chelneriță a fugit după el, dar ce sa-l mai prindă. În momentul ăla am simțit că trebuie să-mi strang mai bine poșeta în brațe. Nu știu dacă se întâmplă frecvent, pentru noi a fost prima și ultima oară când am intrat într-un bar din acea zonă.

    Foarte tare faza cu cordonul de apărare, îmi și imaginez peisajul

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    zuftim
    [26.03.15 00:36:46]
    »

    @Camelia19:

    Eu am patit ceva ''interesant'' acasa la noi, in Timisoara, nu a trebuit sa ma deplasez pana in Piata Omonia, sau Bronx, sau Ferentari. Stateam cu niste prieteni la o masa la Festivalul Berii. A fost de mult, inca mai exista trupa Genius. Stiu asta, pentru ca tocmai in acel moment canta Genius la festival. Cum de-mi amintesc ca tocmai Genius canta, asta nu imi mai explic. In fata mea era un pahar cu bere, din acela din plastic, de unica folosinta, cum se obisnuieste la astfel de manifestari. Eu eram atent la scena. A trecut vijelios un ''nene'' care a baut ''dintr-o sorbire'' vorba celebrului cantec, berea mea, dar si a altor ''n'' meseni. Nu aveai nici timp sa reactionezi cumva, caci a trecut ca Speedy Gonzales, cel din desenele animate. Prilej de rasete din partea amicilor, dar si din partea pagubitului, adica eu. In fond, nu era o poseta, vorba ta, si stim ca alcoolul este daunator, in fond tipul mi-a facut in bine. O amica, ce facu facultatea la Craiova, mi-a povestit faze asemanatoare din studentie, din Cetatea Baniei, patite de ea, dar cu prajituri sau inghetata in loc de bere.

    Si am mai citit aici despre hoteluri ieftine - recunosc, ele sunt si febletea mea atunci cand eu platesc cazarea - si despre hosteluri. Sunt perfect de acord. Drept dovada, va recomand calduros (dar sa nu ma bateti dupa!) sa vizionati seria de filme ''Hostel''

    zuftim
    [26.03.15 01:25:14]
    »

    @Camelia19:

    Acuma, lasand la o parte latura comica a fazei cu cordonul de aparare - in ecoul respectiv acest aspect comic sau caraghios am vrut sa-l evidentiez - atentionarea ghidei nu era lipsita de temei. Cu cateva serii de turisti mai devreme, in anul respectiv, la debarcarea petrecuta la acelasi hotel din zona Omonia, petrecuta tot seara, pe intuneric, a disparut un bagaj. Nu-i exclus sa se fi infiltrat un intrus intre turisti la compartimentul de bagaje al autocarului, si profitand de intuneric si de imbulzeala, si de faptul ca fiecare isi urmareste propriile bagaje, fara sa-i treaca prin cap ca poate aparea alaturi un necunoscut - nici nu remarci pe intuneric cine scoate bagaje din autocar alaturi de tine - sa fi insfacat un troler si sa fi disparut in noapte. Noi, turistii, am fost atentionati cu cateva minute mai devreme de sosirea la hotel de catre ghid asupra acestui aspect, si ne-am stabilit un adevarat plan de aparare, pentru a evita infiltrarea vreunui necunoscut intre noi la scoaterea bagajelor. Fiecare barbat dintre cei care ne-am oferit pentru paza, vreo zece, stiam exact ce parte a autocarului urma sa o pazim, iar restul scoteau bagajele. Nu a fost deci doar gluma cu faza respectiva. Iar pe trotuarul de vizavi era un grup de tineri care ne priveau cu interes. Dar, repet, erau fete obisnuite, cum vezi peste tot in lume (mda, sa zicem). De multe ori insa, diavolul are fata umana. Si invers.

    zuftim
    [26.03.15 09:01:56]
    »

    Chiar e o cazare care m-ar fi interesat, si asta concret, pentru vacanta din acest an, nu asa, la modul evaziv-ipotetic. Pozitia e intr-adevar strategica, in apropierea obiectivelor turistice de maxima importanta din Atena. Pretul bunicel. M-am bagat adineauri pe booking sa aflu mai multe despre posibilitatea de cazare in acest loc, exact in zilele in care am de gand sa vizitez Atena. Intr-adevar, camera double or twin room, cu baie proprie, este la acelasi pret pe noapte ca si atunci cand ai rezervat tu, adica 49 euro. Am intrat pe saitul AFA sa scriu acest ecou. Am revenit totusi pe booking sa ma mai uit la ceva legat de camera, si... surprise! Camera a devenit ''sold out'' pentru perioada care ma intereseaza, si mai e mult pana atunci! Probabil aparitia reviewului tau a influentat piata rezervarilor pe booking, si nu pun figurina cu zambetul. Mai sunt disponibile pentru perioada care ma intereseaza: camera double cu baie comuna la 30 euro - pica varianta - si camera tripla. De urmarit in continuare.

    Repet: imi pare extrem de util rw tau pentru o cazare decenta intr-o zona centrala buna (nu Omonia) a Atenei.

    calatorul
    [26.03.15 09:15:41]
    »

    Utila descriere si de acord cu observatiile, eu am stat doar de 2 ori la Atena cate 2-3 zile si prima data acum 10 ani la un hotel chiar in PIata Omonia, unde ne/am intors pe jos noaptea la 10 si am gasit in intersectie parcat un autobuz cu gratii plin de politisti cu automate. Cam neasteptat pentru un oras turistic unde nu erau inca protestele din ultimii ani, dar in rest nu ne/a tulburat nimeni. ULtima data acum 6 ani am stat la un Best Western in spatele Universitatii si al Muzeului de Istorie, foarte placut linistit ok, dar si acolo era un jeep cu mascati parcat discret, am presupus ca pentru paza muzeului. Altfel, Atena un oras minunat cu oameni simpatici si deschisi tuturor turistilor, si cu o mixtura mult mai mica de nationalitati si rase comparativ cu Parisul, Madridul, Roma si altele mai occidentale.

    ionescunic CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA
    [26.03.15 09:39:56]
    »

    @Camelia19 - Foarte buna recomandarea, insa am o nedumerire - pe booking scrie la camera... 9 mp, oare asa sa fie? Din poze estimez ca e mult mai mare, dar totusi nu strica sa intreb.

    zuftim
    [26.03.15 10:03:34]
    »

    Na, iacata c-au scos o noua camera la vanzare. Vesnica tactica a negustorului: uite camera, nu e camera. Chiar, observ si eu acum pe booking, acel 9 metri patrati ma zgarie rau la ochi. Trebuie ''supta'' burta mult cand se intra in camera, sau e o eroare de editare si lipseste cifra ''1'' din fata lui ''9''?

    zuftim
    [26.03.15 10:22:47]
    »

    N-are cum sa aiba doar 9 mp camera, oricat ar fi pozele de facute din unghiuri favorabile. Daca ma decid sa ma cazez aici, le duc un metru de tamplar sau o ruleta cadou, sa-si masoare corect camerele. Plus o foaie de hartie cu formula de calcul a suprafetei din interiorul unui dreptunghi.

    Camelia19AUTOR REVIEW
    [26.03.15 11:18:07]
    »

    @zuftim: S-ar putea sa fie 9. Cam atat are si dormitorul meu mic si daca e sa le compar, cam la fel de aglomeate sunt ambele. Am si afirmat la un moment dat ca pare destul de ingramadita camera, e indicat sa nu lasi bagajele imprastiate pe jos. Cu burtile nu cred ca e problema :-)), stai linistit. Of ce rau imi pare ca nu am facut poze. Imi amintesc ca era spatiu suficient in jurul patului ca sa te plimbi si era spatiul din fata usii de la baie sa zic cam 1 mp. Nu mi s a parut de speriat.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    Camelia19AUTOR REVIEW
    [26.03.15 16:38:11]
    »

    @calatorul50 - MUltumesc pentru aprecieri. Probabil or fi fost pentru paza muzeului, eu nu am vazut politie pe strazi mai mult decat in alte orase mari, exceptand Omonia si Piata Syntagma, unde e iarasi de inteles prezenta politiei, fiind cladirea Parlamentului in apropiere.

    @ionescunic - Multumesc frumos. Uitandu-ma acum la pozele cu camera in care am stat noi, pot sa fac un calcul rapid: pe latime ar fi un pat si spatiu de jur imprejur, adica un 150 sa zicem plus 70x2 = 290, iar pe lungime ar fi patul si inca vreo 70 spatiul de trecere si vreo 50 latimea dulapului, care nu e pe tot peretele ci mai in colt. Deci putin peste 3 metri pe lungime. Si inca vreun metru patrat in fata baii. As zice ca nu sunt mai mult de 10 mp in total, dar nu mi s-a parut ceva deranjant. Desigur, nu poti face chef in camera, dar pentru 2 persoane e ok. Atata doar ca trebuie avuta grija cu bagajele, daca sunt multe, e bine sa stea in dulap. Ale noastre au stat imprastiate pe jos si tot am avut loc de ele, dar noi suntem mai subtirei de fel . Adevarul e ca nici nu am avut multe, dar ca idee, tot ne-a mai ramas spatiu de trecere. Oricum, sigur nu sunt lipseste un 1 in fata lui 9.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    Camelia19AUTOR REVIEW
    [27.03.15 10:09:45]
    »

    @zuftim: De curiozitate, ai rezervat pana la urma sau te-a speriat prea tare dimensiunea camerei? Atata timp cat poti sa anulezi oricand, eu zic ca nu ai ce pierde, poti intre timp sa te mai interesezi pe tripadvisor ca am vazut ca sunt foarte multe recenzii. Am citit ieri fugitiv printre ele si nu mi-a sarit in ochi vreo remarca despre marimea camerei, desi trebuie sa fi abordat cineva si aspectul asta. Dar repet, nu am avut timp sa lecturez prea mult.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    zuftim
    [27.03.15 10:21:07]
    »

    @Camelia19:

    Inca nu am rezervat, ma mai gandesc; sunt nerambursabile camerele respective.

    Camelia19AUTOR REVIEW
    [27.03.15 18:20:29]
    »

    @zuftim: Am inteles. E cam aiurea sa faci rezervari nerambursabile pentru o perioada asa indepartata. Anul trecut imi amintesc ca rezervarea a devenit nerambursabila doar cu 7 zile inainte de data stabilita. Asa ca probabil le schimba ei cum au chef, nu cred ca au alte politici. Trebuie sa mai urmaresti din cand in cand, daca ii consideri o optiune.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    5 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    calatorul, Camelia19, Carmen Ion, crismis, zuftim
    Alte impresii din această RUBRICĂMarble House Pension:

      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.41805791854858 sec
    ecranul dvs: 1 x 1