ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 22.11.2023
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Galați
ÎNSCRIS: 27.07.12
STATUS: POSEIDON
DATE SEJUR
JUL-2023
DURATA: 1 nopți
Cuplu
2 ADULȚI
Raport PREȚ/CALITATE:
BUN

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
98.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 9 MIN

Un loc perfect pentru explorarea orașului Győr

TIPĂREȘTE URM de aici

Una dintre regulile nescrise ale vacanțelor noastre este – cel puțin în ultima vreme – să nu petrecem în mașină mai mult de 6-7 ore pe zi. Așa că am tot socotit și-am tot făcut simulări și am ajuns la concluzia că următoarea oprire, după Mărginimea Sibiului, ar trebui să fie aproape de ieșirea din Ungaria. Întrucât după aceea urma s-o luăm spre nord, spre Bratislava, a fost aproape de la sine înțeles că varianta optimă era orașul Győr. Tati s-a arătat tare entuziasmat de revedere, căci îi mai luciseră ochișorii cândva pe-acolo (vorba lui @Yersi????), iar eu – nu mai zic; orice potențială nouă destinație îmi prilejuiește fiori de bucurie și nerăbdare!

Evident, ne trebuia un loc de întins oscioarele, musai să îndeplinească niște condiții: parcare, mic dejun, localizat cât mai central. Mă aștepta cumințel pe site, m-a fermecat cu prezentarea-i, așa că n-am pregetat să-l antamez: Luxury Suites 24 – apartament tip studio, 76,5 euro/noapte cu mic dejun inclus, plus 1,5 euro/pers/noapte taxă de oraș, pe care urma s-o achităm cash la destinație. Am beneficiat de anulare gratuită până cu 7 zile înainte, după care banii au zburat dintr-un cont într-altul. Pe booking, proprietatea este cotată cu calificativul excepțional și nota 9.6 din peste 250 de evaluări.

Despre drumul de la Pensiunea Irina și până la Győr n-am a vă povesti nimic semnificativ, doar că în mare parte s-a petrecut pe diverse autostrăzi, că fuse destul de aglomerat și că granița am traversat-o pe o ploaie cu spume care, precum a venit, așa s-a și sfârșit. Vigneta pentru Ungaria o luasem on line cu o seară înainte de pe site-ul oficial hu-vignette.com și plătisem 130 lei/o lună. În afară de un scurt popas la târgul oierilor de la Jina, alte opriri semnificative nici c-am avut.

Am ajuns pe la 19-19:30, fix cum ne-am propus. Primisem în avans de la Ervin, proprietarul, câteva mesaje ce conțineau instrucțiuni pentru self-check-in și încă alte mizilicuri; în schimb, ni s-au solicitat fotografii ale cărților noastre de identitate și plata cash a taxei de oraș (vom fi lăsat banii pe masă, urmând a fi colectați ulterior de el). Totul a decurs firesc și fără niciun gap, amicul Waze ne-a condus sigur pe el la adresă (Áldozat utca 24) , într-un cartier cu case cochete și cu multă verdeață. Am indentificat-o imediat pe a noastră după numărul de la poartă – ați ghicit???? – 24. Casa – parter plus etaj mansardat, cu zidurile exterioare parțial placate cu cărămidă aparentă albă – foarte drăguță.

Proprietatea are și adresă virtuală (luxurystudio24.hu) și, vizitând-o în avans, înțelesesem că are puține spații de cazare (2 sau 3 studiouri și 1 apartament; sper să nu greșesc). De fapt, judecând după numărul locurilor de parcare din față, cred că nu greșesc. Nu știu exact cum sunt repartizate, pentru că mai târziu, inspectând domeniul, am constatat că mai există o căsuță în spate, cele 2 construcții fiind unite între ele. Da, dar în aia din spate par să locuiască Ervin și amicul lui, că aveam să ne întâlnim cu ei și seara, târziu, și a doua zi dimineață, înainte de plecare... În fine, prea puțin important...

Important e că noi am avut Garden Studio, pe care l-am identificat după sigla atașată, practic e studioul de la parter, din casa de la stradă, imediat pe dreapta după ce treci de poartă. Ne-a întâmpinat cu o mică terasă semiacoperită, dotată cu o măsuță și 2 scaune și cu câteva decorațiuni de efect. Am dat ignore pentru moment (aveam să-i acordăm mai multă atenție când ne-am întors din plimbarea prin oraș) și, urmând instrucțiunile lui Ervin, am descuiat ușa și am pătruns în locuință.

Cam știam din poze cum trebuie să arate, însă asta e una din acele situații în care realitatea depășește imaginația! Prima impresie: un interior cald, luminos, intim, vesel, prietenos!

Din prima clipă am avut un puternic sentiment de deja vu și am făcut rapid legătura: seamănă cu drăguțele de tiny houses de care m-am îndrăgostit în ultima vreme. Un spațiu mic, dar perfect organizat spre a nu te priva de nicio binefacere a confortului modern.

Studioul are formă de L, în față-i mai mult lung decât lat și conține zona de dormit și cea de mâncat, iar aripa din dreapta se împarte în 3 arii distincte: holul, din care se desprind încăperile ce găzduiesc... baia. Da, da, încăperile, la plural. Adică 2 bucăți, una cu tronul, alta cu restul. S-o luăm metodic, cum v-am obișnuit.

Deci intrăm, în dreapta e chicineta, în stânga o masă cu 2 scaune. Vin apoi, în plan secundar, șemineul și un fotoliu, iar în spate de tot, patul dublu, croit pe dimensiunile nișei pe care o ocupă. Echipat cu 2 saltele alăturate, cu lenjerie de bumbac, pilote subțiri și câte 2 perne de căciulă, patul se va dovedi unul dintre cele mai odihnitoare din vacanța asta (și nu numai). Pe pat ne așteptau și prosoapele, câte 2 de fiecare, iar pe ele câte o bombonică ????.

Singura hibă a spațiului de dormit ar fi faptul că nu există noptiere (doar niște spoturi luminoase pe post de veioze) și toate efectele, precum ochelari, bijuuri, telefon etc trebuie să ți le depozitezi în altă parte, pe blatul șemineului, de exemplu. Mie-mi place să am telefonul aproape când dorm, spre dimineață să pot constata cât e ceasul și dacă merită să mai adorm o tură sau s-ar cădea să mă trezesc. În fine, am supraviețuit și nici măcar n-am rămas cu sechele...

Chicineta ocupă 2 mici zone, de-o parte și de alta a intrării spre hol&băi. Mobilier compact, cu sertare din acelea care se deschid prin împingere, chiuvetă încastrată, o plituță electrică, răcitor mascat, un cuptor cu microunde suspendat, cană-fierbător. Prin sertare, tacâmuri și veselă diversă și erau și ceva consumabile: cafea, zahăr, sare. Și chestii de spălat vasele, detergent și lavete, precum și suport pentru uscat acestea (vasele).

Deasupra șemineului, la oarece distanță, se afla un TV cu ecran plat și sus de tot, sub tavan, aparatul de aer condiționat (care chiar a muncit pentru noi). Pe masă aveam să găsim, scrise bilingv (maghiară/engleză), tot felul de informații utile: regulile casei, parola de wi-fi, numerele de telefon ale gazdelor. În plus, 2 vouchere pentru micul dejun, pe care aveam să-l servim la o locație din apropiere, despre care de asemenea primisem toate informațiile necesare. A, și un mic cadou din partea lui Ervin, o gravură reprezentând un colțișor romantic din Győr! ???? Frumos gest!

Se cuvine să menționez combinația cromatică deosebită (alb/bej/galben/gri/negru), dar și decorațiunile extrem de inspirate, în special fototapetul din spatele patului (o imagine 3D, alb-negru, cu o stradă din oraș) și corpurile de iluminat atârnătoare. Se cunoaște mâna unui specialist în materie, asta e clar!

În hol găsim spații de depozitare, sub forma unor rafturi fixate în perete și a unei zone destinate hainelor de atârnat pe umerașe. Sus, pe ultimul raft, erau pături de rezervă, iar jos, pe podea, 2 perechi de papuci de casă.

Baia din dreapta conține chiuveta așezată pe un blat de lemn tratat, o oglindă uriașă pe perete și cabina de duș walk in. Desigur, tot felul de alte treburi utile: hârtie igienică, săpun lichid, prosop de picioare, uscător de păr, suport pentru periuțele de dinți, chiar și oglinjoară-lupă. Aerisirea nu-i o problemă, există o fereastră măricică.

Cealaltă parte a băii conține vasul de toaletă și încă o chiuvețică. Mi-au plăcut în mod deosebit cele 2 ilustrații ce decorează această mică încăpere, în special cea care-l înfățișează pe savantul Albert Enstein (la a doua tinerețe) împreună cu un citat ce i se atribuie: „Peace cannot be kept by force. It can only be achieved by understanding.” Profund... Și ce loc mai bun să stai și să te gândești la treburi de-astea profunde?!...

Împrejurimi

... Ne-am instalat, ne-am minunat, am pozat și ne-am grăbit să plecăm în explorare. Ervin îmi dăduse oarece indicații despre direcția de urmat, dar, pentru mai multă siguranță, l-am întrebat și pe amicul GoogleMaps. Am traversat un părculeț, am lăsat în urmă Universitatea Győr (Tati deja recunoștea locurile), pe urmă o intersecție cu sens giratoriu, am mai mers puțin pe o stradă cu clădiri istorice și gata, am ajuns la podul Kossuth, emblematic pentru Győr, dincolo de care începe, practic, orașul vechi. Care m-a impresionat teribil; dar despre asta mă gândesc să dezbatem altădată... Ideea e că nu faci mai mult de 20-25 de minute până în inima urbei, iar în cale dai de 2-3 supermarketuri mai mari sau mai mici (de chiar îți fac trebuință...).

Mic dejun

A doua zi dimineață ne-am trezit de voie, zâmbitori și relaxați, după un somn odihnitor în drăguța noastră tiny house. Și flămânzi, mai ales. Ervin ne explicase unde trebuia să ajungem (între 7 și 9:30), dreapta și iar dreapta, pe Hédervári út. 22-24, la restaurantul hotelului Révész. Îl ochisem de cu seară, l-am accesat în 2-3 minute. Oferta se prezintă sub formă de bufet suedez și cuprinde tot felul de chestii sărate sau dulci, cam ce se obișnuiește pe la prima masă a zilei: mezeluri, cașcaval feliat, omletă, cârnăciori, legume, unt, pâine etc. N-am pozat, că era multă gașcă și ar fi părut ciudat, dar erau destule, nu puteai să zici că n-ai ce mânca. Mulțumitor, nu extraordinar. Țin minte că singura care nu mi-a plăcut defel a fost o salată rece cu paste, boabe de porumb și maioneză de-aia scârboasă. Cred că erau și ceva fructe, însă nu mai știu exact. Cafeaua nu ne-a satisfăcut, am mai făcut una la cameră și am savurat-o pe terasă, în răcoarea dimineții și-n parfum de iarbă proaspăt tunsă.

Ora maximă de check out este 10, nu mi s-a părut că te pândește cineva să pleci însă, posibil să poți întârzia un pic. Noi n-am făcut-o, am plecat chiar un pic mai devreme, că aveam „de treabă” ...

Păstrez amintiri relaxante legate de Győr și de Luxury Studio 24. Aproape sigur, dacă aș mai avea nevoie de cazare în acest cochet orășel, tot locația asta aș alege-o. Are toate atuurile: poziție, liniște, parcare, atmosferă. O recomand cu tot dragul!

## end review sc
Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de crismis in 22.11.23 19:01:00
Validat / Publicat: 22.11.23 19:50:58
INFO ADIȚIONALE
  • A fost prima sa vizită/vacanță în UNGARIA

VIZUALIZĂRI: 651 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

11 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (crismis); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P06 Garden Studio - interior
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 55200 PMA (din 42 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest review

11 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[22.11.23 19:27:22]
»

Mutat în rubrica "Luxury Studio 24, GYOR" (nou-creată pe sait)

[Rubrica inițială: BUFFER CAZARE]

-

Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

crismisPHONEAUTOR REVIEW
[22.11.23 19:28:20]
»

@webmasterX: Da, acolo e.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
DOINITA
[22.11.23 20:36:39]
»

Draguta cazarea voastra! Arata bine, dotata cu de toate, dar nu cred ca am inteles

bine, domnul Einstein privea si el spre... tron? ????????????

webmaster
[22.11.23 20:52:19]
»

Review-ul a primit „Punctaj Adițional Actualizare RUBRICĂ

— (1) la momentul publicării, în rubrica curentă nu existau impresii din anul curent sau anul trecut ;

— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

crismisPHONEAUTOR REVIEW
[22.11.23 20:52:25]
»

@DOINITA: Da, privea... Uite că nu m-am gândit! ????

k-lator
[22.11.23 23:10:03]
»

@crismis: Phiuu... tare faină și cazarea asta și nici nu-i așa departe de autostradă (m-am uitat pe hartă). Bravo de 2 ori: că ai găsit-o și apoi că ai și încercat-o

Dacă ai ști de câte ori am trecut noi pe lângă Győr... și la dus și la întors când mergeam la schiat în Austrica, dar nu ne opream neam!...

Cu pozele din baie, nu știu ce să zic! Să stau la locul de gândire și să ne privim ochi în ochi? ... eu cu Einstein, zic!... Ăsta da eveniment de teoria relativității!

Yersinia Pestis
[25.11.23 00:07:37]
»

Acuma, c-am devenit clasic în viață, de-am intrat în limbajul curent cu citate, trebuie să recunosc că și eu am fost în Gyor, ultima oară-n martie 2020, când mă-ntorceam din Germania, de la Viersen, de unde-mi cumpărasem mașina de-o am și astăzi. Eu, însă, nu m-am cazat în oraș, doar ce-am căscat ochii și gura, gura cât să mănânc ceva!

Dincolo de orice, trebuie să recunoaștem că Ungaria are niște orașe frumoase, cu construcții frumoase și bine întreținute. Nu spun numai de Budapesta, care, cât am vrea noi să fim de patrioți, dă clasă Bucureștiului, dar vorbim de Gyor, Debrecen...

E bine că ne putem plimba prin Europa și putem vedea locuri frumoase, condiția este să ne rămâna ceva-n cap după. Poate că, după aia, vom crește și noi, ca nație!

De fapt, sunt sigur că așa se va întâmpla, progresul nu poate fi stăvilit, doar încetinit, când și când.

Sărut mâna, îți urez să te bucuri de un weekend plăcut!

crismisPHONEAUTOR REVIEW
[25.11.23 10:17:08]
»

@k-lator: În mod clar, în ceea ce privește... "privata", decoratorul a avut mult, mult simț al umorului! ???? Mulțumesc pentru vizită și apreciere și scuze pentru întârzierea cu care-ți răspund, nu reușesc neam să cad la pace cu nenea Chronos!

crismisPHONEAUTOR REVIEW
[25.11.23 10:22:39]
»

@Yersinia Pestis: Da, frumușel foc Gyorul, o să încerc în curând să aduc ceva dovezi în acest sens. În afară de Budapesta și împrejurimi, e al doilea oraș unguresc în care mă opresc. Cred că Ungaria ar merita mai multă atenție turistică pe viitor, mereu descopăr (virtual) niște chestii deosebite! Deocamdată le pun un ???? pe hartă, să nu le uit între timp și - cine știe?! - poate-poate...

Mulțam de vizită și comentariu! Weekend pașnic îți doresc și eu! ????

elviramvio
[25.11.23 22:30:47]
»

Eu sigur aș fi rămas cu sechele de la pat! Să-mi tocesc cele 3 litere anatomice pentru a mă extrage din lenjuri????? Plus că nu mă puteam uita din acel loc regal fix în ochii lui Einstein și să-i simt forța universală, iubirea ????.

Caut o cazare acolo. Dar măsură XXL ????????

crismisPHONEAUTOR REVIEW
[25.11.23 23:10:45]
»

@elviramvio: Să știi că și Tati a bombănit patul ăla... Pe mine nu m-a deranjat. Cât despre Einstein... Cred că nici el nu se simte foarte confortabil să "admire" atâtea desuuri și nu numai...

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
5 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
crismis, DOINITA, elviramvio, k-lator, Yersinia Pestis

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.044542789459229 sec
    ecranul dvs: 1 x 1