EXCELENT
GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Luisenthal Conac [Fundu Moldovei](încă) NECLASIFICATĂ / MENIU
Conacul Luisenthal – turism de calitate în Bucovina
Circuitul nostru prin Moldova și Bucovina a cuprins mai multe cazări, cea prezentată în articolul de față fiind cea mai frumoasă și locul unde am petrecut cele mai multe zile. Doream să explorăm mai multe obiective turistice din zonă și să parcurgem TransRarăul (vezi impresii) motiv pentru care alegerea noastră s-a oprit asupra „conacului” de la marginea așezării Fundu Moldovei.
De ce Conac Luisenthal? Am apreciat poziționarea în arealul geografic, părerile pozitive găsite pe Internet, calitatea serviciilor, posibilitatea de a mânca la pensiune. De unde provine numele? La 1805 coloniști germani sosesc în zona Pojorâtei pentru a lucra în mina de cupru, iar la câțiva ani distanță sosesc alți coloniști și se construiesc peste 100 de case standard între satele Pojorâta și Fundu Moldovei – noua așezare minieră capătă numele Luisenthal după numele principesei Maria Luise, viitoare soție a lui Napoleon Bonaparte.
Conacul Luisenthal este situat chiar la intrarea în localitatea Fundu Moldovei, imediat după traversarea podului peste râul Moldova. Clădirea principală se zărește din DJ 175, există și un panou indicator; pentru a intra în curtea pensiunii se traversează o cale ferată dezafectată. Am admirat încă de la prima vedere silueta bine înfiptă a construcție cu terasă exterioară, arcade și coloane, balcoane și obloane la ferestre. În spatele pensiunii sunt amenajate locuri de parcare, un spațiu pietruit.
despre SERVICII
După sosire am interacționat rapid cu o doamnă care ne-a înmânat cheile „odăilor” și ne-a condus la etaj pentru vizionare. De altfel, comunicarea cu cei de la unitatea de cazare a fost excelentă încă de la rezervarea online pe un cunoscut site internațional. După o perioadă am fost sunați să confirmăm rezervarea fără a se cere vreun avans sau garanția cu un card. În ziua sosirii am fost din nou apelați pentru a ni se cere ora estimată a sosirii și pentru transmiterea meniului pentru cină, în caz că vroiam să mâncăm la pensiune.
Toate persoanele cu care am interacționat au fost amabile, ne-au adresat vorbe frumoase, simțind astfel ospitalitatea bucovineană. Se pot efectua plăți cu cardul bancar. Obcinele împădurite înconjoară pensiunea, mesele așezate sub arcadele clădirii te îmbie să lenevești fără presiunea timpului, curtea imensă îți oferă acea senzație de libertate pe care mediul urban nu ți-o poate dărui.
despre CAMERE & COND. CAZARE
În ton cu istoria locurilor proprietarii au recreat într-un mod interesant o serie de camere tematice în corpul principal al pensiunii: odaia prințesei Luise, odaia Napoleon, odaia artiștilor (cu vedere spre șosea), odaia de aramă și odaia comorilor (cu balcoane în spatele pensiunii). Noi am fost găzduiți pentru patru nopți în camera dedicată „artiștilor” (îi includ aici și pe cei pricepuți într-ale scrisului) într-o atmosferă caldă, mobilier în ton albastru pal și obiecte de decor asortate.
În holul micuț se află un șifonier-cuier ornamentat cu portative muzicale după care pătrundem în camera de dimensiuni potrivite ocupată în mare parte de un pat matrimonial cu saltea comodă. Ne-au plăcut elementele de lenjerie albe, pledul de pe pat, mulțimea de perne, unele cu margini brodate. Pe un perete lateral este expusă o vioară – element definitoriu al „odăii artiștilor” : muzica. Drept piese de decor avem câteva cărți și un vas de ceramică așezate pe un raft deasupra patului, un tablou cu natură statică, sfeșnice din lemn pe noptiere, o casetă de lemn și o bombonieră de sticlă pe măsuță. Alte corpuri de mobilier prezente în cameră sunt noptierele cu sertar, o măsuță rotundă și două scaune tapițate - asortate toate, cum altfel.
Încăperea este foarte luminoasă datorită spațiului generos oferit de fereastra-ușă de formă semicirculară; avem corpuri de iluminat în ton, o oglindă mică pe perete, un mic covor colorat, două sticle de apă din partea casei, draperii și perdele. Nu există aer condiționat dar vremea răcoroasă din zonă nu cred că impune decât rar o sursă de răcorire; de asemenea nu avem în camere minibar/frigider. De altfel, serile au fost foarte reci încât am utilizat caloriferele din cameră.
În cameră găsim suficiente prize pentru alimentarea electronicelor, comenzi individuale pentru corpurile de iluminat, wi-fi de calitate neparolat, tv lcd.
Baia nu e foarte mare, suportul pentru chiuvetă și suportul hârtiei igienice se asortează cu mobilierul din cameră, bateriile sunt în stil vintage. Avem o cabină de duș cu cădiță zidită și ventilator pentru aerisire ce pornește odată cu aprinderea luminii. Pe un raft se află prosoape albe, avem și consumabilele de bază (gel duș, șampon, chituri igienă, hârtie igienică de rezervă) și coș de gunoi.
Din balconul ornamentat cu un soi de mușcate albe, mărunțele, admirăm dealurile cu pădure din fața pensiunii și gospodăriile din laterale. Avem la dispoziție două scaune din plastic și o măsuță pliabilă prinsă de balustrada de lemn.
La probleme minore (mie nu mi-au provocat un deranj decât la nivel sesizabil) aș încadra scârțâitul spetezei de lemn a patului, ventilatorul de la baie care era puțin cam zgomotos în momentul funcționării și traficul de camioane de la prima oră a dimineții (cei sensibili pot cere cazare în camerele din spate sau în al doilea corp de clădire din curte).
GASTRONOMIE (BUC & MASĂ)
Prețul cazării a inclus și micul dejun care putea fi degustat între orele 8.30 – 10.00 în micul restaurant de la parterul conacului. Am avut bufet suedez cu produse de calitate – mezeluri (șuncă, mușchi, salam), ouă (toate felurile), cașcaval și brânză de două tipuri, legume (roșii, castraveți, ardei), unt de casă, două sortimente de dulceață de casă, zacuscă de hribi, suc natural de portocale, lapte (ce gust are laptele original!), ceai, cereale, fursecuri, copturi de casă etc. Cafeaua se comanda la masă. Micul dejun se repetă zilnic în principiu, cu mici excepții.
Noi am optat să mâncăm și cina la Conac, acțiune ce se petrecea zilnic între orele 17.30 – 20.00. În fiecare dimineață la micul dejun ne era prezentată o filă pe care erau notate preparatele ce se găteau pentru cină: trei feluri principale și un desert. Noi alegeam ceea ce doream să mâncăm și ora aproximativă din intervalul notat mai sus – acest sistem e eficient atât pentru gazde, cât și pentru oaspeți. Am primit mereu mâncarea fierbinte și foarte rapid. Prețurile sunt medii, un fel principal încadrându-se între 29 și 33 lei (cu garnitură, salată, pâine inclusă, după caz), iar desertul avea un preț situat între 15-17 lei.
Preparatele primite la cină au fost foarte gustoase, gătite bine cu multe ingrediente locale, aranjate frumos, porțiile generoase. În fiecare seară am primit din partea casei afinată și țuică. În restaurant se găseau contra cost și diferite sucuri și bere (chiar cea locală: Suceava sau Solca).
LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI
Conacul Luisenthal e așezat perfect în mijlocul unui areal geografic cu numeroase obiective turistice și peisaje naturale de neuitat. Oriunde îți arunci privirea întâlnești culmi împădurite sau acoperite de fânețe. Pensiunea beneficiază de o curte de mari dimensiuni, împărțită în două spații acoperite de iarbă. Un al doilea corp de cazare se află undeva la jumătatea curții, având și câteva locuri de parcare pietruite.
În localitate găsiți un supermarket Profi, iar la câțiva kilometri distanță se află orașul Câmpulung Moldovenesc și o stație de carburanți OMV.
În Fundu Moldovei întâlniți borna de la Via Transilvanica, panouri turistice informative cu trasee și obiective, indicatoare către drumurile comunale laterale.
despre DISTRACȚIE & RELAXARE
În curtea pensiunii poți alerga în voie pe iarba atât de verde, poți încinge un meci de fotbal, te poți legăna în cele trei leagăne sau poți sta întins la soare pe șezlonguri. Un foișor circular de mari dimensiuni te îndeamnă la leneveală – găsești acolo mobilier interesant din paleți de lemn, un grătar complet cu plită și sursă de apă; în zilele reci spațiul e protejat cu perdele groase. În interiorul foișorului sunt stocate câteva jucării pentru copii, iar în curte se află o trambulină.
În concluzie, am petrecut zile minunate la Conac Luisenthal într-un ambient deosebit ci amenajări frumoase, un loc curat cu servicii de calitate unde amabilitatea este la ea acasă. Felicitări gazdelor și tuturor celor care pun umărul la buna desfășurare a treburilor la Conac Luisenthal! Recomand cu căldură această pensiune din Bucovina!
Alegeri inspirate!
Trimis de tata123 🔱 in 06.07.21 13:15:31
- A fost prima sa vizită/vacanță în POJORÂTA
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (tata123 🔱); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- Coordonate GPS: 47.52824000 N, 25.43810100 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jul.2020 Bucovina plai de poveste — scris în 26.07.20 de billi68 din RâMNICU SăRAT [BZ] - RECOMANDĂ
- Sep.2018 Cazare peste asteptari la Conac — scris în 25.09.18 de Laur Sava din IAşI - RECOMANDĂ
- Sep.2018 Despre Luisenthal Conac — scris în 15.09.18 de MarianWVW din CONSTANţA - RECOMANDĂ
- Dec.2017 Luisenthal-un loc de legenda — scris în 03.01.18 de DOINITA din BOTOșANI - RECOMANDĂ
- Aug.2017 Cazare excelenta in Bucovina — scris în 31.08.17 de felyy din CRAIOVA - RECOMANDĂ