GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Hotel cu probleme la cazare in camere
Am ajuns cu masina personala la hotel in data de 15.06.2009, dupa 2 zile de condus pe traseul Bucuresti-Ruse-Razgrad-Omurtag-Kotel-Yambol-Lesovo-Hamzabeyli-Edirne-Kesan-Kilitbahir-Canakkale-Bergama-Izmir-Aydin-Denizli-Antalya-Kemer, timp in care am vizitat Troia, Assos, Pergamum (Bergama) si Pamukkale (langa Denizli). Acest traseu are aprox. 1600 Km, iar stationarea la sfarsitul primei zile am facut-o la Bergama (la mai mult de 900Km de Bucuresti).
Pana la Hamzabeyli (390km) am facut 5 ore mergand foarte repede prin Bulgaria, cu mentiunea ca in zona muntoasa este o portiune cu multe curbe, iar in localitatile Kotel si Ticha din aceasta zona sunt turnate praguri pe sosea pentru reducerea vitezei. La vama Hamzabeyli am stationat 1 ora, timp in care am platit taxa de viza (15Euro sau 20$ de persoana; in $ este mai avantajos) si am completat formulare legate de starea noastra de sanatate (in legatura cu virusul AH1N1).
Din momentul in care am plecat de la vama, am parcurs distanta dintre Hamzabeyli si Kilitbahir (270km) in 3 ore si am reusit sa traversam repede cu ferryboat-ul la Canakkale (la Kilitbahir, stramtoarea Dardanele are latimea de doar 1km). Din Bucuresti plecasem in data de 14.06.2009 la ora 5:40, iar in Canakkale am ajuns la ora 15:00. De aici incolo am condus mai lejer si am oprit ca sa vizitam Troia (Truva, Troya), aflata la 5km in dreapta soselei E87, la mai putin de 30km de Canakkale.
De acolo am revenit pe E87 si am mers pana la Ayvacik, unde am facut dreapta spre Assos, pe o sosea foarte stramta si periculoasa din cauza lipsei de vizibilitate (nu va recomand sa circulati pe acolo). De la Assos am mers pe malul marii spre stanga pe o sosea care la un moment dat s-a intersectat cu E87. De la Canakkale pana dincolo de orasul Edremit, E87 are o singura banda de circulatie pe sens de mers si condusul este solicitant, dar din momentul in care soseaua se largeste la cate doua benzi pe sens cu separatie pe mijloc se poate circula repede si in siguranta. Practic se poate ajunge fara probleme la Kusadasi (1085km pe acest traseu) intr-o singura zi in max. 16 ore de condus (eu am facut 14ore si jumatate la intoarcerea in tara). Viteza legala in Turcia este de 130km/h pe autostrada, 90km/h pe sosele si 50km/h in localitati (nu se respecta deloc acolo unde sunt doua benzi pe sens de circulatie). Am ajuns la Bergama pe la ora 19 si am avut timp sa vedem orasul vechi si sa cumparam ceva de mancare. Am dormit la o casa particulara pe care am gasit-o pe internet.
In data de 15.06.2009 am plecat din Bergama pe la ora 9, am reintrat pe E87 spre Izmir. Acolo, soseaua trece prin cateva pasaje subterane, iar la iesirea unuia dintre ele se afla o bretea de 270grade care duce spre autostrada de Aydin. Daca nu nimeriti aceasta bretea este foarte dificil de iesit din Izmir. La iesirea autostrazii din oras se afla un punct de taxare, unde se apasa un buton rosu si se primeste un bilet pe care este trecut punctul de intrare in autostrada, in functie de care va fi facuta taxarea la iesirea din autostrada (exista punct de taxare la fiecare intrare si iesire). Din aceasta autostrada exista iesiri spre Selcuk (Kusadasi), Soke (Bodrum) si capatul de la Aydin pentru Denizli (Antalya, Pamukkale) si Mugla (Marmaris). Am iesit pe iesirea pentru Denizli si am mers pana acolo pe o sosea cu cate doua benzi pe sens de circulatie. Din aceasta sosea se putea ajunge la Pamukkale inainte de Denizli, dar nu sunt indicatoare.
In orasul Denizli exista indicatoare pentru Pamukkale (mai precis se urmeaza drumul spre Ankara, se merge foarte putin (2-3km) si apoi exista indicator spre stanga. La Pamukkale exista o zona de terase de calcar alb, modelata de caderi de apa, care merita sa fie vazuta atunci cand mergeti in Turcia. De la Denizli spre Antalya, soseaua strabate mai multe zone muntoase care solicita serios masina. Mentionez ca in aceste zone se lucra la modernizarea si largirea soselei, astfel incat trebuie condus cu atentie.
Odata ajuns in Antaya, am alimentat la o benzinarie BP cu carburant Diesel Ultimate (foarte bun) si am pornit spre Kemer pe o sosea in dreapta, pe langa mare, care trece si prin cateva tunele. Am ajuns fara probleme la hotelul Limak Limra unde facusem rezervare, am completat formularele hotelului si am primit camera 7119, care nu se afla in cladirea principala a hotelului, ci in Limra Park. Mentionez ca hotelul Limak Limra administreaza numeroase spatii de cazare diferite ca pret, atat in cladirea principala cat si in zonele inconjuratoare. Am constatat ca erau oferite turistilor veniti din Romania fie cele mai proaste camere din categoria platita, fie camere mai bune din categoriile de pret inferioare celei platite (pana erau eliberate de catre alti turisti tipul de camere platit). In afara cazarii in camere, celelalte servicii ale hotelului au fost foarte bune, iar turistii aveau acces in toate spatiile complexului hotelier (restaurante, piscine, plaja la Marea Mediterana, etc) indiferent unde erau cazati.
Mai trebuie mentionat ca marea majoritatea a turistilor cazati in complex (85-90%) erau din spatiul fostei URSS, iar acestia ocupau dimineata cu prosoape marea majoritate a sezlongurilor aflate pe plaja intr-un numar insuficient fata de numarul de turisti cazati. In perioada pe care am petrecut-o acolo (15-19.06. 2009) temperatura aerului a fost de 35C, iar a apei marii de 24C.
Cladirea principala a hotelului si gradina cu piscine sunt foarte frumoase. In restaurant, mancarea se lua individual, iar bauturile erau servite de chelneri pe baza de comanda verbala. Per ansamblu am fost mutumit, cu mici obiectii.
Trimis de mmbarbu in 05.08.09 14:08:37
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în TURCIA. A mai fost în/la: Egee, Marmaris, Hotel Marmaris Resort Beach Egee, Kusadasi, Hotel Prelude
10 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (mmbarbu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 36.56887000 N, 30.57703700 E - neconfirmate încă
ECOURI la acest review
10 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Nu intreb de hotel, pentru ca am fost in zona si am vazut Limak-ul. Nu am stat in el, dar am inteles ca cel din Antalya (Lara sau Kundu, nu stiu care din ele) este f.bun. Intrebarea mea e cat costa motorina. Multam!
Pentru chrismo
M-am referit la Hotelul Limak Limra din Kemer. Exista si alte complexe Limak pe teritoriul Turciei.
Motorina BP Ultimate costa 2, 58TL/litru.
Am platit motorina cu card Mastercard emis de BRD si am aflat la intoarcerea in Romania ca la fiecare tranzactie cu cardul in strainatate se percepe un comision fix de 5RON. In rest cursul de schimb Mastercard RON/TL este OK.
Salut,
Poti sa imi dai mai multe detalii legate de Bergama? Ai facut rezervare din tara? Cit te-a costat? Multumit?
Caut sa dormim pe drum, undeva mai departe de Canakale, ni se pare ca vom parcurge prea putin in prima zi si vom avea prea mult de sofat in a doua zi, pina in Antalya (Lara-Kundu).
Pentru crinatudosie
Salut,
Am fost plecat si in luna august si sper ca acest raspuns sa nu ajunga prea tarziu pentru tine.
Bergama (fostul Pergamum) se afla la o distanta de 230km de Canakkale spre Izmir (aproximativ 920km de Bucuresti), la 6km stanga de soseaua principala (exista indicatoare clare). Ca pozitie, este ideala pentru a ajunge in Antalya prin Denizli (Pamukkale) in 2zile (mai raman 700Km pentru a doua zi).
Exista cateva hoteluri la Bergama, dar nu am putut face rezervare din tara pentru o singura noapte. Am facut rezervare pe internet la Odyssey Guest House (mail: info@odysseyguesthouse. com, un fel de pensiune, dar nu pe standardele noastre, aflata in orasul vechi in apropiere de Bazilica Rosie), al carui proprietar, dl. Ersin Kyrmaz este un om foarte primitor si este pasionat de istorie. Pentru o noapte am platit 25Euro. Ca obiective turistice in Bergama exista Bazilica Rosie (ruina) si ruinele Amfiteatrului aflate pe deal. Daca vei merge la Marmaris, Bodrum sau Kusadasi (aflate mai aproape de Izmir decat Antalya) vei avea mai mult timp sa vizitezi Bergama.
Daca mai ai nevoie de alte informatii, pot sa iti raspund la ecou in ziua urmatoare.
Multumesc ptr raspunsuri.
Ref la prize - sunt dupa sistemul nostru, sau englezesc/elvetian?
Pentru crinatudosie
Salut,
Prizele din Turcia sunt la fel ca ale noastre (Schuko).
Vroiam sa stiu daca sistemul all inclusive cuprinde si bauturi la sticla locale sau doar la dozator. Am un conept de all inclusive de anul trecut, dar nu pare prea clara delimitarea bauturilor. Cum erau camerele in anexa Limra Park? Galagie, sau alte probleme? O sa stau si eu peste 2 luni in acest hotel. Multumesc.
Pentru relu17
Salut,
Toate bauturile alcoolice erau servite de catre chelneri, vinurile locale din sticla, iar berea de la dozator. Sucurile puteau fi luate individual de la dozatoare. La Limra Park camerele aratau cam de 3* (ca sa stii cam la ce sa te astepti), eu am avut vedere in spate unde e piscina si un teren de fotbal si era liniste. Camerele cu vedere in fata sunt la 10m de strada, care e foarte circulata, dar usile si ferestrele au geam termopan.
Te sfatuiesc sa servesti masa in cladirea principala, cel putin la pranz si seara (ai acces oriunde in complex).
Pana la plaja hotelului este ceva de mers pe jos de la Limra Park (5-7 minute), poti folosi orice piscina din complex, iar locurile pe sezlongurile de pe plaja se ocupa de dimineata.
Sa ai la tine creme de protectie a pielii impotriva razelor solare, precum si medicamente antialergice (gen Claritine sau echivalente; fiul meu a avut probleme de la prea multe prajituri).
Iti doresc un sejur placut la Kemer!
Multumesc pentru raspunsul foarte detaliat. Si tie si familiei va doresc un concediu placut.
Ce imi poti spune de plaja ? e cu pietre sau nisip ? intrarea in mare ?
Multumesc,
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Aug.2023 Munte si mare impreuna — scris în 07.07.24 de sologiuc eugen din LANDSHUT - RECOMANDĂ
- Jun.2023 Nu merita banii — scris în 05.07.23 de ux129594 din IAşI - nu recomandă
- Sep.2018 Concediu reușit! — scris în 31.10.18 de alipiticot din IAşI - RECOMANDĂ
- Sep.2018 O vacanta excelenta — scris în 21.09.18 de cornelTm din TIMIşOARA - RECOMANDĂ
- Aug.2018 Vacanta reusita — scris în 17.12.18 de Constance din TARGU-JIU - RECOMANDĂ
- Aug.2018 Un hotel excelent — scris în 29.11.18 de Blanka din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jul.2018 Limak Limra — scris în 27.07.18 de igi din BUZăU. - RECOMANDĂ