ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 03.05.2011
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Alexandria
ÎNSCRIS: 06.05.10
STATUS: PARTENER
DATE SEJUR
APR-2011
DURATA: 5 nopți
prieteni
16 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
PLAJA şi MAREA:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
97.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
la PMM* = 64 EUR
*PMM = Preț Minim MEDIU / Cameră, în cursul anului

TIMP CITIRE: 11 MIN

5 zile de 5* stele

Ilustrație video-muzicală
muzica turceasca
TIPĂREȘTE

Anul acesta 1 Mai muncitoresc l-am petrecut tot in Antalya si tot in Lara, doar ca la alt hotel. N-a mai fost Rixos, asa cum va povesteam anul trecut aici, a fost Barut Lara Resort & Spa, hotel ce face parte din lantul hotelier Barut, care mai are resorturi si in Arum, Cennet, Labada si Hemera si unde touroperatorul TUI face legea. Vorba vine, dar majoritatea covarsitoare de nemti si alti nordici (norvegieni si suedezi) englezii si olandezii erau veniti prin TUI. Singurii romani eram noi, cele opt perechi si niste rusi, si ei vreo 20 de toti. Nu pot sa spun ce se intampla in alte perioade sau in plin sezon, dar acest sfarsit de aprilie a fost unul “ nemtesc “. Agentia prin care am venit noi este una turceasca, cea care ne-a intermediat si anul trecut vacanta.

Zborul a fost unul placut, cu Tarom-ul, decolare si aterizare lina, mic-dejun constand in 2 sandwich-uri, un baton de Bounty, un mar, cafea si toate cele stiute, plecati la 9.30 si sositi la 11.00a. m. , pe la orele 12.00 eram déjà instalati in camera. Cum vii dinspre Antalya si aeroport, Barut-ul e primul care-ti apare in cale si aleea lunga, de la sosea la hotel, strajuita de palmieri si pe margine si pe mijloc e impresionanta. Flori multe, asa cum de altfel vezi pe la toate resorturile, arbusti si arbori plini de flori, trandafiri care curg pe peretii despartitori sau pe garduri, intr-un cuvant, un dezmat vegetal. Autocarul agentiei ne-a preluat la aeroport si in 15 minute am fost la hotel. Chek-in-ul a decurs foarte repede, totusi unii am intrat in camera imediat, altii au mai asteptat cca o ora pana au fost camerele gata. Asteptare placuta, pe terasa, unde o cafea turceasca si o bautura racoritoare sau o bere Efes, un wiskey sau pur si simplu apa au facut sa treca timpul mai usor. Cu aceasta ocazie am avut si primul contact vizual cu parcul si piscinele deschise ce inconjoara hotelul.

Barut este alcatuit dintr-un hotel propriu-zis, cu 10 etaje, cu un hol central precum si din doua ansambluri de camera si apartamente dispuse sub forma a 2 corpuri de cladiri cu 3 sau 4 etaje, avand unul o curte interioara cu piscina, celalalt o gradina. In hotel sunt cred 250 de camera, despre celelalte pot sa aproximez undeva la 100 apartamente, date exacte gasiti pe site-ul oficial.

In holul central se afla si spatiul ptr lifturi, trei la numar, extrem de silentioase si de eficiente, cabine transparente care lasa ochiul sa admire revarsarea de plante agatatoare din interior. Practic nivelul cel mai de jos, al iesirii catre plaja, al piscinelor si parcului hotelului este -1, in timp ce venind pe aleea principala de acces in resort si intrand in receptie, lobby si lounge-barul ocupa o jumatate din parter, esti la nivelul 0. Tot la -1 se afla si restaurantul principal, doua dintre restaurantele a la carte, baza Spa& wellness, baia turceasca/hamamul, piscina interioara cu un apendice exterior in forma de T, frizeria/coaforul/cosmetica, intrarea in night-club care este cam la -2 ca nivel, cateva magazine de argintarie, optica si suveniruri precum si cofetaria. Mai este tot aici si un cabinet medical, dar nu am ajuns pe acolo niciunul din grup. Holul de acces si celelalte sunt pavate cu marmura si travertin, in culori pastelate. De fapt intregul hotel are un design elegant si extreme de discret, doar culori pastelate, tonuri de bej, crem sau maron, care se regasesc si in costumele personalului de deservire.

Am avut camera la etajul 7, cu vedere spre parcul si piscinele exterioare, partial spre mare si cu o larga panorama la munti si campul inconjurator. Agenta care ne-a insotit pana ne-a vazut instalati in camera ne-a spus ca am primit o camera mai speciala dar cred ca era o floricica de stil, nu era cu nimic mai speciala decat a celorlalti.

Camera destul de mare, un hol de intrare unde se afla si dulapurile, usa de acces la baie, apoi camera propriuzisa, cu doua paturi alaturate sau un pat matrimonial, o canapea pe care lejer ar putea dormi un copil mai mare, servanta cu minibarul-frigider, o masa de sticla cu destinatie de birou dar altfel destul de versatila ca utilizare. Dotarile camerei sunt cele standard la 5*: televizor LCD, DVD si combina audioCD, frigider minibar, internet wireless, aer conditionat centralizat dar cu panou de comanda si reglaj in camera, un ventilator in tavan, noptiere, veioze, corp de iluminat ptr zona de canapea, o oglinda cat un stat de om, telefon.

Pe servanta incalzitor de apa ptr ceai/cafea, cutiuta cu ceaiuri diverse (7-8) cafea solubila, zahar alb si brun, indulcitor, cani si pahare, lingurite. In dulapul din hol suport ptr bagaje, seif, halate si papuci de baie, cele necesare curatarii si intretinerii incaltamintei si hainelor. Umerase numeroase. Camera are parchet peste tot, doar in zona canapelei, sub cele doua masute se afla un covoras traditional, tesut, care pune o pata de culoare pe podeaua naturala. O pata de culoare este data si de tabloul de deasupra canapelei, colorat violent dar care nu spune nimic, cred ca reprezinta perfect spalarea de creier specifica vacantei.

Pilote usoare de vara, pe paturi, perne mari si medii, lenjerie alba, s-a schimbat la 2 zile.

Baia avea un perete dublu de sticla spre camera, prevazut cu perdele orizontale, initial mi s-a parut un lucru interesant ptr ca puteai sau nu sa vezi in baie din camera (si viceversa), functie de cum erau perdelele lasate, dar ulterior am constatat ca lumina aprinsa la baie inseamna automat trezirea celui din camera si nu era deloc placut! Dar util era faptul ca wc-ul era incapere separata de baie printr-un perete cu usa. Aici se afla si al doilea telefon. Baia avea cada cu semiperete de sticla un dus cu cea mai mare para intalnita vreodata prin hoteluri (foarte placut), foen si toate cele asteptate: sampon, conditioner, lotiune de corp, sapun lichid si solid, prosoape suficiente (schimbate doar daca le lasai aruncate pe jos), lufe vegetale, piepten, pila de unghii, casca de baie, servetele, etc. Nu lipsea nimic. Tot ce se consuma se completa imediat.

Camera avea o terasa destul de mare, cu mobilier de terasa, dar si cu uscator de rufe extensibil fixat in perete, prevazut si cu clestisori... Iesirea spre terasa se facea printr-o usa enorma glisanta, o draperie all-black asigura intuneric total in camera chiar si pe timpul zilei.

Regimul a fost, asa cum am mai spus, all inclusive. Restaurantul principal cu program de la 7.00-10.00, pranzul intre 12.00 si 3.00 p. m. si cina de la 6.30- 9.30 p. m. Restaurantul este dispus intr-un dreptunghi urias, iar la mijloc se afla insula de preparare si prezentare a tuturor preparatelor disponibile. Cam ceea ce este de asteptat la sistemul A. I. , raspunzand asteptarilor si gusturilor atat de diverse corespunzatoare unor turisti cu obiceiuri alimentare extreme de diferite. Dar sortimentul de salate era extrem de divers, panificatia si patiseria la fel, carne era de pui, curcan, miel si capra, peste si rondele de calamari prajite, garniture de orez, cartofi prajiti sau la tava, paste fainoase sau linte. Nu stiu daca e util sa enumar chiar toate preparatele. Cred ca e mai util sa spun ca nu am remarcat fenomenul de reciclare intalnit uneori la acest tip de sejur. Totul era proaspat si din grupul nostru cel putin nimeni nu s-a plans de calitatea mancarii. Prajiturile cele traditionale turcesti, aici as putea sa spun ca erau mult mai putine ca la Rixos si se terminau destul de repede, insa n-am sesizat nemultumiri pe tema asta. De baut dimineata cafea sau ceai turcesc sau de plante, dar si sampanie (cupele si sticlele in frapiera stateau aliniate chiar la intrarea in restaurant, initial am acrezut ca nunta regala din Anglia este motivul, dar apoi am inteles ca asa e traditia), fresh-uri de portocale, grapefruit sau alte amestecuri - care se preparau chiar sub ochii tai si era un adevarat spectacol turcul care alimenta masina de stors si poporul aliniat asteptand sucul proaspat. Fanta, Sprite, Cola la dozator. La pranz vin alb sau rosu la sticla, bunicel. De remarcat ca personalul de servire era eficient si discret, chiar daca poate uneori nu intelegea ce-I ceri. Cum de baza era germana la conversatie, engleza avea si ea succes, dar mai mult la receptie, in rest …Oricum, n-a ramas nimeni nemancat si nebaut din motive lingvistice. Fete de masa curate, mezamplast complet. Flori pe masa. Zona interioara de restaurant era oarecum compartimentata in mici cadrilatere, 9 in total, ceea ce mi s-a parut relaxant, pentru ca nu aveai acea senzatie de cantina uriasa si de un numar imens de persoane care toade duc, aduc si mananca.

Pe langa acest restaurant, alte patru, a la carte, cu rezervare prealabila (la biroul ptr turisti intre 9.00-13.00) ofereau alternative unor cine mai intime, intr-o atmosfera rafinata. Fiecare are un anume specific, astfel exista Kuyu cu specific turcesc, Akdeniz, cu specific mediteranean, Sofa, specific fructe de mare – cu meniu fix dar foarte bun-care ulterior s-a redenumit Sandal, Turunc, cu specific international, adica din bucataria popoarelor. Pentru pranz sau dupa -amiaza restaurantul BBQ sau la mangal cum ii spuneam noi, cu preparate la gratar, doua snack-uri, unul destinat gozlemelor si altul preparatelor gen pizza sugerau alternative celor ce voiau sa manance altceva si altundeva.

Baruri erau destulesi toate serveau atat bauturi indigene cat si de import (barbatii au zis ca wiskey-ul era chiar bun): unul in hotel la nivel 0, lobby bar-ul, se deschidea la 10.00 si se inchidea seara tarziu, barul de la piscine, circular, barul de pe plaja, dar unde nu serveau ca alcool decat bere, barul cu gustari, cam la 100 m de plaja, in dreptul parcului. Cred ca mai erau si alte locuri unde se putea manca sau bea, dar cele 5 zile cat am stau au fost prea putine ca sa descoperim tot. la nivelul -1 se afla o cofetarie cu prajituri turcesti dar si chek, unde mereu era plin si era o atmosfera de “five o’clock tea “.

Toate localurile de incinta aveau si mese pe terasa, spre bucuria fumatorilor, pentru ca in Turcia nu se fumeaza niciunde in interior.

Piscinele sunt mari, patru in exterior plus una ptr copii, cu intrare mai lina sau pe scara, foarte curate, apa nu mirosea a clor. Piscina de interior cu apa la 28-29 grd mare, aprox 250mp, sezlonguri si saltelute si cu o portiune in afara unde se ajungea fie trecand printr-un glassvand fie printr-o usa spre exterior.

Mai este si un loc special pentru copii, Kids World, cu tot felul de amenajari specific varstelor mai mari sau mici, supravegheat permanent video astfel ca in camera, pe trei canale diferite puteai sa vezi trei zone ale acestui loc de joaca, live (foarte util ptr parinti, cred). Exista si un aqvaparc, cu tobogane si diverse jocuri de apa, dar n-am fost deloc acolo.

Terenuri de sport (tenis, baschet, volei) tir cu arcul sau cu arma cu aer comprimat, cateva aranjamente ptr minigolf, toate cele necesare se luau de la Biroul infoEntertainment.

Plaja e foarte lata, randuri de sezlonguri cu umbrele, masute si scrumiere, alei de lemn printre ele, saltelute. Prosoapele se ridica de la pool-towels pe baza de cartela primita de la receptie odata cu cartelele de acces in camera, se restituie si se recupereaza cartela de prosoape. Imediat langa mare nisipul e foarte fin, o banda de cca 5-6 m apoi e mai aspru, mai mult un pietris foarte fin decat nisip. Dar foarte curat, fara scoici, cioburi sau mucuri de tigari. Apa marii foarte curata, fara alge sau organisme cu multe picioruse, se adanceste destul de brusc langa tarm, s-a putut face baie (erata: eu am inotat!) a avut cam 20 grd sau si mai putin. Exista si un ponton care intra adanc in mare, pe care cred ca in plin sezon sunt sezlonguri sau pernute, umbrele si masute, dar acum era gol.

Cateva cuvinte despre Baia turceasca si Spa. Am facut masaj (medical ptr ca am probleme) si reflexoterapie in toate cele 5 zile, am fost la sauna si la hamam, in preambulul primei sedinte de masaj am facut si aromaterapie. Centrul Spa e foarte placut, preturile sunt insa destul de piperate. Tot acolo se afla si sala de gimnastica. Cu plata sunt doar procedurile de intretinere corporala, restul este gratuit.

Vremea a fost destul de calda, 20-24 grd ziua, s-a facut si plaja, spre seara s-a inorat si a plouat putin in averse, dupa care cerul s-a limpezit. O jacheta, un sal sau un pullover erau suficiente seara.

Echipa de animatori e numeroasa , activa dar nu insistenta pana la a te enerva , era prezenta peste tot iar seara toti animatorii veneau la night club unde antrenau turistii la karaoke sau la dans.

Cred ca ar fi multe de spus, dar am sa fac urmatoarele remarci si diferente fata de unde am mai fost:

- Prezenta nemtilor si restului de natii zice-se mai civilizate, precum si segmentul de varsta majoritar (media cred ca era 40-50 ani) precum si unele cutume traditionale ale acestora a facut ca mesele sa fie altceva decat obisnuita defilare in slapi, chiloti de baie si maieuri, expozeu de burti si sunci. Nu numai seara dar si la celelalte ore ale zilei tinuta la masa era mai mult decat decenta. Iar seara doamnele puneau o rochie si o bijuterie iar unii barbati un sacou. Turistii mai extremisti s-au simtit intimidati (cred) si au renuntat la sorturi si tinute prea lejere. N-as spune ca era scortosenie ci mai degraba un fel de a respecta masa chiar daca esti in vacanta. Mie cel putin mi-a placut acest lucru …

-Atmosfera generala era una de liniste si confort, chiar daca si aici erau parinti sau bunici cu copii si acestia faceau ce fac copiii, adica alearga, tipa si se joaca. Lipsa exceselor bahice sau de alt gen m-a facut sa ma simt bine, mai ales ca tineam minte hoardele de bautori de anul trecut care potopeau barurile ca niste lacuste si sfarseau noaptea tarziu. Totusi si aici a fost un incident cu niste petrecareti (nu stiu sa spun ce erau ca neam) care au sfarsit prin a sparge pahare pe marginea piscinei, spre stupefactia si ingrijorarea atat a personalului cat si restului de turisti.

-N-a fost nevoie sa dam ceva ca sa obtinem altceva, in plus sau mai bun, daca am lasat un euro-doi acolo, a fost pentru ca ne-a facut placere. Si nici n-am gasit gradina zoologica sau botanica facuta din lenjerii de pat sau personale, cum se obisnuieste pe la alte hoteluri, ceea ce eu am aprobat pozitiv: lol.

Sunt multe de povestit si am sa fac completari punctuale si in ecouri dar nota generala este una de satisfactie si de mare multumire, eu personal m-as mai duce acolo, il recomand persoanelor care nu doresc prea multa agitatie in jurul lor, care vor sa se simta bine, sa se relaxeze, sa nu-si bata capul prea tare.


[fb]
---
Trimis de TORA INGRID in 03.05.11 14:51:09
Validat / Publicat: 03.05.11 16:05:30
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în TURCIA.
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 6451 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

14 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (TORA INGRID); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
INFO membrii AmFostAcolo beneficiază de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii.PREȚURI PREȚURI
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Intrarea principala in hotel
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 39800 PMA (din 42 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
  • rezervă o cameră la acest hotel, prin booking.com — la un preț mediu (media pe întreg anul) de 64.00 EUR pe cameră

  • ECOURI la acest review

    14 ecouri scrise, până acum

    santana*
    [03.05.11 21:12:09]
    »

    Am gasit o ofertă interesantă la o agenţie "care funcţionează pe principii COMERCIALE" la RIXOS LARES, cu preţuri apropiate de resortul despe care ne povesteşti...

    Spui că:

    Iesirea spre terasa se facea printr-o usa enorma glisanta, o draperie all-black asigura intuneric total in camera chiar si pe timpul zilei

    Aştia de care-ţi zic acuma au în ofertă camere cu draperii semi-all-black care asigură o beznă perfectă chiar şi pe timpul nopţii. Nu-s decis în privinţa hotelului, d-aia te-ntreb.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    raducondulimazi
    [03.05.11 21:21:27]
    »

    Un review adevarat! Felicitari!

    webmaster
    [03.05.11 21:51:25]
    »

    @santana: Rixos Lares e un hotel bun, insa totusi bine sub nivelul Barut-ului...

    Dealtfel asta se vede bine si in pret - e intotdeauna celmai bun indicator...

    santana*
    [04.05.11 11:38:17]
    »

    Multumesc webmaster pentru precizări. Tot nu-s hotărât, dar până la urmă voi alege BARUT LARA RESORT SPA & SUITES. Aş mai avea o întrebare: SPA-ul e în preţul sejurului? Tot turcul plăteşte? Maseurul ălă simpatic are preţuri la arie desfăşurată? O fi scump?

    michaela_1961
    [04.05.11 19:18:49]
    »

    TORA, ca de obicei, din review-ul tau aflu tot ceea ce ma intereseaza, parca fac un tur virtual cand citesc. Ma bucur ca ai fost la acest hotel despre care eu chiar vroiam mai multe amanunte. Si anul trecut am avut mare incredere in cele scrise de tine alegand Rixos Lares si intr-adevar, am gasit acolo exact ceea ce ai povestit. Si eu sunt de parere ca Barut este peste RL.

    Felicitari si cat mai multe excursii ca sa ne delectezi cu impresii!

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    TORA INGRIDAUTOR REVIEW
    [05.05.11 09:20:54]
    »

    Cate ceva despre restaurantele a la carte la care am avut rezervare.

    Am facut rezervarea la biroul pentru turisti/oaspeti aflat in holul hotelului, la 5 m de receptie. Acesta e deschis intre orele9.00 si 13.00. Rezervarea, care este gratuita, se face pe numar de persoane sau pe baza numarului de la camera si spui incepand cu ce ora rezervi. Programul restaurantelor a la carte este intre 19.00 si 21.30.

    Precizare: la Barut orarele restaurantelor, atat la Divan (restaurantul mare) cat si la celelalte este respectat foarte strict (nemteste!!) adica nu stai mai mult nici un minut peste orarul afisat!

    Daca n-am fost inspirati sa facem rezervari din momentul sosirii acolo, ca abia ne dezmeticeam ce si cum, primele doua seri locurile la restaurante au fost ocupate toate. Capacitatea lor este de cca 24-26 locuri, la fiecare dintre ele. De asemenea, asa cum se precizeaza la toate punctele de informare ptr turisti, inclusiv prin ascensoare, cate o seara pe saptamana aceste restaurante sunt inchise.

    Nota generala pentru toate: sunt elegante, intime, cu mese de 2 sau 4 persoane, dar pentru un grup mai mare anuntat personalul uneste mesele, cam in stilul traditional romanesc. La toate esti intampinat cu un fel de bautura roz (adica pembe pe turceste) dulce si cu minimum de alcool, un fel de proseco local... n-are nici un chichirez (tot pe turceste). Personalul deosebit de afabil, profi, face tot ce fac ospatarii la un restaurant bun - sta cu ochii pe tine sa-ti puna in pahar sau sa-ti onoreze dorintele. Mezamplast de clasa cu tacamuri in acord cu toate felurile servite. Lumini (lumanari sau candele) pe mese.

    O seara am fost la Kuyu, restaurant cu specific turcesc, incepand cu ora 19.30. menu-ul este a la carte, asa ca unii au luat la felul principal kebab (frigarui de vita) foarte bune, altii traditionalele chiftele lunguiete din carne de miel si capra, peste sau pui. Garnituri de orez, legume sau cartofi, bune toate si condimentate excelent. Cel mai bun a fost kebabul. Ca aperitive, pentru toata lumea s-au pus pe mese meze, adica un mozaic de antreuri specifice constand din dolma (foi de vita umplute cu orez) pilaki (un fel de salata de fasole su usturoi si ulei de masline, branza de doua feluri (alba si de burduf) borek (foi de placinta rulate ca trabucul, cu spanac si orez). Si desigur pida (o paine specifica, ca o lipie umflata). La desert fiecare am luat altceva ca sa gustam si testam. Revani (un fel de budinca de amidon si gris) a fost o dezamagire, pentru ca era o gogosica imbibata cu sirop dulce, la fel ca la restaurantul mare. Dar halvaua si baclavaua cu fistic au fost foarte bune. De baut vin alb (beyaz sarap) sau rosu (kirmizi sarap), apa plata sau gazoasa.

    Si nelipsita cafea turceasca, despre care am gasit o frumoasa descriere (zice-se proverb turcesc, dar mi-am insusit-o): " Cafeaua trebuie sa fie neagra ca iadul, tare ca moartea si dulce ca dragostea. "

    Seara urmatoare am fost la Sofa, restaurant cu specific fructe de mare, pentru care ni se recomandase de la GuestsInfo, sa fim la 19.00 acolo cu totii ptr ca meniul este fix si se serveste odata. N. B. -noi romanii am fost prezenti fix la 7 p. m. , nemtii au venit mai tarziu!! Designul localului, minimalist si inspirat, muzica ambientala discreta si buna. Menu-ul, prezent pe mese sub forma unui sul pergamentos legat cu pamblica de matase, ne-a anuntat tot felul de preparate care au ridicat sprancenele unora dintre noi, pregatiti sa dea o fuga in restaurantul mare, alaturat, sa se indestuleze. Dar chiar si cei mai neincrezatori sau care nu agreeau fructele de mare sau pestele au fost surprinsi placut de ce-a urmat. primul fel, somon fumee cu sos de capere, piper si o garnitura de rucola proaspata. A urmat supa de rosii cu creveti, foarte buna. Apoi fructe de mare la casoleta, un fel de tocana de creveti, calamari si alte vietati neindentificate, in care am simtit aroma vinului cu care fusesera preparate. Felul principal, peste la cuptor, delicios (eu chiar nu ma omor dupa peste dar aici am ras tot) cu garnitura de legume. Aranjamente ingenioase si apetisante pe farfurii. Desertul a fost un fel de incununare aintregii mese: inghetata de lamaie, cu sos de portocale si capsubi trase in ciocolata. Exceptional! Simpatic era ospatarul care defila printre mese cu un dispozitiv din acelea de rasnit piperul urias, cred ca avea peste o jumatate de metru si care a starnit zambete si tot felul de glume deocheate. la starea de bine generala a contribuit si vinul alb, un demisec local, bunicel. Nelipsita cafea turceasca a completat seara. (nu stiu cum se face ca desi am baut nenumarate cafele turcesti, in general vorbesc, care prin modul de preparare sunt foarte tari, nu am avut probleme cu somnul)

    Fumatorii si-au exercitat viciul afara, pe terasa, la Kuyu imediat afara dar la Sofa trebuiau sa parcurga doua sali.

    In incheiere, daca vreti o seara deosebita, alternativa la Divan si la alaturarea unei mase considerabile de mancaciosi, alegeti unul din restaurantele a la carte si bucurati-va de o cina cu un pic de staif.

    Nu va suparati ca n-am facut fotografii la masa cu portrete de farfurii , dar chiar mi-a fost jena.

    TORA INGRIDAUTOR REVIEW
    [05.05.11 10:05:55]
    »

    WM ai putea, te rog, sa pui acest videoclip, care pe langa ca face o prezentare succinta Turciei, foarte utila, are fond muzical o piesa a lui Tarkan, numita "Dudu"?

    webmasterJr
    [05.05.11 12:20:13]
    »

    Nu stiu ce videoclip doriti, am atasat melodia lui Tarkan. Daca aveti un link al videoclipului, cu mare placere adaugam!

    TORA INGRIDAUTOR REVIEW
    [05.05.11 12:21:28]
    »

    ai dreptate, m-a furat melodia si n-am pus linkul

    incearca mai bine aici

    http://www.trilulilu.ro/bogdanmaramures/91e63a5a8a92f8

    webmasterJr
    [05.05.11 12:36:46]
    »

    Atasata preferinta muzicala! Auditie placuta!!!

    gioko
    [10.07.11 16:01:25]
    »

    Buna TORA, ... ca de obicei iti citesc scrierile incantat peste masura de calitatea, finetea si profunzimea lor. Mai in gluma pot spune ca nu am sa mai vizitez in viitorul apropiat resortul Barut, deoarece practic l-am vazut si descoperit prin ochii tai (mai corect spus prin imaginile transpuse aici). Nu am intrebari deoarece sunt foarte lamurit despre tot si ma bucur ca ai avut un sejur incantator. Astept noi impresii si din alte locuri... la anul m-am gandit sa merg la Susesi (Belek), si poate ca... cine stie, ... il vei vizita tu inainte si ne vei face atat mie cat si tuturor cititorilor acestui site un rewiev superinteresant. Sa auzim numai de bine.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    PERFECTIONISTUL
    [31.07.11 20:29:24]
    »

    Mesele sa fie altceva decat obisnuita defilare in slapi, chiloti de baie si maieuri, expozeu de burti si sunci. Nu numai seara dar si la celelalte ore ale zilei tinuta la masa era mai mult decat decenta. Iar seara doamnele puneau o rochie si o bijuterie iar unii barbati un sacou. Turistii mai extremisti s-au simtit intimidati (cred) si au renuntat la sorturi si tinute prea lejere. N-as spune ca era scortosenie ci mai degraba un fel de a respecta masa chiar daca esti in vacanta. Mie cel putin mi-a placut acest lucru …

    DA! ai observat bine. Sper ca pe viitor cocalarii sa fie in nr. cat mai mic pe litoralul turcesc.

    gioko
    [28.09.11 17:00:37]
    »

    Buna Tora,

    Avand in vedere ca m-am intors dintr-un concediu nu prea reusit anul asta (la CONCORDE), sunt in cautarea unei alte locatii pe site pt la anul si mi-am intepenit ochii din nou pe Barut Lara. Tinand cont de reviewurile tale de pe site (in opinia mea cele mai bune) as vrea sa te rog, cand ai timp si chef, sa imi raspunzi (chiar si pe mesaj privat) la cateva din intrebarile pe care ti le voi pune. In primul rand as vrea sa te intreb care este preferatul tau dintre acest resort si Rixos Lares si de ce? Cum ti se pare o comparatie intre piscinele celor doua resorturi (ca marime, frumusete, tobogane, sesloange, etc) ? Cum ti se pare privelistea de la esplanada hotelui Barut, comparativ cu Rixos Lares? Cum compari animatia de la cele doua resorturi, plaja, barul de la plaja, masa, restaurantele centrale si restul barurilor? Te rog sa imi punctezi minusuri si plusuri intre cele doua resorturi, pentru ca din locurile pe unde am fost eu (nu neaparat povestite pe site-ul amfostacolo) la Rixos Lares m-am simtit cel mai bine... practic a fost conform asteptarilor mele si tocmai din acest motiv sper sa fie si Barut Lara o posibila viitoare destinatie de concediu. As vrea ca in comparatiile tale sa tii cont caeu sunt adeptul agitatiei, distractiei, piscinelor impunatoare si plajei cu tot confortul... iar restul cum ar fi vegetatia, restaurantele a la carte, obiceiuri si chestii traditionale, ma intereseaza intr-o mai mica masura. De asemenea ma intereseaza sa am acces usor la baruri atat la piscina cat si la plaja. O alta informatie pe care o consider ultrautila este aceea de a-mi spune daca la Barut exista acel bar la iesirea din restaurant ca la Rixos Lares sau ceva asemanator in imediata apropiere (adica macar in hotel la parter sau eraj si sa aiba bine-nteles o terasa cu mese in aer liber... nu cum am patit la Concorde unde pentru acea iesire in aer liber trebuia sa ma deplasez la amfiteatru la barul de acolo). Astept cu sufletul la gura informatiile tale si sper sa nu te superi daca am sa revin si cu alte intrebari daca nu voi fi lamurit. Multumesc anticipat.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    MeMihaela
    [20.02.12 21:24:32]
    »

    Minunată recenzie, felicitări! Se poate sa-mi spui numele agenţiei turce prin care aţi rezervat camera? Mulţumesc!

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    8 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    gioko, MeMihaela, michaela_1961, PERFECTIONISTUL, raducondulimazi, santana*, TORA INGRID, trandafir 1970*
    Alte impresii din această RUBRICĂLara Barut Collection Resort:

    INFO: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată

      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.053872108459473 sec
    ecranul dvs: 1 x 1