ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 06.09.2016
DE MAnd
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 10.10.15
STATUS: GOLD
DATE SEJUR
AUG-2016
DURATA: 4 zile
prieteni
4 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 4 MIN

400 km mai la N de Toronto (IV)

TIPĂREȘTE URM de aici

Ziua a patra era si ultima. Asa ca micul dejun a fost mai mic si cafeaua mai subtire. Toti asteptam sa mergem acasa. Fara semnal la telefoane, fara radio, ce televizor, ce internet, am fost rupti de lume 3 zile. Noroc cu vremea ca tinea cu noi. Am strans iute sacii de dormit, corturile, bagajele si iar la indesat in spatele masinii. Erau mai multe acum, seful a luat de la fratele lui o cutie mare metalica pentru afumatoare. Asa ca, abia la a treia incercare am reusit sa inchidem usa. Pe dinafara, cu undite cu tot. Ne-am luat ramas bun de la gazde, o familie extraordinara, dar care agreaza sa traiasca intr-o varianta mai aproape de natura, si la drum.

Curand am ajuns la Warren, unde avem si semnal. Facem iar plinul si cine a vrut a luat o cafea locala TimHortons la galetusa. Mie nu prea imi place, este prea lunga. Prefer una mai mica si mai vesela.

Ne-am indreptat spre Sudbury care este cam la 60km. Soseaua trece serpuind printre paduri, mai apar si unele ferme si chiar mici orasele. Alaturi este si calea ferata. Incet peisajul incepe sa se schimbe. Padurile nu mai sunt atat de falnice. Am inteles ca unele sunt replantatii. Zona este una industriala, de exploatari miniere. Poluarea isi face prezenta din ce in ce mai tare. Am putut vedea deasupra orasului un strat de aer mai inchis la culoare, cred ca sunt gazele de la cosurile prezente in toate directiile. Nu am intrat in oras, noroc ca, cu vreo 5km inainte, este o sosea centura, construita de curand (SE Bypass). Facem stanga pe ea si curand ajungem la autostrada spre Toronto.

Planul initial a fost sa mergem prin Sudbury si sa continuam spre est inca vreo 70km, apoi spre sud inca vreo 100km prin mirifica peninsula Manitoulin. Si mai incolo sa luam Chi-Cheemaun Ferry, celebrul feribot dintre South-Baymouth si Tobermory, doua peninsule care inchid Georgian Bay. Dar, din mai multe motive, am renuntat si am ales alt traseu la fel de frumos.

Am mers pe autostrada spre sud cam 30km, si am facut dreapta pe un drum care merge la Killarney. O alta mica peninsula la Georgian Bay. Drumul de 70km este unic, in sensul ca nu este altul in apropiere, pe el te duci la Killarney, tot pe el te intorci. Vremea tine cu noi. Soare fara nori. Soseaua asfaltata si dreapta te lasa sa te bucuri de peisaje. Padure intrerupta din loc in loc de lacuri si rauri. Doar cateva masini, aproape toate tracteaza barci, circula pe drum. Nu ne grabim deloc.

Intram in micul orasel si cautam un loc de parcare. Suntem aproape de Herbert Fisheries, renumit pentru fish’n chips. Nu putem sa nu comandam si noi cate o portie de cartofi prajiti si peste. De cartofi prajiti chiar mi-a fost pofta. Am comandat si am stat cam zece minute pana a fost gata. Lume multa, cerere mare.

Dupa ce am terminat, prietenii mi-au propus o plimbare prin apropiere. Baiatul a mai stat prin orasel, vroia sa profite de semnal la telefon. Oraselul are putini locuitori, dar multi turisti. Multi vin in vacanta aici. Este cochet, linistit, plin de verdeata. Dar are si un canal natural, plin de barci cu motor sau cu panze. Exista si un debarcader numai pentru hidroavioane. Pe malul celalat sunt cateva case frumoase de vacanta. Peisajul este superb, lac, padure de pini, stanci, cerul albastru. Continuam sa mergem si, in spatele unui hotel, pe un spatiu verde, in liniste, stau un card de gaste, celebrele gaste simbol, salbatice canadiene. Nu le deranjam, ele deja erau in alerta, si intram in padure pe o pateca amenajata spre far. Pe la jumatatea drumului, iesim de pe carare si incepem sa urcam usor cam 20m. Pinii erau mai rari si au aparut pietrele. Curand am ajuns pe o stanca masiva, inconjurata de pini. O imagine cum numai in reviste vezi. Liniste, aer curat, apa, soare, paduri de pini. Acum stiu de ce aleg multi sa-si petreaca weekend-ul sau vacanta aici. Am urcat pana in varf, nu are decat vreo 30m inaltime, dar peisajul de aici este incantator. Cu greu ne-am dezlipit, am coborat pe alta parte, si am revenit la masina. Gastele erau tot acolo. Nu le deranjeaza nimeni.

La intoarcere, pe sosea, am oprit la vreo 5km la un magazin. Articole de pescuit, de campare, de plimbare pe carari. Preturile cam de statiune, mari pentru mine. Aici, am stat sa savuram o inghetata, si am vazut, in premiera, o micuta pasare colibri, cum zbura. Acum zbura pe loc, acum zbura foarte repede si schimba brusc directia. Venea la multele petunii atarnate, sau la micile adapatori speciale cu sirop, prevazute cu mici orificii. Am si reusit sa fotografiez una.

Acum nu mai sunt decat cei 65km de sosea pana la autostrada. Acelasi drum cu peisaje frumoase. Intram pe autostrada de unde nu mai avem decat 350km pana la Toronto.

Ajungem seara pe la 8pm. Descarcam repede bagajele, o baita binevenita, si la o berica buna comentam excursia cu fetele.


[fb]
---
Trimis de MAnd in 06.09.16 19:36:33
Validat / Publicat: 06.09.16 20:20:19
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în AMERICA DE NORD.

VIZUALIZĂRI: 1789 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

1 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (MAnd); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 o frumoasa gradinita. Aici a fost un pin cu radacinile intinse pe mai mult de 10m.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 3150 PMA (din 4 voturi)

ECOURI la acest articol

1 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[06.09.16 20:20:00]
»

Mutat, la reorganizare, în rubrica "La pas prin Sudul Canadei, #EXCURSII şi CĂLĂTORII" (deja existentă pe sait)

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  • Niciun abonat la acest review, încă...
  • Alte impresii din această RUBRICĂLa pas prin Sudul Canadei:

      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.042692899703979 sec
    ecranul dvs: 1 x 1