ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 24.04.2018
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: > 60 ani
DIN: Piteşti
ÎNSCRIS: 02.09.09
STATUS: CONSUL
DATE SEJUR
APR-2018
DURATA: 7 zile
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
AFA RECOMANDĂ: Pentru transfer Aeroport - Hotel (Roma) și/sau tururi turistice ale Romei / Vaticanului - recomandăm ghidroma.eu
  • Informatii sau rezervări: pe sait sau tel. +39 324 981 3672
  • TIMP CITIRE: 13 MIN

    În căutarea comorilor mai puțin cunoscute din Veneto

    TIPĂREȘTE URM de aici

    Preambul

    Anul trecut, prin noiembrie, după ce mi-am rezervat zborul spre Sardinia, pentru vacanța de iarnă (despre asta nu am apucat să scriu), am căutat într-o doară alte zboruri ieftine la Ryan Air, sau Wizz Air. Primul pe care l-am găsit a fost unul spre Veneția. Tocmai era să trec mai departe, când soția îmi zice: Aaa, Veneția … mi-ar plăcea să mai mergem acolo!

    Și uite-așa, am luat propunerea în serios și am rezervat un zbor pentru vacanța de Paște.

    Zborul

    Zborul cu Wizz Air, ieftin, în valoare de 346 lei, două persoane, dus-întors, fără bagaj de cală și fără rezervarea locurilor, era cu plecare din Craiova.

    Trebuie să spun că îmi fac mea culpa și îmi retrag cele spuse despre Wizz Air într-un articol mai vechi, unde spuneam așa: Nu am zburat niciodată cu o cursă a acestei companii şi nu cred că o s-o fac vreodată, pentru că acum am aflat de ce i se spune RATA Wizzair.

    Ei bine, iată că s-a dovedit încă o dată că nu e bine să faci afirmații categorice: numai anul acesta și am zburat de trei ori cu Wizz, la Alghero, în februarie, la Malmö, în martie și la Treviso, în aprilie. E drept, politica companiei s-a modificat mult de atunci, dar și noi am devenit maleabili: la ultimul zbor nici nu am mai rezervat locuri, acceptând locurile alocate aleatoriu. Dacă la ducere acestea au fost unul lângă altul, la întoarcere am stat pe rânduri diferite, dar la cât de scurt a fost zborul, nici nu a contat.

    Inițial, zborul era cu plecare de pe aeroportul din Craiova, dar prin decembrie am constatat că în contul meu de pe saitul companiei apăruse un mesaj, care îmi spunea că zborul a fost anulat. Aveam trei opțiuni: să accept varianta lor (zbor la Treviso de pe Otopeni), să aleg altă destinație, cu plata unor eventuale diferențe, sau să mi se returneze banii.

    Cum începusem deja demersurile privind rezervarea cazării și închiriasem deja o mașină și cum nu aveam nicio altă idee de destinație, am acceptat varianta cu plecarea din București, singura diferență față de Craiova fiind ora de plecare și cea de întoarcere, precum și faptul că, la plecarea din București trebuia să-mi rezerv și un loc la o parcare de lungă durată.

    Culmea este că, după încă vreo două săptămâni, au modificat și ora de decolare a cursei de pe Otopeni, dar doar cu vreo zece minute, total nesemnificativ pentru mine.

    Plecarea era duminică. La cursa de pe Craiova, ora decolării era pe la prânz, ajungând la Treviso pe la ora 14. Plecarea de pe Otopeni era la ora 07:10, un lucru bun, pentru că aveam practic o zi întreagă în plus la dispoziție.

    Singura problemă care apărea era aceea că ora preluării mașinii închiriate era 14:30 și nu știam dacă, prezentându-mă mai devreme, mi se va da mașina.

    Zborurile, atât la ducere, cât și la întoarcere, au fost scurte, sub două ore. În special cel de întoarcere, zborul propriu-zis, a fost mai scurt, cam o oră și jumătate, pentru că am decolat cu o întârziere de peste o oră. Dar nu din cauza companiei, sau a aeroportului, ci „din cauza” unei pasagere. Departe de mine însă gândul de a o acuza de ceva …

    Pur și simplu, femeii i s-a făcut rău exact când ar fi trebuit să plecăm spre zona de decolare. S-a solicitat ajutorul eventualilor medici sau asistenți de la bord (au fost doi), dar au venit și paramedicii aeroportului. Femeia și-a revenit, i s-a propus să rămână la sol, dar a zis că e OK, drept urmare avionul s-a postat în capătul pistei, în așteptarea semnalului de decolare dat de la turnul de control.

    Însă, în acest moment, femeii i s-a făcut rău din nou (cel mai probabil, un atac de panică, deși acuza probleme cu stomacul) și în final a fost lăsată la sol. Noi am mai așteptat puțin, până s-au ivit fereastra și culoarul de zbor, necesare pentru decolare. Pilotul român a recuperat ceva din timp și a făcut o aterizare perfectă, pentru care nu a primit deloc aplauze.

    Am constatat că obiceiul s-a cam pierdut în ultimul timp, mai ales că am văzut și destule comentarii de genul: De ce să aplaudăm? E jobul lui, este obligat să și-l facă! După părerea mea, comentariul acesta e de neam prost. Mă rog, dacă nu vrei să aplauzi, nu te obligă nimeni să aplauzi, deși reușita unui zbor cu avionul nu mi se pare echivalentă cu reușita celui care a preparat o pizza, mai degrabă aș compara-o cu cea a unui bun chirurg. Dar, în sfârșit, neciopliți sunt din ce în ce mai mulți, inclusiv prin avioane! :( Chiar în cel de întoarcere era un tânăr care era foarte vexat că întârziem din cauza femeii: Dacă știe că nu suportă zborul cu avionul, de ce se mai urcă? zicea el …

    Nu am auzit însă nici un comentariu răutăcios din partea echipajului, care ar fi avut motive de supărare mai mari, pentru că pentru ei ziua de muncă nu se terminase: nici nu am aterizat bine, că lângă avion a și venit cisterna OMV-ului, pentru realimentare. Am întrebat-o pe una din stewardese și mi-a spus că mai au de făcut o cursă până la Bari și înapoi. Exact același echipaj, piloții nici nu au ieșit din carlingă.

    În concluzie, compania aviatică Wizz Air, cu noul look, merită toate felicitările noastre!

    Închirierea mașinii

    Nu era nici pe departe prima dată când închiriam mașină, în Italia fiind de fapt a treia oară. De data asta, am folosit serviciile saitului Wizz Air, care este conectat cu rentalcars.com. Rezultatele căutării sunt identice, ca și prețurile, singurul avantaj fiind acela că, dacă faci rezervarea de pe saitul companiei de zbor, ai 7% reducere la următoarea rezervare.

    Oferta găsită inițial și pentru care am optat era una foarte bună: un Smart for4, de la Firefly, la prețul de 350 lei pentru 7 zile, fără asigurare adițională.

    Cum orele zborului s-au modificat, am încercat să modific și orele închirierii, dar răspunsul la această acțiune a fost că făcând aceste modificări, mașina aleasă nu mai era disponibilă și, în noile condiții, rezervarea cea mai ieftină ar fi costat dublu.

    Am renunțat, ca atare la modificare, întrucât, chiar și cu pierderea unei jumătăți de zi, era mai rentabil decât să mai plătesc încă o dată pe cât plătisem deja.

    Am repetat însă cu vreo zece zile înainte de plecare încercarea de a modifica orele și, de data asta am avut mai mult succes: schimbările făcute îmi ofereau o variantă cu doar 10 lei mai scumpă, pentru un Citroen C1 sau echivalent. Oferta venea, de data asta, de la firma Sicily by Car, cu care nu mai avusesem ocazia să conlucrez. Am acceptat și așteptările mi-au fost depășite.

    Deși era duminică dimineața, ghișeul firmei era deschis, iar formalitățile au fost foarte rapide. Culmea este că, pentru prima dată, tânărul de la ghișeu nu m-a întrebat absolut deloc dacă vreau să închei asigurarea suplimentară: pur și simplu, am semnat contractul, mi s-au blocat 800 € pe card (suma standard în Italia, pentru o astfel de mașină) și m-a trimis la garaj, care este la vreo 400 m depărtare de aeroport. Acolo a fost și mai rapid: am primit un Fiat Panda ultimul model, aproape nou (nu avea nici 5000 km la bord) și mi s-a urat drum bun. Mai mult timp mi-a luat să mă familiarizez cu comenzile mașinii. Noroc că știam de la VW-ul închiriat în Sardinia cum se bagă în marșarier, e același sistem. :))

    La plecare, peste o săptămână, pe la 6 dimineața, garajul era deschis, luminat a giórno și complet pustiu. Am lăsat mașina acolo și m-am dus la ghișeul din aeroport, închis și acesta. Am introdus cheia într-o gaură specială (toate ghișeele celorlalte firme aveau și ele o astfel de gaură) și asta a fost tot. Peste trei zile suma de pe card mi-a fost deblocată. Mi s-au reținut doar 24 de bani (0,24 lei), nu știu dacă de către firmă, sau de către bancă și nici pentru ce, dar nu a contat în nici un fel. E posibil să fi fost de la diferența de curs valutar.

    Oricum, este cea mai rapidă deblocare a sumei de pe card, de obicei dura cam două săptămâni, dar o dată a durat peste o lună. În plus, modul acesta de predare a mașinii, pentru orele în afara programului de lucru a fost nou pentru mine. Oricum, nu am de ce să mă plâng. Mașina a fost nouă, nu mi-a făcut nici un fel de probleme și am făcut cu ea cam 600 km.

    Și aici am avut o surpriză: sistemul de alimentare cu benzină nu avea bușon! Doar ușița de tablă se deschidea mai greu, trebuia să tragi mai tare de ea. Inițial, am crezut că are un sistem de deschidere din interior, ca la alte mărci, dar negăsindu-l, am întrebat la o stație de benzină un italian, care era tot cu o Panda. Acesta, încurcat, mi-a spus că, de fapt, nu știe prea bine, pentru că mașina este a surorii lui, dar că la ea, ușița se deschide direct prin tragere. Atunci m-am dus la mașină și, cu curaj, am tras de ușiță mai hotărât și aceasta s-a deschis. Cum spuneam, surpriza a fost că nu avea un bușon. De fapt, era ceva ca un bușon, fixat de ușiță, dar nici vorbă un bușon adevărat, pe care să-l deschizi cu cheia … :))

    Cazarea

    Cum aveam de stat o săptămână, am căutat o cazare convenabilă, nu neapărat în Veneția. Am început cu Treviso, apoi am ajuns la Mestre și Marghera. Peste tot, cele mai ieftine cazări decente le-am găsit începând cu ceva mai puțin de 400 €. Asta nici nu e mult, pentru Italia-Veneția. Problema era aceea că doream o cazare lângă gară, pentru a ne putea deplasa ușor cu trenul (o călătorie cu trenul de la gara din Mestre la gara Santa Lucia din Veneția costă 1,30 €).

    Dar, în timp ce conturam programul, am ajuns la concluzia că este mai bine să ne deplasăm cu mașina în zonă, așa am ajuns să închiriem mașină. Problema era că parcarea în zonă este o problemă, iar hoteluri cu parcare sunt puține și scumpe.

    Soluția a venit când am găsit un camping (Camping Village Jolly), situat la margine de Marghera, lângă autostrada A57, la care am plătit, pentru o săptămână, prețul de 192 €. Nu intru în amănunte, pentru că această cazare merită un articol separat, promit să-l scriu. Doar atât vreau să precizez: nu e nevoie de rulotă, campingul are căsuțe, de o calitate deosebită! Singura problemă ar fi accesul, dacă nu ai mașină (deși erau destui cazați și fără mașină), dar noi aveam una închiriată.

    Program

    Cine m-a auzit că merg la Veneția o săptămână, mi-a spus că n-am ce face atât timp acolo. În realitate sunt multe de făcut în Veneția, dar noi am hotărât să mergem și prin alte locuri. După o căutare asiduă, iată ce a ieșit:

    Duminică, 08 aprilie:

    a.Treviso

    -Parcare Treviso: 45.669439,12.248858; 45.669912,12.243515

    -Oficiul turistic: Via Lodovico Fiumicelli, 30,45.663812,12.245781

    De vizitat:

    -Via Roggia 45.667734,12.243713

    -Duomo 45.666449,12.242454

    -Chiesa San Nicolo 45.663544,12.240445 con la celebre sala del Capitolo affrescata da Tommaso da Modena

    -Piazza dei Signori: 45.665896,12.245272

    -Piazza Vittoria 45.663649,12.242576

    -Canale dei Buranelli: 45.666876,12.246359

    b.Castelfranco Veneto

    -Parcare: 45.673218,11.927056

    De vizitat:

    -Teatro Accademico, Via Giuseppe Garibaldi, 11,45.671801,11.925861

    -Piazza Giorgione

    -Corso XXIX Aprile

    c.Cittadella

    -Parcare: 45.650200,11.786718

    -Ufficio del turismo: Via Porte Bassanesi, 2

    Luni, 09 aprilie:

    Marghera – Monselice: 63 km, 1h 10 min.

    a.Monselice

    -Parcare Monselice: Via Argine Destro, 93-1,45.244723,11.750291, sau, mai bine, de la intersecția de aici: 45.244824,11.752614, spre: 45.242738,11.752981

    -Ufficio Turistico: Via del Santuario, 2,45.241904,11.751662

    De vizitat:

    -SanPaolo. Museo della Città (lângă oficiul turistic)

    -Torre Civica: Via Giacomo Zanellato, 19,45.241875,11.750721

    -Villa Pisani

    -Castello di Monselice: Via del Santuario, 17,45.241289,11.752754

    -Pieve di S. Giustina (Duomo Vecchio): Vicolo Scaloncino, 3A, 45.240308,11.754635

    -Santuario Giubilare delle Sette Chiese

    -Villa Duodo, 45.240859,11.758014

    -Mastio federiciano (Il torrione): 45.242195,11.755455

    -Duomo Di Monselice, 45.238929,11.749842

    b. Arquà Petrarca

    -Parcheggio: Via Fontana, 45.268358,11.720159

    -Fontana del Petrarca, Tomba del Petrarca, Chiesa di Santa Maria Assunta: 45.269145,11.719168

    -Casa del Petrarca, Via Valleselle, 4,45.270438,11.715695

    Monselice – Este: 8 km, 13 min.

    c.Este

    -Parcare Este: Parcheggio 4 Via Isidoro Alessi, 45.227530,11.651313, sau Parcheggio 3 Via Vigo di Torre, 45.228896,11.658946

    De vizitat:

    -Castello Carrarese, Via G. Negri, 9,45.228939,11.656883

    -Palazzo del Municipio, Piazza Maggiore, 45.228061,11.656324

    -chiesa di S. Martino

    -chiesa di S. Maria delle Grazie (o Madonna della Salute) Via Principe Umberto, 55,45.226031,11.659949

    -chiesa S. Maria delle Consolazioni

    -Duomo, Via Antonio Zanchi, 45.229755,11.653356

    Este – Montagnana: 17 km, 25 min.

    d. Montagnana

    -Parcare Montagnana: Via Circonvallazione, 255,45.235400,11.466328

    De vizitat:

    -Cinta Muraria

    -Piazza Comunale, Duomo: Via S. Benedetto, 45.233291,11.467242

    -Rocca degli Alberi, Via Giacomo Matteotti, 45.234493,11.462701

    -Castello di San Zeno, Via Mure Est, 6,45.231345,11.468580

    Probabil că cele mai multe dintre cele șase localități enumerate aici, pentru primele două zile (fără a include Arquà Petrarca), nu vă spun nimic, nu mi-au spus nici mie până nu am început să caut. Toate șase însă fac parte din așa-numita categorie de città murate italiane, adică orașe care au conservat, cel puțin în bună parte, zidurile de apărare, construite în diferite perioade istorice. Dacă doriți informații mai detaliate despre cele din regiunea Veneto, le găsiți aici.

    Marți, 10 aprilie și miercuri, 11 aprilie:

    Padova

    -Parking: Via Trieste, 50,45.411997,11.884177 (acoperită), sau Via Trieste (afară), 45.413178,11.880934, sau (subterană), 45.412204,11.877463

    -Ufficio del turismo Padova: Piazzale Stazione, 14, sau Piazza del Santo

    De vizitat:

    -Museo di Storia della Fisica, Via Loredan, 10,45.410790,11.884296 (alături, muzeul de zoologie)

    -Giardini dell'Arena: Capela Scrovegni, Arena Romana, Chiesa degli Eremitani, Musei Civici Eremitani, Palazzo Zuckerman, 45.410912,11.878852

    -Piazza dei Signori, Loggia del Consiglio o della Gran Guardia, 45.409055,11.877904

    -Arco Vallaresso, Duomo di Padova, Palazzo del Monte di Pietá 45.406922,11.872041

    -Piazza della Frutta, Palazzo della Ragione, Torre degli Anziani, 45.407736,11.874789

    -Piazza Garibaldi, Porta Altinate, Torre dell'Orologio, 45.409014,11.877741

    -Piazza Cavour, 45.408035,11.877481

    -Palazzo Bo, cu Teatro Anatomico și cattedra di Galileo Galilei, 45.408035,11.877481

    -Tomba di Antenore 45.406076,11.878204

    -Prato della Valle, Mănăstirea Santa Giustina 45.400058,11.875741

    -Piazza del Santo, Monumento al Gattamelata, Basilica di Sant'Antonio di Padova, Loggia e Odeo Cornaro 45.401485,11.880002

    Cel mai important obiectiv turistic la Padova este Cappella degli Scrovegni, capodoperă a lui Giotto, cu nimic mai prejos față de Cappella Sistina. Pentru a o putea vedea, cel mai bine este să cumpărați biletul online, de pe acest sait. Se poate merge și la noroc, dar șansele sunt mici, chiar și în extrasezon.

    Joi, 12 aprilie:

    Venezia, muzee

    Ufficio turistico:

    -Venezia, Piazza San Marco 71/f – orario di apertura: 9.00 – 19.00

    -Venezia, Piazzale Roma (all’interno della Autorimessa Comunale) – orario di apertura: 7.00 –20.00

    -Venezia, Stazione FS Santa Lucia (di fronte al binario n. 2) – orario di apertura: 7.00 – 21.00

    -Mestre, via Lazzari 32 – orario di apertura: 8.30 – 19.00

    În această zi am vizitat Palazzo Ducale și Musei Civici din Piața San Marco (Museo Correr, Museo Archeologico Nazionale și Sale Monumentali della Biblioteca Nazionale Marciana).

    Vineri, 13 aprilie:

    Această zi am dedicat-o vizitării a patru insule din laguna venețiană:

    - Piazzale Roma – Torcello:

    • linia 3 (P.le Roma -Scomenzera ”C” sau Ferrovia), până la Murano Faro (3 stații), schimb cu linia 12, până la Burano, schimb cu linia 9 sau 12 spre Torcello.

    • sau linia 4.2, sau 5.2 (P. le Roma -Scomenzera ”C” sau Ferrovia), până la Fondamente Nove B/D, schimb cu linia 12, de la Fondamente Nove A, până la Burano, schimb (la celălalt debarcader) cu linia 9 sau 12 spre Torcello.

    - Torcello – Burano

    • Linia 9

    - Burano – Murano

    • Linia 12

    - Murano – San Michele

    • Linia 4.1, sau 4.2, de la Vernier

    - San Michele – Piazale Roma

    • Linia 4.1

    De vizitat:

    a. Isola S. Michele

    -Tomba di Igor Stravinsky, Ezra Pound, Helenio Herrera

    b. Murano

    -Murano Faro

    -Glass Ducks Sculpture, 45.453027,12.355192

    -Vitae Glass Sculpture, Calle Bressagio, 36,45.453692,12.352538

    -Cometa di Vetro, Calle S Stefano, 17,45.455224,12.353020

    -Campo S. Donato, 45.457208,12.357441

    -Chiesa di San Pietro Martire (cu lucrări de Tintoretto, Bellini și Veronese), 45.455098,12.352781

    c. Torcello

    -Basilica di Santa Maria Assunta, 45.498389,12.418857

    d. Burano

    -Love Viewing Bridge, 45.485480,12.415324

    -Piazza Baldassarre Galuppi, 45.484583,12.418325

    Sâmbătă, 14 aprilie:

    Vicenza

    -Parking: Nord: Contrà Mure Carmini, 45.551976,11.539547, sau Parcheggio A. I. M. San Marco, Via Torquato Tasso, 45.554963,11.543823, sau Parcheggio Ospedale, Viale, Ferdinando Rodolfi, 45.555646,11.548716, sau Parcheggio de Canove, Contrà delle Canove, 45.550690,11.547860, sau Piazza Giacomo Matteotti, 45.548476,11.549657. Sud: Pacheggio Verdi, 5.544427,11.538190, Parcheggio Stazione, 45.541705,11.539896

    -Ufficio del turismo: Piazza Matteotti, 12, orar: 9:00 – 17:30

    De vizitat:

    -Palazzo Chiericati (Musei Civici), Piazza Giacomo Matteotti

    -Piazza dei Signori, cu Basilica Palladiana, Loggia del Capitanio, Torre di Piazza, 45.547770,11.547407

    -Cattedrale Santa Maria Annunciata, Contrà Vescovado 1,45.545959,11.543517

    -Piazza del Castello, 45.545798,11.541599

    -Giardino Salvi, 45.545913,11.540129

    -Campo Marzo, 45.543965,11.540441

    -Piazza di Monte Berico, Viale X Giugno, 20,45.535345,11.545388

    -Villa Valmarana ai Nani, 45.536260,11.556113

    -Villa Rotonda, Via della Rotonda, 45,45.532259,11.559095

    Duminică, 15 aprilie:

    Treviso-București-Pitești

    Concluzii

    Trebuie să spun că programul a fost foarte încărcat și solicitant, dar a fost foarte frumos și a meritat din plin efortul.

    Pentru vizita la Palatul Dogilor și Musei Civici di Venezia, am făcut rezervare pe saitul Venezia Unica. A costat 20 € de persoană. Tot de pe același sait, am cumpărat și cardul valabil 24 de ore pentru toate mijloacele de transport în comun din zona Veneția, inclusiv vaporetto. De reținut că, o singură călătorie cu vaporetto costă 7,50 €, deci cardul de 24 de ore, 20 € de persoană, este foarte economic în cazul vizitării insulelor, așa cum am făcut noi, când am mers pe patru insule: San Michele, Murano, Burano și Torcello.

    Palatul Dogilor plus Musei Civici di Venezia (trei muzee, în aceeași clădire, cea de pe partea dreaptă a Pieței San Marco, cum privești spre Basilica di San Marco) le-am vizitat joi, numai pentru că atunci prognoza era de zi ploioasă (în realitate a fost doar noroasă) și am preferat să stăm în interior. A doua zi, în insule, a fost o vreme splendidă.

    O recomandare specială pentru cei care ajung în zonă cu mașina proprie, sau închiriată: atenție la parcare. În Italia, ca de altfel în toate țările civilizate, parcarea este permisă numai acolo unde este semn de parcare și, de cele mai multe ori, marcaj pe locul respectiv. Locurile marcate cu linie albă sunt gratuite, cele cu linie albastră sunt cu plată, iar cele cu galben sunt pentru localnici, abonați. Nu parcați niciodată pe astfel de locuri, vi se ridică mașina. Pentru plata la locurile cu plată, folosiți parcometrele existente în zonă și citiți cu atenție instrucțiunile.

    O atenționare în plus, valabilă de altfel pentru toată Italia: zonele istorice din orașe, chiar și cele mai mici se încadrează într-o așa-numită Zona a traffico limitato (ZTL). Nu intrați niciodată cu mașina în această zonă, e permis doar celor care locuiesc în ea. Amenzile sunt mari. De aceea, în lista de mai sus vedeți și parcări, cu coordonate GPS. Acestea sunt în afara ZTL, majoritatea cu plată. Oricum, e mai sigur așa! :)

    Recomand tuturor care se duc în zonă, să se informeze cât mai bine, pentru a evita complicațiile, pentru a economisi bani, dar și pentru a vedea locuri altfel neglijate de majoritatea turiștilor.

    Cine dorește, îi pot da detalii.


    [fb]
    ---
    Trimis de Costi in 24.04.18 13:30:12
    Validat / Publicat: 24.04.18 18:52:03
    INFO ADIȚIONALE
    • Nu a fost singura vizită/vacanţă în ITALIA.

    VIZUALIZĂRI: 1461 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
    selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
    SESIZEAZĂ
    conținut, limbaj

    5 ecouri scrise, până acum, la acest articol

    NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Costi); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
    Poze atașate (se deschid în pg nouă)
    P18 Curtea interioară a Palatului Dogilor, din Veneția
    EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
    Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
    Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
    PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 48800 PMA (din 36 voturi)
    NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

    ECOURI la acest articol

    5 ecouri scrise, până acum

    iulian68
    [24.04.18 20:06:49]
    »

    Domn' profesor, ca întotdeauna, o placere să vă citesc! Foarte complet, detaliat și mai ales foarte elegantă exprimarea! ????

    CostiAUTOR REVIEW
    [24.04.18 21:31:40]
    »

    @iulian68:

    Mulțumesc pentru aprecieri, Iulian.

    mihaelavoicu
    [25.04.18 06:16:08]
    »

    Frumoasă plimbare ați făcut! Dar cam repezită, pentru Veneția. Orașul în sine merită mult mai multă atenție. Mă bucur că ați văzut Museo Civico, care mie mi s-a părut foarte interesant. Am și un review despre acest muzeu.

    Nu am văzut însă, Insula San Michele pe care mi-aș dori-o. Assunta, a fost super!

    Felicitări pentru articol. Într-adevăr, tehnic!

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    CostiAUTOR REVIEW
    [25.04.18 09:10:25]
    »

    @mihaelavoicu:

    Mulțumesc pentru ecou.

    Veneția o mai văzusem, așa că nu am insistat asupra ei. Dar celelalte locuri le-am călcat pentru prima dată și am fost foarte încântați de ce am văzut.

    webmaster
    [25.04.18 13:58:14]
    »

    Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

    — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment);

    — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.

    Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

    (Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

    -

    Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    iulian68, mihaelavoicu

      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.060243844985962 sec
    ecranul dvs: 1 x 1