ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 26.12.2020
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Târgoviște
ÎNSCRIS: 02.05.10
STATUS: APOLLO
DATE SEJUR
SEP-2020
DURATA: 1 zile
Cuplu
2 ADULȚI
Raport PREȚ/CALITATE:
EXCELENT

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 12 MIN

Oia, o adevărată revelație

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE URM de aici

Eram deja în cea de-a cincea zi a vacanței și începusem să intru în panică la gândul că încă nu călcaserăm în Oia. Ne propuseserăm în fiecare după-amiază să ajungem și acolo, dar mereu ne opream tot în Fira pentru colindat străduțele și pentru asistat la asfințit.

Mai aveam încă mașina închiriată, de fapt era ultima zi, și ne-am făcut planul ca în acea zi să mergem în Oia, să „dăm un pic cu nasul” pe-acolo, apoi s-o ținem pe latura nordică vizitând ceva plaje, pe vreuna să ne oprim la baie, și apoi să ne întoarcem spre seară în Oia pentru fabulosul apus de soare, se zice unul dintre cele mai frumoase din lume, care practic a ajuns o „marcă înregistrată” .

Zis și făcut, ziua a debutat conform programului, numai că, potrivit proverbului „Socoteala din târg nu se potrivește cu cea de-acasă” , odată ajunși în Oia, atât ne-a vrăjit, încât nu ne-am mai putut desprinde din orășel, rămânând acolo până la venirea întunericului. Așa că am ratat cu totul acea parte nordică a insulei, fiindcă nici în zilele viitoare n-am mai ajuns pe acolo, motiv pentru a reveni într-o bună zi!

În urmă cu zece ani, mai pășiserăm în Oia efemer, pe când eram în excursia de-o zi din Creta. Ne impresionase și atunci extrem de plăcut, dar acum aveam timp s-o luăm pe îndelete la picior, ba unde mai pui că nu era nici foarte aglomerat, cel puțin în prima parte a zilei așa a fost. Fără nicio exagerare, Oia este cel mai stilat și cel mai vestit loc din Santorini! Dacă Fira mi s-a părut a fi și ea frumoasă, Oia este deasupra, în plus este mai rafinată și mai elegantă. O adevărată revelație!

Despre Oia și principalele sale puncte de interes

Oia (se pronunţă Ia) este situată pe coasta nord-estică, la capătul unor serpentine periculoase şi spectaculoase, la 11 km de Fira și este cea mai nordică localitate santorineză mai de seamă, altfel unul dintre satele ce nu sare de două mii de locuitori ca populație. Alături de satele Finikia şi Perivolas, Oia face parte din zona cunoscută sub numele Apno Meria sau Anomeria.

Deși pare că încep cu concluzia, nu mă pot abține să nu remarc că Oia este un conglomerat de frumusețe care-ți desfată ochii oriunde te-ai uita, iar străzile păstrează ceva din atmosfera medievală, amintind de vremurile când insula s-a aflat sub stăpânire veneţiană.

Cu case și hoteluri arătoase, ridicate în cel mai pur stil cicladic, ce se agață amfiteatric de buza Calderei, Oia este, asemenea Firei, o adevărată minune pe care oricine ajunge în Santorini nu trebuie s-o rateze.

Oia este formată din două străzi principale, paralele, care comunică ici, colo prin străduțe infime care le leagă: șoseaua Fira-Oia care o mărginește la exterior și Nikolaos Nomikou, o arteră pavată cu marmură, accesibilă doar pietonal, ce se întinde de-a lungul falezei. Această stradă animată este înţesată de baruri, localuri, cafenele, galerii de artă, magazine de bijuterii, de suvenire ce merită cel puțin un tur, căci sunt pline de lucruri interesante. Strada aceasta reprezintă primul punct cu care se întâlnește turistul în încercarea sa de a descoperi singur localitatea. În timpul stăpânirii veneţiene, aşezarea a fost înconjurată, cu un zid, ca măsură de protecţie împotriva piraţilor.

Chiar în inima localității, se poate observa deschiderea cea mai largă din orășel, respectiv piaţa principală, cu vedere înspre Caldera, ce este dominată de maiestuoasa biserică Panagia Platsani.

Cel mai bun lucru care îi stă în putere turistului este să-i ia străduțele și ulicioarele la pas, așa încât acesta să poată admira kapetenea, acele case impunătoare, cu tavan înalt, care au aparţinut proprietarilor de corăbii, ridicate în părțile mai plane şi skafta, case mai umile, săpate în stâncă, sau mai bine zis în peretele de lavă pietrificată, care au aparţinut marinarilor de rând.

Căpitanii de corăbii erau nişte persoane avute şi foarte respectate şi ocupau un rang înalt în societate. Asta explică de ce casele lor erau cele mai somptuoase din oraş. Prosperitatea insulei, care a atins maxima înflorire acum 150 ani, s-a datorat mai ales flotei sale comerciale, care făcea curse în estul Mediteranei, în special de la Alexandria în Rusia, pe când producţia de vin de pe insulă era exportată aproape în totalitate în Rusia. Santorini avea atunci cea de-a treia mare flotă comercială din Grecia.

Interesant este că tocmai acele skafta au fost transformate astăzi în hoteluri exclusiviste, destinate milionarilor şi vedetelor internaţionale. Se spune că aici se află cele mai frumoase skafta de pe insulă. Oriunde te uiți, nu vezi decât imagini pe care le recunoști de pe coperțile ghidurilor turisitice sau ale cărților poștale. Casele albe sau cele colorate în nuanţe de roz stins, bleu, verde, galben ori crem se proiectează pe fundalul Calderei, de un albastru intens, şi al stâncilor de lavă brun-roşcate.

Cert este că Oia a fost în mare parte distrusă de cutremurul din 1956, însă ulterior a fost reconstruită cu grijă şi atenţie pentru a i se păstra caracterul tradiţional al arhitecturii, ba chiar cu un plus de farmec pe deasupra. De pildă, pentru conservarea aspectului existent, instalarea suplimentară a stâlpilor de electricitate este interzisă şi nu se mai construieşte nimic nou.

La capătul vestic al localității, în cel mai înalt punct, 115 m deasupra Calderei, se poate descoperi Kasteli (fortrăreaţa) Agios Nikolaos, de fapt ruinele acestuia, atestat din secolul al XV-lea, considerat unul dintre cele mai bune locuri pentru a admira apusul soarelui. Fiindcă în Oia asfinţiturile sunt o adevărată atracţie turistică şi au fost transformate în spectacole. Oamenii vin şi cu 2-3 ore înainte ca să prindă un loc bun pentru a-l admira. Momentul dispariţiei soarelui la orizont este întâmpinat cu urale şi aplauze, șampanie și cupe ce se ciocnesc în cinstea soarelui dus la culcare, asemănător cu cel din Fira, dar de o amploare mai mare.

Numeroasele biserici întâlnite la tot pasul, cele albe cu cupole albastre și nu numai, adevărate embleme ale insulei Santorini, se zice că ar fi peste 60 la număr, iar hramurile lor sunt sărbătorite în fiecare an cu fast: Agios Georgios, Agios Stavros, Agios Spiridonas, Agios Nikolaos, Agios Savas, Agia Ekaterini, Panagia Platsani, etc. Multe dintre biserici au fost ridicate de marinari, căci în trecut Oia a avut o implicație majoră în viața maritimă din estul Mediteranei.

Morile de vânt din Oia reprezintă un alt simbol al micii așezări şi se ivesc graţioase din loc în loc. Frumoasele stabilimente au fost refăcute, modernizate și transformate în hoteluri de fițe în care cazarea nu e la îndemâna oricui.

Oia este săracă în muzee, singurul loc de acest fel este Muzeul Naval, situat în partea cea mai înaltă a aşezării şi a fost ridicat în spiritul tradiţiei maritime a insulei. A fost amenajat într-una dintre casele cu două niveluri care au aparţinut căpitanilor de corăbii de altădată. Clădirea, distrusă în timpul cutremurului din 1956, a fost reconstituită cu minuţiozitate, după fotografii vechi, iar colecţiile sale, din ce am citit, cuprind machete de corăbii, echipament naval, fotografii rare şi tablouri care înfăţişează ambarcaţiuni vechi.

Ce am făcut/văzut în Oia

N-o să vă vină să credeți, dar toată ziua ne-am plimbat prin Oia în sus și în jos, în dreapta și-n stânga, cutreierându-i cu „abnegație” străduțele și strada de marmură. În așa măsură ne-a cucerit cochetul orășel, încât nu am mai acceptat să plecăm de acolo, deși pare greu de crezut că poți rămâne o zi întreagă într-un singur loc. Bine, lucrurile nu au stat chiar așa, în sensul că ne-am ocupat și cu altceva. Citisem că localitatea are două porturi: Armeni și Ammoudi spre fiecare existând cîte o cărare din multe trepte săpate în stâncă.

Spre Ammoudi, situat în extremitatea vestică, există chiar și un drum relativ bun pe care se poate ajunge, cu mașina, ocolitor, pe lângă o carieră de piatră ponce. Către Armeni, situat oarecum central, există doar poteca pietruită în trepte, ce coboară chiar de pe Odos Nikolaos Nomikou, despre care localnicii ne-au spus că nu poate fi folosită deoarece este ruptă pe câteva porțiuni.

Portul Ammoudi

Am nimerit sus, în dreptul portului Ammoudi, la miezul zilei, pe când încercam să identificăm ruinele castelului, ca loc în care să ne instalăm peste câteva ore pentru a asista la apus. Ca şi la Fira, se poate coborî până în portul de la baza oraşului pe catâri sau pe jos, pe cele 235 de scări tăiate în versantul de lavă pietrificată. Apropos de versant: acesta este absolut uimitor ca paletă coloristică expusă : de la roșiatic, la galben, sau alb în vârf, așa cum sunt casele și morile de vânt clădite pe marginea Calderei. Peisajul este superb și imediat ne-am dorit să coborâm în port, lăsând pe mai târziu alegerea unui loc de unde să privim apusul. Așa că ne-am pus în minte să coborâm per pedes scările, doar aveam deja experiență de la Fira!

Pe scări trebuie să ocolești „mizeriile” măgarilor, dar nu este chiar așa de rău din acest punct de vedere, însă din punct de vedere al peisajului, totul este minunat. Ne mai opream să ne tragem sufletele, mai fotografiam de jur-împrejur și tot așa până jos. Jos, am găsit portul de bărci pescărești, portul de iachturi, vase de excursii în Caldera și o mulțime de taverne, care mai de care mai atrăgătoare, iar aromele disipate în aer erau demențiale. Brusc, mi-am zis în sinea mea că nu plec de acolo până nu mânânc la o terasă cu caracatițe la uscat care mă lăsase cu gura căscată. Mă uit la soț, el la mine și, intuind exact ce vreau, îmi face semn întrebător la care masă să ne așezăm. Evident la una cu fața la mare, de lângă care, dacă se agita un pic apa, ne uda primul val. Taverna nu era chiar una de rând, iar mâncarea a fost delicioasă și ne-a mers la suflet. Nota de plată, pe măsură.

Apoi, am pornit în explorarea zonei portului și a celei din vecinătatea acestuia, pe o potecuţă accidentată, unde citisem că s-ar afla un soi de plajă. Plajă e prea mult spus pentru niște stânci pe care câțiva temerari stăteau la soare și de pe care alții, plini de julituri, săreau în apă, semn că nu le lipsea de fel curajul.

Ne-am foit pe unde am putut pe acolo, apoi am purces la urcuș, tot per pedes, căci telecabină încă nu există, iar în cârca măgarilor am exclus din start varianta. Așa, am pierdut o parte dintre caloriile îngurgitate la ospățul de la prânz.

Portul Armeni

Odată reîntorși sus, la baza scărilor, ne-am propus să admirăm mai îndeaproape câteva dintre morile de vânt, apoi să ne mai vânturăm prin orășel până la asfințit. Trecând din nou pe strada de marmură, în dreptul scărilor ce coboară spre Armeni, vedem că veneau dintr-acolo doi turiști pe care-i întrebăm, mirați, dacă poteca este utilizabilă. Ne răspund afirmativ şi ne hotărâm să vedem şi cum este la Armeni aşa că ne lansăm pe aleea pietruită, şerpuită, aparent în bună stare. Până în portul Armeni se coboară 291 de scări sau se poate apela la animalele de povară. Acest port mai mic era folosit altădată pentru comerţul cu vin.

Încă nu-mi dădeam seama de ce domnii aceia fuseseră atât de vehemenți când nu ne recomandaseră să coborâm spre Armeni, dar curând m-am lămurit. Soțul m-a făcut atentă, arătându-mi cum plasele de protecție, din sârmă, de pe versant erau aplecate sub greutatea bolovanilor ce se desprinseseră și o luaseră la vale, ba mai mult, unii dintre ei erau pe plase chiar deasupra aleii, putând practic în orice moment să le rupă și să cadă în capetele celor ce ar fi fost pe acolo. Depășind cu emoție zona periculoasă, ne-am continuat coborârea până pe faleză unde se află o mică biserică închinată Sf. Nicolae, puține taverne și ceva bărci pescărești. Este mai anost și mult mai puțin atractiv față de Ammoudi.

Apusul de soare de la Oia

Ne-am înființat la castelul venețian de pe ale cărui ruine se spune că se poate surprinde cel mai bine apusul de soare din Oia. Să nu credeți, că pe timp de pandemie nu era aglomerat. Poate ceva mai puțină îmbulzeală, dar tot era multă lume. Abia ne-am găsit un locșor lângă un zid, parcă ceva mai departe de restul publicului, cu scopul de a ne distanța un pic.

Atmosfera este, într-adevăr, magică, lumea fremăta de emoție, totul are o încărcătură divină, totul te absoarbe efectiv, iar peisajul este de poveste. Soarele se duce molcom după insula Thirasia, creând momente fabuloase, iar audiența sărbătorește cu șampanie și aplauze, în timp ce marea și cerul capătă nuanțe incredibile. Un decor de vis!

Concluzie

Ziua petrecută în Oia rămâne memorabilă din primul moment când am pășit în orășel, până la plecare când ne-am întors în parcare să ne recuperăm mașina. A fost singurul loc din insulă unde am simțit nevoia să port mască în aer liber, deoarece a fost singurul în care am avut parte de aglomerație, cel puțin, la prânz când au sosit excursioniștii din Creta, străduțele s-au animat peste măsură, creând-se un soi de înghesuială la locurile de belvedere în care toți vroiau să se fotografieze. De asemenea, pe când am asistat la apus, am procedat la fel.

Oia este unică, de un rafinament aparte și de un farmec nemaiîntâlnit, mă tem că orice epitet aș folosi nu ar fi pe măsura frumuseții sale și nu ar putea reda exact ce simțiri m-au cuprins la vederea ei. Nu voi uita prea curând acel asfințit, cum nu voi uita tot ceea ce a însemnat ziua petrecută în Oia. Dacă o recomand? Zic doar atât: fără Oia sau Fira, nu poţi spune că ai vizitat Santorini!

Vă rog, atașați următorul videoclip:

https://www.youtube.com/watch?v=GKtP45tuSsI

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de irinad in 26.12.20 07:39:07
Validat / Publicat: 26.12.20 11:00:39
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în GRECIA.

VIZUALIZĂRI: 2773 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

15 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (irinad); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P13 Portul Ammoudi
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 65700 PMA (din 49 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

15 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[26.12.20 10:59:42]
»

Mutat în rubrica "La pas prin Oia, OIA" (nou-creată pe sait)

-

Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).​​

webmaster
[26.12.20 11:04:30]
»

Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;

— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ necesar unei astfel de selecții.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

===

Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.​​

irinadAUTOR REVIEW
[26.12.20 11:32:04]
»

@webmaster şi @webmasterX:  Mulţumesc foarte mult!

maryka CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA
[26.12.20 12:16:50]
»

Cu adevărat spectaculoasă Oia! Am privit pozele, am citit tot ce-ai scris, minunat! Am revăzut cu drag locuri frumoase și văd și ce-am ratat: porturile- recunosc n-am coborât. Dar nu-i așa? e un motiv perfect pentru a ne întoarce cândva!  

Nu mă miră faptul că n-ați mai putut pleca de acolo, așa ați zăbovit o zi întreagă.

E bine că ați fost cu mașina, așa ați putut profita din plin de timp. Noi am fost cu autobuzul și eram legați oarecum de orar, în special seara după apus. Data viitoare, de va fi, voi avea grijă să mergem cu mașina.  

Felicitări pentru tot, m-am bucurat mult să fiu din nou acolo!

Weekend fain, te pup!

elenaadina
[26.12.20 12:53:31]
»

Un loc minunat si un articol minunat scris!

irinadAUTOR REVIEW
[26.12.20 13:16:13]
»

@maryka:  Aşa este, Oia reprezintă un adevărat spectacol de frumuseţe, dacă se poate spune aşa! Este un loc magic care te cucereşte iremediabil. Înainte de a pleca în Santorini m-am uitat pe pozele de acum zece ani pentru a-mi reaminti exact ce am văzut în orăşel în decursul micului popas pe care-l au în program excursiile din Creta, în ideea să facem şi altceva de data aceasta, că tot aveam timp suficient. Mi-a fost de folos fiindcă m-am orientat un pic în spaţiu.

E bine că ați fost cu mașina, așa ați putut profita din plin de timp.

În ziua aceea, maşina nu prea şi-a justificat scopul, a stat cuminţică în parcare, dar nouă nu ne-a prea păsat, eram entuziasmaţi peste măsură de Oia, nu ne mai ardea de altceva, nici măcar de plajă sau baie. Însă, per ansamblu, maşina închiriată s-a dovedit o idee excelentă chiar şi pentru o insulă aşa de mică precum Santorini.

Mulţumesc pentru aprecieri, vizită, comentariu! Îţi doresc să revezi Santorini, ştiu că ţi-ar plăcea! Sărbători fericite! Te îmbrăţişez cu drag!

irinadAUTOR REVIEW
[26.12.20 13:18:39]
»

@elenaadina:  Mă bucur mult că ţi-a plăcut articolul meu; cât despre Oia, e greu să spună cineva că nu e un loc spendid! Mulţumesc pentru aprecieri, vizită!

DB-01-VINPHONE
[28.12.20 08:39:00]
»

Review util, poze excepționale. La mulți ani????????

Dana2008PHONE
[28.12.20 09:28:32]
»

@irinad:  Felicitări pentru articol, destinație și fotografii!

Peisajele sunt minunate, pozele le-am savurat și votat cu mare plăcere!

Mult alb, mult albastru, leandrii roz, farmecul de necontestat al Grecei care ne dă dependență.

Mulțumim frumos pentru prezentarea Oia!

Călătorii plăcute!

Sănătate! Numai bine!

La mulți ani sănătoși, fericiți și plimbăreți! ????????

ANILU
[28.12.20 10:04:10]
»

Wow... spectaculoasă Oia, iar tu ne-ai prezentat-o ca o invitație la plimbare!

Mă bucur că am reușit să mă plimb astăzi prin Oia... acest loc magic, unic, emblemă a Greciei.

Iar pozele sunt de desktop... ai reușit să surprinzi imagini din toate ungherele, de pe toate” ulițele” , de pe trepte... de jos în sus și invers. Toate sunt deosebite, dar poza 33 cu ulicioara umbrită de bougvillia în trei culori este deosebită.

Orice ghid despre Grecia începe cu o poză din Oia... pe care le-am văzut și aici la tine.

Felicitări pentru plimbare!

Sperăm într-un an mai bun și să ne împlinim visele de călătorie!

Toate cele bune. ​​​​

​​​

irinadPHONEAUTOR REVIEW
[28.12.20 12:09:43]
»

@DB-01-VIN:  Mulțumesc frumos, mă bucur că fotografiile și articolul ți-au fost pe plac! La mulți ani, toate urările mele de bine! ???????????? 

irinadPHONEAUTOR REVIEW
[28.12.20 12:18:27]
»

@Dana2008:  Cu drag îți întorc toate urările pentru care îți mulțumesc mult!

Oia este o destinație minunată, de o frumusețe uluitoare care merită experimentată de orice iubitor de Ellada, și nu numai​, măcar o dată-n viață. Fotografiile vorbesc de la sine și cred că sunt depășite de imaginile reale, parcă și mai frumoase. Eu te îndemn să le vezi pe viu, mai ales că și ție îți place Grecia.

Mulțumesc ​pentru aprecieri, te pup, o zi frumoasă!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
irinadPHONEAUTOR REVIEW
[28.12.20 12:33:00]
»

@ANILU:  După părerea mea, Oia este un fenomen, orășelul debordează de atâta frumusețe!

În orice loc te-ai uita, te uimesc peisajele, te uimește rafinamentul care plutește peste orășel. Deși, aparent, nu ai avea multe de făcut acolo, Oia te acaparează cu totul, că ai vrea s-o revezi cât de curând. Așa ni s-a întâmplat și nouă, abia așteptam ca în următoarea zi să revenim în Oia, fiindcă aveam în plan să drumețim pe poteca Fira-Oia. Și ție îți doresc să ajungi acolo, după Rhodos, Kos, cu siguranță și Santorini va fi o încântare.

Mulțumesc pentru cuvintele frumoase, pe​ntru vizită, urări. Și eu îmi exprim speranța într-un an nou mai bun care să ne aducă mai multe bucurii, inclusiv turistice. Sănătate și toate cele bune! Te îmbrățișez cu drag!

ioana74
[05.01.21 12:17:37]
»

@irinad:  Minunat, mirific si fara cuvinte!

Si o poezie preluata care se potriveste perfect spiritului din Santorini :

​​

Have you ever been to Santorini

on a boat

when you were young

and blond

and gorgeous

and free?

Have you ever been to Santorini

when life lay before you

like a joke

a challenge

a high

Have you ever been to Santorini

when the sun is so high

you feel you could die

If you’ve never been to Santorini

you don’t know me

but  trust me

just give it a try! ​

irinadPHONEAUTOR REVIEW
[05.01.21 15:50:24]
»

@ioana74:  Superb ecou zic și eu! Adevărul este că Oia este un spectacol  care induce, la vederea sa, o anumită stare de spirit, de parcă ești hipnotizat. Nu-ți vine să pleci de acolo, ci mai degrabă să te contopești cu ea, doar-doar te transformi și tu într-o filă de poveste!

Mă bucur că ai rezonat cu mine și că te-am inspirat să găsești aceste versuri minunate!

​Te îmbrățișez cu ​drag și-ți trimit toate urările mele de bine pentru anul ce tocmai începe! Să ne revedem cu bine!  

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
5 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
ANILU, elenaadina, ioana74, irinad, maryka

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.080844879150391 sec
    ecranul dvs: 1 x 1