ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 15.07.2015
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 03.03.11
STATUS: PRETOR
DATE SEJUR
OCT-1997
DURATA: 3 zile
familie cu copii

GRAD SATISFACȚIE
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
CADRUL NATURAL:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
DISTRACŢ. / RELAXARE:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
90.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 13 MIN

Pentru prima dată faţă-n faţă cu coloşii din oţel

TIPĂREȘTE

Având o îndelungată tradiţie ca centru bancar şi comercial, Frankfurt a devenit capitala financiară a Europei continentale şi casa Băncii Centrale Europene şi a Bursei de Valori din Germania.

Chiar şi acest oraş atât de strâns legat de modificările care apar zi de zi pe pieţele bancare are o legendă prebancară :).

Nu aveţi de unde s-o citiţi de pe net, aşa că... Conform legendei, în drumurile sale de expansiune alături de carolingienii săi, împăratul franc Carol cel Mare şi-a campat oştile lângă malurile râului Main. De câteva zile inginerii săi căutau o soluţie pentru a traversa râul, dar această oportunitate, fără a construi vreun pod, avea să vină de unde nimeni nu se aştepta. Într-una din zile, împăratul a mers la vânătoare fiind abătut din drumul său de către o căprioară ce-i tăiase calea în mod sfidător. Urmărind-o, acesta a observat cum a trecut apa printr-un vad unde apa era puţin adâncă, permiţând trecerea de pe un mal pe altul. Aşa a devenit Frankfurt una dintre capitalele imperiului său, oraş în care conducătorii Imperiului Romano-German erau aleşi şi încoronaţi.

O movilă de piatră, acum măcinată de vreme, marchează locul de pe râul Main, cunoscut sub numele de Vadul Franţilor.

Încă din secolul al XIII-lea devenise un centru comercial de importanţă deosebită, datorită Târgului de Toamnă cu participanţi din mai multe ţări. În anul 1330 se organizează pentru prima oară Târgul de Primăvară - în zilele noastre, pe lângă cele două târguri care-şi păstrează tradiţia sau mai adăugat cel auto, de bunuri de larg consum, muzică, carte şi cele mai noi tehnologii.

Oraşul în care Gutenberg îşi avea tipografia, locul în care s-a născut poetul naţional Johann Wolfgang von Goethe, locul unde a luat fiinţă primul parlament, a fost aproape ras de pe faţa pământului în timpul celui de - Al Doilea Război Mondial.

Tocmai de aceea, s-a investit mai mult în construcţia de zgârie nori, în detrimentul zonei medievale, respectiv a oraşului vechi.

Poreclit ,,Mainhattan´´, pornindu-se de la râul ce străbate oraşul şi denumirea metropolei aflate dincolo de Atlantic, aici am avut privilegiul să văd primii zgârietori de nori din viaţa mea! Au urmat în ordine cronologică cei din New York şi apoi cei din Shanghai şi Beijing, despre care i-am amintit în articolele mele.

Cu o istorie, care se întinde pe mai bine de 1200 de ani, datorită faptului că este un centru al comerţului, Frankfurt-ul este considerat un oraş auster, mult prea cosmopolit.

Afirmaţia mi se pare incorectă sau acei oameni de afacere n-au trecut pragul cartierului Sachsenhausen, care este cât se poate de gemütlich (distractiv, prietenos, intim) . De asemenea, oraşul are balet, operă, teatru, expoziţii, stadion - toate de cel mai înalt nivel.

Dacă treceţi podul Eiserner Steg (primul pod suspendat din Europa!) veţi ajunge la muzeele din cartierul mai sus amintit, frumos aliniate pe malul sudic al Main-nului.

La Städtische Galerie An der Staufenmauer puteţi admira lucrări ale vechilor maeştri impresionişti.

În Städtidche Liebeghaus sunt expuse sculpturile realizate din perioada secolul III până în epoca modernă, iar după această incursiune culturală, vă puteţi relaxa într-o cârciumă savurând tageskarte (meniul zilei respective) şi să beţi un cidru (apfelwein).

Înainte să vă amintesc despre principalele obiective turistice care au contribuit la povestea celui mai de succes oraş al Germaniei, vreau să menţionez că Frankfurt-ul nu a fost ales drept capitală a acestei ţări, datorită primului cancelar postbelic Konrad Adenauer născut în Rhöndorf, lângă Bonn.

Morala : chiar dacă Frankfurt-ul dovedea o mai bună stabilitate economică, a fost preferat un oraş mai mic, doar că un conducător se născuse pe acele meleaguri.

Römerberg :

Considerat nucleul istoric al oraşului a fost timp de secole centrul vieţii cetăţii.

Clădirea primăriei, denumită Römer, ocupă cea mai mare parte a laturii de vest a pieţii, în mijlocul căreia se află Fântâna Dreptăţii, construită în secolul al XVI-lea (vezi foto). Se spune că la încoronarea împăratului Matthias I al Sfântului Imperiu Roman, care a vut loc în 1612, din această fântână curgea vin. Ce bine era să fi rege, nu? :) Totuşi, această tradiţie am înţeles că se mai ţine doar la ocazii cu totul speciale, prin grija edililor.

Primăria este alcătuită din trei structuri cu aer aristocratic - de la stânga la dreapta : Alt Limpurg, cea mai mare Zum Römer şi Löwenstein. Preţ :1 euro/pers, doar atunci când programul primăriei o permite.

Latura sudică îţi atrage atenţia cu o biserică realizată dintr-o faţadă din gresie roşie, Nikolaikirche, construită la finele secolului al XIII-lea, urmând să servească drept loc de reculegere a conducătorilor imperiului. Se vizitează gratis între orele 10-20.

Lângă lăcaşul de cult se află Historisches Museum - preţ 5 euro, unde aveţi ocazia să vizionaţi o machetă a oraşului vechi.

Am să vă propun două itinerarii din această locaţie :

Turul întâi :

În parte estică a pieţii găsim Ostzeile, o înşiruire de case din lemn datând din secolele XV - XVI, restaurarea acestora a fost deosebit de anevoiasă, datorită bombardamentelor la care au fost supuse în marele război hitlerist, păstrându-se autenticitatea.

Din Römerberg porniţi pe strada pietonală Neue Kräme unde veţi observa o structură circulară, Paulskirche, o biserică ridicată în secolul al XVIII-lea, cunoscută mai mult ca fiind locul în care s-a născut primul Parlament German, în anul 1848. În fiecare an aici are loc decernarea Premiilor Goethe.

În capătul străzii se află Markt Hauptwache unde vă puteţi face cumpărăturile într-un mall.

La est de această piaţă se află Zeil, cea mai vastă arteră comercială care vă conduce spre Zoologischer Garten - cea mai bine amenajată grădină zoologică din Europa.

Dacă întâlniţi indicatoarele An der Staufennaurer umaţile, pentru a ajunge la rămăşiţele vechilor ziduri ale cetăţii medievale. În apropiere se observă silueta impozantă a catedralei gotice, Kaiserdom - preţ 3 euro, nume împrumutat şi de o celebră bere germană. :)

Catedrala din secolul al XV-lea este cunoscută şi ca Biserica Sfântului Bartolomeu şi conţine sculpturi gotice originale, grupuri statuare în mărime naturală şi o minunată creaţie - Altarul Mariei dormind. Ei bine, exteriorul te impresionează cu turnul din plăci roşii, cu o înălţime de 100 de metri, care, ce-i drept i-a fost adăugat între anii 1415 şi 1514.

Turul doi :

Începând din stânga Römerberg-ului, pe strada Mainkai, paralelă cu malul străjuit de copaci al Main-ilui, veţi descoperi Poarta Retenturn cu turnuri ascuţite. De aici, podeţul realizat din fier Eiserner Steg (amintit în rândurile din introducere), face legătura dintre centrul Frankfurt-ului şi vechiul cartier Sachsenhaurer.

Dacă treceţi peste podul rutier Untermainbrücke, construit între anii 1872-1874 de către Peter Schmick, se poate vizita Jüdisches Museum găzduit de fostul Palat Rotschild. Exponatele din acest muzeu amintesc despre istoria comunităţii evreieşti din Frankfurt.

Nu pot scrie doar două - trei vorbe despre Podul Untermainbrücke! Conceput pe patru benzi rutiere şi pe alte două pietonale însumând aproape 20 de metri lăţime, este susţinut pe două arcade pe malul nordic şi pe încă patru pe malul sudic, la o înălţime de 32 de metri. Lungimea sa de 250 de metri a inaugurat primul tramvai tras de cai şi apoi în 1899, pe cel electric din Germania. Accesul tramvaielor a fost oprit abia în anul 1984, fiind renovat temeinic în anul 1990.

Pe Berlinerstrasse, numărul 23 veţi observa mai tot timpul grupuri de turişti dornici să viziteze Goethehaus und Goethemuseum (preţ 7 euro/pers.) - pagină web: goethehaus-frankfurt.de.

Casa memorială în care s-a născut în anul 1749 Johann Wolfgang von Goethe a fost distrusă în bombardamentul aliaţilor, dar a fost refăcută ţinându-se cont de toate detaliile originale, astfel să arate ca pe vremea marelui poet. Cu toate că a terminat dreptul, a preferat viaţa de scriitor, urmând ca la 20 de ani să publice piesa Götz von Berlichingen, care s-a bucurat de un mare succes. Au urmat ,,Suferinţele tânărului Werther´´ şi apoi capodopera Faust. În muzeu se pot vedea diferite versiuni ale acestora, picturi ale poetului, manuscrise în originar şi piese de mobilier care au aparţinut familiei.

De aici până la Goetheplatz, treci de Casa Johannes Gutenberg (tarif adult 5 euro) - inventatorul tiparului (pagină web : gutenberg.de), până la Rathenau-Platz.

Nu mai este mult şi ajungi pe Grosse Bockenheimer Strasse, cunoscută mai mult de localnici Fressgasse (Îmbuibare) datorită magazinelor de delicatese, în capătul căreia se află Opernplatz şi...

Alte Oper : - alte-oper-frankfurt.de

Împăratul Wilhelm I a venit în mod special pentru a asista la gala inaugurală din anul 1880.

Impunătoarera clădire deosebit de ornamentată, a fost serios avariată în timpul războiului, rămănând la stadiul de ruină timp de 40 de ani!

După mai multe dispute legate de reconstrucţia ei, a fost refăcută respectându-se structura şi vechiul aspect, foaierul ieşind în evidenţă prin opulenţa sa.

Zgârietorii de nori ai Frankfurt-ului :

De pe treptele operei se pot observa impresionantele turnuri gemene ale Deutche Bank, cunoscute de localnici sub pseudonimele Soll (Debit) şi Haben (Credit) .

Clădirea deosebit de înaltă pe al cărui acoperiş tronează o antenă, se numeşte Commerzbank de aproximativ 283 de metri înălţime, fiind cea mai înaltă clădire din Europa. Este un adevărat spectacol iluminatul pe timpul noptii, care se face cu ajutorul unui sistem ce schimbă culorile în mod constant.

Între cele trei clădiri amintite se află Main Tower (preţ 6,5 euro/pers) sediul lui Hessische Landbank, care găzduieşte şi primul restaurant din oraş construit pe terasa unui zgârie-nori. Acest gigant de 200 metri are în varf un turn de comunicaţii de încă 40 metri, considerată a patra ca înălţime din Frankfurt.

Eschenheimer Turn :

Dacă tot am amintit de turnuri, trebuie să remarc construcţia de la începutul secolului al XV-lea, situat lângă o staţie de metrou la nord de Haptwache.

Este singurul turn existent din cele 42 construite iniţial pentru fortificaţiile cetăţii, înalt de 47 de metri având drept blazon un vultur cu două capete - stema Imperiului Roman de Apus.

Karmeliterkloster - Mănăstirea carmelitelor : - preţ 4 euro/pers., program :10-17

Secularizată în 1803, găzduieşte în prezent Museum für Vor-und Frühgeschichte - Muzeul de preisorie şi de istorie timpurie.

Cea mai importantă operă este o amplă frescă ce reprezintă naşterea şi crucificarea lui Hristos, realizată de Jörg Ratgeb.

Zoologischer Garten - Grădina Zoologică : - pagină web:zoo-frankfurt.de

Adresa : Bernhard-Grzimek Strasse nr 1 - Preţ 10 euro/pers, copii 5 euro; program 9-19

Fondată în anul 1858 pe 13 hectare, aceasta este cea mai frumoasă grădină din Europa.

Multe dintre vieţuitoarele de aici trăiesc într-un habitat creat natural, o adevărată performanţă ecologică dacă ţinem cont că aici trăiesc peste 5000 de animale din 600 de specii deferite.

De remarcat, Castelul urşilor şi un exotariu pentru reptile, precum şi un aviariu - cel mai mare din Europa.

Există şi o secţie specială dedicată animalelor de noapte.

Palmengarten und Botanischer Garten (Grădina tropicală şi Grădina botanică): - pagină web:palmengarten-frankfurt.de

Situată pe Siesmayerstraße 61, Program 9-18, preţ 7 euro/pers. (copii 2 euro)

Situată într-o splendidă aglomerare de sere, admirăm varietatea de plante tropicale şi subtropicale, inclusiv cactuşii aduşi din Lumea Nouă, soiuri bogate de orhidee şi palmieri în diferite ipostaze.

Posibila recreere o oferă un mic lac pe care se pot închiria bărci, un spaţiu destinat locurilor de joacă pentru copii şi un bazin în care aceştia se pot bălăci.

Plantele ornamentale rare din toate colţurile lumii se găsesc între Palmengarten şi Grüneburgpark, dar piesa de referinţă rămâne spaţiul imens în care este amenajată o grădină alpină, o grădină din trandafiri şi de rododendron.

Deutsches Architekturmuseum (Muzeul Arhitecturii): - pagină web :dom-online.de

Adresa : Schaumainkaistraße 43, program 10-18, preţ 6 euro

Oswald Mathias Ungers a fondat acest muzeu găzduit într-o vilă din secolul al XIX-lea.

Pe cinci nivele sunt expuse machete, desene, prezentări video prin intermediul cărora se prezintă evoluţia arhitecturii de-a lungul vremii.

Se mai pot vizita Muzeul Comunicaţiilor (preţ 2 euro), Muzeul de Artă Decorativă (preţ 4 euro), Muzeul de etnologie (preţ 3 euro), Galeria Municipală (preţ 8 euro) cuprinzând pânze semnate de Rembrandt, Vermeer, Durer, Rubens, Monet, Renoir şi alţi maeştri ai picturii.

Städtiche Galerie Liebieghaus : - pagină web :libieghaus.de

Adresa : Schaumainkaistraße 71, orar 10- 17, preţ 4 euro - intrarea este liberă în ultima sâmbătă a lunii.

Colecţia prezentată aici reprezintă 5000 de ani de istorie a artei, considerată a fi una dintre cele mai importante din Europa.

Printre piesele antice se evidenţiază statuia în basorelief a unui sumerian, datată din timpul faraonului Sahure.

Evul Mediu se mândreşte cu piesa de o valoare inestimabilă, Madonna cu Pruncul, realizată în secolul al XI -lea în Trier - un orăşel din Germania.

Perioada renascentistă este prezentă printre altele cu un basorelief dintr-un altar, conceput de celebrul sculptor florentin Lucca della Robbia (1399-1482).

Lumea barocă o prezintă lucrări realizate de Matthias Steinl (1688), printre care şi opera artistică ,,Immaculata´´.

Bucătăria cu specific local :

A lua masa în oraş reprezintă una dintre cele mai importante experienţe culinare pe care le puteţi trăi atunci când vă aflaţi într-un sejur, deoarece aveţi ocazia să vă răsfăţaţi papilele cu arome şi gusturi pe care nu le întâlneşti acasă.

Cea mai cunoscută contribuţie a landului în domeniul culinar este frankfurt-erul, un cârnat afumat preparat din carne de porc, asemănător hot-dog-ului american.

Grüne Sosse este un sos pe bază de smântână şi verdeţuri, care se serveşte cu cartofi şi ouă fierte tari.

Handkäs mit musik se compune din felii de brânză acoperite cu ceapă roşie, stropite cu ulei şi oţet. se serveşte cu pâine prăjită unse cu unt, preparatul ,,muzical´´ având mulţi adepţi printre consumatorii locali.

Costiţa, pulpa de porc, snitzel-ul, tocana de vită (tafelspitze), sângeretele, supa de cartofi, clătite cu bacon, toate confirmă provenienţa culinară a locului.

Ebbelwoi, cum se pronunţă în dialectul local este faimosul apfelwein cunoscut ca, cidrul sau vinul din mere. Acesta se savurează dintr-o ulcică specială cu striaţii din ceramică cenuşie, denumită ,,bembel´´. Sigur că sunt destule restaurante care promovează această băutură autohtonă, dar cel mai exponenţial pare a fi Historix (în incinta Muzeului de Istorie), amplasat aproape de malul Main-ului pe Saalgasse 19, cu o tradiţie din anul 1768. Fiecare centimetru din decorul restaurantului reprezintă scene legate de apfelwein şi ulcioare vechi, iar mesele se află la umbra unui măr uriaş, care nu este autentic, plin de mere mari.

Preţul unui meniu mediu variază între 10 - 20 de euro.

Shopping :

Trei dintre arterele comerciale ale oraşului, respectiv Zeil, Goethestrasse şi Grosse Bockenheimer, sunt legate de Hauptwache, unde se află un mall subteran imens.

Merită să profitaţi de reducerile de preţuri din perioada winter-schlusskauf şi sommer-schlusskauf, atunci când se fac lichidări de stocuri. Perioada de iarnă a reducerilor este cuprinsă între prima şi a doua sâmbătă a lunii ianuarie. Cea de vară este cuprinsă între prima şi a doua sâmbătă a lunii iulie.

Ca soluţie de avarie, se poate spune că aeroportul funcţionează ca un mall şi ignoră programul strict al magazinelor din Frankfurt.

Aeroportul :

Aeroportul din Frankfurt este cel mai mare de pe continent, ocupând locul al doilea în Europa, după Heathrow din Londra.

Nu am aterizat pe acest aeroport, deoarece am am ajuns în Frankfurt cu maşina din Giessen, oraş situat la 70 de kilometri, dar amănuntele de mai jos le-am aflat de la alţi colegi.

Amplasat la 10 kilometri sud-vest de centrul oraşului, se poate ajunge uşor cu ajutorul trenurilor care circulă din sfert în sfert de oră, exact timpul de parcurgere din centru până la aeroport. Preţul unui bilet este de 3 euro, dacă nu s-o fi schimbat între timp.

Există un sistem sky-line cu ajutorul căreia se face legătura dintre cele două terminale ce durează aproximativ două minute.

Bagajele le puteţi lăsa la terminalul 1, în sala B cu program non-stop şi la terminalul 2 cu program între 6-22.

Frankfurt Card :

Oficiul de turism din Frankfurt pune la dispoziţie cartele valabile pentru o zi sau maxim două, care vă dă dreptul să circulaţi pe toate mijloacele de transport în comun, atât în oraş, cât şi spre aeroport şi-n acelaşi preţ aveţi accesul gratuit în vreo 15 muzee.

Cartela valabilă pentru o zi vă scoate din portofel 6,5 euro, iar cea valabilă pentru două zile, 10 euro.

Cu speranţa că impresiile mele vă vor fi de folos, vă doresc vacanţă plăcută!

Auf Wiedersehen!


[fb]
---
Trimis de Marian Preda in 15.07.15 14:23:54
Validat / Publicat: 15.07.15 16:46:58
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în GERMANIA.
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 3049 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

12 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Marian Preda); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P05 Alte Oper - După mai multe dispute legate de reconstrucţia ei, a fost refăcută respectându-se structura şi vechiul aspect
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 73300 PMA (din 57 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
Articol de elită, apreciat de suficienţi votanţi pentru a-i fi alocat, automat, ZUPERBONUSUL (în valoare de 20000 PMA).

ECOURI la acest articol

12 ecouri scrise, până acum

Michaell
[15.07.15 18:43:34]
»

@Marian Preda - Un articol fain, bine documentat. Doar mici greseli atunci cand folosesti denumiri sau cuvinte nemtesti, in rest - super.

Completari nu am de ce sa fac. Este articolul tau, asa ai vazut tu lucruriile, asa sa ramina ptr. cei care te citesc. Daca doresc sa impartasesc cititoriilor o alta imagine despre acest oras - atunci voi scrie un review propriu in care imi voi expune felul cum vad eu lucruriile.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Marian PredaAUTOR REVIEW
[15.07.15 19:16:15]
»

@Michaell -

Ok, Michaell! Mulţumesc pentru vizită şi aştept să-mi împrospătezi impresiile prin rw-ul tău! Doar joci pe terenul tău, nu?

Toate cele bune!

puiutea
[15.07.15 23:03:41]
»

@Marian Preda - Felicitari, maestre, pentru enciclopedicul review cu care ne-ati incantat! Ca intotdeauna, dealtfel. Mai asteptam!

Marian PredaAUTOR REVIEW
[16.07.15 12:50:14]
»

@Webmaster -;

Prin bunăvoinţa unei prietene/colege de pe site care trăieşte în Mannheim, oraş situat la 80 de kilometri de Frankfurt, am depistat micile greşeli pe care colegul Michaell le-a depistat.

Astfel că, plin de respect vă rog să faceţi următoarele mici modificări : În loc de Städelsches Kunstinstitut und Städtidche Galerie corijaţi cu noua denumire... Städtidche Galerie An der Staufenmaurer, iar în loc de Zoll (debit) (căutaţi la rubrica zgârietorii de nori), corectaţi... Soll.

Vă mulţumesc! O zi faină!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Marian PredaAUTOR REVIEW
[16.07.15 13:00:01]
»

@puiutea -

Cine-i maestrul? Eu?! Păi cine a scris cele mai frumoase versuri/catrene din comunitatea AFA-istă? -vezi rw vezi impresii

Mulţumesc, stimate domn! Mă simt onorat şi flatat că mă citiţi, iar vizitele dumneavoastră îmi fac zilele mai frumoase.

Toate cele bune, alături de cei dragi!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Michaell
[16.07.15 14:14:17]
»

@Marian Preda - Städtische (cu s, nu d, dupa i) Galerie an der Staufenmauer (si nu StaufenmauRer)

In text sunt mai multe greseli, nu doar cele doua de sus. Spre ex. orasul pe care-l amintesti spre sfirsitul articolului se numeste GIESSEN, deci cu IE.

Atunci cand am spus in primul ecou, ca in text sunt mici greseli nu am intentionat sa te ofensez intr-un fel sau altul. Asta mai ales avind in vedere ca limba germana nu este limba ta materna. Personal sunt constient de faptul ca si eu am lipsuri mari in a ma exprima in limba romana deasemenea si in ce priveste gramatica...

Deci, PEACE!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Marian PredaAUTOR REVIEW
[16.07.15 14:55:59]
»

@Michaell -

Foarte bun şi util ecoul tău, de aceea l-am votat/tratat ca atare.

Şi, ... chiar nu mă simt ofensat! Numai cine nu scrie, nu greşeşte!

Din dorinţa de a fi cât mai exact în mărturisirile mele, am nevoie de asemenea completări constructive. Bine că nu am greşit vreo stradă sau un cartier - greşelile sunt absolut inerente.

Hai, să ne vedem sănătoşi la un apfelwein sau o bere la draft!

Toate cele bune!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Michaell
[16.07.15 15:09:48]
»

@Marian Preda -

Mai mult as fi interesat de o vizita la Pelisor. Am putea admira colectia de sticlute de parfum al fostei regine... - )

webmasterX
[16.07.15 16:48:46]
»

@Marian Preda & Michaell - am corectat conform indicaţiilor

Marian PredaAUTOR REVIEW
[16.07.15 17:19:07]
»

@webmasterX -

Vă mulţumesc! O zi faină!

johnnyredlabel †
[21.07.15 17:55:23]
»

@Marian Preda - Și ZB vine de la Giurgiu! Nu că te cunosc, să ne înțelegem, dar eu te admir pentru răbdarea de a scrie articolul... Berea, etc, etc, cu altă ocazie

Marian PredaAUTOR REVIEW
[21.07.15 18:39:15]
»

@johnnyredlabel -

Mă bucur sincer că apogeul bonus-urilor vine de la o persoană, pe care o consider mai mult decât un coleg, ... mai degrabă un prieten!

Cât despre berică, ar fi bună pe arşiţa asta, nu?

Mulţumesc, toate cele bune!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Marian Preda, Michaell
Alte impresii din această RUBRICĂLa pas prin Frankfurt şi împrejurimi:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.082146883010864 sec
    ecranul dvs: 1 x 1