REZONABIL
GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Ca de obicei, caut cât mai multe amănunte despre locurile în care mă duc. Așa am făcut și acum. Am citit mai toate reviewurile și toate erau bune, cu mici comentarii defavorabile asupra mic dejunului. Așa că, eu voi povesti ce am văzut, adăugând separat comentarii personale, iar voi veți hotărî dacă vă veți caza aici sau în altă parte.
Deoarece am dorit ceva mai multă liniște, am optat pentru un hotel aflat mai spre nordul stațiunii, dincolo de strada care pornește din dreptul bisericii Saint Paraskevi și duce la marele hipermarket nemțesc.
Pe drumul lăturalnic
Ce duce la hotel
Mergea încet și Puiu -
Curg apele pe el!
De fapt, agenția ne-a asigurat transportul până la hotel, și tot de acolo ne-a cules la plecare.
La un colț, iată hotelul
Și n-arată deloc rău!
Nu regretă deloc omul
Că a dat din banul său.
Hotelul se află pe penultima stradă a stațiunii, la ieșirea dinspre nord. Doar un alt mic hotel (de fapt, o vilă, ca și a noastră dealtfel), desparte Hotelul Korali de plajă. Una din poze este făcută chiar de pe balconul camerei, și se vede bine distanța față de plajă.
Hotelul (vilișoara) are două etaje, și la parter o terasă cu mese și scaune, unde se poate servi micul dejun (acesta poate fi servit și în interior, unde se află și recepția).
Observație personală - proprietarul are o mare familie, cu doi copii foarte iubiți în cartier! Dovadă că, de pe la orele 13 până seara la orele 23, cei doi, împreună cu o întreagă gașcă, fac ture cu bicicletele prin fața hotelului, strigănd și agitându-se. Faptul că la parter se află o terasă face ca mulți locatari să-i înlocuiască pe copii plecați la culcare pe la orele 23, adulții consumând și vociferând până pe la orele 1 noaptea. Pe noi ne-a deranjat, dar nu am știut nici de gașca de copii, și nici nu am observat terasa de la parter, pe care nu ne-am dorit-o!
Orologiul sună
Două jumătate
La hotel la ușă
Puiu - cam mort - bate
"Tu ești Puiu? "
"Da, măi frate -
Dă-te odată la o parte
De la Domnie am carte! ".
În hol (numit uneori și lobby) se află recepția, un băruleț - nefuncțional din motive de "Cu Ovidiu", și câteva mese, fotolii și o canapea.
Iată, vine-un sol de pace
Cu o mască-n vârf de băț
"Eu sunt recepționerul
Și-am venit să vă răsfăț"!
În reviewurile citite gazda - kir Dimitri - era prezentat ca o persoană foarte plăcută, amabilă... Pe noi ne-a primit mascat ca Trupele Speciale, s-a uitat la noi de parcă eram refugiați din Siria, sau îi rechiziționase guvernul hotelul pentru carantină! Ne-a luat temperatura, ne-a dat cheile și ne-a expediat rapid (nici o cerere în căsătorie, o logodnă, ceva... nimic! :D)
Ghida - din partea agenției - care s-a ocupat de hotelul nostru, deși eram doar doi, ne-a spus câteva reguli : 1. la micul dejun noi doar vom indica ce dorim, iar cineva ne va servi, pentru a nu folosi toți aceleași unelte/ustensile/scule/dispozitive, etc.roboți, care să ne servească... deocamdată nu aveau! (Până la urmă, am fost serviți la masă, pe măsuțele ca pentru băute abia încăpeau cele două tăvi. Cei cu copii, au alăturat pur și simplu două măsuțe). 2. În cameră nu intră nimeni, în afară de noi, dacă dorim ceva putem să cerem. 3. La întoarcerea de la plajă ne vom spăla de nisip la un robinet aflat pe aleea laterală.
Parcarea - În fața hotelului sunt 2-3 locuri de parcare, dar chiar în față se află un loc viran, unde au tras toate mașinile venite la hotelul nostru.
despre SERVICII
Amabili și serviabili.
Wi fi - Foarte bun, cel puțin până la etajul I.
despre CAMERE & COND. CAZARE
Camera - Cameră twin, cam înghesuită, te cam loveai pe la coate și genunchi. Două noptiere, cu lămpi, un telefon, aparat împotriva țânțarilor - din acela cu lumină și dispozitiv de prăjire a zburătoarelor - un dulap (fără rafturi) cu multe umerașe. Camera îngustă făcea ca ușa de la balcon să nu se poată deschide nici măcar la 90 de grade, iar pentru a te urca în pat trebuia fie să o închizi/deschizi, fie să sari în pat pe la capătul lui. Nici o problemă, doar noaptea trebuia să nu uiți că e deschisă (pe motiv de 23 de grade - temperatură, nu tărie :)), și să te repezi cu mecla în ea.
O surpriză plăcută - eram doar la început de sezon, nu? Nu a trebuit să plătim aerul condiționat (5 euro/zi), acesta fiind inclus în preț. Să fie primit!
Observație personală - Cu camerele treaba stă cam așa : la stradă, dotate cu un balcon unde puteai instala o masă de tenis, sau una de biliard - la alegere, o masă și două scaune, precum și un dispozitiv pentru uscat rufele, se află camerele cu numerele 101 și 102 (a noastră), camere cu vedere la stradă și mare.
Pe stânga, cum privești la hotel, se află camerele 103,104 și 105. Ele sunt ceva mai mari, dar nu am putut vedea și mărimea băii. Au balcoane înguste, fără masă și scaune, dar cu dispozitiv de uscat rufele.
Camerele 106 și 107 sunt mari, sunt așezate în spatele hotelului, cu balcon mare, și bătute de soare toată ziua. Nici la acestea nu am putut vedea decât camera, nu și baia.
Camerele 108 și 109 sunt așezate pe dreapta hotelului, au soare aproape toată ziua, mai spre seară acesta coborând după vila vecină. Camere mari, generoase aș spune, cu băi pe măsură! Dar... balconul camerei 108 se află lipit, și cu doar 30 de cm. mai sus decât balconul camerei 109! Bine, poate că nu iese nimeni în pieile goale pe balcon, dar nici să te lovești (aproape) de locatarul camerei vecine când ieși pe balcon!
Conform simetriei aplicate în construcții, și camerele de la etajul 2 sunt la fel ca cele descrise de mine - atât cât am putut vedea.
Baia - Îngustă, lungă, cu perdea de duș, utilată cu feon/uscător de păr/hair dryer - după preferințe, două săpunele, două tubulețe cu doi în unul... nu, nu de băut, "că numai la foale vă e gândul", vorba lui Piersic, nu, cu un "jăl" dăla bun și pentru păr - cine mai are - și pentru piele.
Observație personală - Ei bine... am umblat prin ceva locuri, și în țară și prin străinătate, dar așa baie nu am întâlnit (încă!) Fotografia nu avea - normal - grilă de măsură, așa că... am măsurat-o acolo! Cu (aproape) toate părțile corpului! Ușa nu se deschidea complet, pentru că în spate era țeava de la calorifer (normal, cine va veni la iarnă la schi, are nevoie de căldură). Un cap luminat a așezat chiuveta drept pe direcția ușii, așa că, între ușa deschisă la maximum posibil și chiuvetă erau fix 30 de cm. (Le am eu pe astea cu centimetri!) Așa că, la intrare, aveai de ales : ori îți sugeai din răsputeri șuncile... pardon, pătrățelele de pe abdomen, dând în acelaș timp cu rinichii de clanță, sau - după dorință - întrai invers, punându-ți bucile pe chiuvetă, dar agățându-ți pliurile șuncilor... pardon, pătrățelele de pe abdomen, în ultranecesara clanță. Având în vedere înghesuiala de la chiuvetă, normal că te spălai cu ușa închisă. Atenție însă! M-am aplecat să mă spăl, am dat - normal - cu fundul (zis și cur) de calorifer, acțiune care m-a proiectat cu mecla în bateria de la chiuvetă! Deci, mai bine cu ușa deschisă - atât cât se deschide. Odată intrat, puteai să răsufli ușurat, preț de vreun metru, pentru că urma vasul de WC. Care vas era așezat - de aceeași minte luminată - transversal, de-a latul băii. Nimic neobișnuit - la o baie normală! Aici, pentru a te așeza pe toaletă, trebuia să o faci cu fața la ușă, pe latul vasului, pentru că nu încăpeai așezat normal, pe motiv de genunchi... și zid! Și, în final, spațiul de duș, care avea exact 0,80 pe 0,50... normal, centimetri. Locul era așa de strâmt încât tot timpul mă lipeam de nenorocita de perdea. Bine, acum... la etatea vârstei mele, de ce era să mă lipesc și eu - de vreo perdea de duș, de ceva alge, de o meduză, două... Iar geamul, la fel ca și ușa de la balcon, se deschidea puțin, pentru că se lovea de bara care ținea perdeaua.
Dușul nu avea acel suport în care să fixezi acel "telefon", așa că trebuia să țin dușul cu un tentacul iar cu celălalt să mă scarpin! :D De fapt, și în apă făceam cam acelaș lucru : cu o mână înotam și cu cealaltă dădeam din picioare! Ca la mare, de!
Poate v-am plictisit cu atâtea amănunte despre duș, dar - pe lângă amănunte - am vrut să vă și amuz puțin.
GASTRONOMIE (BUC & MASĂ)
Leo petit dejun - Zilnic, cașcaval, un fruct sau compot, o prăjiturică, ceai sau cafea (așa cum o știm la greci, și nu numai la ei, de fapt). Zilnic, un mezel, de diferite forme și gusturi. Oul - rege : omletă, ochi, fiert. Toată perioada. Miere - vreo 4 zile, apoi încă un gem - pe lângă cel zilnic. Margarină, până pe 10 iulie, când a venit a doua serie. De atunci, s-a transformat în unt.
Observație personală - nu e posibil într-o țară unde umblă oaia pe stradă (vorba vine) să nu pui tu pe masă, măcar o dată, o felie de brânză! Dai cu capul, pe stradă, de măslini, și n-am primit și noi patru măsline, acolo! În plin sezon, nu pui și tu o juma' de roșie, un crâmpei de castravete! Se stricau fructele, și tu îmi dai patru zile compot din conservă! În plus, nu cred că era așa greu - având în vedere că nu eram foarte mulți - ca omleta să fie caldă, nu beton! Adică rece, nu din ăla de construcții!
Nu sunt pretențios nici la mărimea camerei, nici nu am pretenție de mic jejun... pardon, dejun cu icre negre, roșii (ele, icrele), somon fumee afumat sau alte nenorociri, dar... sunt alimente comune, de care e plină piața, care pot fi puse pe masă! Dacă vrei!
PLAJA & MAREA / LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI
Plajă mare, cu intrare lentă în apă.
despre DISTRACȚIE & RELAXARE
Multe magazine, restaurante, baruri, locuri de joacă.
Trimis de puiutea in 13.07.20 20:01:05
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în GRECIA.
25 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (puiutea); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 40.27283330 N, 22.59936580 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
25 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@puiutea:
”Pe noi ne-a primit mascat ca Trupele Speciale, s-a uitat la noi de parcă eram refugiați din Siria, sau îi rechiziționase guvernul hotelul pentru carantină!
, parca mi-l si imaginez .
In rest, cam ai dreptate, nu stiu daca m-as caza acolo. A fost o experienta pentru care iti multumesc, asa ca felicitari, votat cu mare drag.
PS-Poza P10 minunata.
Haz de necaz in versuri! Felixitari pentru articol, pentru umor, succes dublu data viitoare la reusita cazarii. Numai bine! ????
@puiutea: Dincolo de problemele regretabile cu mărimea baii, calorifer, compotul din conservă etc., ți-ai atins scopul, m-ai inveselit!
Si pe mine m-a amuzat teribil articolul tau! Una peste alta, daca nu ai pretentii mari si mnu cantaresti foarte mult cred ca ptetul nu a fost exagerat. Inca o data, felicitari pentru o lectura deosebit de agreeabila! ????
@Dan&Ema: Mulțumesc mult, data viitoare voi fi mai atent, în mod sigur!
@Carmen Ion: Mă bucur tare mult! Dacă nu e cumva util, măcar e distractiv!
@iulian68: Mulțumesc frumos! A fost bine, dar... nu puteam prevede grupul de copii, iar terasa... n-am văzut-o bine!
@puiutea:
Mă așteptam să citesc un review savuros, dar nu credeam că vei putea face atâta haz de necaz, tot așa cum nu credeam că această locație de cazare are atâtea minusuri. Auzisem că băile sunt în general mici la greci, dar baia ta minusculă pentru mine ar fi fost de-a dreptul horror . Deranjant este și zgomotul prezent o mare parte din zi până târziu în noapte.
Totuși important este faptul că ai reușit să treci cu umor peste numeroasele lipsuri și să te bucuri de sejur. Prețul plătit nu a fost prea mare, dar, și așa, tot era loc de mai bine. Cel mai important este că ai reușit să pleci în vacanță și să te întorci sănătos.
@nicole33: Dacă nu m-aș fi chiorât pe n' șpe saituri, aș fi zis că am fost superficial! Dar - la unele lucruri - sunt obsedant de insistent. Hai, camera ca și camera, nu prea ne-a deranjat, dar baia... era de-a dreptul incomodă pentru toate utilitățile : spălat pe ochi, WC., duș - mai ales! Ceea ce m-a mirat a fost totalitatea reviewurilor favorabile!!! Am zis că am eu ceva la bilă, abia așteptam ceva păreri de la voi, și - se pare - că nu sunt eu exagerat! Așa că, altă dată, voi ține cont de cele spuse de regretatul Ilarion Ciobanu, într-un film : "Băăăă, ai dă grijă! " Mulțumesc pentru vot și cuvintele frumoase!
@puiutea: Bine-ai revenit, nene! Simteam nevoia sa ma distrez si simteam nevoia unui articol marca @puiutea!
Mult haz de necaz, dar, una peste alta, macar ei au facut ceva!
Si-ati fost si norocosi! De mai intarziati putin, nu mai radeam eu asa copios!
Privind pozele, initial am avut o senzatie de deja-vu! Koralul lu' talica seamama cu Elena Orei unde-am stat in 2011, tot la Katerina.
In cele ce urmeaza, voi face referinta tot la... baie!
Așa că, la intrare, aveai de ales : ori îți sugeai din răsputeri șuncile... pardon, pătrățelele de pe abdomen, dând în acelaș timp cu rinichii de clanță, sau - după dorință - întrai invers, punându-ți bucile pe chiuvetă, dar agățându-ți pliurile șuncilor... pardon, pătrățelele de pe abdomen, în ultranecesara clanță
Iar senzatie de deja-vu! Aici seamana izbitor cu baia de la Pelicanul tulcean vezi impresii, cu singura deosebire ca acolo baia era patrata si usa se deschidea la maximum 45* din motiv de cadita de dus!
Nene, sa ma bati si nu pricep P12: camerele 108 si 109 au acelasi balcon?
Si o apgradare: nu se mai poarta patratelele, se poarta disculetele, deci nu matematica, ci dictando!
@Zoazore: Un comentariu la fel de haios ca și reviewul! Da, am scăpat ușor, ne-am strecurat printre probleme. Cele două camere au balcoane separate, nu am avut eu o poziție mai bună pentru poză. Doar că sunt lipite unul de celălalt, cel al camerei 108 fiind puțin mai sus cu vreo 50 de cm. Așa cum apare în poză, sunt practic unul în continuarea celuilalt, balustrada cu prosopul este a camerei "de jos" - cum ar veni, și are intrarea în cameră prin stânga, iar balconul camerei 108 este în continuarea lui, în planul doi, cum ar veni. Intrarea în cameră se face prin ușa ce se vede în fundal. Din cauza unghiului prost - și a fotografului la fel - balustradele se suprapun, cea din spate de vede foaaaarte puțin, printre acei stâlpișori ornamentali se văd - mai mici - cei ai balconului din spate. O construcție ciudată rău! Mulțumesc pentru vot și ecou, îți doresc numai bine!
@Zoazore:
” Nene, sa ma bati si nu pricep P12: camerele 108 si 109 au acelasi balcon?
vezi ca altii au parte de acelasi tip de "socializare"? Nu inelegeai la cazarea mea din Linz cum da fereasta mea in balconul vecin, uite asa, astfel incat am stat mereu cu perdeaua trasa cand eram in camera, nu voiam sa fiu televizorul vecinilor ????.
@mishu: Astia lucreaza-n gashka:Linz, cu Katerina si cu Pelicanul! Se inspira unii de la altii si iese ceva de nu stiu daca sa rad sau sa plang!
Acum, explicat de doua ori, am inteles si eu fereastra ta din Linz!
Vrasta, maica! Pricep greu, uit repede...
Haz de necaz ai făcut mata din frumusețe de "Korali"... trebuie să recunosc văzută de afară arată bine vilisoara!!!
Pe dinăuntru ne-ai povestit "în centimetri" ce și cum cu baia... cu camera... ce mai cazare tipic grecească... am mai văzut și eu de-astea... dar parcă baia este prea mică, dar ați avut geam (parcă așa am văzut în poze)... Și chiuveta nu era daia de tren... ?!
Una peste alta ați reușit să mergeți în vacanță... cu bune și cu rele!!!... față de alții...
Toate cele bune!
@ANILU: Într-adevăr, baia este penibil nu numai de mică, dar și greu de folosit la toate "atelierele" : chiuvetă (aia din tren e mai mare), WC - trebuei să stai așezat lateral, iar dușul - îl ții în mână și, cum spuneam, spațiul e de 50 cm lățime!! Geamul se deschide doar cât se vede în foto! Dar, da, ne-am făcut concediul, și am avut noroc atât la dus cât și la întors. Mulțumesc pentru vot și ecou! Toate cele bune!
savuros, ca de obicei! Sau cum poti face din rahat bici, dintr-o cazare nașpa și o experiență neplăcută a ieșit un articol plin de umor, o floare rară. Drept pentru care îți dedic această poezie! De asta mi-ai adus aminte.
Flori de mucegai de Tudor Arghezi
Le-am scris cu unghia pe tencuială
Pe un părete de firidă goală,
Pe întuneric, în singurătate,
Cu puterile neajutate
Nici de taurul, nici de leul, nici de vulturul
Care au lucrat împrejurul
Lui Luca, lui Marcu şi lui Ioan.
Sunt stihuri fără an,
Stihuri de groapă,
De sete de apă
Şi de foame de scrum,
Stihurile de acum.
Când mi s-a tocit unghia îngerească
Am lăsat-o să crească
Şi nu mi-a crescut -
Sau nu o mai am cunoscut.
Era întuneric. Ploaia bătea departe, afară.
Şi mă durea mâna ca o ghiară
Neputincioasă să se strângă
Şi m-am silit să scriu cu unghiile de la mâna stângă.
@robert: Îți mulțumesc din suflet pentru ecou, dar mai ales pentru frumoasa poezie, care mi-a mers la suflet! Iubesc atât proza, cât și versurile autorului Florilor de mucigai. Mi-a mers la inimă! Încă o dată, mulțumiri pentru ecou și pentru vot! Toate cele bune!
”Dacă nu e cumva util, măcar e distractiv!
Păi a fost foarte util și educativ, dacă mă întrebi pe mine. Ne-ai prevenit cu hotelul ăsta ca să știm și noi ce avem de făcut dacă om da de el vreodată și ne-ai arătat că dacă, totuși, dăm de el, sau de vreun frate de-al lui, e mai bine să facem haz de necaz decât să ne dăm cu capu de pereți.
Dar mai ales a fost un articol distractiv de care avem nevoie în vremurile astea. Ai putea să ne scrii mai des și eu, personal, m-aș bucura să citesc câte un articol pentru fiecare zi a vacanței tale.
Toate bune, mult noroc data viitoare!
@Aurici: Am scris reviewul în special pentru că - pe mai multe saituri - l-am găsit ca fiind foarte apreciat!! De aceea am postat separat comentariile proprii, pentru că, nu-i așa, de gustibus non... discotecum Mă bucur enorm să văd că - deși n-am mai postat de mult (sau demult?) - lumea nu m-a uitat! Mulțumesc frumos pentru ecou și pentru vot! Toate cele bune!
@puiutea:
”Mă bucur enorm să văd că - deși n-am mai postat de mult (sau demult?) - lumea nu m-a uitat!
Pai nici n-avem cum! Sunteti de neuitat! De la Glavacioc incoace!
@Zoazore: Aoleu! Tocmai de pe vremea lui Mircea? Cel Bătrân, nu Dinescu! Că, dacă e să mă iau după Râul Glavacioc... sunt matusalemic! Mulțumesc mult pentru ecou și pentru vot!
In 2014 sau 15 am fost la acest hotel. Dimitri il avea doar pe Konstantine, care era in carut, cam pana-ntr-un an. Exista si o bunica, cred ca mama lui Dimitri, care lucrase in Germania si preluase modelul de servicii de-acolo, tot timpul, dar tot timpul ne intreba daca Alles gut.
Camera sau baia nu mi-au creat disconfort, erau in limite acceptabile din ce-mi amintesc si am avut norocul sa stau pe spate, deci liniste! (spatele vilei) De pe balconul care avea scaune, masuta, uscator de rufe, se vedea si marea, am stat la etajul 2. Dar oricum si in fata era liniste, toata actiunea era la barul lui Dimitri de vis-a-vis, nu era niciun copil pe strada.
Mic-dejunul era bufet suedez si asa, subtire ca la greci, tot era destul de bogat si diversificat. Acum profita ca e cu Ovidiu si pun ei in farfurie, intr-adevar subtire rau.
Am vrut sa spun toate acestea, tocmai ca o explicatie de ce au fost review-ri bune pentru acest hotel.
@laleaua_neagra: Eiiii, s-au mai schimbat lucrurile de atunci! Dar la noi, pe față, la camera 102 a fost maaaaare înghesuială! Nu aș fi luat camere pe spate (spatele clădirii, normal!) pentru că bătea soarele, iar la etajul 2... nici atât - din acelaș motiv. Dar... mâcar să se ridice condițiile de călătorie, că aș găsi eu unde să mă cazez! Toate cele bune!
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Aug.2019 Hotel Korali - Frumos si relaxant ca in familie — scris în 07.09.19 de dorinakiss din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Sep.2009 Pozitie excelenta — scris în 11.09.09 de Cristina67 din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jun.2009 Hotel Korali — scris în 30.12.09 de georgiana din SANNICOLAU MARE - RECOMANDĂ