GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Cazare eco în mijlocul junglei amazoniene
După multe transferuri am reușit să ajungem si la cazarea situată pe râul Mamori, chiar la intrarea în rezervația naturală din zonă. Cazarea am ales-o împreună cu agenția de turism din Manaus, cu care am corespondat anterior pe mail. Ne-au pregătit un pachet de două nopti, trei zile în care aveam incluse două nopți de cazare, toate mesele, transferurile aferente, dar și plimbările prin junglă. O să detailez mai mult în următorul articol.
La Juma Lake Inn se poate ajunge din Manaus, pe două căi. Prima ar fi cu barca de mare viteză pe râu, cu care am face opt ore și a doua variantă pe care ne-a oferit-o agenția, era cu barcă vreo jumătate de oră, apoi cu un microbuz cam o oră jumate, apoi iar cu barca încă o oră. Destul de complicat. În total am făcut doar trei ore, deci mult mai bine ca prima variantă. De altfel distanța între Manaus și această unitate de cazare din mijlocul junglei este destul de mare și anume 180 de kilometri.
La ora 11 am debarcat pe pontonul plutitor. Tot aici pe ponton este și bucătăria și sala de mese sau uneori de socializare. Tot acest mini ansamblu este construit pe acest ponton plutitor, din pricina variațiilor foarte mare a adâncimii apelor, pe principiul ultracunoscut iarna e mare fluviul, în sezonul secetos se retrage foarte mult.
Noi am nimerit aici la început de primăvară când apele erau stăpâne pe un teritoriu foarte întins. Tot aici în acest ansamblu se află recepția. Am primit imediat cheile de la camere.
Camerele sunt construite numai cu materiale ecologice și anume scânduri nefinisate de lemn și acoperite cu frunze de palmier. Totul e eco, totul e în concordanță cu natura. Sunt camere cu 2,3, 4 sau chiar mai multe paturi. Sunt camere cu grup sanitar propriu un pic mai scumpe sau cu dușuri și toalete la comun, evident mai accesibile la preț.
Noi am ales minimul de confort. Aștfel am primit o cameră cu trei paturi, unul dublu și două de o persoană. Toate paturile aveau deasupra lor întinsă, o plasă de țânțari. Sincer nu am mai dormit niciodată sub așa ceva, dar plasele de țânțari și-au dovedit din plin utilitatea.
Mobilierul din cameră era foarte rustic și la modul basic. Chiar nu aveam pretenții de ceva mai mult! Baia la fel era simplă, mai ca la țară așa. Eram fericiți că avem și asta e tot ce conta. Alimentarea cu apă se face de la niste rezervoare imense, ridicate deasupra casei și din acest motiv nici n-am sărit calul cu dușurile sau cu altă risipă de apă inutilă. Evident că nu aveam apă caldă, doar călâie încălzită de la soare. Dar oricum era extrem de cald în junglă.
În cameră mai aveam două ventilatoare, din care doar unul funcționa. A fost foarte util pe timp de noapte, altfel nu cred că am fi putut dormi de căldură.
La fereastră aveam obloane de lemn. Erau pe șină și acesta era și modul cum se deschideau. La fereastră nu aveam geam, ci doar o plasă de țânțari, evident deasemenea foarte utilă.
V-am spus că lemnul nu era finisat și nici nu exista vreo izolație. Din acest motiv din loc în loc intra lumina în cameră și nu numai și țânțărimea dacă vroia. Sincer nu am făcut foarte mulți purici prin cameră. Doar pentru somn am utilizat-o.
Nu aveau cum să lipsească din cameră musafirii nepoftiți. Bine pentru unii. Partenerii mei de călătorie nu erau prea umblați și au venit cu noi în Brazilia mai mult pentru Copacabana. Le-am explicat că noi o să avem o excursie mai complexă, dar chiar nu s-au așteptat la așa ceva. Când au văzut șopârla în cameră au început să țipe. Le-am explicat că aici este ceva normal și că fiecare cameră e bine să aibă șopârla ei. Nu e periculoasă, nu se suie pe tine, ba din contră te ajută pentru că vânează țânțari. Ăsta a fost doar primul șoc avut de ei, cel mare de-abia urma, dar asta-i o altă poveste. ;)
În fața camerei era o prispă comună, unde aveam instalată o buturugă de lemn. Loc de socializare cu vecinii, de băut o cachaca( băutură locală destul de bună) sau de fumat o țigare. După preferințele fiecăruia.
În fața camerei aveam o gradina de pomi fructiferi din care am recunoscut, manga, caju, bananier sau palmieri. Bag și palmieri tot la pomi fructiferi. Am voie, nu? Iar prin copaci se hârjoneau niste papagali multicolori destul de mărișori. Fain de tot!
Cum spuneam jos la debarcader era si un ponton. Cei curajosi puteau face o baie în apele râului. M-am aruncat si io de pe ponton de era să nu mă mai întorc. Mai departe de mal erau apele înșelătoare și repezi. Știu să înot, dar niciodată n-am avut viteză. A trebuit să bag turbo ca să pot ajunge înapoi la ponton. Majoriatea celor care erau în apă stăteau foarte aproape de ponton. Asta am observat ulterior. De ponton erau legate si două colace de salvare, pentru cazuri de extremă urgență.
Să vă spun, că pe malul de vis a vis, era plin de crocodili? Am aflat evident ulterior. Cică se activează doar noapte, când uneori urcă și pe malul nostru! Bă ești prost? Bă ești nebun? Sincer nu am văzut așa ceva în cele trei zile, cât am stat acolo. Mai bine, pentru sănătatea mea.
Tot aici pe puntea unde acostează vasele erau și câteva șezlonguri. În puținul timp liber avut, le-am folosit si noi pentru plajă.
După cum spuneam anterior aveam cele trei mese incluse. La prânz și seara aveam pește. De fiecare dată a fost delicios. Dar chifteluțele de pește parcă au întrecut toate așteptările. Orezul era invariabil plus ceva legume si câteva fructe. Apa și cafeaua erau din partea casei. Nu erau niste mese wow, erau așa mai de hostel. Dar pentru nepretențioși a fost foarte bine. De exemplu fii-mea, a făcut o micuță cură de slăbire! =))
La micul dejun aveam ouă și fructe plus o prăjitură locală. Ca variație aveam banane prăjite foarte apreciate de localnici.
Băuturile se luau de la bar. Fiecare client se trecea singur pe caiețel cu numărul camerei. Plata am făcut-o la sfârșit. Apreciez faptul că nu aveau prețuri exagerate, dat fiind depărtarea de oraș și greutatea aprovizionării.
Sejurul aici a fost cireașa de pe tort, în această vizită de plaiuri braziliene. Ne-am simțit extrem de bine. Oamenii erau toți, atât turiștii, cât și băștinașii, extrem de drăguți, așa că pentru noi a fost peste așteptări. Iubitorilor de natură, le recomand cu drag această lodge, situată în mijlocul junglei amazoniene.
De tarif nu am scris nimic pentru că am avut un întreg pachet, care a costat 750 reali de persoană. Mai ieftin ca la noi în deltă
P.S.De net nici nu putea fi vorba, nu aveam nici semnal la telefon!
Trimis de robert in 03.10.19 09:58:32
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în AMERICA de SUD.
12 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (robert); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: -3.69585300 S, -59.80960800 W - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
12 ecouri scrise, până acum, la acest articol
rog melodia: https://www.youtube.com/watch?v=BAxgpyBlIeA
mersi frumos!
Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).
--
Mutat în rubrica "Juma Lake Inn - Amazon Lodge, MANAUS" (nou-creată pe sait)
--
Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.
Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut”
— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;
— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ necesar unei astfel de selecții.
Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)
@webmasterX: corect, mersi frumoas!
@robert: Foarte frumos, de reținut pentru când voi merge in Brazilia. Va fi prima excursie pe care o voi face. Mi-a plăcut faza cu șopârla. Bine că nu a intrat și un crocodil! Felicitări!
@robert: Foarte tare!
Băiatul meu făcea foamea, el nu mănâncă peste, fructe sau legume, nu mănâncă nici pâine
Felicitări!
@Mika: sunt convins că ti-ar plăcea. Am văzut că ești pasionată de drumetiile in natură!
Dacă ne vizita crocodilul, cine mai scria acu aici?
Mulțumesc frumos pentru vizită si comentariu! Toate bune si să ne scrii din Brazilia, cât mai curând posibil!
Foarte interesant loc de cazare. My kind of place.
Când vine vorba de junglă, primul lucru care îmi vine în minte e umiditatea exagerată. Ia puțin timp până te obișnuiești.
Nu făceau gălăgie animalele noaptea? Ați putut dormi?
Cum era cerul noaptea? În astfel de locuri departe de civilizație, descoperi că sunt mult mai multe stele decât ai visat vreodată. Sau a fost înnourat?
Sunt periculoase cazările de acest gen, deoarece odată ce le folosești le simți mai apoi mereu lipsa.
Fain review. Bravos.
@krisstinna: vezi Cristina, de-asta suntem cuscrii. Si fata mea e la fel ca băiatul tău, mare mofturoasa la mâncare!
Mersi frumos pentru vizită și comentariu!
@robert: Inedit... wow... foarte interesant... fără cuvinte!!!
Pe lângă cazarea voastră, totul este spectaculos, natura... cerul...
Aici poți spune că este valabilă vorba aia " nu avem wi-fi, vorbiți între voi " !!!
Aștept și plimbarea prin jungla amazoniană.
Toate cele bune.
@TraianS: Salutare! Bine ai venit pe pagina mea. Ce Pascu, ce Imperator Travel, TraianS e the greatest traveler!
Dar să le luăm pe rând:
-într-adevăr în junglă e umiditate foarte mare, chiar exagerată aș putea zice;
-stele și cerul foarte aproape nu am văzut din pricină de nori. Se știe că în jungla amazoniană plouă zilnic. În schimb un cer deosebit am prins prin Patagonia și sunt convins că si tu prin Africa. În schimb am avut parte de un răsărit de soare de excepție.
-pe-aici pe unde eram cazați am auzit doar orătănile de casă, gen cocoși plus papagalii. În schimb în noaptea petrecută în junglă a fost horor pentru unii, bestial pentru mine. O să povestesc mai târziu. Spun doar că undeva în depărtare se auzeau răgetele jaguarului
-chiar că mi-e dor de așa ceva. Clar dau dependență.
Mulțumesc de vizită și poate cândva ne vom intersecta drumurile!
@ANILU: ehehhe încă nu am scos așii din mânecă, respectiv plimbările și aventurile de prin jungla amazoniană. Nici nu stiam unde-i mai periculos, pe apă sau pe uscat!!!
Intr-adevăr cadru natural, vegetatia, fauna și flora sunt absolut deosebite. M-am simțit ca-n documentarele din National Geografic. Pentru mine personal acest tip de excursii sunt best off! Mă pasionează viața în sălbăticie, cu cât mai departe de civilizație, cu atât mai bine.
Mulțumesc fumos pentru vizită si pentru comentariu!
sincer eu nu duc lipsa telefonului, a semnalului la telefon, doar că prin prisma meseriei e musai să fiu conectat. Asta-i prețul!
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)