GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Hotel Jasmine, Brașov, select și primitor
Toamna aceasta a fost lungă şi caldă, parcă o prelungire a unei veri târzii. De multă vreme îmi doream să ajung într-un week-end la Braşov, dar nu doar în trecere ca până acum, sau într-un popas de vreo câteva ceasuri, ci pur şi simplu, să stăm acolo o zi, două pentru a-l lua la pas aşa cum ştim să facem când vrem să cunoaştem un loc mai bine.
Ocazia s-a ivit în ultimul week-end din octombrie, când vremea frumoasă ne-a urnit din casă și soţul m-a anunţat că cedează insistențelor mele repetate și „cuplează” la dorința mea veche în privința Brașovului, cu condiția să aleg eu cazarea. Cum aveam de consumat un soi de voucher asemănător cu cel primit de o parte dintre bugetari, m-am gândit să fac apel la el, numai că nu trebuiau folosiți intermediarii. Deci, fără agenție sau booking, ci pur și simplu, cu rezervare telefonică sau pe e-mail. Mă apuc să sun pe la tot felul de unități de cazare într-o zi de luni căutând să văd ce mai găsesc liber pentru sfârșitul acelei săptămâni și constat că nu aveam noroc deloc. Asta, până m-am „depărtat” de centru și am nimerit la un hotel din zona gării, de fapt, un complex cu nume frumos, de „iasomie”, care m-a luat prin surprindere zicându-mi că da, au camere libere și putem veni. Am început să mă bâlbâi ușor în primul moment, că nu mă mai așteptam să găsesc ceva disponibil, după care am început să întreb de tarif, de zonă, de parcare, cum ajungem în centru și în cât timp, etc. Mi s-a răspuns așa de amabil la toate întrebările că m-am învoit imediat și am bătut palma la rezervarea pentru două nopți: 300 lei/noapte cu mic-dejun inclus, cu plata la momentul sosirii. E drept că până în vinerea în care începea cazarea, am mai sunat de vreo două ori să mă asigur că rezervarea telefonică a rămas valabilă, nefiind obişnuită cu această modalitate şi nedorind surprize neplăcute la faţa locului.
Adresă: str. Vulcan, nr. 104, Braşov, jud. Braşov
Website: www.casajasmine.ro [...]
Am plecat după orele 10,00 de acasă ştiind că până la Braşov nu avem de parcurs decât 120 km, 65 km pe DN71 până la Sinaia, restul pe faimosul DN1, şoseaua fiind în stare bună. Puseserăm destinaţia finală pe GPS, în special pentru a fi conduşi până la hotel, pentru a evita să ne încurcăm prin oraş şi, după ce am intrat în Braşov, la un moment dat, după mai multe bulevarde principale şi câteva străzi secundare, Ioana ne-a anunţat foarte frumos că „proprietatea se află în faţa dvs. pe partea dreaptă”. Neîncrezători, privim într-acolo şi constatăm că era foarte corect: aveam o clădire elegantă, nu foarte mare, pe care scria sus: Casa Jasmine****. E drept că eu făcusem rezervarea la Hotel Jasmine***, dar m-am lămurit destul de repede care este treaba cu cele două unităţi de cazare surori.
Complexul Casa Jasmine constă în existența a două corpuri de cazare într-o curte, despărțite de o grădină cu flori, respectiv, pensiunea Casa Jasmine, situată la stradă și hotelul Jasmine aflat la 20 m în spatele pensiunii, dincolo de grădiniță. Ca să vă faceți idee, sunt de dimensiuni și capacități reduse de cazare, nu coloși cu zeci sau sute de camere. Amândouă sunt ideale pentru organizarea de dineuri si de mese festive, cat si pentru sarbatorirea unor evenimente speciale: nunţi reduse, botezuri, aniversări.
Pensiunea Casa Jasmine este cea în care se intră după ce soneria apăsată acționează și lasă să se deschidă poarta metalică. La parter există pe stânga recepția, pe dreapta un soi de lobby, cameră de bagaje, drept în față restaurantul cu terasa care dă în spatele clădirii. Pensiunea este cotată la patru stele și deține la etaj ca spații de cazare: două camere duble twin, două camere duble matrimoniale și două garsoniere.
În materialul de prezentare a pensiunii se precizează: „Construită în anul 2005, pensiunea este situată la 5 minute de mers cu maşina sau 20-25 minute de mers pe jos de centrul vechi al Braşovului şi oferă servicii de foarte bună calitate prin profesionalism, eleganţă, stil şi discreţie. ”
Hotelul Jasmine, clasificat la trei stele, deși o clădire ceva mai mare și mai înaltă, nu este foarte vizibil din stradă, fiindcă este amplasat ceva mai în spate. Hotelul este ceva mai nou, construit în 2009, semn că după câţiva ani de funcţionare, din pensiune se făcuseră ceva bani. Acesta deţine 6 camere duble twin, 10 camere matrimoniale si 3 camere single dispuse pe cele patru etaje ale clădirii. La parter, există un restaurant cu capacitate de 75 persoane şi un bar, iar la demisol, o sală de conferinţe care poate găzdui 100 persoane, ceea ce îl face să fie îndreptat nu numai spre cei ce-şi doresc să-şi petreacă vacanţele la munte, cât şi către turismul în regim de business. Accesul în camere se face fie cu ascensorul, fie pe scări, iar în timp ce priveşti în stânga şi-n dreapta, ai posibilitatea să observi finisajele de calitate şi bunul gust prezente peste tot.
De cum am sosit, am foarte bine primiți de persoanele din staff: directorul, o tânără foarte amabilă, recepționera cu care vorbisem la telefon de câteva ori și patronul complexului. Deși era mai devreme de ora de check-in, am primit imediat cartela camerei, detaliile despre micul-dejun, am vrut achit și mi s-a spus că e mai bine la plecare, căci le ziseserăm că poate mai mâncăm la ei și în afara micului-dejun. Am fost conduși la hotel prin restaurantul pensiunii (în ideea să ne arate locul unde ne va fi servit micul-dejun), pe aleea ce leagă cele două unități de cazare. Prima impresie formată a fost una destul de bună, atât asupra cazarii, cât mai ales asupra personalului.
Camera noastră
Am primit o cameră dublă matrimonială situată la etajul al treilea, drept pentru care am folosit liftul mai mereu. Destul de spațioasă (aprox. 25 mp), camera este decorată cu bun-gust, iar finisajele și mobilierul sunt moderne și în stare foarte bună. De cum intram, aveam cuierul, şi dulapul de haine pe dreapta, pe stânga baia, drept înainte camera propriu-zisă și ieșirea pe balconul foarte pitic. Camera este mochetată pe întreaga suprafaţă, inclusiv pe holul de la intrare, chiar şi palierele de la fiecare etaj sunt îmbrăcate tot în mochetă.
În mijlocul camerei tronează patul matrimonial cu saltea foarte confortabilă și multe perne de toate mărimile. La capete erau noptiere deasupra cărora era veiozele aferente, pe una dintre noptiere aveam și telefon fix. Spre balcon aveam și un fotoliu care, deşi nu de culoarea mobilierului (maro cu verde) sau a mochetei (verde), se potrivea cromatic cu restul camerei. Aspectul general de curăţenie a fost menţinut pe parcursul întregii şederi, acest serviciu find efectat zilnic. Era aşa de curat, că ne era milă să nu murdărim ceva doar călcând prin cameră.
Pe peretele opus patului, aveam masa etajată de bagaje şi toaleta cu oglindă şi scaun care s-a dovedit un corp destul de robust, putând fi folosit şi pe post de birou. În capătul drept care părea o uşă de dulap, conţinea minibarul, plin cu tot felul de băuturi alcoolice, sucuri, apă, cipsuri, ciocolate, etc. Oglinda, destul de mare, avea încorporată pe partea stângă, de formă ovală, o altă oglindă care scotea în evidenţă toate detaliile, la o altă dimensiune. Pe toaletă, într-o tăviţă specială, se aflau cana de încălzit apa, ceşti solide de cafea/ceai şi, din partea casei, pliculeţe de ceai şi cafea solubilă, precum şi biscuiţi pe post de gustare la acestea. În preajma cănii electrice, aveam şi prize necesare pentru încărcarea acumulatorilor de telefon, cameră foto, baterii externe. Între masa de bagaje şi toaletă aveam o lampă înaltă, frumos colorată, iar dincolo de toaletă pe perete era montat televizorul lcd cu ecran suficient de mare să privim la el din pat fără efort. Programe erau din belşug, de toate felurile.
Micul balcon, (practic o glumă de balcon), cu vedere în grădină și spre pensiune, era locul unde fumatul este permis judecând după scrumiera lăsată pe pervaz.
Baia lasă o bună impresie nu neapărat prin curăţenie şi eleganţă, ci şi prin spaţiu, aspect îngrijit şi calitatea obiectelor sanitare şi a consumabilelor. Într-un coşuleţ aşezat pe blatul chiuvetei am găsit flaconaşe cu gel de duş, şampon, săpunele, cască de baie, etc. Totul a funcţionat ireproşabil, cabina de duş etanşă, nu lăsa să se curgă nicio picătură de apă pe pardoseala băii. Prosoapele, inclusiv cel de picioare, au fost schimbate zilnic. În dulap, am găsit halate de baie şi papuci de unică folosinţă alături de trusă de cusut şi bureţi de lustruit încălţămintea.
Aerul condiţionat era asigurat centralizat dar cu posibilitatea de a fi controlat din cameră, ca şi căldura de la calorifere, pornită în acele zile seara şi noaptea când afară era mai rece.
Micul-dejun ne-a fost pus la dispoziţie în regim bufet, cu o mulţime de produse şi preparate, de la cele reci, la cele calde, toate de calitate, proaspete şi foarte gustoase. Nici nu prea ştiam la ce să ne oprim, aşa erau de apetisante toate. Mezeluri, brânzeturi de selecţie, salate, măsline, legume, ouă fierte, omletă, cârnăciori, crenvurşti, etc., pâine şi chifle de toate tipurile, cafea espresso, ceai, lapte, sucuri, compoturi, miere dulceaţă sau gem. Existau şi fructe proaspete sau confiate, oleaginoase, cereale.
Am mai luat două cine dintre care cea de sâmbătă ne-a fost servită în sala de conferinţe, fiindcă restaurantele erau ocupate ba cu o nuntă, ba cu un botez. Bine, în prealabil am fost consultaţi în această privinţă, iar noi am înţeles situaţia şi ne-am învoit, pentru că şi sala de conferinţe arată bine. Preţurile, în schimb, la mâncare nu erau deloc mici, erau chiar piperate, meniul nu din cale-afară de diversificat, dar îndeajuns să poată satisface pretenţii destul de ridicate. Preparatele au fost foarte gustoase, bucătarul fiind foarte apreciat chiar şi de nuntaşi, porţiile de mărime medie, cu excepţia clătitelor braşovene şi a papanaşilor care erau imense, neputând fi consumate câte două/doi.
Wi-fi există fiindcă am primit parolă pentru el, dar cum avem suficient trafic de date prin abonament, nici măcar din curiozitate nu i-am testat semnalul.
Cuvinte speciale de laudă am pentru întreg personalul care mi s-a părut, negreșit, amabil şi serviabil, poate chiar excesiv de prietenos, dar care a dat dovadă de multă flexibilitate şi profesionalism şi nu neapărat pentru noi, care aveam pretenţia de a ne fi emisă o biată factură pentru a putea fi decontată, dar şi cu ceilalţi turişti, fie că erau nuntaşi, fie că erau câţiva asiatici veniţi să viziteze Braşovul. Nu am văzut pe feţele lor decât zâmbete şi acelea nu forţate, ci pline de sinceritate, lucru care m-a uimit. Tot timpul am simţit din partea lor o atitudine binevoitoare şi multă ospitalitate, ceea ce m-a făcut să gândesc că lucrurile au început să se schimbe în bine în turism.
Parcarea se poate face fie direct în curte, dar nu există prea mult spaţiu, fie se poate lăsa maşina pe stradă, fiind vorba de o stradă liniştită, de cartier select, cu camere de luat vederi montate aproape în dreptul fiecărei proprietăţi. Am lăsat maşina pe stradă, fără probleme, la asigurările primite din partea staff-ului.
La final, am avut parte de factura mult dorită pe care aveam posibilitatea s-o achităm atât cu numerar, cât şi cu cardul. Am ales prima variantă, având ceva bani gheaţă prin buzunare, deşi cu cardul este mult mai comod.
În concluzie, şederea noastră foarte agreabilă la Jasmine a fost un motiv serios să putem considera minivacanţa petrecută la Braşov una reuşită şi foarte caldă, atât din punctul de vedere al temperaturii exterioare, foarte generoasă în ultimul week-end de octombrie, cât şi al modului în care am fost trataţi. Recomand complexul Jasmine fără nicio reţinere, mai ales celor care au disponibilitate crescută în a se deplasa uşor, adică celor care se împacă bine cu mersul pe jos!
Vă rog, ataşaţi urmă torul videoclip: youtube
Trimis de irinad in 15.11.18 07:09:33
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în BRAȘOV.
6 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (irinad); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 45.66103310 N, 25.60465820 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
6 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Mutat în rubrica "Jasmine Hotel, BRAȘOV" (nou-creată pe sait)
=
Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.
Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)=
Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).
@webmasterX: Da, poziționarea este corectă. Mulțumesc pentru ataşarea videoclipului.
Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut”
— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment);
— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.
Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)
@irinad:
Reușită alegerea. Văd că nu suntem singurii care au tot amânat zisele vouchere de vacanță. Dar de ce nu prin Booking.com? Așa era ordinul de la împărăție ori ai vrut să fii sigură de factură?
@elviramvio: Nu prea ne făcuserăm planuri pentru acel week-end în ţară crezând că nu vor mai fi fonduri pentru vreo minivacanţă, dar am fost anunţaţi pe neaşteptate că "avem verde". Da, condiţiile angajatorului care a oferit acest sistem destul de rigid au fost să nu fie folosiţi intermediari, ci contactată direct proprietatea. Hotelul ne-a asigurat că ne va elibera factură pentru cazare, eu nu prea eram încrezătoare, dar m-am înşelat şi totul a decurs în condiţii bune.
Mulţumesc de vizită!
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Aug.2019 Casa Jasmine Braşov evitaţi-o dacă nu vreţi să aruncaţi banii pe fereastră — scris în 23.08.19 de Rareş 49 din CLUJ-NAPOCA - nu recomandă