EXCELENT
GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Un hotel placut la interior – superb la exterior

Hotelul „Incekum Su” , (ex Aska Baran) de 4*, din regiunea Alanya, mi-a fost sugerat de o ruda. Am inceput documentarea si cautarea pe Google, unde avea o cota de 8,5 din 10, din sute de pareri. Situat intr-un golf, cu alte 4 - 5 hoteluri, direct pe malul marii, nisip, intrare lina, mancare diversificata, am zis ca este foarte OK. Aceste detalii ne-au convins in cateva zile sa rezervam acest sejur, inca din ianuarie 2025, dar am avut unele surprize, majoritatea la urma urmei poate tin de personalitatea, asteptarile si gustul fiecaruia.
Zborul, transferul de la aeroport au decurs normal fara surprize. Ora decolarii a fost la 11,10 – am ajuns la hotel cu putin dupa ora 16, cazarea a fost rapida, cu cativa euro in pasaport am primit o camera in zona dorita si la 17,10 eram in apa marii pana la gat. Revin la receptie, personalul foarte amabil, vorbitor de limba germana (bine), engleza (mai putin bine) si poate alte limbi de care nu avem cunostinta. Nu stim daca toata zona sau numai acest hotel este frecventat de multi turisti germani (asa cum in zona Kemer predomina turistii rusi). Pe langa acestia am auzit turisti vorbind in romana, maghiara, poloneza si altele pe care nu le-am putut identifica. In prima saptamana au fost mai multi nemti decat in a doua, iar categoria de varsta al acestora era de peste 50 – 60 de ani.
Pornind de la aeroport, la aproximativ 25 – 30 de km inainte de Alanya, sunt doua locatii Incekum si Avsalar, iar hotelul desi poarta denumirea de „Incekum Su” , se afla in Avsalar. Din toate sursele de informare disponibile pe Google (care difera intre ele) si din ceea ce am vazut la fata locului, am ajuns la concluzia ca hotelul cu pricina se compune din cladirea principala cu 8 nivele: subsol, parter si 6 etaje, iar in jurul ei se gasesc alte 9 cladiri cu parter plus 2 etaje.
Nu este un hotel foarte mare, numarul de camere este undeva intre 170 si 200. In general toate spatiile interioare comune au dimensiuni reduse, ceea ce se va putea vedea si in fotografiile atasate. Facilitatile mai importante ale hotelului sunt: la parter: lobby cu receptie 24 de ore din 24, lobby bar, doua lifturi (unul mai lenes ca celalalt), restaurant cu terasa, toalete.
Restaurant „a la carte” nu am vazut. la etaje: camere la subsol: in una din fotografii se poate vedea lista cu facilitati si servicii existente, desi noi am vazut numai zona de masaj (aici se schimbau prosoapele de plaja pe baza de cartela), hamam, doctor, coafura, mini market, fitness cu 4 aparate si o piscina interioara dezafectata, folosita ca depozit si uscator (vazuta intamplator)
Parterul este impartit in doua zone de cele doua lifturi si treptele dintre etaje. Una in care este zona de lobby, receptie, lobby bar si alta unde se afla restaurantul. Iesind din lift, la dreapta erau treptele care duceau la subsol, in fata era intrarea in restaurant, iar la stanga se afla usa de iesire in „curtea” sau gradina hotelului. Avand in vedere ca restaurantul este mai inalt decat un etaj, deasupra s-a creat un seminivel, intre etajele 1 si 2, amenajat in stil turcesc (vezi foto).
Spatiul exterior, „gradina” este generoasa fata de spatiile din interior, intretinut, amenajat frumos, cu flori, diverse plante, palmieri si ceva brazi, dar nu cu ace. In aceasta gradina gasim urmatoarele piscine - trei la numar: - copii mici, adancime 0,35 m
- adulti, adancime 1 m – 1,35m – 1,5
- adulti si tineri avand un tobogan cu apa, adancime 1,2 m – 1,5 m
In zona piscinei exista o toaleta si un dus cu spalator de picioare. Piscina cu tobogan nu avea iluminare de seara. „gradina bar” cu o terasa paralela cu plaja si lunga aproape cat latimea domeniului, de unde se putea vedea si auzii marea. Barul impartea spatiul cu o mica bucatarie unde se preparau cartofi pai, pizza si hot dog ce se puteau consuma zilnic intre orele 11,00 si 16,00. Tot acolo langa bar era scena pentru programele distractive de seara. Dupa masa intre erele 16,00 si 17,00 aici se serveau diverse prajituri si inghetate. In conceptul hotelului scria: ceai si produse de patiserie – dar ceai era doar in restaurant pe perioada servirii meselor. o mica zona de joaca pentru copii de 3 – 6 ani, cu un tobogan, un leagan cu doua scaune si un balansoar. tot aici pe spatiul verde, era o constructie metalica deschisa dar acoperita, unde zilnic intre orele 11,00 si 16,00 o doamna facea „gozleme” , cu branza si ceva verdeturi tocate marunt. Noi am gustat cea cu branza.
In partea opusa cladirii principale este plaja si evident marea, unde se ajungea coborand vreo 15 trepte. Plaja privata a hotelului este cu nisip (granulatie nu foarte fina), intrarea in mare este destul de lina, dar incepand de la aproximativ 10 m incep pietrele, destul de maricele. Mai spre larg se gasesc pietre foarte mari, pe care daca te urci cu picioarele, apa ajunge pana la genunchi. Plaja este destul de ingusta, cu trei randuri de sezlonguri (plastic) cu saltele, pe toata latimea domeniului ce apartine de hotel. Pe plaja exista doua dusuri, doua spalatore de picioare si doua cabine de schimb. Umbrelele, rotunde, sunt realizate din nuiele impletite, ca urmare nu tin umbra 100% (vezi foto). Dimineata, incepand de la ora 6,00, turistii coborau pe plaja sa ocupe locuri pe sezlonguri. Pe la ora 8,00 si ceva cand noi soseam pe plaja se mai gasea cate un pat liber pe la margini.
Avand in vedere ca hotelul este situat intr-un golf, n-am avut parte de valuri mari.
Temperatura marii a fost ideala, nici foarte rece, nici prea calda. La inceput, inainte de masa avea 26 gr. C, iar dupa masa 27-28 gr. C. In saptamana a doua s-a mai incalzit, astfel ca a ajuns la 28 gr. C ±1 gr. C. Aceste valori au fost masurate de noi si nu prin apreciere. Inainte de masa era transparenta, curata, iar dupa masa devenea putin opaca. Au fost doua zile cand apa era foarte murdara, cu multe resturi plutitoare, probabil aduse din larg de valuri.
Zilnic, inainte de masa erau diverse activitati cu turistii, tinute de animatorii hotelului, cum ar fi: diferite exercitii de miscare in piscina, gimnastica la sol, joc de aruncare a bilelor (bocce) si darts.
Acum revenind in interior, camera noastra situata la etajul 4, cu vedere spre mare, nu era nici mica nici mare, nu stim cum erau celelalte pentru ca nu le-am vazut, desi in multe reviewuri citite camerele erau mari, spatioase.
Dotarea camerei era aproape de cea clasica: un hol micut, la stanga baia (foarte mica), la dreapta o oglinda mare pe perete (aproape doi metrii in inaltime), un pat dublu, doua noptiere cu un telefon fix, dulap cu doua usi si o zona cu „cuiere” (cuier n-am vazut in nici unul din sejururile anterioare), doua module deasupra (greu utilizabile), un fel de masuta ingusta si lunga, deasupra un televizor si o oglinda, mini frigider dedesubt cu 1 litru de apa plata, un taburet, un scaun cu spatar si aparat AC (destul de silentios). Culmea, ca dulapul avea doar umerase, fara nicio polita si unde era un seif contra cost, 2 euro pe zi.
Baia era extraordinar de mica. Doua persoane puteau fi prezente simultan, daca una era in cabina de dus, iar cealalta la chiuveta sau la vasul WC. Dotarea se completa cu dozatoare avand continut universal (sapun lichid, gel de dus, sampon de par la un loc), uscator de par, o oglinda mare si o oglinda de machiaj. Sifonul de scurgere de la dus este si el subdimensionat ca restul din spatiile interioare, astfel ca in cele 14 nopti de sejur l-am curatat de doua ori, deoarece apa baltea chiar la un debit sub mediu (nu era vorba de nisip). Apa calda la orice ora.
Balconul, acceptabil dimensional, lungimea cat latimea camerei, mobilier de plastic: o masuta cu doua scaune. Mai era un uscator de rufe micut cu trei brate, montat pe perete. Usa de la balcon nu era culisanta, avea balamale normale, astfel ma gandeam ca poate etansarea fonica este mai buna. Au fost degeaba sperantele, deoarece muzica de la al doilea hotel se auzea destul de deranjant, incepea la ora 22,00 si tinea pana la 23,30 – 24,00. Seara de seara, la hotelul amintit, asa urla muzica de parca toti turistii de acolo ar fi fost surzi.
Plasa de tantari era numai la parter, de parca aceste zburatoare ar fi avut interdictie sau ar fi fost dresate sa nu urce mai sus. Noi am avut doua aparate contra tantarilor, una cu lichid si alta cu pastile, deoarece noaptea cum se racorea opream AC-ul si deschideam usa balconului. Cu cele doua aparate in functie, aproape in fiecare dimineata gaseam unul sau doi tantari refugiati in baie, probabil aici nu se simtea efectul lor atat de tare. Noaptea fiind liniste, cu usa de la balcon deschisa, se auzea marea si valurile, fenomen de care nu am avut parte pana acum.
Curatenie se facea zilnic si se ducea gunoiul. Prosoapele se schimbau numai daca le lasam pe jos, iar lenjeria de pat din doua in doua zile. Tot a doua zi lasam 2 euro la femeia de serviciu si astfel ma gandesc ca a avut efect, pentru ca venea intotdeauna cand eram la plaja inainte de masa. Zilnic primeam o sticla de apa plata de un litru. Apa imbuteliata primeam numai de la femeia de serviciu, in rest existau doua aparate tip dozator, unul in restaurant si altul inainte de a cobori pe plaja, avand inscriptia „APA POTABILA” in doua limbi. Apa in aceste aparate ajungea cu ajutorul unor furtunuri, nu din bidoane de apa plata de 10 – 20 de litri, astfel ca nu se stia originea ei.
Internetul, Wi-Fi, avea o viteza acceptabila si era gratuit in lobby, iar in camere contra cost, 1 euro / zi / persoana. In zona de lobby, aerul era foarte cald in permanenta, desi exista un aparat de aer conditionat, noi nu l-am prins pornit niciodata.
Restaurantul ca spatiu nu era foarte mare, noi mergeam la deschidere astfel ca gaseam mese libere zilnic. Mai tarziu nu stiu daca era mai aglomerat, daca gaseai un loc fara sa astepti. Mancare era tot timpul, doua trei persoane, foarte atente, urmareau ritmul de golire al vaselor, astfel ca inainte de a se goli aduceau urgent alt vas plin si faceau schimbul.
In multe reviewuri se scria ca mancarea este diversificata. Daca luam in calcul toate tipurile de mancare este adevarat, dar nu se pot pune la gramada mancarurile cu carne cu cele vega si preparatele reci. Personal as manca snitel de pui cu ceafa de porc gatit la gratar pe post de garnitura. In concluzie, in general mancare de carne era un singur fel sau maxim doua, dar mai rar, sau in combinatie pui sau curcan si peste prajit pe platou.
Supele erau un dezastru gastronomic. La pranz era numai un fel, iar la cina doua. Singura care mai avea gust era supa de linte verde. De cele mai multe ori a fost supa de rosii. In afara de astea doua s-a mai servit ceva supa de taitei si in traducere libera supa romaneasca, cea din urma era o zeama alba groasa cu niste verdeturi taiate si fara gust. Sotia este o mare consumatoare de supe, dar in afara de cea din linte nu putea manca nici una din celelalte.
Felurile doi, fata de supe erau gatite bine si gustoase. Cele vegane nu le prea stiu, dar incerc sa le enumar pe toate: tocanita de pui sau curcan (piept, pulpa, pulpa de la aripi), aripi de pui prajiti (fara partea de pulpa), ficatei de pui, chebab, frigarui si o rulada cred din carne de curcan umplut cu orez si cu ceva sos, ultimele trei o singura data in cele doua saptamani. Cartofi pai sau taiati mai mari dar prajiti la fel in ulei mult, pireu de cartofi (dar dupa aspect era din fulgi), orez, vinete coapte in coaja simple sau umlute cu ceva, diferite legume cu aspect de tocana, un fel de pizza cu carne de pui, diferite preparate reci cu si fara maioneza. Paste si sos de rosii erau in fiecare zi, la toate mesele. Fructe de mare, scoici, raci nici vorba. Pestii erau foarte buni, fara oase multe. Ca o concluzie, desii nefiind multe sortimente dintr-o categorie de preparate, noi nu am plecat flamanzi niciodata. Pentru pretentiosi si mofturosi era mai greu sa se sature.
Salatele erau asortate sau separat: rosii, castraveti, ceapa, salata verde, diferite verdeturi, masline, diverse mirodenii.
Fructe erau la toate mesele (la micul dejun mai putine) si constau din: potocale, mere, pere, prune, caise, pepene rosu si alb, banane, grapefruit rosu. Toate erau proaspete si foarte bune la gust.
Deserturile, la pranz si cina, nu foarte multe, dar erau pe baza de budinci si albus de ou. Cineva scria intr-un review ca in sfarsit un hotel in care nu se serveste baclava. Gresit, zilnic era baclava, doua trei feluri, atat la pranz cat si la cina.
Micul dejun, cel clasic, cu cele trei – patru sortimente specifice de mezeluri turcesti, multe feluri de branzeturi, unt, margarina, gemuri, miere, clatite, oua fierte si ochuri, oua cu diverse adaosuri prajita la inceput in tigaie pentru clatite dupa care indoita in doua terminata pe platou, ceva clatite mai groase, rosii, castraveti, salata verde, masline, diferite ierburi, mirodenii.
Bauturile nealcoolice constau in racoritoare de la dozatoare: sprite, cola, lamaie, portocala, obisnuitele cocktailuri sase – sapte la numar. Ceai, turcesc sau la plicuri, era doar in restaurant, pe timpul servirii meselor. Aici amintesc si cafeua, care se prepara la aparate prin autoservire, dar numai ness. Aveau si cafea naturala turceasca, prin comanda la baruri, dar avea doua probleme: era foarte mica si costa 2 euro/cana.
Bauturile alcoolice nu le stiu pe toate care erau pe lista „all inclusive” , dar pot aminti raki, vin alb si rosu, bere la pahar, doua sortimente de cocktailuri. Personal am ramas la consumatia de raki si bere. Ma gandesc ca marea majoritate al celor care au fost in Turcia, stiu ca raki se consuma cu adaos de gheata sau apa racita, ceea ce produce precipitarea uleiului de anason din continut, astfel ca dintr-un lichid transparent devine unul alb mat.
Seara, programele de animatie incepeau dupa ora 21,00 cu cateva melodii dansate si cantate de copii pe un fond muzical, ceea ce nu era de un nivel prea ridicat, deoarece nu exista program de preocupare cu ei in timpul zilei. Textele erau mai mult in germana. Dupa programul cu copiii, printre altele, au fost seri de dans, disco, pentru turisti din hotel, dansuri braziliene si columbiene cu trupe de dans invitate. Noi am urmarit doar seara cu dansuri braziliene. O chestie interesanta a fost ca marea majoritate al turistilor din prima saptamana erau mai mult nemti in varsta, iar adoua saptamana s-a schimbat peisajul, erau mai mult tineri. Aceasta schimbare de generatii a dus si la modificarea ritmului muzical al serilor, dar dominand stilul german in ambele saptamani. Apropo, seara si animatie, vreau sa amintesc ca desi se facea dezinsectie la plante si tufisuri, erau tantari care erau foarte deranjanti in timpul spectacolelor.
O apreciere maxima merita acest aranjament al gradinii, mai ales ca sirul de copaci din zona de bar cu terasa, de langa plaja, asigura o umbra perfecta pentru orele de dupa masa, cand aerul devenea foarte cald. Aici la una din mese, puteai savura in liniste si la umbra un pahar de ceva insotit de o priveliste minunata a marii.
Spre marea noastra uimire, nu scria nicaieri ca este interzis sa se duca alimente sau bauturi in camere. Din contra, la fiecare etaj, in zona scarilor dintre nivele, la stanga si la dreapta era cate o masuta pe care se puteau pune farfuriile cu resturile de la mancare, pahare, cesti, tacamuri.
Despre personal, se pot spune numai lucruri bune, fiind atente, amabile, zambitoare, cel putin cei cu care am avut ceva contacte directe. As dori sa-l scot in evidenta pe ospatarul Furkan, mereu zimbitor, glumet, promt, simpatic si cu ce mai buna engleza dintre angajati. Inca o remarca despre personal, toti erau turci.
Pentru cei care doresc sa faca shopping, nu este nimic pierdut, deoarece hotelul este situat aproape de centrul localitatii. In dreptul hotelului este o pasarela peste autostrada si cum se ajunge pe partea opusa, incep magazinele. Dupa aproximativ 300 m de plimbare, dintr-o intersectie se dechide o strada paralela cu autostrada, unde se gasesc alte zeci, poate sute de magazine de toate tipurile, restaurante, baruri, case de schimb valutar intinse pe o distanta de circa 350 m, pe ambele parti ale drumului.
Ajuns la finalul descrierii, noi am fost multumiti in general de acest hotel, cu serviciile oferite si cred ca nici in hotelurile de lux nu sunt toate lucrurile perfecte. As mai adauga, ca nu este pentru persoane cu pretentii si asteptari mari. Pentru restul as recomanda acest hotel.
Va urez tuturor multa sanatate, iubire ca sa puteti merge in cat mai multe sejururi si acestea sa fie asa cum le doriti sau le visati.

AmFostAcolo fără reclame?
- Utilizatoriii LOGAȚI văd o versiune cu mai puține reclame
- Ai dori o versiune COMPLET fără reclame? — devino membru afaFanClub -- citește mai mult
Trimis de Scorpions in 12.09.25 18:02:28
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în TURCIA. A mai fost în/la: Alanya - (Sultan Sipahi, Bilkay, Kahia)
- Alte destinații turistice prin care a fost: Grecia, Egipt, Spania
3 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Scorpions); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 36.62390805 N, 31.76388524 E - neconfirmate încă
ECOURI la acest review
3 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Bun revenit pe site, cu impresii — *foarte* bun review-ul!
=
Mutat în rubrica "Incekum Su Hotel [Avsalar], ALANYA" (nou-creată pe sait)
-
Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.
Review-ul a primit „Punctaj Adițional Actualizare RUBRICĂ”
Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)