GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Iberostar Kantaoui Bay - Sousse
Se știe că Iberostar este un lanț hotelier cu peste 120 de hoteluri de 4* și 5* situate în cele mai căutate locații de vacanță din Europa, Africa și America. Când am optat pentru Iberostar Kantaoui Bay - Sousse nu ne-am gândit o clipă la luxul din hotel și la facilitățile pe care ni le-ar oferi resortul. Patrimoniul cultural și arheologic, deșertul și oazele lui, au fost cele care ne chemau în Tunisia. Asta nu înseamnă că nu am apreciat luxul și eleganța întregului resort Iberostar Kantaoui Bay. În cele ce urmează, tocmai despre acestea doresc a scrie câteva rânduri. Dar, mai întâi, câteva cuvinte despre stațiune.
El Kantaoui - un complex turistic și o zonă rezidențială de lux care a fost construită și dată în folosință în 1979 - este suburbia nordică a orașului Sousse (Susah). 8 km o despart de centrul istoric al orașului și aprox. 50 km de Hammamet. Zona El Kantaoui este considerată perla guvernoratului Sahel. Port El Kantaoui este cea mai atractivă parte incluzând portul de agrement, "Les maisons de la mer" - clădiri cu aspect tradițional, precum și câteva hoteluri deosebit de elegante, înconjurate de grădini luxuriante. Un renumit club de golf și un parc de distracții - Parcul Hanibal - sunt alte importante atracții ale zonei.
Iberostar Kantaoui Bay - hotelul care ne-a găzduit și pe noi 7 nopți - se află la 3 km de Port El Kantaoui. Poți străbate această distanță cu taxiul, cu trăsura sau - cel mai bine - pietonal, într-o frumoasă plimbare care-ți va oferi nu doar beneficiile mișcării în aer liber, ci și posibilitatea de a admira îndeaproape elegantele hoteluri și grădinile lor invadate de flori și umbrite de arbori bine îngrijiți.
Am ajuns la hotel dimineața, în jurul orei 9 (ora locală). Când ne-am prezentat la recepție, mai înainte de a ne dezmetici, ni s-au pus brățările și am fost invitați la masă. Micul dejun se putea servi până la ora 10.00. Abia după aceea am primit camera și am schimbat bani (1 dolar = 2,9 dinari tunisieni, 1 euro = 3,28 dinari tunisieni). Știam că trebuie să plătim taxa de stațiune. Ca și alte țări, Tunisia aplică în fiecare stațiune turistică, prin intermediul unităților de cazare, o taxă de vacanță pe care turiștii o plătesc la recepția hotelului. Aceasta este: 3 dinari/pers./noapte pentru hoteluri de 4* și 5*, 2 dinari/pers./noapte pentru hoteluri de 3*, 1 dinar/pers./noapte pentru hoteluri de 2*. Dar, n-a fost nevoie să ne grăbim pentru că la Iberostar Kantaoui Bay taxa de stațiune se poate plăti și cu cardul, la check-in, la check-out sau oricând dorești în timpul sejurului.
Am remarcat că la recepția hotelului Iberostar Kantaoui Bay lipsește acea înșiruire de ceasuri care indică ora în cele mai importante orașe de pe glob. Și am mai remarcat că nu există nici un pliant de prezentare și nici măcar o hartă - obiecte atât de frecvent întâlnite la hotelurile europene.
Demn de menționat încă de la început este faptul că la Iberostar Kantaoui Bay - și cu siguranță în multe alte hoteluri din stațiune - intrarea se face doar trecând prin punctul de control. Ca la aeroport. Este o măsură de securitate instituită în urma celor două atentate sângeroase din 2015 în care au fost implicați turiști. Datorită acestui control, precum și datorită faptului că pe plajă există permanent pază și din când în când apare și patrula poliției pe ATV, ne-am simțit în deplină sigurață.
Hotelul are 358 de camere, multe dintre ele cu vedere la mare. La check-in am primit și o filă cu informații strict necesare turistului - program de masă, funcționare Salon Bar și Lobby Bar, recomandări privind ținuta la restaurante, depozitul (20 TND) pentru prosoapele de plajă, room service, etc…
Lobby
Am fost și încă mai sunt impresionată de frumusețea, de măreția și de eleganța acestui spațiu. Bolți minuțios lucrate din care coboară minunate candelabre, stâlpi masivi din marmură, plante ornamentale, un pian la care se cântă seara, mai multe mici havuzuri din care apa țâșnește jucăuș, balustradele celor patru etaje și cele două laturi cu câte două lifturi cu pereții de sticlă, luminatorul prin care soarele își trimite razele lui generose, fotoliile și canapelele confortabile, pardoseala lustruită cu atâta grijă, toate acestea nu au cum să nu fie remarcate. Pe o masă, la îndemâna oricui, se afla un recipient cu limonadă și mai multe pahare pentru a te autoservi. Gustul răcoritor al feliilor de lămâie este îmbogățit de un mănunchi de mentă proaspătă.
Barul din lobby este asaltat mai ales seara când se mai răcorește afară. În timpul zilei, cei care nu sunt pe plajă ocupă mesele de pe terasă și din jurul fântânii arteziene înconjurată de palmieri.
Despre resort… tot numai cuvinte la superlativ. Arborii și arbuștii sunt foarte bine îngrijiți, iarba tunsă aproape zilnic, iar lângă piscine - la umbră sau la soare - sunt amenajate spații pentru plajă și relaxare. Aleile pavate, luminate seara, sunt mărginite de flori și de palmieri. Două cămile în mărime naturală amintesc - dacă mai era nevoie - de faptul că ne aflăm în Tunisia.
Camera 209
La check-in am fost întrebați ce fel de cameră dorim - garden view sau see view. Soțul meu a răspuns: "Indiferent, dar să fie cu balcon." Camera care ne-a fost repartizată (accesibilă cu card care folosește și pentru conectarea la rețeaua de curent electric) este mare. Două paturi cu câte o noptieră alături, așteptau proaspăt primenite, cu nici mai mult nici mai puțin de patru perne fiecare. O măsuță rotundă și două fotolii, un scaun capitonat și un birou pe care se află o lampă și toate cele necesare pentru a-ți prepara un ceai sau o cafea în cameră, cam acesta este mobilierul încăperii. În hol se află un dulap mare, cu rafturi, sertare și bară pentru multe umerașe, precum și un corp de mobilier care ascunde minibarul (gol). În dulap, lângă seif, am găsit o listă cu tarifele pentru serviciile de curățătorie (pe fiecare obiect în parte, până la cele mai mărunte și mai intime).
Pardoseala camerei este din gresie, două covorașe țesute fiind amplasate lângă fiecare pat. Trebuie să mai menționez instalația de aer condiționat, precum și televizorul (fixat în perete) pe care l-am deschis foarte rar fiind mai mult plecați. Se recepționează posturi arăbești și câteva în engleză sau franceză.
Tot fixată în perete, lângă unul dintre paturi se află o oglindă mare. De altfel oglinzi sunt peste tot - în cameră, pe hol, în baie, precum și pe toată suprafața ușii de la baie.
Pe oglinda din baie era un însemn care atenționa că apa nu este potabilă. În cameră, lângă serviciul de ceai, există în permanență o sticlă cu apă potabilă.
În camera 209 sunt mai multe prize, unele fiind greu de utilizat. Nu puteai introduce nimic în ele. Parcă erau înfundate. Nu am forțat.
Baie
La Iberostar Kantaoui Bay, încăperea destinată băii și spălării curente este separată de cea a toaletei. Le-am găsit pe ambele deosebit de curate, igienizate și bine luminate. S-a întâmplat să nu mai funcționeze becul de la toaletă, dar, o dată semnalat incidentul la recepție, problema a fost rezolvată.
Baia are duș și cadă și este decorativ capitonată cu faianță. Două seturi de prosoape curate, schimbate zilnic, ne așteptau pe suporturile lor. S-a întâmplat ca într-una din zile să constatăm că ni s-a pus un prosop mai puțin. Semnalând acest lucru la recepție, ni s-a adus nu doar prosopul lipsă, ci un nou set complet.
Un săpunel tip turist aștepta în dreapta oglinzii, pe savonieră, iar în stânga, lângă cele două pahare, mici recipente cu produse cosmetice (șampon, spumant de duș și loțiune de corp) care erau înlocuite de îndată ce se consumau.
Balcon
Camera 209 - o garden view - are vedere frontală spre grădină și un corp al complexului hotelier și doar lateral spre mare. Știind că nu vom sta în balcon decât pentru o țigară sau pentru a pune ceva la uscat, acest aspect ne-a interesat prea puțin.
Balconul este mare și are două scaune de plastic și o măsuță joasă pe care tronează o scrumieră. Un uscăror de rufe relativ mic, dar lăudabil că există, este fixat în perelele lateral. Am observat același tip de uscător și la hotelurile din jur, uniformizarea și desființarea sforilor improvizate de fiecare turist fiind benefice pentru aspectul general al resortului și al stațiunii.
Restaurante
La Iberostar Kantaoui Bay sunt mai multe restaurante. La Narcisse Restaurant Buffet se servea micul dejun în intervalul orar 07.00-10.00, prânzul între orele 12.30-14.30 și cina între orele 18.30-21.30. La Denxya Asian Restaurant și la Raihan Tunisian Restaurant se servea doar cina în același interval orar - 18.30-21.30. La restaurantul de la plajă se lua doar prânzul. Acesta era deservit de lucrătorii Narcisse Restaurant Buffet și oferea aceeași varietate a preparatelor, unele dintre ele pregătite chiar în fața ta.
Despre All inclusive-ul de la Iberostar Kantaoui Bay ce pot să spun? În cele opt zile în care am luat noi masa acolo nu am avut timp să testăm toate preparatele. Acestea erau atât de variate și atât de abundente încât - chiar dacă unele se repetau - marea lor varietate te ajuta să nu te plictisești gastronomic niciodată. Conștientă că nu voi reuși să le menționez pe toate, încerc să înșirui câteva.
La micul dejun nu lipseau ouăle (fierte, ochiuri prăjite sau în apă, diverse omlete inclusiv cu legume), brânzeturi de mai multe feluri, unt, iaurt, cereale, mezeluri de câteva tipuri, salate, legume la cuptor, patiserii, preparate calde (clătite, gofre, sandwich-uri), orez cu lapte și stafide, gemuri și miere (inclusiv cu susan), ceai, cafea, sucuri naturale, compot diverse feluri, fructe (caise, piersici, mere, pepene galben și roșu), uneori - alternativ - banane, grapefruit, portocale, căpșuni și în permanență, la orice masă, "fructul național" - curmalele. Pâinea era de multe feluri, feliată sau nu, inclusiv gata prăjită.
La prânz, în afară de două feluri de supe (cu crutoane) și de aperitive - ouă umplute, roșii cu cremă de brânză, etc… puteai opta pentru carne de vită, oaie, pește sau pui pe care o asezonai cu salate sau legume pe care le combinai după preferință și cu diverse garnituri - orez, cartofi (prăjiți, la cuptor), morcovi, vinete sau dovlecei.
La mesele de prânz și de seară, pentru desert, pe lângă fructe, puteai opta pentru înghețată și prăjituri în variate feluri. Ca băuturi, la mesele de prânz și de seară, beneficiai de apă, vin și bere pe care ospătarul le turna în pahare lăsând apoi sticla pe masă.
La Salon Bar (program de funcționare 17.00-02.00) și la Lobby Bar (program de funcționare 08.00-24.00) ca și la barurile de la plajă și piscină se ofereau diverse băuturi alcoolice, cafea și sucuri răcoritoare.
Cu siguranță nu am reușit să spun totul despre oferta culinară de la Iberostar Kantaoui Bay, dar atât cât am spus, cred că este edificator. Concluzia este că nu vei suferi de foame sau de sete dacă vei merge în vacanță la Iberostar Kantaoui Bay. Vreau să mai menționez că salonul de servire este încăpător, bine iluminat, cu acces din lobby și cu ieșire pe o terasă generoasă. Îmi place să amintesc faptul că fețele de masă erau schimbate după fiecare utilizare și că - pe lângă trandafirii din vază - petale de Bougainvillea împrăștiate colorau frumos și romantic mjlocul mesei.
Piscine
La Iberostar Kantaoui Bay am identificat două piscine plus una cu apă de mare având și șezlonguri pe apă. Toate sunt foarte curate și bine întreținute. Atunci când am fost noi acolo temperatura apei era de 22̊ C la piscina cu apă de mare și 24̊ C la celelalte piscine, tot descoperite. Piscina interioară - mai solicitată seara și într-o zi în care afară a fost mai răcoare - nu a fost testată de noi. Am fost acolo și am încercat, dar mirosul prea persistent de clor nu m-a îndemnat să intru în apă. Atașez fotografii pentru edificarea celor interesați. Menționez doar că bazinul este mare și are adâncimi potrivite pentru toată lumea.
Plaja și marea
Eei, despre plajă ar fi mai multe de spus, dar trebuie să încep prin a mărturisi că nu am văzut de când sunt nisip atât de fin, atât de auriu și atât de curat ca la Iberostar Kantaoui Bay. Și nici nu am văzut vreo plajă la care papucii se lasă la intrare. Ca la moschee, atâta doar că nu este obligatoriu. Un rastel mare, cu mai multe rafturi, păstrează aliniate feluri și feluri de papuci.
Alături de rastelul cu papuci se află dușul prevăzut inclusiv cu un robinet instalat mai jos, doar pentru a-ți înlătura nisipul de pe picioare.
Pe plajă, șezlongurile și umbreluțele își așteaptă clienții, iar când aceștia sosesc, un angajat al resortului aduce saltelele. Din loc în loc, direct pe nisip, alături de șezlonguri, vei vedea niște vase mari de argilă. Sunt scrumierele de pe plajă.
Dacă există vânzători ambulanți pe plaja de la Iberostar Kantaoui Bay? Da, ei apar din când în când, dar nu sunt agasanți. Merg pe lângă apă și încearcă să-ți vândă rochii de plajă, eșarfe, covorașe țesute, zmee și fructe frumos ambalate în casolete.
Pe plajă există și servicii de la bar la șezlong. Se iau și se aduc comenzi, apoi se adună paharele golite dacă nu le-ai depus tu însuți într-o lădiță amplasată la vedere, pe o măsuță.
Tot aici trebuie să menționez că pe plajă există pază în permanență și din când în când, cu ATV, sosește și patrula poliției.
Amatorii de zboruri cu parașuta, de plimbări pe mare cu banana, cu barca sau cu alte tipuri de plutitoare distractive de vacață, pot afla că nu au fost uitați. Cu taxe cuprinse între 20 - 90 TND se pot bucura de oricare dintre ele.
Animația
Programul de animație de la Iberostar Kantaoui Bay ne-a fost adus al cunoștință printr-o filă A4 introdusă în cameră discret, pe sub ușă. Studiind-o am înțeles că există un program de zi, pe ore, care include gimnastică în apă și pe uscat, volei, polo, aerobic, darts, etc… Am văzut animatorii, am văzut grupuri în desfășurare, dar noi nu ne-am aliniat la start. Programul de seară însă a fost mai mult pe gustul nostru. În fiecare zi, alternativ, muzică de pian, saxofon și chitară executată de talentați interpreți la Lobby Bar. Începând cu ora 21.15 în Salon Bar aveau loc diverse show-uri (african, columbian, tunisian), un Led show, un Fakir show, dar și karaoke, toate urmate de dans (diverse genuri, pe muzică internațională).
Între orele 10.00-12.00 și 15.00-17.00 funcționa și un Kids club care - la ora 20.30 oferea și un Mini disco.
Animatorii, persoane tinere, angajate special pentru a-i antrena pe turiștii, deși se străduiau, reușeau prea puțin să-i facă pe leneși să treacă la acțiune. Mult mai comod e să stai tolănit pe șezlong sau cu un pahar în față, la bar.
Personalul
La Iberostar Kantaoui Bay personalul este foarte ambil începând cu omul de serviciu la controlul de la intrare, cu bagajistul și cu cei de la recepție și continuând cu personalul de la restaurante și baruri. Cameristele întâlnite pe holuri, căutau să-ți prindă privirea și îți adresau un "Hello!" sau "Bonjour!" însoțit de un zâmbet. Și în resort, pe alei, întâlneai oameni zâmbitori și amabili, lucrători ai hotelului care te acostau întrebându-te cum te simți și dacă totul este OK.
În penultima zi, seara, la intrarea în restaurant, ni s-a înmânat câte un chestionar prin intermediul căruia ne-am transmis impresiile privind toate aspectele legate de sejurul nostru la Iberostar Kantaoiu Bay. O urnă era pregătită să preia toate chestionarele completate.
Demnă de remarcat este și operativitatea cu care s-a răspuns solicitării noastre de a se schimba becul ars din toaletă, precum și de a ni se aduce un prosop (fusese pus cu unul mai puțin).
Pentru camerista noastră - o fată delicată și cu siguranță iubitoare de flori - numai cuvinte de laudă pentru grija cu care ne aranja paturile, ne aducea flori în cameră și presura petale de trandafir pe marginea chiuvetei. Mai mult decât atât, într-una din zile, întorcându-ne în cameră, am găsit treningul soțului meu împăturit cu meticulozitate, mai ceva ca la magazin. În graba plecării, fusese lăsat neglijent, pe fotoliu.
Concluzii
Am scris mult, poate prea mult pentru un articol de cazare. Ceea ce vreau să se înțeleagă este faptul că la Iberostar Kantaoui Bay totul este la superlativ. Turismul tunisian atât de jalnic prăbușit în urma atacurilor armate din 2015 a reînviat din propria cenușă.
Nu am scris (pentru că nu am fost acolo), dar trebuie să știți că la Iberostar Kantaoui Bay băile arabe pot fi un adevărat răsfăț pentru cei interesați. Există acolo un centru de SPA, jacuzzi sau talasoterapie, hamam, saună și serviciu de masaj terapeutic. Există și o sală de gimnastică și un club de golf bine cunoscut de marii amatori, aflat nu departe de hotel.
Deși știu că nu vă interesează atunci când sunteți în vacanță, menționez că hotelul posedă și o sală de conferințe, un loc potrivit pentru organizarea de întâlniri de lucru și alte evenimente legate de afaceri. Noi am dat de sala de conferințe căutând să ajungem, prin holurile de la parter, la piscina acoperită. Tot la parter, cu intrare din lobby, la Iberostar Kantaoui Bay există un centru de închiriei mașini, un magazin cu suveniruri, precum și un centru de înfrumusețare în care vă puteți reface coafura sau vă puteți face un tatuaj temporar cu Henna.
Trimis de iulianic in 05.06.19 21:33:30
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în TUNISIA.
27 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (iulianic); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 35.91283000 N, 10.58081300 E - neconfirmate încă
ECOURI la acest review
27 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut”
— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;
— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.
Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)
Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.
Iulianic, iti multumesc. In septembrie plecam pentru o saptamana in Tunisia, si da, vom sta la Iberostar Kantaoui Bay Hotel.
Bineinteles ca vrem sa vizitam cat mai multe obiective. Nu suntem prima data in Africa, am mai vazut Marocul si Egiptul.
Una din zile va fi alocata acestei excursii in Tunis, Cartagina si Sidi BouSaid. De aceea articolul tau scris la Optionale din Sousse imi vine manusa.
Indraznesc totusi sa iti pun cateva intrebari: cum e mai bine sa avem la noi, euro sau dolari? Schimbul in dinari tunisieni unde e mai bine sa il facem, la aeroport sau la hotel? Excursia se plateste in dinari? O fi mai ieftina excursia la agentiile locale? La piramide si Luxor am iesit la 30% cu agentiile locale fata de cea a tour operatorului, iar ghizii in limba engleza au fost buni.
La ce ora au fost zborurile?
Noi am vrea sa mergem si la El Jem, sa vedem si Sousse. In Port El Kantaoui probabil vom merge in fiecare seara.
La hotel ar fi bine sa luam camere la etajele superioare? Am citit commenturile pe TA si Booking, sunt pozitive, nota este mare. Cu mastile de snorkeling nu cred ca avem ce face...Ai cateva sfaturi sau ponturi legate de hotel pentru noi?
Iti multumesc anticipat.
@mondo_76: Îți doresc încă de pe acum o vacanță minunată în Tunisia!
Încerc să răspund punctual la toate întrebările tale:
”… e mai bine sa avem la noi, euro sau dolari?
Noi am avut și euro și dolari, dar am schimbat doar dolari. Am apreciat că euro - cash - îi putem folosi mai bine în țările europene.
”Schimbul in dinari tunisieni unde e mai bine sa il facem, la aeroport sau la hotel?
Am făcut schimbul valutar la hotel. În aeroport nu am avut timp pentru asta. Ne aștepta ghidul și autocarul pentru transfer la hotel. Nu trebuie să schimbi sume mari dintr-odată. Doar dacă știi că vei avea nevoie de o suma mai mare în dinari. Pentru excursii de exemplu.
”Excursia se plateste in dinari?
Excursiile se plătesc în orice valută. Noi le-am plătit în dolari, dar oferta era în dinari. Se făcea convertirea după cursul afișat la hotel. Excursiile nu se pot plăti cu cardul. Am plătit cu cardul doar taxa de stațiune și niște cumpărături făcute la supermarket.
”O fi mai ieftina excursia la agentiile locale?
Cât am stat noi acolo nu am văzut nici o agenție turistică deschisă. Am fi vrut să comparăm prețurile excursiilor (așa cum facem de obicei în vacanțele noastre). Nu am regretat că am luat excursiile de la agenția parteneră. Am avut ghid în limba română și totul a fost OK.
”La ce ora au fost zborurile?
Zborul din București, decolare la 7.00, aterizare la Hammamet la 7.30 ora Tunisiei (adică 9.30 ora României). Întoarcerea ar fi fost în mod normal la 21.15 (ora lor), dar s-a întârziat vreo oră și jumătate. Nu mai rețin care au fost orele pentru zborurile din Timișoara și din Iași.
”La hotel ar fi bine sa luam camere la etajele superioare?
La hotel, la check-in ești întrebat dacă dorești cameră cu vedere la mare sau la grădină. Bineînțeles, se plătește o taxă în plus pe zi dacă vrei ceva special. Știind că noi nu stăm în cameră decât pentru a ne odihni, nu ne-a interesat poziționarea. Pentru că soțul meu fumează, a vrut doar să avem balcon. Toate camerele au balcon. Am avut vedere laterală la mare. Probabil că imaginea e mai frumoasă dacă ai vedere directă la mare și dacă ai camera mai sus. Plata pentru aceste facilități merită doar pentru cei care își petrec mult timp în balcon.
”Ai cateva sfaturi sau ponturi legate de hotel pentru noi?
Nu este cazul de așa ceva. Bineînțeles, așa ca în orice țară musumană, micile bacșișuri vor fi bine primite, dar nu sunt esențiale pentru a câștiga amabilitatea personalului.
Aș mai vrea să adaug că excursia de două zile în sudul țării merită cu prisosință. Se vizitează multe locuri inedite pentru noi, se merge în deșert cu cămila, cu mașinile 4x4… Într-un cuvânt, așa vei simți adevărata Tunisie. Inițial n-am vrut să luăm această excursie. Credeam că nu e pentru vârsta noastră, dar… am fi regretat. Am scris despre asta. Dacă ai timp, citește și celelalte articole și decide dacă excursia de două zile în sud ți se potrivește sau nu.
Vacanță frumoasă și amintiri și mai frumoase!
va multumesc pentru descriere. pe 2 octombrie plecam la acest hotel. as avea ma multe intrebari
1 in primul rand vreau sa achizitionez o cartela de net locala pentru ca asa fac de fiecare data cand ies din UE cat costa si cam de cati giga am nevoie pentru 8 zile?
2 existabancomate in hotel sau in zona? banuiesc ca merge mai bine euro decat dolarul in tunisia, dar am si card in lei cu care pot scoate bani de oriunde fara comision.
ce excursii ar fi mai ok in zona?
@nazy: Cele mai frumoase excursii sunt - în opinia mea - "Cartagina și Tunis" o excursie de o zi și "Sahara" o excusie de două zile, complexă, incitantă și foarte instructivă. Dacă ești interesat de amănunte, dacă vrei să vezi dacă aceste excursii ți se potrivesc sau nu, citește articolele mele.
Cartagina și Tunis într-o singură zi
Tunisia. Spre sud, spre deșert
Sahara și alte surprize în sud
Referitor la cartela de net locală nu am un răspuns. Noi nu am fost interesați de acest aspect.
Nu am văzut bancomate la hotel și nici în zonă. Euro și dolarul merg în aceeași măsură. Excursiile – dacă sunt achiziționate de la hotel – se pot plăti în orice monedă. Noi am plătit cu dolari nu pentru că era mai avantajos, ci pentru că aveam cash de acasă și voiam să scăpăm de ei. La hotel, în ultima zi, am plătit taxa de stațiune cu cardul. În rest, la magazine, la micile prăvălii din punctele de popas (în excursii), nu poți folosi cardul.
Îți doresc o vacanță frumoasă în Tunisia!
Foarte bun articolul! Intentionez un concediu in Tunisia anul viitor si cred ca m-am decis asupra hotelului!
@Bianca Dragomir: Mulțumesc pentru aprecieri! Îți doresc încă de pe acum o vacanță frumoasă în Tunisia! Tunisia chiar merită vizitată.
Bună, ma impresionat mult cuvintele frumoase despre acest hotel. In septembrie pe 23 vom merge acolo. Abia astept, speram SA PUTEM MERGE. Sa treaca starea aceasta de pandemie. Chiar îmi doresc mult. Anul trecut am fost în Monastir, tot în Tunisia la Hotelul Iberoatar kuriat palace, si a fost tare frumos.
@Mariaeva:
”Anul trecut am fost în Monastir, tot în Tunisia la Hotelul Iberoatar kuriat palace, si a fost tare frumos.
Ne-am bucura să putem citi impresiile tale de acolo scrise ca articol (review) nou.
Procedând astfel, ai avea ocazia ca prin notele şi evaluările proprii să contribui la o medie mai reprezentativă a acestei destinaţii.
Daca doreşti, copiază textul de mai sus şi reincarcă-l - cu eventuale ajustări, completări etc - folosind linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI
Buna ziua, va rog daca nu deranjez, doresc sa merg impreuna cu un grup de prieteni la IBEROSTAR EL KANTAOUI BAY, am vrea sa stim camera basic cum este la acest hotel. E un pret mai rezonabil. Multumesc
@fb119553: Nu cunosc toate tipurile de camere din Hotel IBEROSTAR EL KANTAOUI BAY – Tunisia. Tot ceea ce știu sau am perceput la momentul sejurului nostru (acum 2 ani) am scris și în articolul de mai sus.
Ceea ce pot să subliniez este că recepționerii întreabă dacă dorești în mod special o cameră cu vedere la mare. Trebuie menționat că totul este curat, atent amenajat și că nu veți regreta dacă veți face o vacanță la Hotel IBEROSTAR EL KANTAOUI BAY – Tunisia.
@iulianic: Va multumesc, am luat camera cu vedere frontala la mare la mare. Speram sa putem merge caci anul trecut din cauza pandemiei, ne bagau in carantina. MULTUMESC inca odata pentru sfaturi.
@Mariaeva: Vă doresc o vacanță cât mai frumoasă în Tunisia!
La Hotel IBEROSTAR EL KANTAOUI BAY camerele cu vedere la mare sau doar parțial la mare (așa cum am avut noi) oferă o imagine minunată nu doar asupra mării, ci și asupra piscinelor și terasei înconjurate de vegetație specifică.
În general, noi nu suntem interesați de poziționarea camerei pentru că nu stăm în cameră decât atât cât e strict necesar.
buna ziua
se ofereau prosoape pentru plaja?
gratis sau cu garantie?
multumesc
@Mariaeva: ma atrage acest hotel, Hotelul Iberoatar kuriat palace, aveti ceva impresii va rog?
sunt probleme cu tantarii?
multumesc
@bogdan74: Da sint tintari, anul trecut cind am fost noi am avut probleme, mai ales în camera dar se poate rezolva, menajera va aduce un spray si cind iesiti din camera pulverizati iar la intoarcere dupa citeva ore e in regula. Nu va speriati, nu e ceva grav... hotelul este superb, il recomand.
@bogdan74: Când am fost noi în Tunisia, în 2019, la Hotel Iberostar Kantaoui Bay nu se oferea prosop pentru plajă. Angajații care lucrau pe plajă puneau doar saltele pe șezlong de îndată ce soseai. Prosopul era grija fiecăruia.
Pentru că observ că ai întrebat și despre țanțari – deși cu referire la un alt hotel – adaug faptul că la Hotel Iberostar Kantaoui Bay și în toată zona nu am văzut nici un țânțar.
Sperăm că toată nebunia cu pandemia să ia sfârșit și să ne bucurăm din nou de vacanțe frumoase și fără restricții.
Îți doresc o vacanță cât mai plăcută în Tunisia și așteptăm noi impresii!
@webmaster: Deși nu mi s-a solicitat confirmarea coordonatelor GPS pentru Iberostar Kantaoui Bay Hotel, observând acum că acestea sunt neconfirmate încă, precizez că poziționarea pe hartă a acestei destinații este OK.
@Mariaeva:
”Da sint tintari, anul trecut cind am fost noi am avut probleme, ...
Greu de crezut să fi fost anul trecut la Kuriat sau la oricare alt hotel din Tunisia cu plecare din România.
@bogdan74:
La Kuriat ţânţarii sunt o problemă reală. Degeaba bagă ei aproape în fiecare zi o chestie care scoate mult fum pentru combaterea ţânţarilor, că imediat vin alţii.
În cameră poţi rezolva simplu cu un aparat electric, dar seara pe terasă nici cu Autan nu scapi prea uşor.
@nicole33: Multumesc, offf ce vesti... Si in concluzie merita de mers acolo???
Eu am probleme cu somnul...
Altfel eu oscilez intre cele 2 hoteluri, am vazut pe TA, ca e cotat nr. 1 in Monastir, iar acesta din Soouse nr. 2. Poate aflu care este si nr. 1 in Sousse
Am mai fost in 2009 in Yasmine Hammamet, hotel de 4 stele (nu recomand 4 stele in Tunisia), am avut mari probleme cu mâncarea (sunt carnivor si putin pretențios la mancare) in rest a fost totul supet ok din toate privintele.
Acum nu ma uit la bani, vreau ca totul sa fie perfect, dar tantarii...
Unde imi recomandati sa merg?
Chiar va rog, astept răspunsuri.
Vacante frumoase va doresc tuturor!!
Doamne ajuta!
@iulianic: multumesc, am raspuns ceva mai jos, te rog sa citesti... Vreau sa fac o alegere foarte bună pentru anul asta, mie îmi place in Tunisia, vreau sa fie totul perfect, de la mancare pana la orice amanunt semnificativ... Seif, minibar, bar pe plaja, prosoape pentru plaja...
@bogdan74:
”Si in concluzie merita de mers acolo???
Eu am probleme cu somnul...
Nu cred că prezenţa ţânţarilor, enervantă ce-i drept, ar trebui să te facă să renunţi în alegerea hotelului.
Noaptea poţi dormi perfect, însă cu condiţia să foloseşti un aparat contra ţânţarilor.
Mai neplăcut este când stai pe afară seara la un pahar de ceva sau pe balcon la o ţigară.
Cele două hoteluri Iberostar au concepte AI extrem de asemănătoare, plajele sunt foarte ok la ambele, mai frumoasă la Kantaoui. Kuriat are avantajul de a fi fost complet renovat în 2019 şi arată foarte bine cu mobilierul nou etc.
La Kuriat găseşti prosoape pentru plajă la chioşcul de prosoape aflat dincolo de piscina cu tobogane şi în apropierea barului de la plajă. Le schimbi de câte ori vrei. Laşi la recepţie o garanţie şi primeşti cardurile pentru prosoape. La check out predai cardurile şi îţi recuperezi banii. Simplu.
”am vazut pe TA, ca e cotat nr. 1 in Monastir, iar acesta din Soouse nr. 2. Poate aflu care este si nr. 1 in Sousse
Kuriat este nr. 1 în Monastir pentru că nu prea are concurenţă .
Kantaoui SIGUR nu este nr. 2 în Sousse din simplul motiv că nici măcar nu este în Sousse, ci în Port el Kantaoui , unde pare cotat al doilea.
În locul tău eu nu aş pune aşa mare preţ pe ratingul de pe TA, booking etc. Rişti să-ţi iei o mare ŢEAPĂ. Notele se dau în funcţie de gradul de satisfacţie al turiştilor cărora li se adresează hotelul respectiv, de aşteptările acestora. Astfel, un hotel de 3 sau 4 stele poate avea note mai bune decât unul de 5 stele situaţie paradoxală, dar doar în aparenţă. Este evident că hotelul de 3 stele nu este în niciun caz mai bun decât cel de 5 stele la niciun capitol, dar turiştii care l-au ales au fost mulţumiţi. Cu cât hotelul este mai titrat şi mai scump şi pretenţiile turiştilor cresc şi aceştia trec mai greu cu vederea aspecte care nu sunt perfecte, notând în consecinţă. Dacă eşti obişnuit cu hotelurile de cinci stele şi alegi unul de trei sau de patru stele, chiar aflat pe locul 1 pe TA de exemplu, cu note maxime, îţi garantez că vei ceda nervos încă din primele minute şi nimic nu-ţi va fi pe plac. Fiecare hotel se adresează preponderent unei anumite categorii de turişti. Din acest motiv este important să alegi hotelul care ţi se potriveşte.
”Am mai fost in 2009 in Yasmine Hammamet, hotel de 4 stele (nu recomand 4 stele in Tunisia), am avut mari probleme cu mâncarea (sunt carnivor si putin pretențios la mancare) in rest a fost totul supet ok din toate privintele.
Nici eu nu recomand 4 stele în Tunisia
=
Dacă tot citeşti recenzii pe internet, îţi sugerez să le cauţi pe cele recente (2020 şi 2021), deoarece, în contextul pandemiei, serviciile de masă oferite chiar de hoteluri renumite au scăzut simţitor. De la restaurantul unui hotel foarte bun nu vei pleca nici acum nemâncat, însă opţiunile oferite vor fi clar diminuate în 2021 comparativ cu perioada anterioară. Mai contează şi gradul de ocupare al hotelului la momentul vizitei tale, cu cât hotelul este mai gol, cu atât vei găsi mai puţine feluri de mâncare din care să poţi alege.
@nicole33: Multumesc frumos, sunteți foarte informata, felicitări!
Ma mai documentez un pic, plec pe 10 iunie, trebuie sa ma hotarasc pana spre finalul lunii, sa nu creasca preturile... Probabil aleg Kuriat, mai astept de joi ofete de la 2 agentii...
@nicole33: i-mi cer scuze, am gresit cind am spus ca anul trecut am fost la hotel Iberostar Kuriat Palace. Anul in xare am ajuns în Monastir la acest hotel a fost 2019, septembrie. Nu am ce sa reprosez acestui hotel decit problema țintarilor care deranjau intr-adevar mai ales noaptea.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jul.2024 Un concediu reusit — scris în 28.07.24 de @Ildy din ARAD - RECOMANDĂ
- Aug.2023 Vacanta ok — scris în 18.09.23 de BogdanAB din ALBA IULIA - RECOMANDĂ
- Sep.2022 Hotel mediocru — scris în 02.09.22 de alexmara din DAMBOVITA - nu recomandă
- Sep.2021 Vacanța de vis — scris în 08.10.21 de Mariaeva din BUCURESTI - RECOMANDĂ