GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Unde mergem si cat ne costa... un mic rezumat.
S-au spus atatea despre Nisipurile de Aur, incat prima data m-am gandit ca nu fac decat sa aberez si eu pe langa subiect. Dar m-am gandit ca poate ar fi util un mic rezumat al principalelor puncte de atractie din statiune (aici lista ramane deschisa, eu nu am vorbit decat despre ce am cunoscut personal, sunt sigura ca erau mult mai multe) si cateva idei despre preturile practicate.
Puncte de atractie:
- discotecile: multe dintre ele au free entrance si diverse promotii la cocktail-uri: gen platesti unul primesti doua, platesti 2 euro si bei cata sangria poti toata noaptea sau primesti 5 cocktailuri pentru 15 leva. Exista o strada numita Party street, care incepe langa hotel Shipka si continua pana aproape de Melia Hermitage, plina de disco-cluburi.
Eu, personal, am intrat la Muppet (este chiar langa hotel Perunika), unde aveau karaoke pana la 23.00 si apoi muzica de club. Vis-a vis era Disco Roxy, unde muzica era predominant nemteasca.
De asemenea, merita incercat Club Arrogance (este langa hotel Grand Marina Beach) – exista 3 sali separate, cu 3 stiluri de muzica diferite: retro, house si pop folk. De obicei, aici intrarea se platea 5 leva, joi era intrarea libera. De asemenea, cei de la TUI si Neckerman organizeaza un tur al celor mai mari 6 discoteci din statiune, tur care costa 25 de leva si are bautura inclusa (pe principiul bei cat poti). Ca disco pe plaja, draguta a fost Bikini Beach Bar.
- terasele: statiunea nu duce lipsa de asa ceva. De la cele unde poti servi pranzul si cina, la cele unde mergi pentru o cafea, un cocktail si un pahar de vorba. Terasele „ pentru pus stomacul la cale” le gaseste fiecare, dupa preferinte (exista restaurante specializate, unul cu meniu nemtesc, unul cu meniu romanesc, meniu nordic, etc).
Cat despre locurile de relaxare, chiar in centrul statiunii (langa hotel Admiral) se afla o copie in miniatura a Turnului Eiffel, a carui terasa ofera o vedere panoramica asupra marii... Langa, Morea te invita cu muzica de club si reduceri la bautura. De-a lungul falezei, inspre Melia, se insira terase care ofera seara o atmosfera romantica, cu mese luminate cu lumanari si sosii ale lui Elvis care dau recitaluri live.
- Shisha Bar: senzational!! O cafenea in stil oriental, cu divane si fotolii indesate de perne, unde poti fuma o narghilea si privi dansatori din buric. Ce-i asa deosebit? Faptul ca aici veti gasi un dansator oriental care da clasa tuturor fetelor care se chinuie pe scena!!! Este prima data cand am vazut un barbat dansand asa ceva, cu o tehnica desavarsita!! (mai tarziu de 9 seara, nu aveti nici o sansa sa gasiti o masa libera).
- Aquapolis: situat la iesirea din statiune, pe soseaua spre Constantin si Elena (spre complexul Riviera beach), in apropiere de Viva Club; este primul parc acvatic din Bulgaria si am inteles ca este considerat unul dintre cele mai frumoase din Europa de Est.
Stabilit pe o suprafaţă de 40 000 de metri pătraţi, el combină un parc natural, cu o serie de elemente create artificial - piscine, jacuzzi, fantani si cascade, turnuri şi ruinele antice. Exista sezlonguri si umbrele (care se platesc separat fata de biletul de intrare).
- cazinoul: este situat in centrul statiunii, la parterul hotelului cu acelasi nume; din ce am vazut (pe geam, sa fim cinstiti), aveau atat jocuri mecanice, cat si ruleta, mese de zaruri si 21, si alte minunatii de pierdut banii. Ca oferta, daca jucai in timpul pranzului, primeai masa gratuit: ))
- casele de schimb: pacaleala pe fata! Un sfat: schimbati in Ruse, in Varna sau oriunde altundeva, dar nu in Nisipuri. Care-i tehnica? Pai, casele de schimb nu afiseaza cu cat se cumpara euro, ci cu cat se cumpara leva!! Pretul de 1.95 afisat este cel cu care bulgarii cumpara leva, la aceste case de schimb euro se cumpara cu 1.47-1.87 leva (asta cu mult noroc).
Nici bancile nu sunt mai generoase (la Uni Credit, langa hotel Shipka, cursul a fost de 1.88 leva/euro). Tinand cont de faptul ca, oficial, un euro se cumpara cam cu 1.97 leva, cel mai bun curs de schimb l-am gasit la un exchange pe faleza, 1.90. Cursul leu/leva era undeva la 0.44 leva/leu.
- ce poti cumpara: ei... nu prea multe. Statiunea este plina de suveniruri marine (scoici, siraguri, margele, bratari), de falsuri ale unor produse de firma (peste tot veti vedea genti, haine, curele, incaltaminte D&G, Prada, Gucci, Armani si ce alta firma iti trece prin minte), inclusiv parfumuri si ceasuri, haine, produse de plaja, fete de masa si haine lucrate in macrame.
Specificul statiunii (si al Bulgariei in general) in reprezinta produsele cosmetice si alimentare pe baza de trandafir (sapunuri, lotiuni cosmetice, parfumuri, dulceturi, rahat, miere, etc.) Sunt peste tot, iar mirosul este foarte patrunzator. Un cadou original sunt sapunurile in forma de floare, fructe, gargarite, etc (bineinteles ca si astea miros a trandafir: ))
- poze retro: pe faleza am vazut doua studiouri care realizau fotografii de epoca foarte reusite (cu costume, machiaje, bijuterii si asistent fotograf);
- trenuletul: face curse de la un capat la altul al statiunii si arata mult mai bine decat mocanita care isi trage zilele prin Mamaia.
- serviciile medicale: este recomandata o asigurare medicala de sanatate, intrucat serviciile la liber sunt mai mult decat piperate (de preferinta o asigurare care sa acopere si eventualele suferinte cronice). Ca exemplu, in hotel am intalnit o persoana care avea nevoie de 10 injectii (venise cu tratamentul de acasa – astfel incat asigurarea simpla nu il acoperea): doctorul hotelului a cerut 140 de euro fara chitanta si 170 de euro cu factura!!!
- taxiul: cam pe oriunde vrei sa te duca in statiune, pretul este fix: 5 euro sau 10 leva (cu toate ca daca stii bulgara, citesti ca tariful de zi este de 1.80 leva/km si 3 leva/km noaptea);
- parcarea: alta pacaleala!! Hotelurile au parcari proprii destul de mititele, in general (unele cu plata). In statiune exista si parcari private platite (5 leva/zi la Ambassador), iar avertismentele de ridicare a masinilor sunt scrise in bulgara!!! Pentru orice eventualitate, numarul unic de urgenta este 150.
- plaja si marea: nisip fin, plaja lata, curata si... privata!!! daca chiar vrei sa te respecti, iti iei sezlong cu umbreluta, daca nu, stai ca tot poporul pe prosop, fie in spatiul mic dintre cordon si valuri, fie undeva in spatele sezlongurilor (adevarul este ca sezlongurile le-am vazut mai mult goale, dupa ora 8.30 cu greu mai gaseai undeva loc pde prosop). Marea devine adanca la cativa pasi de tarm. Ca sporturi nautice, sunt cam ca la noi, in afara de parasailing. Tot pe plaja sunt amplasate corturi pentru masaj.
- posturi TV: desi este o statiune plina cam 70% de romani, singurul post romanesc de TV este TVR international; n-am gasit o terasa sa vedem meciul Stelei cu Grasshopers (nu ca am fi pierdut ceva senzational!!!) pentru ca toate televizoarele din statiune transmiteau meciuri din liga germana sau olandeza...
Preturile (de mentionat ca acelasi produs avea acelasi pret cam peste tot si nu se prea negociaza):
-masaj: 30 de leva/30 minute/jumatate de corp, 60 de leva masaj de relaxare 1 ora, 70 de leva masaj cu ciocolata si cu tratament pentru fata inclus;
-parasailing: 70 leva/persoana;
-7 leva sezlong, 7 leva umbrela si 2 leva salteaua (astea toate, pe zi);
-pret intrare Aquapolis: 30 leva/persoana.
-un pranz acceptabil la un restaurant nu foarte pretentios cam 15 leva/persoana; o felie de pizza de 250 gr 1 leva, o clatita cu diverse umpluturi 1.5 leva.
-Cocktailuri si cafele: pleaca de la 5 leva si merg cam pana la 8 leva;
-Trenuletul: 3 leva de persoana;
-Sapunuri in forma de floare: 1-5 leva;
-Dulceturi: 3 leva/borcan;
-1 bere (Kamenita): 4 leva;
-Ceasuri (fake): pleaca de la 15 leva/buc.
-O curea de piele: 15-20 leva;
-Fotografii retro/buc: 10 leva format normal, 30 de leva format mare (in acest caz primeai o poza color si una sepia, in acelasi pret);
-Magneti de frigider: plecau de la 1.5 leva;
-Carti postale: 0.80 leva/buc;
-Benzina 95:2. 13 leva la Mol;
-1 sticla apa plata 1.5 litri: 1 leva;
-Taxa de WC: 1 leva!!! (aceeasi in toata statiunea): multe terase nu aveau toaleta, asa ca toata lumea dadea peste 2 RON pentru cateva minute de intimitate cu natura )
-Lanturi galbene, vandute la metru, 1 leva/cm;
-In magazinele de fite, de la parterul hotelului Admiral, chiar ca nu te puteai apropia de nimic: o rochita, la reducere, era 150 leva, un ceas 300 leva, o pereche de pantofi 200 leva, bijuterii cu perle naturale, diamante si ce or mai fi fost (cumparau rusoaicele en gros);
Acum chiar ca nu mai imi vin in minte alte preturi, dar poate completam lista cu ajutorul vostru.
7 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Kyandra); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
7 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Informatii bogate si variate, foarte bine scris review-ul tau. Felicitari!
Bun review Kyandra, foarte multe informatii care sunt convins ca vor fi apreciate asa cum trebuie, felicitari!
Sper sa fie de ajutor, mai ales partea cu casele de schimb (am vazut destule persoane care abia dupa ce schimbasera au realizat smecheria bulgarilor). Oricum, lista ramane deschisa:))
Informatii foarte utile. Multumesc! Eu in dimineata asta plec la Nisipurile de aur, la hotel Elena. O sa-mi fie de ajutor ceea ce ai scris. Povestesc la intoarcere.
un review f. interesant. Ce hoteluri mai sunt pe langa acel turn eiffel in miniatura (in afara de admiral)? Multumesc
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jul.2021 Nisipurile de Aur, o experiență plăcută, cu bune și cu rele — scris în 04.10.21 de cod_gabriel din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Jul.2021 Super dezamagitor inceput de vacanta — scris în 19.07.21 de robert31v din CăLăRAşI - nu recomandă
- Jun.2019 Plimbare de seară prin stațiunea Nisipurile de Aur — scris în 03.07.19 de Floryn81 din RâMNICU SăRAT - RECOMANDĂ
- May.2019 Bisericuta Nasterea Sf Ioan Botezatorul, Nisipurile de Aur — scris în 10.05.19 de vulpe mihaela din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2017 Nisipurile de aur la mijlocul lui august — scris în 18.08.17 de tripyy din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Jun.2017 Plimbare prin stațiunea Nisipurile de Aur — scris în 26.07.17 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jul.2016 O saptamana de vis — scris în 11.07.16 de alealexis13 din MARGHITA [BH] - RECOMANDĂ