BUN
GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Exact ce mi-am dorit: un sejur neobositor în delta Dunării
În biblioteca AFA sunt 13 reviewuri despre pensiunea de patru stele Gulliver Delta Resort Murighiol. Din acestea, şase, scrise în ultimii doi-trei ani sunt elogioase şi şapte, în general cele din 2018-2019 nu o recomandă. Fără ca eu să deţin adevărul absolut, postez impresii la cald pentru că am revenit de la această pensiune acum patru zile. Impresiile fiind atât de diferite am citit în diagonală toate reviewurile şi am ajuns la următoarele concluzii:
1. Unele din reviewuri total negative au fost scrise la nervi sau de persoane veşnic nemulţumite. Turiştii care au vizitat resortul în primii ani de la înfiinţare în 2018 şi 2019 au avut parte de un tratament neprietenos din partea personalului care era arogant.
2. În anii 2020-2021 fiind schimbat administratorul şi probabil personalul, din şase reviewuri scrise numai unul nu recomandă această pensiune.
3. În toate reviewurile s-au semnalat deficienţele în transportul cu autocarul Bucureşti- Murighiol şi retur organizat de agenţia de turism [... ]. Ne-am felicitat că am ales să mergem cu turismul propriu al unuia dintre prieteni cu care am ajuns la destinaţie în cinci ore jumătate (380 km)
4. Chiar şi în reviewurile laudative, până şi eu am fost de acord că în privinţa mâncării era loc de mai bine, nu din punct de vedere al preparării care în general era bună cât al calităţii şi preţului materiei prime.
Dar hai să nu fac talmeş- balmes din acest review pentru ca la finalul lui să vă puteţi face o impresie.
Pensiunea este situată în câmp cam la 1.5 km de localitate (45.0497 N - 29.1526 E) dar accesul se face pe o stradă asfaltată. Pe o parte a străzii este pensiunea, pe partea cealălaltă un loc mare bătătorit care serveşte ca parcare. Parcarea se mărgineşte cu coada lacului Murighiol, porţiune numită de localnci lacul violet din cauza culorii apei. Eu am lăsat bagajele în port bagaj, ceilalţi le-au luat după puteri pentru că din patru persoane, trei eram săriţi bine de 80 de ani. Am intrat în pensiune pe o poartă înconjurată de o coroană de sălcii.
Cât am mers pe aleea pavată spre resort, am privit piscina dreptunghiulară adâncă de 1.40m înconjurată pe ambele părţi de şezlonguri făcute din bare de plastic alb, dur- nu din zdrenţe textile cum era semnalat în reviewurile mai vechi. Deasupra lor erau umbrele mari desfăcute sau nu după dorinţa turistului. Erau şi câteva canapele- leagăn şi un fel de pat cu draperii care te legăna şi puteai aţipi ferit de soare. În spatele acestor şezlonguri pe fiecare parte lungă a piscinei erau aliniate câte patru căsuţe albe cu ancadramentul uşii şi al ferestrelor de termopan în albastru (culoarea Dobrogei). Căsuţele erau acoperite cu stuf. Am aflat mai târziu că pe lângă avantajul de a nu urca vreo scară ca să intri în cameră, ele erau dotate cu baie proprie, aer conduţionat, calorifer, minifrigider, două paturi, măsuţă, fotolii şi au o suprafaţă de 24mp fiecare. Mi-a părut rău că înscriindu-ne târziu, n-au mai fost locuri la căsuţe.
Pensiunea propriuzisă are pe lângă cele opt căsuţe, 12 camere: şase la et. 1, patru la et. 2 şi două la et. 3 mansardat.
Am ajuns în pensiune lăsând pe dreapta o terasă acoperită, cu multe mese de patru sau mai multe persoane, la care la ora aceea încă se servea masa. La recepţie ne-a întâmpinat dna Marcela, administrator al pensiunii, o femeie între două vârste foarte amabilă care în întregul sejur a rezolvat rapid cererile noastre. Primul lucru a fost trataţia de bun- venit, o feliuţă- două de pâine cu icre şi un păhărel de ţuică locală. Am rugat-o pe dna Marcela să-mi dea pe cineva pentru bagaj şi în 2-3 minute s-a prezentat o cameristă care mi-a luat din portbagaj (concentratorul de oxigen de 6 kg şi trolerul de 3-4 kg) şi cât ai zice peşte (doar suntem în deltă, n-o să spun pisică) le-a urcat la et. doi. Cred că urcatul a două etaje a câte două tronsoane a nouă trepte înalte, deci în total 36, - de trei ori pe zi- a fost principala mea nemulţumire. Este însă o părere subiectivă, ţine de comorbidităţile mele şi de vârstă, pentru că am văzut cum urcau oamenii sănătoşi de 50-60 de ani.
Camera era foarte spaţioasă cu un pat larg matrimonial şi o singură pilotă, noptiere, aer condiţionat, calorifer, dulap, oglindă mare deasupra unei măsuţe cu taburete, dulap, spaţiu de depozitat bagaje, cuier, lustră, veioze. Pe jos parchet. Din cameră se ieşea într-un balcon mare cu gresie în care era o măsuţă şi două scaune. Pe masă te aştepta o scrumieră, ducă-se! să n-o mai văd, mi-au ajuns 50 de ani de fumat. Plasele de ţânţari atât cea de la balcon cât şi de la fereastră erau foarte etanşe şi n-am simţit urmă de înţepătură. Fiind la et. doi şi fără clădiri în jur, din balcon se vedea până departe şi un foarte frumos apus de soare. Baia era deasemeni încăpătoare cu cabină de duş, cuvetă, WC, două calorifere, cosmeticele uzuale, set de prosoape pentru două persoane. De curăţenie ce să spun? Impecabilă în cameră, baie, holuri, sălile de mese. Prosoapele se schimbau zilnic, aşternutul nu a fost cazul pentru patru nopţi.
I-am spus dnei Marcela că am fi preferat două paturi separate şi imediat a rezolvat, oferindu-ne fără plus de cost, o cameră mansardată la et. 3. A ocupat-o prietena mea care mi-a spus că de sus priveliştea era şi mai frumoasă
După ce ne-am spălat ca pisica (vedeţi că o pomenesc?) am coborât la masă. Nu are rost să detailez ce am mâncat dimineaţa, prânz şi seara timp de cinci zile. În holul de intrare era o masă lungă cu mâncărurile oferite pe care un chelner ţi le punea în farfurie. Apoi luai farfuria şi mergeai la masa pe care ţi-ai ales-o, deci era o semiautoservire. Chelnerul avea tendinţa să pună multă mâncare în farfurie şi tu, chiar dacă îi indicai un fel, el îţi punea din toate. Aici nu sunt de acord cu cei care au scris în reviewurile anterioare că au murit de foame. La prânz puteai alege între un borş de peşte si o ciorbă de pui, văcuţă sau cu perişoare. Felul doi era peşte (scrumbie, plătică, şalău) grătar sau unde era cazul, prăjit cu garnitură de cartofi fierţi şi trecuţi prin cuptor, salată de varză sau murături şi tot ca fel doi copănele de pui, grătar de porc cu legume. La pranz serveau ca desert doar un măr dar peste o oră venea tava cu copturi excelente făcute în bucătăria proprie: plăcintă cu brânză, cornuleţe cu gem, tartă cu fructe, etc. Nu mă pricep la peşte, ar putea să aibă dreptate cei care au scris că era de la Metro deşi mă gândesc că lacul era în faţa pensiunii şi pescari destui. Seara serveau tot un fel de mâncare cu peşte şi altul cu orătanii. Deasemeni, cât voiai de mult. O singură dată, seara, am avut impresia că au amestecat peştele de la prânz cu un piureu de cartofi, dându-i o denumire lipovenească. Băutura gratuită consta în bere rece Ciucaş (câte doze voiau muşchii tăi), suc de portocale la sticle de 0.5 l, Borsec şi din cutii mari de carton vin alb sau roşu despre care cei care au servit au zis că e bunişor. Băuturile mai scumpe le luai contra cost dar am impresia că nu prea erau amatori pentru ele. Dimineaţa puteai servi ouă ochiuri sau omletă, două feluri de mezeluri, cârnăciori calzi, caşcaval, telemea, cuburi de unt, roşii, lapte, cereale, iaurt, ceai, pâine proaspătă sau ţi-o prăjeai. De pe terasa de afară îţi aduceai o cană de cafea fierbinte slăbuţă, pliculeţe cu zahăr, miere, lapte adaos. Deşi am mâncat pe săturate şi era destul de bine gătit, mi-am format părerea că au fost utilizate produse de la supermarket, nu din gospodăria proprie.
Nu pot încheia reviewul fără a aminti despre prestaţia de excepţie a dnei Marcela, administrator al resortului: recepţioneră, casieriţă, gestionara a mărfurilor, şefă de personal, chelneriţă, debarasoare, conducătoare auto şi de una singură a şalupei rapide cu 12 oameni în ea, oare ce mai putea face această dnă trecută de prima tinereţe, mereu cu surâsul pe buze? Cred că cel mai bine i se potriveşte expresia ˝fac totum˝al acestei pensiuni.
De ultimă oră: la Delta Gulliver Resort se fac înscrieri early booking cu preţuri reduse pentru anul 2022. Nu ştiu dacă v-am convins că este un loc curat şi liniştit care ar putea fi inclus în programele voastre viitoare. Pensiunea oferă multe excursii opţionale cu şalupe rapide sau auto în punctele cele mai de interes ale deltei Dunării
WEB, dacă se poate:
https://www.youtube.com/watch?v=SjnFZoqFzOg
va continua-
despre SERVICII
Dna Marcela (administrator), chelnerul, cameristele au fost foarte amabile, gata să răspundă la orice solicitai (natural în limite normale)
despre CAMERE & COND. CAZARE
Foarte curat în cameră şi întregul resort, prosoape schimbate zilnic, plasă de ţânţari etanşă
GASTRONOMIE (BUC & MASĂ)
Bine gătit dar am rămas cu impresia că multe produse erau cumpărate din supermarketuri
LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI
Pe lângă vederea frumoasă din balcon şi relaxarea de la piscină, excursiile făcute cu şalupa ne-au dus în inima deltei iar cele cu auto la sfintele mănăstiri
despre DISTRACȚIE & RELAXARE
Fiind un grup de patru prieteni ne-am distrat bine între noi. A fost un foc de tabără dar n-am mai coborât la el. Restul turiştilor au fost foarte politicoşi.
Trimis de Michi in 20.09.21 19:04:54
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în MURIGHIOL.
2 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Michi); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 45.04973300 N, 29.15261500 E - neconfirmate încă
ECOURI la acest review
2 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.
@Michi: Frumoasă escapadă în deltă ați avut, doamna Michi! Vă doresc și altele, cât mai multe, de acum înainte!
” Deşi am mâncat pe săturate şi era destul de bine gătit, mi-am format părerea că au fost utilizate produse de la supermarket, nu din gospodăria proprie.
Multe locații de cazare se laudă cu așa ceva, dar niciodată nu le-am crezut în totalitate. Poate spune cineva că mezelurile, cașcavalul și altele pot fi produse într-o gospodărie proprie din deltă? Peștele, poate, dar nici acela nu e din gospodăria proprie a cuiva, ci din bălțile deltei.
Și-apoi, la numărul destul de mare de turiști care trebuie hrăniți, de unde atâția pui de sacrificat, de unde atâtea ouă…
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jun.2024 Totul excelent pentru acei fara figuri — scris în 22.06.24 de ux134445 din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Mar.2023 Recomand Gulliver Delta Resort — scris în 16.03.23 de ux128677 din ARAD - RECOMANDĂ
- Oct.2022 Nu recomand — scris în 06.10.22 de ux127377 din BRAşOV
- Sep.2022 Nu recomand!!! — scris în 10.10.22 de Mymob2022123 din BUCUREșTI
- Aug.2022 Vacanță reușită — scris în 18.08.22 de ux126780 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jul.2022 Nu recomand Gulliver resort — scris în 17.07.22 de Vilciu din BRAGADIRU [IF] - nu recomandă
- Jun.2022 Mini vacanta reusita — scris în 27.06.22 de MARI1556 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ