GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Am petrecut 3 nopti, după paști, la aceasta pensiune aflată la marginea mahalalei tătărești, aproape de centura Balcicului. Am achiziționat anterior sejurul prin booking, iar pentru cele 3 nopti am plătit 50 E. Drumul a fost bun, am trecut granița pe la Vama Veche. Era liber, sensul nostru nu era aglomerat, în schimb cel de întoarcere era un pic aglomerat, se întorceau românii după sărbătorile pascale.
După vama, la bulgari se cumpără de la un chioșc rovinieta bulgărească. Am dat 30 lei pentru 7 zile, puteam da 5 euro sau 10 leva, dar nu aveam leva așa că am plătit cu lei. Ulterior am constatat că m-am păcălit, puteam plăti cu euro și m-ar fi costat mai ieftin decât 30 lei.
Pensiunea am găsit-o foarte repede, ne-a ghidat GPS-ul, de la primul sens giratoriu al Balcicului am făcut stânga și am ajuns pe centură, am coborât spre mare vreo 3-4 km. și am făcut dreapta pe str. Ivaylo. Pe partea dreapta se află vila, la jumătatea străzii, e ușor de identificat, din poze.
Vila are 2 locuri pentru mașini și o grădina frumoasă cu gazon, terasa, grătar. Gazda, dna. Jana, asistentă medicală, moașă în localitate, viitoare pensionară, este deschisă, sociabilă, mereu cu zâmbetul pe buze locuiește într-o cameră de la etajul 1. Chiar daca aceasta nu cunoaște limba engleza, te poți înțelege cu ea. În prima seară a sosit din Varna și fiul acesteia, un tânar de circa 30 ani, care cunoaște limba engleză destul de bine și care de asemenea este sociabil. La intrarea în vilă se află bucătăria iar în partea dreaptă un living cu șemineu.
Bucătăria este complet echipată, expresor, plită electrică, modernă, poate fi folosită în orice moment, fără vreo restricție.
Vila are 9 camere, ni s-a spus, noi am locuit la etajul 1, într-un studio, cu terasă și vedere a părții stângi a vilei și a șoselei din fața vilei. Nu am stat pe terasă deoarece era cam rece dimineața iar în timpul zilei eram plecați și foloseam terasa din fața vilei și a grădinii.
Vis-a-vis de vilă, peste stradă este un teren viran, cu pietre, am aflat la o observație mai atentă că acest teren este un fost cimitir turcesc dezafectat. Pe lângă acesta se poate urca până sus pe un mic deal de unde seara sau dimineața ai o priveliște frumoasă asupra stațiunii.
Camera noastră a fost cu două paturi unite și o bucătărie micuță, plită electrică, pe care însă nu am folosit-o, se vede și în foto pe booking. Baia este prevăzută cu duș, apa curgând direct pe gresie, neavând cădiță. Toate bateriile băii sunt noi și curate., fără probleme.
Televizorul camerei era pus în partea dreaptă a patului, pe perete, cam incomod, nu l-am folosit, ne-am uitat doar la cel din living, oricum erau numai programe bulgare iar cele străine, existente, erau dublate în bulgărește.
Gazda a folosit în perioada respectivă atât dimineața, cât și seara șemineul care încălzea etajul 2, din câte am înțeles, astfel că atmosfera în living a fost deosebită.
Nu am avut masă, noi mâncând ce aveam de acasa, precum și prin oraș.
Noaptea este liniște, fără zgomote. semnalul wi fi este bun, atât în cameră, căt și în living, nu am avut probleme în acest sens.
De la ieșirea din vilă, în partea dreaptă, se coboară spre stațiune pe niște străzi mici, pietruite, înguste, tip mediteranian.
Prima intersecție importanta cu un market și o casă de schimb valutar este la circa 7-10 minute de mers pe jos, aici am schimbat ron cu 2,38 în urma calculelor, am găsit ca tarif doar 4,40 și 4,42 la case, poate în altă parte este mai avantajos. Pe la magazine, baruri, aproape peste tot se primește leva, lei și euro. Deci, la 100 lei primeai 40 leva, cred ca acesta era cel mai slab schimb, dar atât ofereau. Cu vânzătorii te înțelegi și în română și în engleză, nu sunt probleme în acest sens.
În prima zi am vizitat faleza Balcicului, până aproape de castel, dar fiind tâziu nu am intrat, amânând pentru a doua zi. O bere la restaurantul de lângă castel costă între 3-6 leva, un suc tot 3 leva, ca preț înmulțiți cu 2,38 lei.
Pe faleză, în ziua de luni era lume multă, români, bulgari.
A doua zi am vizitat castelul și grădina botanică împreună cu sera aferentă. În grădină se făceau pregătiri pentru deschiderea sezonului, precum și în stațiune. Intrarea la castel costă din câte îmi amintesc 5 leva de adult și 1 leva de copil iar de la o altă casă cumperi bilete pentru grădina botanică, care sunt un pic mai scumpe, parcă 7 euro de adult și 2 leva copil.
Castelul este simplu, o viluță, ceva în genul castelului Bran. E bine de ajuns la el prin partea de sus, prin grădina labirint, pe trepte, nu pe jos. A fost frumos și odihnitor.
La ieșirea din castel am mâncat la un restaurant aflat pe partea dreptă, reclama și invitația în interior o făcea un tânăr din Buzău. Chelnerul știa să vorbească românește. Berea de la 3-5 leva, mâncarea excelentă, ne-a plăcut pâinea lor, dată prin usturoi, jurai că e pizza, avea aceeași formă, și costa 10 leva. A fost cam același preț din România.
Atenție, dacă mergeți cu alte familii să cereți nota separat, noi ne-am chinuit ulterior cu descifrarea meniurilor de pe bon și împărțirea banilor pe fiecare familie.
A doua zi am plecat în Albena, am plătit intrarea în stațiune, cred ca 6 leva, am parcat mașina într-o parcare de hotel și ne-am plimbat. Eram singuri prin toată stațiunea, la câteva hoteluri se făcea curat după paști.
Am pornit spre Varna, un oraș vechi, din câte am văzut și cam urât. Ce am remarcat este că aveau magazine care vindeau același tip de produs pe toată stada, sau o parte a ei, de exemplu, baterii auto ,,încălțăminte, nu găseai altceva. Am ajuns în mall, sunt 2 de fapt, unde am mâncat, prețuri ca la noi, nimic deosebit, după care ne-am întors la pensiune pe drumul de lângă mare.
Drumul spre România a fost ușor și liniștit, am oprit la Capul Kaliacra, am admirat peisajul și am făcut fotografii, după care ne-am abătut 2 km la ferma de midii. Aici s-au mâncat diferite mâncăruri preparate cu aceste scoici, nu foarte scumpe, pentru 2 porții diferite, 2 beri și o apă, circa 57 lei, am plătiti în ron, nu mai aveam leva.
Cu burta plină am pornit spre casă, de la Agigea am intrat din nou în stânga, înainte de pod pe fosta centură a Constanței, transformată acum în A4, drum lejer.
Pe final, ne-a plăcut acest concediu, a fost relaxant.
Trimis de mihaitza2006 in 28.04.15 14:20:03
- A fost prima sa vizită/vacanță în BULGARIA
7 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (mihaitza2006); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- Coordonate GPS: 43.40641300 N, 28.17089500 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
7 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@mihaitza2006 - Mutat în rubrica "Guest House Balchik Hills, BALCIC" (nou-creată pe sait)
===
Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.
Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)Mulţumesc.
@mihaitza2006 - valoarea completată de tine în caseta tehnică la rubrica PREŢ ("50") ce reprezintă? Preţul unei nopţi de cazare (din cele 3), cel mai probabil? Şi o fi în euro?
@mihaitza2006 - Frumoasă minivacanță ați avut!
Sfat de la o concetățeană care face Bulgaria din 2008:
1. Cumpărați leva din țara, cu comanda la orice bancă (eu iau din BCR)
2. Data viitoare, coborâți prin Călărași, bac, Silistra. E mai scurt, te odihnești pe bac și-s și peisaje frumoase!
Concedii cât mai frumoase!
@webmaster - reprezinta 50 euro, pretul total al celor 3 nopti de cazare, am platit banii la sosirea in pensiune, au acceptat plata fara avans la banca deoarece le-am spus ca sunt comisioanele mari si cred, ca oricum aveau camerele libere.
@mihaitza2006 - mulţumesc, am ajustat corespunzător în caseta tehnică
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)