GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Sejur cosmopolit la Taurus Park, în inima “distracției” din Arenal
În 2016, deși am survolat din timp ofertele agențiilor de turism, am avut niște circumstanțe personale care au dus aproape la anularea vacanței. În iulie, din nou destul de târziu pentru oferte avantajoase, am hotărât că putem pleca, totuși - și am ales în final Arenal pentru că doar hoteluri din Arenal mai erau disponibile, alături de aceleași de anul trecut din Can Pastilla (în legătură cu care sejurul din 2015 mi-a întărit impresia). Am ales, așadar, Taurus Park, cu ceva reticențe datorate unor review-uri negative.
Ca locație, hotelul este în plan mai îndepărtat, se ajunge în 10-12 minute la mare, traversând două străduțe, pe lângă un teren de golf. În fața hotelului, de cealaltă parte a străzii, se construia de zor un nou (mare) hotel (bănuiesc), ceea ce cauza destule neplăceri pietonilor (zgomot, praf). Taurus Park este plasat retras față de stradă (destul de liniștită și ea) iar camerele din spate dau spre niște vile aflate și ele în circuitul turistic, și care nu sunt tot timpul locuite. Așadar, locația în sine este destul de bună – iar hotelul ca design merită cele patru stele (măcar pentru intrarea și designul interior destul de modern).
Camerele, de asemenea, corespund nivelului ca dotări (mobilier modern, minibar, aer condiționat, instalații noi în baie, foehn, un televizor LCD mare, etc.) însă, din punctul meu de vedere, sunt camere standard (adică nu prea mari, au elementele de mobilier normale pentru un hotel de patru stele). Curățenia a fost satisfăcătoare, în fiecare zi, apa caldă fără probleme (noi am stat la etajul doi). De asemenea, ca mentenanță, când s-a produs o mică problemă (aerul condiționat curgea prin tavan în hol) a fost remediată imediat.
Restaurantul era mare, iar masa (am avut demipensiune) a prezentat o varietate de feluri impresionantă. De exemplu, la cină se puteau alege (în afară de varietățile de carne care arătau și ele foarte bine) 2-3 feluri de pește, preparat în toate felurile (grătar, înăbușit, salată): doradă, ton la grătar, cod proaspăt și pește spadă (swordfish). Fructele de mare erau prezente aproape tot timpul, însă mai mult în salate decât în preparate (salate pentru care erau disponibile toate ingredientele și dressingurile posibile). Garniturile, și ele, destul de diverse (cartofi în mai multe feluri, broccoli, fasole verde. etc.). Cu toate că mesele erau somptuoase, iar restaurantul generos ca dimensiuni permitea intimitate (se putea alege masa, iar servirea cu băuturi era operativă) gustul mâncării a fost destul de convențional (bun, dar fără subtilități), iar cina rece cu care ne-au așteptat în prima seară a fost destul de fadă. Deserturile, de acord cu alte review-uri, nu erau senzaționale. Dacă ar fi să compar mâncarea cu cea din 2015, de la Oleander, la Taurus Park varietatea și volumul mâncării erau superioare, însă gustul era mai bun la Oleander.
Ceea ce nu mi-a plăcut ca abordare din partea hotelului era intenția evidentă de a stoarce bani din orice: seiful și internetul erau contra cost (asta încă nu este de mirare), însă surpriza negativă a fost să găsim în cameră prosoape vechi și uzate, în nici un caz potrivite cu numărul de stele ale hotelului. Chiar dacă le-am dat la schimb, cele care au fost schimbate arătau la fel – am dezlegat enigma jos la recepție, aflând că pentru extra towels trebuie plătiți alți euro. Aspectul acesta, destul de minor, m-a deranjat destul de mult și am preferat să merg în stațiune să îmi cumpăr, aproape de aceiași bani pe care i-aș fi dat la hotel, prosoapele pe care ar fi trebuit să le găsesc gratis. O altă problemă a fost minibarul, care nu funcționa decât dacă avea produse comandate de la hotel (așa că a trebuit să fac o cheltuială permanentă și să am în minibar produse de-ale lor). Internetul, de care am avut nevoie destul de des, se putea accesa din hol cu niște tokeni de la recepție (1 euro cinci minute, dacă îmi amintesc bine), la fel ca la majoritatea hotelurilor din stațiune.
Un alt aspect negativ a fost atmosfera din hotel, turiștii (în majoritate nemți tineri, de bani gata, veniți “să o facă lată”). Citisem pe tripadvisor review-uri de la englezi deranjați de comportamentele nemților, și nu s-au dezis, din păcate: ni s-a bătut în ușă pe la 3 noaptea chiar în noaptea în care am ajuns, foarte obosiți (:(). În alte nopți s-au repetat vorbit tare, zgomot pe hol noaptea – nu foarte des, dar suficient cât să nu fie foarte confortabil. Ziua se mai aciuau pe câte un balcon la plajă, sub un soare năucitor, și se apelau tare de la un etaj/balcon la altul. Destul de deranjant, într-adevăr, dar nu nelocuibil.
Ca surse de cumpărături și alimentare, lângă Taurus Park se găsește unul din cele mai mari hipermarketuri din Arenal, Mercadona, iar vis-à-vis, lângă clădirea în construcție, se găsește un magazin mai mic unde se găsesc cumpărături elementare precum apă, înghețată, dar și articole de plajă și suveniruri. Deși destul de aprovizionat și cu prețuri accesibile, am avut un moment neplăcut la hypermarket, în prima zi, când casiera a vrut să îmi refuze plata cash pentru că aveam doar o bancnotă de 500 de euro (nu am înțeles nici până în prezent de ce era o problemă și s-a comportat de parcă îi prezentam bani furați sau falsificați…)
În ceea ce privește zona, aceasta mi-a displăcut cu desăvârșire: aici se puteau vedea, în magazine, celebrele găleți cu setul de spirtoase și sucuri care se puteau goli combinat în găleată și bea cu paiul în grup (oribilă invenție care arată cât de descompuse au ajuns unele societăți așa-zis civilizate), tot aici se puteau auzi și ritmurile cu frecvențe joase dinspre Mega Park, și se vedeau tinerii care se împleticeau și vărsau la 10 dimineața. Nu degeaba, Arenalul și Playa de Palma sunt împânzite de indicatoare spre cabinete medicale (dar nu pentru bolnavi reali, ci pentru tinerii aceștia care, în căutare de senzații tari, își puneau viața în pericol).
Prin contrast, plaja, deși nu atât de liniștită ca în Playa de Palma, era un loc destul de plăcut până spre 10,00 dimineața când devenea aglomerată. Configurația magazinelor cu articole de plajă și suveniruri era aceeași ca în stațiunea amintită, chiar dacă snack barurile erau ceva mai elaborate și prea aglomerate la prânz pentru gustul nostru.
Așadar, dacă este să votăm, votăm cu încredere pentru Playa de Palma (sectorul de până la Bierstrasse) pentru civilizație, liniște, ținuta unităților turistice, și calitatea plajei și a stațiunii :).
Trimis de diacrys* in 04.01.18 17:15:08
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în SPANIA.
8 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (diacrys*); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 39.51339160 N, 2.75262320 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
8 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@diacrys: Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.
Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)@webmaster26: Da, poziția este corectă.
@diacrys:
Eu mai mai citit despre problema cu bancnota de 500 euro. De multe ori este chemat seful de magazin si se face o verificare amănunțita.
De aceea tin cont sa nu iau in concediu bancnote de 500 si uneori chiar de 100. Cand e cazul pe cele mai mari le folosesc pentru plata cazarii sau a excursiilor iar pentru cheltuieli imi asigur marunti (50 si 20).
@tripyy: Eu nu știam ca sunt probleme cu bancnota mare, de aceea am scris aici.
Mie așa mi s-au schimbat banii la bancă, m-am gândit că este mai simplu...
@diacrys:
Da, e un sfat util pentru cei care nu stiu.
Eu imi amintesc chiar ca o colega povestea cum a trebuit sa caute o banca pentru a schimba banii (la magazin fiindu-i refuzata bancnota). Asta acum ceva ani, in Franta. Cred ca atunci am auzit si eu prima data si ulterior am mai si citit in impresiile altor calatori cum ca au fost priviti cu reticenta.
@tripyy: Atunci am avut noroc că mi-au acceptat bancnota la magazin, nu era nici o bancă în zonă. Era un bancomat în centru în Playa de Palma, dar nu cred ca ar fi fost avantajos să scot bani de acolo.
@diacrys: Si eu am vazut intradevar reticente la bancnote mari si daca am avut am folosit intradevar la cazare.
Felicitari, votat cu mare drag.
@mishu: Am invatat lectia, o sa schimb bancnotele pe viitor.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jul.2014 Vacanta de vis — scris în 22.07.14 de daisyAly din CLUJ-NAPOCA - RECOMANDĂ
- Apr.2007 Minunat, n-am ce reprosa — scris în 04.03.08 de alinviola din TIMISOARA - RECOMANDĂ