ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 23.05.2019
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: > 60 ani
DIN: Târgu Mureș
ÎNSCRIS: 28.03.10
STATUS: AUGUSTUS
DATE SEJUR
MAY-2019
DURATA: 14 nopți
prieteni
4 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
CAZARE [camere etc]:
80.00%
Mai degrabă mulțumit
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
PLAJA şi MAREA:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
90.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 11 MIN

Grand Hotel Hurghada

TIPĂREȘTE URM de aici

Unii se duc in concediu doar pentru a gusta din confortul resorturilor, se duc pentru ca hotelul lui are 5 stele si acesta le ofera tot ce le doreste inima, altii se duc ca sa nu stea mai deloc in camera de hotel sau s-o foloseasca doar noaptea cand nici n-au timp s-o admire ca lumea, (ca e intuneric), cumparand toate excursiile optionale, altii se duc in functie de buzunar adica, pe post de “Hagi Tudose” (din pacate), facand economie la orice, altii in calitate de “fii risipitori”, aruncand cu banii peste tot, pentru ca “de-aia am strans eu, un an intreg bani, ca acum sa-mi permit orice! ”...

Marea mostenire a faraonilor egipteni, fara de care Egiptul n-ar fi azi vizitat de atata lume, a fost multitudinea de edificii megalitice ce a impresionat si inca mai impresioneaza un intreg mapamond. Dar nu e numai asta! Daca Grecia are 300 de zile insorite pe an, Egiptul are 365. In Grecia daca ti-ai luat o saptamana concediu, ai sanse sa prinzi si 2-3 zile inorate, in Egipt, acest lucru e exclus sau in cel mai rau caz, pe cer apare un strat subtire de nori, prin care soarele patrunde difuz si care-ti permite sa te bronzezi si in acest caz.

Marile corporatii straine din lumea larga, n-au stat cu mana-n san, mai ales cele din tarile mai reci, precum Marea Britanie, tarile scandinave, Germania, Rusia, Ukraina si altele, ci au investit in mirifice tinuturi insorite, in care ei isi puteau prelungi scurta lor vara sau chiar reuseau sa sara peste lunile capricioase ale iernii. Precum orisice alta vietuitoare de pe pamant, si omul este heliodependent si iubeste la nebunie triada celor 3 de “S”, (Sun+Sea+Sand). In Egipt, in ultimele decenii, o salba interminabila de hoteluri de 4 si 5 stele, a rasarit sau este in curs de aparitie din nisipul inospitalier al unui imperiu de mult apus, mai ales de-a lungul Nilului si la Marea Rosie (cea verde-albastruie si limpede) si mai ales in Hurghada si Sharm-el-Sheik. Cred ca mumia lui Ramses al II-lea, faraonul care a domnit aproape o vesnicie, s-ar invarti astazi, non-stop in muzeul din Cairo, daca ar vedea cum i s-a “resortizat” intreaga tara. Astazi, Egiptul a devenit un loc, in care lumea merge, nu neaparat pentru a admira operele omului din trecut ci mai ales pe cele ale omului actual.

Grand Hotel Hurghada.

In anul 1982 marele concern “Red See Hotels”, a inceput constructia unor resorturi in Hurghada si Sharm-el-Sheikh. Grand Hotel Hurghada (4 stele) a fost finalizat in 1990 si pe-atunci era o "a 8-a minune a lumii". Era mereu “full” de turci, care inca nu apelasera pe deplin la ajutor german, care sa le puna pe picioare superba Antalie. Apoi, a aparut si fabulosul Grand Resort Hurghada (5 stele), peste drum de Grand Hotel, care, in ciuda soarelui mereu stralucitor, a ramas in "umbra" resortului de 5 stele.

Dar sa-ncep cu inceputul! Ajungem la Grand Hotel, de la aeroport, pe la ora 20,45. Nu stiam ca restaurantul “all inclusiv” din hotel functioneaza pana la 21, caci amanam cazarea. Dar si asa, cei de la receptie, foarte amabili, mai ales cel caruia i-am dat ciubuc, ne-a dus intr-o alta sala unde se servea un fel de “late dinner”, sub forma de bufet suedez.

A propos de ciubuc... e bine sa stiti ca Napoleon Bonaparte a stapanit Egiptul timp de vreo 3 ani si l-a trimis aici pe cel mai mare decriptolog-rebusist al Hexagonului, pe Champollion, ca sa descifreze hieroglifele de pe tablita Roseta. Lumea era avida de tot ceea ce era legat de Egipt, de piramide sau de povesti despre fabuloasele comori si artefacte gasite in mormintele faraonilor. In lume a aparut o noua stiinta, “egiptologia”, ba era vorba chiar de un soi de “egiptomanie”. Dar, de cand cu resotizarea tarii, in ultimele decenii, mult mai puternic, in Egipt s-a dezvoltat o stiinta mult mai pragmatica si mai ciudata, nemaintalnita in zonele turistice ale batranului nostru continent, numita “ciubuc-egiptologia”.

In Egipt, azi, ciubucul e rege. Sau faraon, daca vreti! Inca de la intrarea in camera de hotel gasesti, pe langa cateva pliante publicitare si un altul care te anunta cine ti-e ghidul care a doua zi iti va prezenta optinonalele, si regulamentul de ordine interioara al resortului. Acolo, printre altele, apare o fraza ciudata, de genul “ A nu lasa niste bani, angajatilor resortului, e un semn de prost gust, de desconsiderare a muncii lor. Acestia, depind, in mare masura de ajutorul dumneavoastra”. No comment! Bine-nteles, ca poti sa nu lasi ciubuc nicaieri, nici la receptie, nici la baiatul care-ti face curat in camera, nici la portarul care-ti deschide usa cand iesi din hotel pe Hurgada Promenada, nici la restaurant sau la gradinari, unde gasesti un fel de “cutia a milei” pentru donatii, nici la baietii de pe plaja. Dar... te va durea inima daca o vei face, te va urmari privirea lor mereu obidita, caci angajatii resortului, desi o mare parte din ei sunt analfabeti si multi se zbat in saracie, muncesc din greu pentru noi fara a carcoti si retin figurile celor care “au dat si celor care n-au dat ciubuc”. Aici, daca ai dat ciubuc un dolar, ti-ai facut un prieten, care te va rasplati zilnic c-un zambet.

Ce faci toata ziua in resort?

Grand Hotelul e bine amplasat! Intre o gradina superba, la 100 de metri de plaja si langa o piscina si 3 terase in aer liber unde intreaga zi se servesc (prin alternanta) diferite bauturi recoritoare sau usor alcoolice. E situat mai bine si decat fratele lui de peste drum (de peste Hurghada Promenade), care, desi il intrece cu mult in confort, clientii lui, n-au iesire directa la plaja comuna, ci sunt nevoiti zilnic sa treaca mai intai prin Grand Hotel, ca sa ajunga la ea.

Dimineata la 5, in Hurghada, rasare soarele. Din mare. Uneori saream din pat si fugeam pe plaja pustie, ajungeam acolo intr-un minut si fotografiam sau filmam aparitia din mare, a astrului zilei. Era primul spectacol al zilei. Dupa care, puteam ramane pe plaja sau sa ne intoarcem la hotel si sa asteptam ora 7, cand incepea la restaurant “all-inclusivul”. Care avea cam de toate, mai putin preparate din carne de porc. Mancarea era mereu aceeasi dar buna, iti alegeai cateva meniuri ce-ti faceau placere, astfel incat, la un moment dat, chiar asteptai sa se faca ora mesii.

Poate ca, la acel “all”, doar cafeaua de dimineata nu era grozava dar pe-aceea ti-o puteai prepara in camera de hotel, daca aveai cafea solubila si apa imbuteliata. Noi cam asa faceam in fiecare dimineata, pe balcon. Era al doilea spectacol al zilei. Sarvuram in tihna cafeaua “3 intr-unul” pe balcon, urmarind soarele cum se ascunde, impleticindu-se printre palmieri si in final, dupa ce se juca cu noi de-a “v-ati ascunselea”, se-nalta maret, deasupra marii, chemandu-ne la plaja.

Ajuns pe plaja, lasai habitualul ciubuc de un euro sau un dolar baiatului (mereu acelasi) ce-ti prelua bagajele (sacul si prosoapele de plaja le gaseai la hotel) si te conducea langa apa marii sub o umbreluta mai ca lumea si-ti aseza sezlongul in pozitia dorita si, daca era vant, iti aseza “para-vantul”, in pozitie corecta si-apoi, gata! Incepea baia de soare si cea de ultraviolete. Si sedintele foto.

Pe la ora 9-10, se adunau cam toti turistii din cele 2 hoteluri, Grand Hotel (bratara verde) si Grand Resort (bratara rosie). Multi erau din Romania. Ne-ntindeam la povesti. Mai faceam cate o baie. Mai povesteam despre agentii turistice si preturi. Mai barfeam, mai glumeam. Timpul trecea usor si noi deveneam tot mai negri.

Pe la pranz, soarele era puternic, ne trageam la umbra, sub umbrele. Foloseam crema cu factor de protectie 50. Pe la ora 11, rasuna pe plaja o muzica ritmata si incepea “Acva-gimnastica”, sustinuta de trupa de tineri animatori a hotelului (care aveau program si-n fiecare seara de la ora 21, pe una din terasele hotelului). Apoi, plecai sa servesti masa de prenz, lasandu-ti prosoapele pe plaja, fara grija, si te-ntorceai si ramaneai acolo pana pe la ora 17, cand soarele nu mai avea putere si se hotara si el, infierbantat, sa faca o baie in mare. Dupa care, pe la ora 18,30, disparea cu totul.

In jurul Grand Hotelului, e-o superba gradina, intretinuta de-o armata de gradinari, care au un sistem sofisticat de a uda vegetatia, uneori chiar la radacina palmierilor sau plantelor. Unii turisti erau in Hurghada a 7-a, 8-a oara si venisera, nu pentru a vizita de fiecare data piramidele sau Luxor-ul si Karnak-ul, (care, ajunge sa le vezi odata), ci pentru conditiile grozave din resorturi si eventual pentru cateva deplasari pe alte plaje din insula Giftun (Orange Beach si Paradise Beach), unde puteai face si “scuba” sau “snorkeling” deasupra unor recife de corali, unele aflate doar la un metru sub suprafata apei.

Resortul Grand Hotel, avea in interior, 3 terase in aer liber, una era chiar langa holul receptiei, alta langa piscina si a treia chiar langa plaja. La ora 10 se deschidea cea de pe plaja. Coada mare la bere dar si la bauturile racoritoare. Nemtii luau cate 5-6 beri si se-asezau la mesele terasei si ramaneau acolo mult si bine. Puteai sa iei si 20 de beri sau cafele gratis, totul era inclus in sistemul “all”. La fel era, si cu ceea ce serveai la barul piscinei. Puteai servi, pe langa bere si cafea Capucinno, “wiskey-Cola”, Cola sau apa plata, pe care ti le puteai transporta pe una din cele trei terase amintite sau pe masuta de pe plaja, de sub umbreluta. Daca aveai un recipient propriu, acesta ti se umplea cu orice lichid cereai. Sau, primeai lichidele in pahare speciale de plastic, care mai apoi erau recuperate. Pe plaja, de la ora 11, apareau maseurii si baietii care te tentau cu cocteiluri mai sofisticate (contra cost), sau unii angajati ai agentiilor turistice locale, ce te imbiau sa cumperi excursii optionale.

In resorturi, magazine, piete, 99% din personal, era masculin. M-am imprietenit cu Imam, un baiat tanar si mai istet, care auzise de Romania, si care facea curatenie zilnic prin camere, pe etajul lui. I-am dat 20 de dolari. Cand a vazut banii, i-a venit sa planga. Suma reprezenta aproape 20% din salariul sau lunar. Timp de 2 saptamani, ne-a adus zilnic in camera, cate 2 sticle de jumatate de litru de apa imbuteliata, prosoape noi, kilometri de hartie higienica, ne facea paturile la milimetru.

Imam, muncea intreaga zi, aparea dimineata de pe la ora 10 si termina lucrul seara la 17. Avea 20 de camere pe coridorul sau (camerele 250-270). Era Ramadam. In acest interval, de la 3 dimineata si pana la 18,30 seara, el n-avea voie sa manance si sa bea nimic. Si acum am inca senzatia ca i-am lasat prea putini bani acestui baiat harnic si cu mult bun simt. Avea la el si solutie de alungat furnicile, care uneori apareau in camera sub cosul de gunoi sau daca uitai prin camera ceva comestibil. In camera, am avut si tantari, asa ca am cumparat si un spray contra tantarilor.

Camera era "spartana", simpla, doua paturi, noptiere, un dulap, un frigider, o oglinda mare, un televizor la care se vedeau prost vreo 10 posturi straine, mai ales rusesti si nemtesti. Baia era OK, era curat, aveam foen si apa calda mereu la dus. Din partea casei, aveam expuse si cateva sampoane de par, sapun, balsam dar nu prea le-am folosit, fiecare-si aduce trusa proprie de baie. La priza aveam curent de 220 de volti (nu 110 ca-n Cipru) iar hartia higienica nu trebuia aruncata la cos, ca-n vilele din Grecia. Balconul era “cel mai cel”, imbracat in verdeata si leandrii iar imaginile ce-ti apareau de pe balcon, erau fotogenice si relaxante.

Holul hotelului era mare. Gaseai acolo doua sali de servit masa, fotolii pentru odihna, un pian, la care uneori seara, cineva ne incanta cu muzica clasica sau moderna, un coridor cu suveniruri, un afisier cu toate excursiile organizate de firma-mama, numere de telefon in caz de urgenta, o sala in care aveai “wi-fi”, dar numai uneori. La hotelul ”frate”, de peste drum, la Grand Resort, semnalul era mai puternic, asa ca cel mai adesea, mergeam acolo pentru a telefona acasa sau internet. Acolo s-au cazat verisorii mei. Grand Resort are 5 stele si se pare ca le merita. Grand Hotel are doar 4 stele, dar cel putin camerele hotelului, nu par a avea decat 2 sau 3 stele. In Grand Hotel, n-are sens sa ramai in camera, totul e mult mai frumos in afara ei.

La iesirea din hotel, gasesti, 3 magazine, doua sunt cu suveniruri dar al treilea este un “mini-market”, de unde te poti aproviziona cu apa imbuteliata, Cola, Fanta, Schweps, cafea solubila, biscuiti, ciocolata Milka, alune, etc. Daca vrei sa treci drumul (soseaua) la Grand Resort, vei intalni mai intai, un baiat, pe care noi l-am numit “omul semafor”, care, cu zambetul pe buze, va opri putinele masini sau taxiuri ce trec prin fata hotelului (soseaua are sens unic). In Egipt nu prea intalnesti treceri de pietoni, sensuri giratorii sau semafoare dar, la traversari de strazi, am vazut ca cei ce merg mai incet, pietonii, camilele sau magarusii, au prioritate. Sau, se negociaza, care trece primul.

Odata iesit din hotel, te afli pe-o mare si lunga promenada (Hurghada Promenade), unde vei gasi zeci de magazine sau buticuri cu de toate... suveniruri, parfumuri, medicamente, haine, tricouri de bumbac, incaltaminte araba sau europeana, agentii turistice, coafura, cafenele sau... camile ce stau linistite pe asfaltul promenadei si care, pentru 2 euro, se ridica in picioare, cu tine-n spinare, pentru o amintire de neuitat.

Nici un produs de pe Promenada, nu are pretul afisat la vedere. El ti se comunica verbal si apoi, incepe negocierea. Ti se cere un prim pret, tu, e bine sa oferi cam o treime sau o jumatate din cat ti s-a cerut. Vei ajunge, in final, prin negociere, la pretul real. Arabii, se bucura dar raman consternati daca nu negociezi si le oferi ”din prima”, pretul cerut de ei.

Concluzie

Spre deosebire de unele insule grecesti, pe unde m-au mai purtat pasii, aici, in Egipt, intr-o saptamana, n-ai timp suficient, pentru a epuiza toate atractiile ce ti se ofera. Iar daca ai venit pentru a vizita cat mai mult si nu doar pentru plaja, balaceala sau pentru a ramane doar prin resort”, cazarea la Grand Hotel, e locul ideal.

I'll be back!

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de dorgo in 23.05.19 09:12:23
Validat / Publicat: 23.05.19 09:53:46
INFO ADIȚIONALE
  • A fost prima sa vizită/vacanță în EGIPT

VIZUALIZĂRI: 5696 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

13 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (dorgo); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P11 Vedere de pe balcon, spre una din curtile interioare ale hotelului.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 37100 PMA (din 40 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest review

13 ecouri scrise, până acum

Carmen Ion
[23.05.19 11:24:12]
»

@dorgo: La începutul lui ianuarie 1993 (!!!) am vizitat Egiptul într-o excursie organizată de 2 săptămâni, cu croazieră pe Nil și vizitarea celor mai importante situri arheologice, începând de la Abu Simbel și terminând cu piramidele și Sfinxul din Giza.

După croazieră am fost duși cu autocarul la Cairo și în drum am făcut un popas de vreo 2 ore la Hurghada.

Stațiunea abia începuse să prindă contur și nu știu dacă erau mai mult de 4-5 resorturi. Nu-mi amintesc dacă ne-am oprit la Grand Hotel sau altul, fiindcă n-am fost prea atenți. Eram concentrați pe ideea de a face o scurtă plimbare cu barca prevăzută cu fund de sticlă, ceea ce am și reușit și a fost foarte OK.

Fiind început de an, turiști nu erau prea mulți și apa era destul de rece. Am remarcat însă că mai toți vizitatorii erau blonzi - scandinavi pentru care Marea Roșie, la 18-19 grade, era caldă...

Între timp zona s-a dezvoltat fulminant, în ciuda unor atacuri teroriste, și a devenit de nerecunoscut. Nu știu însă ce viitor are turismul în Egipt - a se vedea recentul atac de la Cairo, plus instabilitatea politică.

webmaster
[23.05.19 11:43:50]
»

Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

dorgoAUTOR REVIEW
[23.05.19 11:53:39]
»

@Carmen Ion: Dupa atacuri teroriste, de obicei preturile pentru Egipt scad drastic si pentru o vreme, lumea returneaza biletele... si-n Egipt au fost multe atacuri... apoi, lumea uita si calatoreste din nou si preturile cresc din nou... se intampla mai ales in locuri aglomerate...

in cel de duminica, noi am trecut cu 4 zile inainte exact prin parcarea de langa Marea Piramida din Ghiza... acolo sunt mereu autocare care stationeaza sau pleaca, e-un "du-te vino" si parcarea nu e pazita... nici cea de la piramida Mykerinos sau de la Sfynx sau cea de la parfumerie...

sunt controlati doar turistii care se apropie de piramide in sistem "cheking de aeroport" , dar aici e greseala!... turistii nu sunt teroristi ci sunt eventual victime...

nu sunt controlati deloc arabii care se invart prin parcari sau vand diverse produse turistilor sau cei care se apropie de autocare si oricand pot plasa sub ele dispozitive...

miercuri am fost si noi in acea parcare si duminica a fost atentatul... imi pare rau ca n-am fost "la locul potrivit, in momentul potrivit" , iesea un review colosal pentru AFA!... ...

Noi eram paziti in autocarul de Cairo sau Luxor, non-stop de un politist inarmat cu un pistol si un spray lacrimogen...

nu stiu ce sa zic... Egiptul e nesigur... dupa ce-am venit din Lefkada, s-a prabusit Egremni Beach, dupa ce-am venit din Halkidiki, au fost mega-inundatii, acum, atentatul... de-acum incolo o sa v-anunt cand plec in concediu, ca voi sa va alegeti alta perioada...

msnd
[23.05.19 13:34:33]
»

@dorgo:

După ultima mea „plimbare” prin Egipt, în septembrie 2008, la sfârșitul unui „Mare Circuit” ce a acoperit aproape tot Egiptul din lungul Nilului, am avut parte de 3 zile de sejur în Hurgada și 3 zile de sejur în Sharm el-Sheih.

Mult mai mult mi-a plăcut Hurgada. Altă atmosferă în stațiune, altă calitate a hotelului, altă calitate a plajei și a mării.

Este drept că am stat într-un complex de 5 hoteluri, toate de 5 stele, toate cu nume de pietre prețioase (Golden Five City).

Îmi aduc aminte și acum, eu fiind singur, am avut parte de un pat matrimonial în care încăpeau lejer 6 persoane.

Dar bacșișo-mania era deja instaurată. Cu toate astea ne având decât demipensiune, cu greu convingeam chelnerii de la baruri să-mi vândă o bere.

Și, că veni vorba de acea zonă, știi cum iese un negru din Marea Roșie?

msnd
[23.05.19 13:42:33]
»

@Carmen Ion:

Sărut mâna!

Marea Roșie rece?

Imposibil!

Am și acum un pliant de la hotelul din Sharm el-Sheih, care îmi dă temperaturile medii ale apei mării în toate lunile anului. Cea mai rece lună este februarie, cu o temperatură a apei de 22 grade.

Îți doresc o zi excelentă!

dorgoAUTOR REVIEW
[23.05.19 14:24:41]
»

@msnd: Si albul si negrul ies uzi. Ha!

S-a construit si se mai construieste inca mult in Hurghada si pe drumul spre Cairo! Exista insa si multe resorturi incepute dar neacoperite, tactica prezenta si-n Grecia, pentru a nu plati impozite.

Pe drumul spre Luxor am vazut cum stanca e transformata in pietris si cum se creaza din ea alei pt resorturi noi sau plaje artificiale noi.

Sau se excaveaza nisipul direct de pe fundul marii, ca-n Bulgaria si se depune la tarm pentru largirea plajelor.

Carmen Ion
[23.05.19 17:45:22]
»

@msnd: Eram la jumătatea lunii ianuarie (am avut zbor charter din București pe 2 ianuarie), afară erau vreo 22 grade, apa mării eu estimez că nu depășea 19 grade. Poate că a fost un an de excepție în privința temperaturilor. De altfel, în apă nu erau decât câteva persoane, restul oaspeților stăteau întinși pe șezlonguri la plajă.

Nu am poze de acolo, dar la piramide eram îmbrăcați cu bluze cu mânci lungi și cu jachete peste.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
nicole33
[23.05.19 22:51:58]
»

@dorgo:

Egiptul e nesigur... dupa ce-am venit din Lefkada, s-a prabusit Egremni Beach, dupa ce-am venit din Halkidiki, au fost mega-inundatii, acum, atentatul... de-acum incolo o sa v-anunt cand plec in concediu, ca voi sa va alegeti alta perioada...

Ar fi bine să ne anunţi şi pe noi din timp despre destinaţiile tale de vacanţă cu date cât mai exacte.

De această dată mă pot considera norocoasă că am plecat în aceeaşi zi cu tine în Egipt şi am fost şi inspirată să mă întorc mai devreme

I'll be back!

Am fost surprinsă când am aflat că ai ales să mergi în Egipt, nu pentru destinaţia în sine, un must do măcar o dată în viaţă ci pentru că nu mi te imaginam la all inclusive-ul pe care mereu l-ai ironizat şi încă pentru două săptămâni.

Nu credeam să te aud spunând asta, chiar dacă ştiam din proprie experienţă că all inclusive-ul produce dependenţă

Oricum, mă bucur că ţi-a plăcut

dorgoAUTOR REVIEW
[24.05.19 06:39:19]
»

@nicole33: Da, abundenta de mancare de la " all" , da dependenta, eu as cantari avioanele inainte si dupa un sejur in locurile unde se serveste " all-inclusiv" si unde turistii mananca pana crapa, toate zborurile de retur au cel putin cu 3-400 de kg in plus.

nicole33
[24.05.19 09:26:19]
»

@dorgo:

Acolo, printre altele, apare o fraza ciudata, de genul “ A nu lasa niste bani, angajatilor resortului, e un semn de prost gust, de desconsiderare a muncii lor. Acestia, depind, in mare masura de ajutorul dumneavoastra”. No comment!

Recunosc ca nu am primit asemenea “informații “, dar știam mersul lucrurilor, iar ghidul nu a ratat nicio ocazie de a ne reaminti permanent necesitatea de a oferi bacșis angajaților pentru orice serviciu chiar dacă toate acestea fuseseră oricum plătite. In Egipt angajații aproape ca cerșeau dolarii turiștilor ca nicăieri in alta parte și făceau diferențe clare in servirea celor mai generoși.

Amuzanta mi s-a părut o afirmație a ghidului egiptean cum ca “ doar ploaia ii bucura mai tare pe egipteni decât bacșișul “ , asta și pentru ca ploile sunt extrem de rare in aceasta țara

nicole33
[24.05.19 09:33:53]
»

@dorgo:

eu as cantari avioanele inainte si dupa un sejur in locurile unde se serveste " all-inclusiv" si unde turistii mananca pana crapa, toate zborurile de retur au cel putin cu 3-400 de kg in plus.

De fapt, nu avioanele ar trebui cântărite, ci turiștii înainte și dupa sejur, deoarece atât turiștii cât și bagajele de cala cântăresc mai mult la întoarcerea acasă. Dar nu neaparat numai din cauza all inclusive-ului, ci și a relaxării din vacanța. Pentru mine este suficient sa ma relaxez, sa scap de stresul de zi cu zi de la serviciu și automat apar 2-3 kilograme in plus, fără a face excese la AI.

avumit
[20.07.19 07:44:08]
»

Am dat un vot negativ... am inceput sa scriu acolo pana am fugarit ceva pe telefon. Este un articol foarte bine scris, un articol publicitar, care nu descrie real ce e acolo.

Il intreb pe autor cateva lucruri:

- cat de agasanti sunt angajatii pentru a primi ciubuc?

- cate stele da el hotelului?

- care este volumul paharelor refolosite de plastic de la bar? 50 ml... inclusiv berea? Era un minim de igiena la spalarea lor, maxim 1 minut, in ceva masina fara detergent?

- ce gust avea mancarea?

- cafea ness facuta in camera, la 5*? Iertare cer... WTF?

- cum aratau canapelele de pe hol?

Cine vrea o " alta parere" citeste in engleza comentariile englezilor, germanilor, evident pe un alt site de profil.

Indiferent de constructia frazelor publicitare ale autorului, parerea multora este diferita, fata de a lui. Hotel invechit, in care angajatii fac ce pot, ce stiu, cum stiu... evident pt ciubuc.

Eu nu sunt adeptul all, dar in Egipt asa am ajuns (vezi impresii). Mentionez ca este ieftin, iar la ieftin adaug atunci, fara pretentii.

Da la 2300- 2500 lei de persoana 14 nopti, e bine.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
nicole33
[20.07.19 09:24:42]
»

@avumit:

Am dat un vot negativ... am inceput sa scriu acolo pana am fugarit ceva pe telefon. Este un articol foarte bine scris, un articol publicitar, care nu descrie real ce e acolo.

Ai dat vot negativ unui ecou care nu avea mare legătură cu hotelul în discuţie. , aşa din plictiseală... Mulţumesc.

Dacă citeai cu atenţie, eventual de mai multe ori , ai fi înţeles că eu NU am fost cazată la acest hotel, ci la altul mult mai bun, dar şi mult mai scump şi nu am avut nicio intenţie de a face reclamă hotelului în cauză, pe care l-am văzut doar din mersul autocarului.

=

Varianta corectă şi utilă ar fi fost ca fiecare să-şi scrie propriul review descriind propria sa experienţă de la acest hotel, în loc să se apuce să combată impresiile altui user, iar cititorii să poată alege sau nu acest hotel, în funcţie de buget şi de preferinţe.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
avumit, dorgo, msnd
Alte impresii din această RUBRICĂGrand Hotel:

INFO: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.060645818710327 sec
    ecranul dvs: 1 x 1