GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Goreme Cave Rooms [Goreme](încă) NECLASIFICATĂ / MENIU
Pentru vizitarea Cappadociei recomand cazare (musai) în Goreme. Și Cave Rooms poate fi o soluție.
În ceea ce privește ce aveam de făcut în Cappadocia mai aveam necunoscute, dar ne-a fost clar încă de când am pus-o pe tapet că ne vom așeza în Goreme ca s-o vedem.
La o primă deschidere a booking-ului, undeva în primele zile ale lui ianuarie, mi-a sărit în ochi Goreme Cave Rooms cu un preț de 537 lei, adică 115 EUR, 5 nopți cu mic dejun. Întâi am crezut că este o greșeală, apoi că are o notă foarte proastă. Nu era nici una, nici alta. Prețul era corect, nota 8,5, situat central, singurul inconvenient era că rezervarea era fără anulare gratuită. Nu ne-a deranjat nici asta, pentru că lucrurile erau bătute în cuie de cu doi ani în urmă. Morți, copți, trebuia să zburăm cu balonul de ziua soțului din anul 2018. Nu ne-a fost luat nici un ban din card, am plătit totul la proprietate, chiar dacă pe rezervare scria că ni se poate încasa oricând plata integrală în avans.
Din grupul de 20 de persoane, o parte am rezervat în ianuarie cu 115 EUR, iar cei care s-au alipit ulterior sau au rezervat cu anulare gratuită, au mai dat câțiva EUR în plus (122 unii, 137 alții).
La Goreme am ajuns cu mașina de la Bolu, unde am avut o noapte de tranzit și până la hotelul nostru au mai fost puțin peste 500 de km. În Turcia mergem de obicei fără gps, waze, sau alte. Dacă ai o orientare bună, știi unde ai de ajuns și cîteva localități intermediare, noi considerăm că nu este cazul, atât de bine este semnalizată Turcia cu indicatoare. Despre drum o să dezvolt puțin în articolul de călătorie, dar voiam să menționez și aici acest aspect.
Cu oprirea de la Lacul Tuz care a fost în drumul nostru, am ajuns în Goreme după-amiază târziu în ziua aceea.
Cu hotelul nostru, Goreme Cave Rooms, am avut o comunicare foarte proastă și n-am ținut să mai comunicăm în vreun fel. Inițial, noi am zis că nu rezervăm zborul cu balonul în avans și ne orientăm la fața locului, pentru că nu citisem că cineva s-a întors de acolo și nu s-a dat cu balonul, oricât de aglomerată ar fi perioada. În plus stăteam destule zile în zonă. Apoi ne-am dat seama că suntem totuși 20 și frumos ar fi să zburăm toți în aceeași zi, așa că I-am abordat pe whats-app pe patronul hotelului, cu vreo 4 saptamâni înainte. Pentru că eu nu-i dădusem un răspuns afirmativ când m-a abordat el pe mine pe mail, cu vreo două luni înainte și doar i-am mulțumit, omul s-a deranjat, cred, iar când i-am scris eu, m-a tratat cu raspunsuri întârziate și neclare. Un fel de „îți arăt eu ție acum, dacă n-ai vrut când te-am rugat”. Drept pentru care am întrerupt orice comunicare cu ei, l-am găsit pe Jay, un tip de nota 10, cu hotel și afaceri proprii în Goreme și ne-am rezolvat toate problemele cu el.
Nu ne-am văzut în nici una din cele 6 zile cât am stat acolo cu patronul cu care vorbisem pe whats-ap p, dar nici n-am întrebat de el. Restul personalului însemna doi frați, vai de mama lor, total neprofesioniști, care trag în jos hotelul cu atitudinea lor sictirită. Dacă nu s-au câcâit până ne-au făcut check-in-ul, dacă nu s-au încurcat în camere și dacă nu aveau o lehamite... În fine, nu zic că nu și-au făcut treaba, dar nu jucau în filmul care trebuie. Poate de aceea nota hotelului a fost 9,7 în 2015 și a ajuns la 8,5 la începutul lui 2018, când am rezervat noi. Dar nu-i luam acasă pe cei doi frați, așa că ne-a interesat mai mult să avem condiții bune și totul să fie ok d. p. d. v. al cazării, iar despre asta nu pot să mă plâng prea mult.
Hotelul este situat central și se află pe o străduță la câțiva metri de artera principală și piața centrală. Intrarea nu este foarte atrăgătoare pentru că în stânga hotelului este o clădire în paragină și cam strică aspectul. Dar la turci astea sunt la ordinea zilei așa că eram familiarizați. Hotelul are o intrare îngustă și înainte să deschizi ușa este un fel de terasă mică, acoperită, cu o canapea de 2 locuri, o măsuță și două fotolii, unde era locul de întâlnire pentru fumători și în general pentru oaspeții hotelului. Insuficient, mai ales pentru noi care eram 20, dar acolo ne-am tot adunat.
După ce intri dai nas în nas cu recepția, încropită chiar la intrare, care însemna un birou plin de hârțoage, așezat chiar pe hol, destul de înghesuit. Mai încolo puțin era o canapea pe care îi găseam dormind, dimineața devreme (când plecam noi pe platformă ca să vedem spectacolul baloanelor), pe cei care lucrau de noapte.
Hotelul are 2 etaje cu camere de închiriat, iar deasupra lor este o terasă unde luam micul dejun. Un loc superb, de unde priveam dimineața baloanele. Toți din jur care au putut și-au făcut terase la ultimul nivel, care reprezintă un plus pentru turiști.
La fiecare din cele două etaje era câte un hol lung, decorat în stil tradițional turcesc, din care se intră în camere. Ei și-au băgat “cave” în denumire, ca toți din zonă, de altfel, dar nu este un hotel în stâncă așa cum te-ai aștepta. Noi nu ne-am așteptat pentru că am văzut de la rezervare ce este, însă marketing-ul de genul ăsta mie nu prea îmi place. Ca să justifice totuși puțin acest aspect toate camerele erau îmbrăcate în piatră ca să creeze cumva o senzație de peșteră.
Sper să nu greșesc, dar cred că hotelul are 13 camere. La parter erau 6, dar una nu avea număr, cred că era tehnică sau la dispoziția staff-ului, iar la etaj erau 8 camere. Noi am ocupat 10 din cele 13 camere. La parter camerele încep cu cifra 1, iar la etaj cu 2. Am văzut camere și la subsol dar nu cred că erau funcționale la data vizitei noastre. După cum ne-a spus și Jay acest hotel a fost foarte prost cotat până în 2015, când a fost preluat de altcineva, care l-a renovat și chiar și el, care avea propriul hotel, ne-a asigurat că o să ne fie bine acolo. Dar cred că subsolul încă nu era dat în folosință, pentru că se vedeau camere, dar mișcare deloc.
Toate camerele au fost bune și aproape toate au avut câte 3 paturi. Unul dublu și un altul mai mic care a fost pe post de cuier pentru că tot ne lipsea unul. Diferența au făcut-o două camere din capătul holului de la etaj. Acolo era un apartament care avea un hol comun. Una din camere era cea mai mare triplă, iar cealaltă a fost cea mai mică dublă. Practic acolo era doar un pat și puțin spațiu să te învârți în jurul lui, iar dulapul pentru haine era în fața camerei, pe holul comun, în formă de L.
În camera mea am avut un șifonier, o comodă cu 3 sertare, minibar, o poliță mică cu oglindă, foarte utilă pentru mărunțișuri și fierbător, plus căni, ceai, nes, zahăr, așa cum găsești mereu la turci. În camera noastră a fost un inconvenient în sensul că patul dublu era așezat pe lângă unul din pereți ceea ce nu a făcut posibil accesul normal.
Într-un colț era și un ventilator, probabil pentru perioadele călduroase dar noi nu am avut nevoie de el. Cu toate că ziua au fost peste 20 de grade, seara era numai bine și am dormit ca niște prunci după alergătura de peste zi. Dar nu știu cum face față ventilatorul acela la căldurile de vară din Turcia.
Nici o cameră nu a avut balcon, fiecare avea geam cu o vedere mai bună sau mai rea, în sensul că unele dădeau în curtea vecină, părăsită. Dar cele mai multe aveau vedere la baloane și multe filmulețe cu baloanele care treceau pe deasupra noastră s-au făcut din pat.
O politică proastă de organizare, ca să zic așa, era modul în care se făcea curățenie. Adică, la data aceea, numai la cerere, dar frații aceia doi nu ne-au anunțat asta nici la check-in, nici ulterior. Au făcut-o abia după 2 zile când cineva din grup a întrebat dacă intră cineva să ia gunoiul, dacă curățenie nu se face. Atunci ne-au informat despre asta și au făcut ce trebuia.
Baia a fost mare, cu cabină de duș, foehn, prosoape ok și consumabile suficiente.
Micul dejun l-am luat sus, pe acoperiș, pe terasa interioară și exterioară și tot acolo ne-am adunat într-o seară ca să-i sărbătorim pe octombriștii noștri, 4 la număr. Aici trebuie să le dau fraților o bilă albă pentru că ne-au permis să luăm farfurii, pahare, tacâmuri și tot ce aveam nevoie și ne-au spus să nu spălăm nimic pentru că au mașină de spălat vase și rezolvă ei dimineața. Am lăsat totul așa cum am găsit, n-am lăsat nimic nespălat, dar n-am folosit decât pahare și farfurioare pentru tort.
Micul dejun s-a repetat în cele 5 dimineți. Eu am mâncat exclusiv brânzeturi/ cașcaval cu roșii, castraveți, cartofi prăjiți, măsline de 2-3 feluri, ouă și mai multe feluri de fursecuri, toate bune. Mai erau acolo, dar nu m-am atins, niște mezeluri deloc aspectuoase și cutiuțele mici de gemuri, unt, creme de brânză, pateuri... din care nu mănânc niciodată. Programul mai mult decât ok, între 8,30 și 10,30.
Sucurile la cutie, de mai multe feluri au fost foarte bune, mai ales cele de rodii care au fost cele mai căutate, lapte, ceai, iar cafeaua ți-o făceai singur. De fapt era o cutie cu nes granulat pe o masă, alături de apă fiartă, lapte și ți-o făceai cum voiai. Numai că era nes iar noi nu prea suntem amatori. Prin urmare, fiecare s-a descurcat cu cafeaua prin cameră pentru că aveam fierbător, căni, zahăr și tot ce trebuie acolo.
Parcarea a fost gratuită în fața hotelului, pe stradă iar WiFi gratuit, dar slab. Cel mai bine se prindea la recepție și în fața hotelului.
Poziția centrală ne-a permis să batem Goreme-le la pas, în fiecare zi. De la hotel ajungeam în 10-15 minute pe platforma din vârful dealului pentru a ne bucura de spectacolul baloanelor și am fost de 3 ori acolo. Și n-a fost zi din cele 5-6 cât am stat, să nu facem plimbări lungi prin oraș, după ce ne adunam după drumurile de peste zi. Iar la plecare, am epuizat tot stocul de ben-gay de la farmacia de lângă hotelul nostru (7,5 lire).
Pentru vizitarea Cappadociei vă recomand fără doar și poate, Goreme și nu altceva. Iar când alegeți hotelul să țineți seamă că orașul este așezat pe înălțime, iar în funcție de cum vă știți cu condiția fizică, aveți grijă dacă alegeți mai la baza pantei sau mai sus. Goreme Cave Rooms se află la câțiva metri de strada principală din Goreme așa că nu a fost cazul de urcuș/coborâș.
Una peste alta n-a fost rău la Goreme Cave Rooms. Dacă n-ar fi nevoia asta de schimbare pentru că avem de unde, chiar dacă am mai cârcotit puțin, l-aș mai alege pentru o vizită în Cappadocia. Pentru poziție în special, dar și pentru condiții, care au fost decente și corelate cu ceea ce am plătit.
Trimis de Aurici in 19.01.19 12:50:42
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în TURCIA.
9 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Aurici); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- Coordonate GPS: 38.64392200 N, 34.83154200 E - neconfirmate încă
ECOURI la acest review
9 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Mutat în rubrica "Goreme Cave Rooms [Goreme], CAPPADOCIA [zona]" (nou-creată pe sait)
--
Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.
Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut”
— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;
— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.
Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)
@webmasterX: Zona este ok, dar terasa ori e de pe la vecini, ori este mai veche, înainte de renovarea din 2015.
Coordonatele, așa cum au fost pe rezervarea mea, sunt: N – 38.38644; E-34.49882.
@webmaster: Mulțumesc, zi faină!
e bine cand totul se termina cu bine! nici eu nu am luat din prima oferta proprietarului (atunci era mult peste ce ma asteptam eu, asteptari erau nerealiste de fapt), dar cand am acceptat-o nu a fost nici o problema am primit raspuns imediat
@Aurici: Cappadocia este locul unde vreau să ajung și eu cândva. Un ținut al peisajelor selenare, al baloanelor cu aer cald, al bisericuțelor creștine săpate în roci - imagini superbe. am citit că numele provinciei ar însemna „ținutul cailor frumoși”; oare mai sunt cai în zonă?
Am văzut numeroase unități de cazare în Cappadocia săpate parțial în piatră. Cred că o astfel de cazare aș alege.
Mulțumim pentru prezentare.
@nrs: Într-adevăr totul s-a terminat cu bine dar începusem s-o băgăm pe mânecă. Cappadocia a cunoscut o creștere spectaculoasă în toamna anului trecut. Nu știu să mai fi citit că cineva nu a găsit zbor, dar când am ajuns noi și am intrat la câteva agenții nu am găsit nimic, nici măcar un loc. Am riscat mult lăsându-ne așa până aproape de plecare, dar n-am îmbătrânit nici noi degeaba. Este imposibil ca unul dintre noi să nu aibă o cunoștința, cunoștințelor... care ne scoate din impas când avem nevoie. Din păcate, hotelul n-a fost ce trebuia în sensul ăsta.
@tata123: Aproape fără excepție, toți cei cu care am fost în Cappadocia au spus că este excursia vieții lor. Eu nu știu ce să zic... Am văzut atâtea locuri frumoase că nu mai știu în ce ordine să le spun. Dar Cappadocia este cu totul altceva, n-aș băga-o într-o statistică, ci aș lăsa-o singură, fără să compar cu nimic. Trebuie văzută, mai puțin povestită.
Caii sunt acolo. Se fac excursii dimineața foarte devreme, pe văile Cappadociei, cu cai sau cămile, iar șirurile de călăreți, se văd demențial din balon.
Jay, turcul care ne-a ajutat cu o grămadă de lucruri, avea un hotel în stâncă și ne-a permis să îl vizităm. Sunt mult mai scumpe, n-aș fi dat așa un preț ca să plec dimineața și să vin noaptea. La Jay prețul pornea de la 70-80 de EUR până la 120 o cameră, cu MD. Drept să zic nu mi s-a părut că merita. Îmi pare rău că am uitat să încarc câteva poze de la hotelul lui Jay.
@Aurici: De reținut această cazare și ca să-mi fie mai ușor am trecut-o la favorite.
Așa cum spuneai Cappadocia trebuie văzută și mai puțin povestită, ..., trebuie să ajung și eu acolo...
Scuze ca pun o intrebare care poate parea idioata, dar nu vad foarte bine din poze... Pe peretii din camera este cumva un fel de piatra, sau de gresie?
@mprofeanu: Să știi că este o cazare foarte bună pentru vizitarea Cappadociei. Este exact în centrul Goreme-lui, cu acces cu piciorul peste tot în localitate, iar stația de autobuze care fac legătura cu localitățile din jur, este la 2 minute. Iar de preț ce să mai zic?
Trebuie văzută Cappadocia, da.
@Yoda: Nu este deloc o întrebare idioată. Și noi am zis că-i piatră, dar era o faianță/gresie. Am remarcat și în celălalt hotel pe care l-am vizitat că era ceva asemănător pe pereți. Cel mai probabil toți din zona aia defilează cu "în stâncă" în denumire, așa că fac cumva să-ți dea senzația asta. Dar, cel puțin al nostru, n-a fost deloc în stâncă, ci ancorat foarte bine pe o străduță, centrală, ce-i drept.
Vă mulțumesc pentru ecouri, seară bună!
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)