GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Acest review este ultimul din cele trei facute cu ocazia sejurului in Egipt in perioada 30. 01-10. 02. 2010. Anterior am descris impresiile referitoare la hotelul Le Meridien Pyramids din Cairo si croaziera pe Nil cu vasul The Nile Festival.
Hotelul Golden 5 Emerald din Hurghada este clasificat ca avand 5 stele si face parte dintr-un complex hotelier imens numit Golden 5 City care cuprinde atat hoteluri cat si o serie de vile si bungalowuri multe din ele inca in constructie.
Hotelul este amplasat pe malul marii ceea ce constituie un atu. Dar printre putinele. Inca de la sosire esti impresionat de aspectul stralucitor al hotelului. Se cunoaste ca acesta este renovat de curand (2007, dupa spusele celor de acolo). Receptia este maiestuoasa. Imensa, circulara si cu o scara dubla pe mijloc. Scara respectiva face accesul catre etajul 1 care este plin cu mese de billiard si unde functioneaza un bar pana noaptea tarziu.
Desi am ajuns relativ tarziu (in jurul orei 21. 30) si nu se mai caza nimeni in acel moment a trebuit sa asteptam peste o ora pt. a fi cazati deoarece receptionerul nu a fost in stare sa ne grupeze pe camere conform foilor de check-in completate de noi. Dupa ce am trecut de acest aspect am ajuns si in camere unde au inceput surprizele. Usa de la balcon nu se inchidea corespunzator ceea ce ne permitea sa avem o ventilatie naturala permanenta. Aerul conditionat nu functiona. Si ce credeti ca a spus genialul receptioner cand i-am sesizat aceste aspect: ca va trimite pe cineva (era ora 22. 30) sa repare usa. Am avut pe cineva din grup care a stat toate cele 4 zile fara lumina la baie pt. ca “uitau” sa trimita pe cineva sa repare situatia.
Camerele sunt mari fiecare avand balconul propriu. In balcon se afla o plafoniera care se aprinde automat din receptie si sta asa toata noaptea. Din fericire, draperiile sunt destul de groase ca sa nu lase lumina sa patrunda in camera. Camerele sunt cu pat dublu (2*2m) sau cu 2 paturi, dar foarte incapatoare. Exista si un televizor cam primitiv care ne-a adus aminte de televizoarele pe lampi deoarece cand il opreai dura vreo cateva secunde pana disparea imaginea de pe ecran aceasta estompandu-se putin cate putin pana la oprirea totala. Mai exista o masuta foarte grea din cauza placii de marmura care serveste ca blat si doua fotolii plus o masuta de make-up in fata oglinzii. Camera este curata, dar mobilierul nu este de 5 stele. Baia la camerele cu pat dublu este formata dintr-o parte care include chiuveta si oglinda si alta separata prin usa care cuprinde toaleta si cada. La camerele cu 2 paturi baia este normala respectiv o singura camera. Prima parte a baii arata bine, in schimb cada era jalnica. Si am vazut 3 cazi asa cum arata poza atasata. Probabil ca a fost cea mai ieftina posibila pe piata. Imi pare rau ca nu am facut o poza si gresiei si faiantei ca sa vedeti ce lucrare “calitativa” s-a facut acolo. Existau diferente vizibile ale distantelor intre placi ca si cum ar fi fost puse la ochi si nu cu despartitoare, iar chitul folosit capatase o culoare care spunea cu totul altceva decat timpul scurs de la renovare. Probabil ca renovarea s-a facut numai la exterior. La baie exista sapun lichid si sampon, dar de o calitate foarte slaba. Curatenie se facea in fiecare zi. Prosoapele se schimbau de cate ori doreai. Numai ca trebuia sa mentionezi altfel trebuia sa astepti pana a doua zi pt. ca si in cazul in care prindeai cameristul pe hol si ii spuneai iti raspundea ca nu mai are si sa stai linistit ca iti aduce el. Intr-adevar, iti aducea, dar a doua zi.
Sala de masa era si ea imensa si dupa felul cum arata aducea mai mult cu o cantina. Cu o capacitate de circa 400 locuri avea numai vreo 4-5 debarasatori. Din aceasta cauza mesele nu mai apucau sa fie curatate pt. ca saracii baieti nu aveau timp sa stranga vesela, sa o duca la bucatarie, sa curete masa si sa puna alte servetele si tacamuri. Asa ca, daca nu te duceai in prima jumatate de ora, ocupai o masa unde gaseai si iti aduceai singur tacamuri si ce aveai nevoie. In schimb, nu am nimic de reprosat la capitolul mancare. Foarte multe feluri de mancare, extrem de multe tipuri de salata si tot atatea dulciuri. Noi am avut demipensiune asa ca nu stiu cum arata pranzul, dar daca dimineata si seara mesele erau pline ma gandesc ca la pranz era cel putin la fel. In interiorul restaurantului exista un bar unde se servea vin de la cutii de carton de 5 l si de o calitate inferioara, bere si gin. Dimineata serveau ceai si ness la pliculete si zahar din cand in cand (se pare ca aveau o problema cu aprovizionarea cu zahar pt. ca acesta mai iesea lipsa la apel cateodata). Imi pare rau ca nu am facut o poza cu mizeria care era in spatele barului de unde se serveau ceaiul si cafeaua. Ca sa nu mai spun ca lucratorii restaurantului aproape ca se urcau cu picioarele pe bar ca sa umple recipientele in care se incalzea apa pt. ceai si cafea. Dezgustator.
In curtea interioara a hotelului exista o piscina in forma de T cu apa incalzita natural. Pe aici se face accesul catre plaja. Tot de aici se pot lua prosoapele pt. plaja pe baza bonurilor primite cu ocazia cazarii. Astfel ca fiecare persoana beneficiaza zilnic de un prosop de plaja. Plaja este dotata cu sezlonguri, umbrele si paravanturi (gratuite toate). Nisipul este fin si intrarea in mare este destul de lina. Pe plaja exista un restaurant, dar din cauza regimului de demipensiune nu am avut acces la pranz acolo. Se poate plati pt. mancare, dar cand i-am intrebat pe cei de la intrare cum si unde platesc au avut un soc si cateva minute au vorbit intre ei si au dat din maini fara sa-mi ofere vreun raspuns. Pana la urma au zis ca trebuie sa cheme pe cineva din hotel motiv pt. care m-am lasat pagubas.
Tot pe plaja mai exista o piscina si 2 tobogane care functioneaza cu program. Exista 2 baruri exterioare: unul langa piscina hotelului si unul langa cea de pe plaja. La ambele baruri se servesc bauturi racoritoare si alcoolice. Cei care ocupa sezlonguri langa tobogane sunt serviti din cand in cand cu bauturi racoritoare de catre chelnerii barului. Trebuie avut in vedere faptul ca plaja este folosita si de clientii unor hoteluri de peste drum ceea ce reduce nr. de sezlonguri disponibile si asa putine in comparatie cu nr. de turisti din hotel.
Un aspect interesant al acestui hotel este ca nu exista nimic in interior care sa-l identifice (ca si nume). Pe perdelele din camera si pe prosoape scrie Diamond, iar pe farfuriile din restaurant scria cu totul altceva. In afara de frontispiciul hotelului nu am mai vazut undeva acest nume.
Clientii hotelului sunt in proportie de 95% din fosta URSS (din pacate). Asa ca daca nu vorbesti ruseste e o problema. La cazare am primit o foaie cu instructiuni in rusa. Cand am cerut in engleza sau orice alta limba au ridicat din umeri, iar unul dintre receptioneri chiar a avut tupeul sa ne intrebe de ce nu vorbim ruseste (desi la receptie se mentioneaza ca limbile folosite sunt engleza, franceza, germana, italiana si rusa).
Iar aventurile cu prietenii rusi sunt amuzante. In a doua seara, pe la 03. 00, ne-am trezit cu batai puternice in usa. Daca am vazut ca se insista am deschis si m-am trezit fata in fata cu un rus beat mort care la vederea mea a inceput sa zambeasca si a dat sa intre in camera. L-am impins pana la usa de alaturi crezand ca a gresit camera dupa care m-am intors in camera. Dupa cateva minute a inceput sa vorbeasca. Am crezut ca vorbeste la telefon, dar dupa 20 min. discutia continua. De data asta sotia mea a luat initiativa si individul s-a bucurat din nou ca cineva il primeste si pe el in camera motiv pt. care a trebuit sa-l dea iar afara. I-am facut semn sa doarma si s-a conformat. Dupa nici o ora ne-am trezit cu un adevarat scandal la usa. Altul, mai beat ca primul, l-a gasit pe ala acolo si a inceput sa-l intrebe de camera si de pasaport. Bineinteles ca nu se intelegeau intre ei desi, teoretic, vorbeau aceeasi limba. Deodata s-a auzit o voce groasa care a zbierat ceva in ruseste dupa care s-a auzit o usa trantita si o liniste totala. Cred ca pe respectivul l-au inteles si si-au vazut de treaba lor. Dimineata la parter am dat de unul care statea in picioare rezemat de o usa si tinea si el un monolog. Nu vreau sa spun de paharele si sticlele lasate in fata camerelor si pe scari. Nu vreau sa-i mentionez pe cei care la ora 19. 00 cand incepea cina intrau in restaurant beti mori si scapau farfuriile cu mancare pe jos sau adormeau cu capul pe masa. Nu vreau sa-i amintesc pe cei care aveau masa plina de bere si puneau muzica specifica pe telefon cu volumul la maxim. Nu vreau sa-mi aduc aminte de duhoarea de gin si votca de care te loveai dimineata daca aveai ghinionul sa treci pe langa o camera in momentul in care se deschidea usa. De altfel, cam toti localnicii care au tangenta cu turismul vorbesc rusa. Avand in vedere ca multe din firmamentele magazinelor sunt scrise in rusa se poate spune ca acestia se simt ca la ei acasa.
Nu am nimic cu ei ca natie, dar ceea ce am vazut la acest hotel mi-a lasat un gust amar.
De la hotel am facut 2 excursii optionale despre care trebuie sa mentionez cateva aspecte importante.
Prima excursie a fost croaziera pe mare cu posibilitate de snorkeling. Excursia a costat 35 euro/pers. si a meritat toti banii din punct de vedere al distractiei. Ghidul a mentionat ca nu avem nevoie de mancare si bauturi pt. ca in pret este inclus un pranz pescaresc, precum si bauturi racoritoare. Din fericire am luat o sticla cu apa la noi. Asa-zisul pranz pescaresc a constat intr-o bucatica de macrou prajit, o felie de salam/parizer prajit, 2 feluri de orez, vreo 2 salate si niste paste. Bufet sudez desigur numai ca mancarea era servita de catre membrii echipajului. Orezul era din cel care se taie bucatele, bucati care erau apucate de respectivul intre furculita si degetul mare. Toti spuneau sa luam cate o bucata de carne si o lingura de salata deoarece sunt pt. toata lumea si putem sa ne intoarcem sa mai luam. Intr-adevar a fost cate o portie pt. toata lumea, portie care nu era deloc satisfacatoare chiar si pt. cei cu apetit moderat. La a doua transa am constatat ca nu mai ramasesera decat vreo 4-5 bucatii/portii din fiecare fel deoarece si echipajul era inclus in acelasi meniu. Nu cred ca s-a dus cineva pe vaporul acela sa se ghiftuiasca, dar mancarea a fost cu totul sub asteptari. Ca sa nu mai spun ca bauturile racoritoare au constat in cate un pahar de 100 ml cu cola si apa plata. Cand am mai cerut un pahar cu cola am primit o privire foarte taioasa si am primit paharul respectiv, dar cu mana tremuranda. Dupa plecare, se navigheaza pt. o vreme apoi vasul ancoreaza in apropierea unei plaje unde pasagerii sunt transportati cu barca si unde se sta o ora dupa care se merge spre zona cu corali. Aici se face snorkeling pt. circa o ora si acest moment face toti banii excursiei. De asemenea, in pretul biletului intra si echipamentul de snorkeling numai ca am avut surpriza sa constat ca acesta in afara de faptul ca era de cea mai proasta calitate era si vechi. La inceput nu au zis nimic de veste de salvare pana nu a cerut cineva si au venit cu vreo 3-4 spunand ca alea sunt toate. Cand pasagerii au vazut ca toti ceilalti de pe vapoarele de langa noi au veste au cerut si ei si cu un oarecare efort au adus pt. toata lumea. Inainte de oprire au incercat sa ne inchirieze costume de scufundare care nici macar nu erau intregi ci cu maneci trei sferturi (50 dinari/bucata). Din fericire, nimeni nu a inchiriat constatand ulterior ca apa era foarte calda in zona respectiva. Zona cu corali este plina cu diferite specii de pesti extraordinari numai ca un curent puternic te facea sa inoti incontinuu pt. a te mentine in zona coralilor. Pe vas a existat si un scafandru care a facut o filmare subacvatica acolo si a incercat sa vand CD-ul cu 25 euro (cel filmat plus unul cu Marea Rosie). Cu pretul asta nu prea a avut succes. Trecand la ciclul “Toate mi se intampla numai mie” trebuie sa spun ca ochelarii pe care i-am primit nu i-am putut ajusta si l-am chemat de un membru al echipajului numit Yasser care dupa 10 min. a reusit sa-i regleze. Dar la nici un minut dupa ce i-am pus la ochi au pleznit. Nu va inchipuiti ca a venit de 3 ori la mine sa-i dau banii pe ei. Numai ca nu a avut noroc. Dupa faimosul pranz am oprit in alta zona pt. scufundari, dar aici apa era mai rece si pestii mai putini. Asa ca, luati-va un set de snorkeling de la un magazin din statiune inainte de a pleca in aceasta excursie pe care nu trebuie sa o ratati. Sper sa nu nimeriti vasului lui Yasser (imi pare rau ca nu imi amintesc cum se numea). Inainte de intoarcere vapoarele au oprit intr-un loc unde au inceput sa sune sirenele si, spre surpriza nostra, am avut ocazia sa vedem un grup de delfini care au inceput sa inoate in apropierea navelor.
A doua excursie optionala a fost cea cu submarinul. Aceasta a costat 60 euro/pers, dar dezamagirea a fost totala pt. ca apa era tulbure si nu am vazut nimic. Noroc ca fiecare din cele 2 submarine are cate un scafandru care are mancare la el, mancare cu care atrage pestii si inoata de la un geam la altul pt. a-i arata tuturor turistilor. Nu trebuie sa va temeti de claustrofobie pt. ca submarinul este destul de spatios, aerisit, fiecare pasager are hubloul lui, iar adancimea de scufundare este in jur de 20 m dupa spusele echipajului. Daca aveti ghinionul sa aveti apa tulbure ca noi ramaneti cu experienta scufundarii cu un submarin.
Ca si incheiere, nu recomand sub nici o forma hotelul Golden 5 Emerald. Dar daca ajungeti la Hurghada nu ratati cele 2 excursii optionale, mai ales croaziera.
Daca totusi mergeti in acest complex hotelier nu ratati fantana dansatoare (the dancing fountain) din fata hotelului Diamond. Spectacolul are loc in fiecare seara la 20. 30 si merita vazut.
Trimis de marian 1973 in 25.02.10 23:12:23
- A fost prima sa vizită/vacanță în EGIPT
8 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (marian 1973); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
ECOURI la acest review
8 ecouri scrise, până acum, la acest articol
foarte util; personal apreciez in aceeasi masura si descrierile 'de sejur', sunt la fel de utile precum cele 'de calatorie' pentru cine e interesat in acest hotel, gaseste aici o adevarata 'radiografie' completa. Felicitari & fii sigur ca apreciem stradania si sufletul pus in acest review.
@marian1973:
felicitari, ai retinut o multime de amanunte, multe dintre ele chiar picante (poate mai picante decat mancarea de la restaurant sau din excursie).
Concedii la fel de placute si incitante pe viitor!
maximum de pe.me.a-uri!
Multumesc pt.aprecieri! M-as bucura ca review-ul sa fie nu numai interesant ci si folositor pt.cei care sunt in cautarea unui hotel pt.viitoarea vacanta. Numai bine!
Review-ul tau este interesant tocmai pentru ca este folositor!!!!!!!!!!
Felicitari. Eu trag urmatoarea concluzie; cu cat hotelul este mai mare , cu atat nu se mai poate ridica la standardul impus de nr. de stele. Nu au personal suficient si de aici o multime de neplaceri; mese murdare, instalatori si alti mesteri putini la numar care nu pot remedia defectiunile...etc.
Sper sa nu gresesc cand spun ca sunt de preferat hotelurile cu un nr. mai mic de camere , dar care sa poata fi administrate corespunzator.
In compensare pentru necazurile suportate, ai un vot.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Aug.2009 Amintiri de la Golden 5 — scris în 17.08.11 de lizika din CLUJ-NAPOCA - RECOMANDĂ