GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Atunci cand va ganditi ce sa alegeti dintre Marmaris si Icmeler, atunci cand va doriti o vacanta perfecta, departe de lumea dezlantuita, departe de agitatie, stres si probleme de servici, alegeti fara doar si poate Icmeler, fratele mai mic si de lux al Marmarisului.
Si daca nu ati mai fost pana acum aici si nu sunteti inca decis asupra unui hotel va recomand Fortuna Beach Hotel, un mic colt de rai. Hotel intim, fara pretentii, 60 camere suficient de utilate, suficient de mari si toate cu vedere spre mare, munte si soare. Panorama absolut superba care merita asteparea.
Am plecat, temerari fiind, cu masinuta noastra urmand harta rutiera furnizata de google map plus un Gps updatat. 1500 km, o noapte petrecuta la un motel de pe autostrada (20 euro camera/noapte), total 36 ore din care 24 condus efectiv. Turcia are o infrastructura de invidiat. Drumuri nationale usor de confundat cu autostrazi, marcaje rutiere peste tot si indicative din km in km. Si totusi, la un drum atat de lung va recomand si un Gps. Nu am trecut cu bacul, am trecut din partea europeana in partea asiatica a Istanbulului pe un pod enorm, dintr. o autostrada de 10 benzi pe sensul nostru! Ati citit bine:10 benzi! A fost incredibil sa mergi prin oras cu 100 km la ora. In jurul tau numai masini cu numere de Turcia care pur si simplu schimbau benzile fara semnalizare si cu o indiferenta totala fata de un potential accident. Istanbulul este superb, maret, impresionant.
Am ajuns la hotel dupa un drum lung dar placut. Am remarcat in primul rand amabilitatea personalului si faptul ca fiind un hotel micut iti da senzatia de "acasa". Din cele spuse de cei de la hotel suntem primii clienti romani, unii dintre ei nestiind exact nici pozitia tarii noastre pe harta Europei. In schimb, cand auzeau "Romania" raspunsul lor era invariabil " Hagi " sau " Lucescu".
Camere frumoase, vedere superba, liniste dupa 23.30, varsta medie 50-60 ani. Noi eram tinerei. Desi clientii hotelului depaseau varsta noastra cu mult, se comportau ca si cum mintea lor a ramas tanara. Sper ca la varsta lor sa ma distrez la fel ca ei.
Am rezervat cu 2 zile inainte prin booking si am platit in timpul sejurului direct la hotel:360 euro, 6 nopti, all inclusive, 2 persoane. Pretul e destul de mic fiind extrasezon (Atentie :la hotel este afisat pret dublu). Adaugi si drumul (cam 300 euro) si ajungi la 660 euro. Conditia este sa detii o masina bunicica si pusa la punct. Sunt totusi 3000 km dus intors.
Hotelul dispune de o receptie foarte generoasa, wi-fi doar in zona receptiei sau la usa camerei, piscina micuta cu o sectiune si pentru copii. Sezlonguri la piscina si sezlonguri la plaja. Exista un singur bar care deserveste si piscina si receptia. La restaurant, cand servesti pranzul sau cina, personalul hotelului te intreaba ce doresti de baut si iti aduc ei.
All inclusive-ul se limiteaza la zona hotelului, nu si la plaja, desi sunt 20 metri pana la mare. La receptie poti cere prosoape pentru plaja fara cost. Exista supermarketuri in statiune (unul chiar langa hotel) de unde iti poti cumpara sucuri, bere, tigari, etc. Noua ni s-au parut preturi decente. Cadourile care merita cumparate ar putea fi:ceasuri, ochelari de soare, genti, portofele, turkish delight. Noi am schimbat euro in lire turcesti si am fost multumiti de cursul din statiune. Poti ridica lire de la bancomate de pe cardul de lei sau euro, dar nu stii cursul la momentul ridicarii.
Vremea foarte frumoasa pentru luna octombrie (9-15oct). 26-27 grade afara, 22-23 apa marii. Noaptea ploua in general, fiind zona de munte, dar dimineata nu mai puteai dormi din cauza soarelui. Din 7 zile doar in 2 a plouat un pic la pranz, dar nu a durat mult. Oricum puteai sa pleci la o plimbare prin oras daca nu vroiai sa stai in hotel.
Marea lor este ca un lac, fara valuri. In schimb foarte limpede. Vezi pestii care ti se plimba pe langa picioare si stelutele de mare. Nisipul nu este asa fin, plin de pietricele, dar intrarea in apa este lina si perfecta pentru copii.
Mancarea cred ca lasa un picut de dorit. Dulciurile foarte bune, salate multe, fructe 3-4 feluri, mancarea 6. Nu mori de foame, dar nici minunata nu e. Hotelul e cotat la 4 stele pe trip advisor, dar la mancare le-as da 3 stele. Intr. un fel e mai bine ca nu te umfli, dar parca simti nevoia si de o friptura uneori.
Bautura bunicica:berea ok, sucurile si vinul rosu ok, altceva nu am incercat. Au automate de cafea.
Entertaimentul e reprezentat de o singura persoana (Ash) care este foarte apreciat si cu care am discutat si noi de cateva ori. Ne antrena in fiecare zi sa jucam biliard free de la 15 la 17... Sunt nationalitati diferite, dar in cea mai mare parte englezi, toti cu bun simt si foarte politicosi. Am intalnit si nemti, olandezi, islandezi si suedezi, la fel ca temperament.
Ce am remarcat nou fata de acum 10 ani este ca, atat personalul nostru cat si vanzatorii din bazaruri au invatat engleza. Dar doar in statiuni. Pe drum ne-a fost foarte greu sa ne intelegem cu turcii. Doar o singura persoana am gasit, de la o benzinarie Shell cu care am putut comunica. De bucurie, i- am lasat si ceva in plus la plata combustibilului. Am vizitat acum si hotelul in care am stat acum un deceniu, Munamar Beach (5stele) si din pacate am remarcat o schimbare:totul mult prea clasic spre serios. In continuare, raman la Fortuna Beach desi e cotat la 3-4 stele (ei zic 4, dar pe siteuri apare de 3).
Pentru diversitate poti sa faci o excursie pana in Marmaris. Se afla la 8 km si te poti deplasa cu dolmusul contra a 5 lire/2 pers. (1 lira=1,5 lei, 1 euro=2,8 lire). Preturile produselor nu par mai mici decat in Icmeler. Poti negocia cu turcii pana la un moment dat. Devin irascibili daca insisti.
Este de neiertat ca ajungand aici sa nu incerci scuba divingul. Costa 60 euro 2 persoane, plus poze sub apa 20 euro (optional), pranzul inclus, dar bauturile costa. Este o senzatie extraordinara sa vezi lumea de sub apa. Daca esti atent la explicatiile lor nu este asa dificil. Am fost 18 persoane, am facut scuba diving la 3-5 metri de 2 ori. Doar o singura persoana nu s-a aventurat si a doua oara. Restul eram nerabdatori sa experimentam din nou senzatia. Cei care se cunosc panicosi mai bine stau acasa sau raman la statutul de insotitor.
Pe drumul de intoarcere ne-am oprit si la Pamukkale (14 km de Denizli), unde exista o rezervatie naturala care protejeaza un munte alb de calciu din care curge un rau. Interesant de vazut. Costa 25 lire turcesti/persoana, mergi numai descult, faci cateva poze si consumi in total cam 1.5 ore . In orice caz, pozele arata mai bine decat realitatea. Marketing...
Cam atat. Si cum "imaginile fac cat o mie de cuvinte" va las sa va delectati cu ceva poze. Va doresc sa va bucurati si in realitate de ele si sa traiti clipe de neuitat asa cum le-am trait noi!
Trimis de adynutza26 in 22.10.14 15:04:40
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în TURCIA. A mai fost în/la: MARMARIS, ISTANBUL
5 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (adynutza26); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 36.80519400 N, 28.23113200 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
5 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@adynutza26: Te-am ruga să (re)verifici coordonatele GPS, mai precis localizarea acestei unități pe harta interactivă AFA. Ne poți spune dacă-i ok? (mărește zoom-ul cât e necesar, până la afișarea la nivel de stradă - dacă-i posibil)
Mulțumesc.
@danadana - Multumesc danadana. Ma bucur ca ti-ai facut timp sa-l citesti. E cam lungutz.
@adynutza26 - e ok ca rewiu >L-am citit si mi-a placut. De altfel si eu incerc sa le scriu cat mai bogate in informatii (lungi)
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)