GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Unul din obiective minivacanței a fost să mergem la ferma de midii de la Dalboka. Am plecat din Kavarna și am urmat indicatorul de Kaliakra 16 Km. După aproximativ 10 km un indicator ne trimite spre stânga - Dalboka 1.5 km. Nu mergem mult și în fața noastră încep să se vadă parcate stânga-dreapta, fiecare cum reușise, multe mașini de România. Parcăm și începem să coborâm panta spre restaurant. Drumul așa cum îl știti toți cei care ați fost pe aici, nu s-a schimbat, nu s-a asfaltat.
Citisem că se stă mult și până vine comanda … …. încărunțești. Așa că întreb un cuplu dacă au așteptat mult și răspunsul prompt a fost NU și ce să aleg stânga sau dreapta și mi s-a spus OBLIGATORIU DREAPTA.
Coborâm pe sub arcada unde stă scris Ferma de midii Dalboka și virăm spre dreapta. Mergem, mergem, mergem și toate mesele ocupate. Spre capătul restaurantului două băncuțe libere în plin soare. Ne așezăm și așteptăm să vină să ne ia comanda. Am așteptat vreo 5 minute, dar soarele și-a spus cuvântul și am început să căutăm o masă la umbră și am gasit-o. 55. Așa scria pe suportul de șervețele. Între timp băiatul care a venit la noi ne-a dat un meniu în română și am început lecturarea lui.
Pe meniu era trecut că această societate comercială a fost înființată în 1993 și e specializată în cultivarea și producerea midiilor curate din Marea Neagră, mediul în care ele se dezvoltă trebuie să fie unul curat, condiție importantă pentru calitatea lor. Am mai aflat că ele se folosesc pentru mâncare de peste 2000 de ani, dar că în Europa se cultivă de doar 800 de ani. Și bineînțeles ce beneficii aduc în organism consumul acestor scoici.
Ochii mi-au fugit pe rubrica De ce suntem aici? unde midiile erau vedete: musaca cu midii, ardei / roșie umplut (ă) cu midii, ruladă cu dovlecel /vânătă și midii sau sărmăluțe de varză / foi de viță cu midii, în jur de 6 leva porția. Mă uit mai cu atenție și ne hotărâm să luăm 3 porții de midii Dalboka
•la tigaie – midii cu cochilie cu sos picant
•în sos de vin – cu miez de midii, ceapă, ciuperci
•italiene – miez de midii, paste, roșii, ciuperci
la 8 leva porția.
Poți găsi în meniu tot felul de pești: scrumbie, stavrid, hamsie, calcan, guvid, strunghil, zargan, raci de mare, creveți, macrou, caracatiță, calamari.
Există și rubrica Pentru cei care nu știu de ce sunt aici cu file de pui, carne de porc și Fără asta nu se poate midii Dalboka umplute cu mere sau cu dovleac. Le-am marcat pentru data viitoare.
Bucătarul vrăjitor ne propunea ciorbiță de midii sau de pește sau ambele. Am luat de pește și s-a dovedit o ciorbă cremă cu pește grozavă. 5 leva orice ciorbă adusă într-un vas de ceramică albastru. Și chelnerul a spus că fără pâine prăjită nu merg icrele.
Și desigur lista cu băuturi non-alcoolice (Coca-Cola 3 leva, Cappy 2 leva și Nestea 2,50 leva) și alcoolice bere la draft Kamenica și Staropramen și la sticlă (în jur de 3 leva) și vin.
De la mesele restaurantului se vede crescătoria și mulți pescăruși. Locul este un adevărat furnicar: ospătarii cu platourile pline duse într-o mână și clienții care vin și pleacă.
Totul a dispărut din farfurii foarte repede. Am stins midiile cu berea rece (unii fără alcool), am cerut nota de plată. Am fost plăcut surprinsă când am văzut că se poate plăti și cu cardul. Totul a durat cam 45 minute.
Este un loc unde mi-aș dori să revenim sa incercam midiile umplute cu mere sau chiar sarmalele.
Trimis de fredutza in 08.06.17 10:58:45
- A fost prima sa vizită/vacanță în BULGARIA
2 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (fredutza); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 43.40383400 N, 28.38902600 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest articol
2 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@fredutza: De curiozitate am citit articolul tău să văd cum mai este la Dalboka și să văd dacă v-a plăcut.
Și după cum am văzut totul a fost bun și gustos.
Ai dreptate, Obligatoriu dreapta.
Am fost și noi anul trecut și ne-a plăcut dar tare greu a fost la întoarcere cu burta plină.
Anul trecut construiau ceva la intrare, n-am reușit să ne dăm seama ce vor să facă, au terminat?
Să vă fie de bine.
Toate cele bune.
@ANILU: Buna. Sunt niste trepte pe care se coboara dupa ce treci pe sub arcada si o toaleta f. f. f. f. curata - tot dreapta -. Este pentru prima data cand venim aici.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Dec.2023 Alertă! Dalboka, nu! — scris în 14.08.24 de cazacualin din BUCUREșTI - nu recomandă
- Aug.2023 Nu mergeti! — scris în 16.08.23 de ux130364 din CLUJ-NAPOCA
- Aug.2023 Ultima experienta la Dalboka — scris în 05.08.23 de ux130156 din CONSTANţA - nu recomandă
- Apr.2023 Dezamagitor — scris în 02.04.23 de ux128785 din CONSTANTA - nu recomandă
- Jun.2022 Dezamăgire — scris în 26.06.22 de corelia din MANGALIA - nu recomandă
- Jul.2021 Dalboka - groaznica experiența — scris în 11.07.21 de cristinaion din BUCURESTI - nu recomandă
- Jun.2021 Nimic extraordinar — scris în 23.06.21 de Dan 80 din BUCURESTI - nu recomandă