ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 21.01.2018
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 22.04.12
STATUS: TITAN
DATE SEJUR
DEC-2017
DURATA: 3 zile
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
AFA RECOMANDĂ: Pentru transfer Aeroport - Hotel (Roma) și/sau tururi turistice ale Romei / Vaticanului - recomandăm ghidroma.eu
  • Informatii sau rezervări: pe sait sau tel. +39 324 981 3672
  • TIMP CITIRE: 12 MIN

    Roma - Piete. Fantani. Strazi.

    Ilustrație video-muzicală
    TIPĂREȘTE URM de aici

    In cele ce urmeaza am sa va propun o plimbare per pedes pe la cateva piete si fantani romane celebre si am sa intercalez si vizitarea Panteonului. Obiectivele vizate sunt concentrate astfel ca ele pot fi vizitate in aceeasi zi sau pe bucati, cum am facut-o noi, urmand a alege Dumneavoastra itinerariul, motiv pentru care voi mentiona si mijloacele de transport care ajung in apropierea fiecaruia dintre obiective.

    Traseul din acest articol este: Monumento Nazionale a Vittorio Emmanuele II - Piazza Venezia - Piazza Campo de’ Fiori - Piazza Navona – Panteon - Fontana di Trevi - Piazza di Spagna - Piazza del Popolo.

    Monumento Nazionale a Vittorio Emmanuele II

    Reluam a doua excursie de unde am lasat-o pe prima. Ne opream atunci la Columna lui Traian. Aici, pe Via dei Fiori Imperiali, vis-à-vis de orasul antic se desfasoara imensul monument de marmura Altare della Patria sau Monumento Nazionale a Vittorio Emmanuele II. Monumentul este ridicat in cinstirea lui Victor Emmanuel, primul rege al Italiei unificate, locat la Roma.

    Giuseppe Saconi este proiectantul constructiei in stil eclectic la sfarsitul secolului al XIX-lea, dar edificiul a fost terminat abia 40 de ani mai tarziu. Au participat cu maiestria lor sculptori din toata Italia.

    Sunt de admirat scarile, coloanele corintice, fantanile, sculptura ecvestra a lui Victor Emmanuel si doua statui ale zeitei Victoria. Are 135 m latime si 70 m inaltime si ocupa o suprafata de 17.000 metri patrati!

    In ciuda maretiei acestui monument, romanii nu sunt deloc fericiti de amplasarea acestei constructii intrucat obtureaza perspectiva catre Colosseum - simbolul Romei.

    Mijloace de transport: metrou statia Colosseo linia (albastra) B; autobuze: 40 (de la statia Termini), 44,84,780,810.

    Piazza Venezia

    Stand cu spatele la Altare della Patria, avem in fata ochilor Piazza Venezia, care este o intersectie a mai multor artere importante ale Romei si este punctul de unde se formeaza Via del Corso, o strada pe care noi ne-am plimbat, ne-a placut, la capatul dinspre Piazza Venezia cu trafic rutier, apoi doar pietonal, si care se termina la Piazza del Popolo unde vom incheia mai tarziu.

    Piata este flancata de Palazzo Venezia. Palatul a apartinut unui cardinal, Pietro Barbo de la Venezia, palat renascentist construit la jumatatea secolul al XV-lea. De la balconul sau urmarea cursele de cai de carnaval care se organizau aici. Din acelasi balcon, Mussolini indemna masele sa se alature fascistilor.

    Mijloace de transport: autobuzele liniilor 64,85,87,780.

    Piazza Campo de’ Fiori

    Continuam la stanga pe Via del Plebiscito, inainte pe Corso Vittorio Emanuele II si apoi pe Via de Baullari, in stanga. (1 km)

    Aceasta zona “inflorita” este fief-ul vietii de noapte. Zona este animata zi si noapte de barurile si restaurantele aflate aici. In piata se remarca statuia unui personaj cu gluga, sumbru. Este inchinata lui Giordano Bruno, teologul si filisoful ars pe rug in anul 1600 pentru crezul sau, in timpul Contrareformei, marcand astfel locul executiei din vremea Inchizitiei.

    Piazza Campo de’ Fiori este si o piata reala de fructe si legume si bineinteles inundata de flori. Pe vremuri era spatiul din fata Teatrului lui Pompei. Apoi a devenit zona cea mai perindata de printi si printese, dar si de pelerini, in general. Era plina de monumente publice, asta pana cand a inceput decaderea zonei in secolul al XIV-lea o data cu mutarea temporara a papalitatii in Franta. Zona a cunoscut o noua perioada de inflorire dupa revenirea papalitatii la Roma. S-au construit palate papale, bulevarde, iar zona a devenit una comerciala. In apropiere se afla Palazzo della Cancellaria.

    Mijloace de transport: autobuzele liniilor 64,62,87,780.

    Piazza Navona

    Ne intoarcem putin pana in Corso Vittorio Emanuele II, o traversam si continuam inainte cum am venit pe Via della Cuccagna, pe langa Museo di Roma, pana in Piazza Navona.

    Se spune ca aceasta piata ovala este cea mai frumoasa dintre pietele Romei. Mi-e greu sa fac un clasament pentru ca nu am vizitat toate pietele romane si ar fi si doza proprie de subiectivism. Piazza Navona este cu siguranta o capodopera. Se mai scrie ca cel mai probabil ar fi fost construita peste vechea arena a lui Domitian, al carei contur se poate observa. Stadionul se poate vizita numai in ocazii speciale contra cost.

    Piazza Navona, deschisa doar accesului pietonal, atrage pasii multor turisti care se concentreaza in principal in jurul fantanii arteziene din centrul pietei.

    Piazza Navona este unul din obiectivele turistice top 10 ale Romei. Arhitectura corespunde stilului baroc din perioada dramatica. Fantanile sunt constructii sofisticate, iar biserica din aceasta piata – Chiesa San Luigi dei Francesi – este pictata de renumitii Caravaggio si Rubens. Este parca o competitie intre fantani si biserici care sa fie mai impozante. Nici palatele, cum ar fi de exemplu Palazzo Pamphil, care o inconjoara nu sunt mai prejos.

    Planul strazii a fost mult marit de pontifii secolelor XVI – XVIII, care au incercat astfel sa fluidizeze circulatia.

    In mijlocul Piezzei Navona in anul 1651 s-a ridicat Fantana celor Patru Fluvii sau Fontana dei Quattro Fiumi, conceptie a artistului Bernini. Cele patru fluvii simbolizeaza continentele pe unde curg. Avem Gangele reprezentand Asia, Dunarea pentru Europa, Rio de la Plata pentru Americi si Nilul pentru Africa. Fluviile sunt personificate, de exemplu capul Nilului sta ascuns pentru ca la acea data nu se cunosteau izvoarele celui mai lung fluviu, Gangele sta in pozitie de relaxare, Rio este chel si ametit, iar Dunarea are o forma intoarsa pentru a echilibra obeliscul. Cele patru personaje sunt dispuse intr-o piramida incununata de un obelisc provenit din Circul lui Maxentiu. Obeliscul are gravate cu hieroglife numele lui Vespasian, Titus si Domitian. Fantana reprezinta reprezinta o reusita arhitecturala fiind compusa astfel incat greutatea obeliscului sa fie sustinuta de cele patru personaje ce marginesc o dubla arcada, iar sub obelisc se afla un gol. Celelalte doua fantani, opere ale lui Giacomo della Porta, au fost refacute de Bernini. In partea de vest a pietei este Biserica Sant Agnes si alaturi palatul Palazzo Doria Pamphilj al Papei Inocentiu al X-lea.

    Vizitand Roma in decembrie, am aflat ca aici este deschisa Piata de Craciun. Aceasta insa nu ne-a impresionat, fiind mult sub ceea ce se organizeaza la noi, in Romania. Aici se vindeau acadele, figurine si simboluri ale Craciunului, ale Nasterii Domnului.

    Mergand spre Pantheon intalnim San Luigi dei Francesi, care este Biserica Nationala a Frantei in Roma. Are doua capele, din care una – Capela Sf. Matei - adaposteste trei opere renumite de Caravaggio. Panza in ulei din centru, Sf. Matei si Ingerul, este cea de-a doua versiune a operei. Prima a fost respinsa de biserica, deoarece sfantul era infatisat cu picioarele murdare si imaginea sa contrasta puternic cu cea imaculata a ingerului. O a doua capela are cateva fresce deteriorate.

    Mijloace de transport: autobuzele liniilor 30,64,87,492.

    Panteonul

    Ne indreptam in continuare catre dreapta, traversam Corso del Rinascimento si continuam oarecum tot inainte pe Via del Salvatore si pe Via Giustiniani, avand in dreapta noastre Palazzo Madama si Palazzo Giustiniani. Ajungem in Piazza della Rotonda, la Panteon.

    Se spune ca Panteonul este un “must see” al Romei. De aceea am vrut sa incepem una din zilele noastre la Roma cu vizita la Panteon, asta dupa ce cu doua seri inainte il vazusem pe dinafara, fiind inchis. Pentru aceasta vizita, pe un frig patrunzator de -1 grad Celsius cu vanticel de dimineata, ne-am postat la orele 8:30 in fata acestuia asteptand orele 9, deschizand randul care avea sa se formeze in spatele nostru. Vizitarea acestuia este gratuita.

    Panteonul este cel mai bine conservat dintre toate templele antice. Panteonul a fost construit de Agrippa in anul 27 i. H. ca templu dedicat tuturor zeilor protector ai familiei Julia, in special lui Marte si Venus, strabunii Cezarilor, potrivit unei stravechi traditii romane.

    Panteonul de astazi a fost ridicat de Imparatul Hadrian in secolul al II-lea. Hadrian a pastrat pe frontispiciu textul “Marcus Agrippa, fiul lui Lucius, consul pentru a treia oara, a construit asta. ”

    Cand Imparatul Focas a donat acest templu pagan Papei Bonifaciu al IV-lea, el a presupus ca una dintre minunile Romei antice va fi conservata nealterata ca biserica crestina, cu hramul Sf. Maria a Martirilor. A fost devastat de-a lungul timpului de mai multe ori. Este o capodopera arhitectonica pentru perioada in care a fost construit.

    Are o inaltime egala cu diametrul de 43,3 m. In varful cupolei este un “oculus” (ochi) gigant, cu diametrul de 9 m, deschis in permanenta catre cer. Inelul sau face parte din structura de rezistenta si asigura stabilitatea constructiei. Pana in anul 1960 a fost cea mai mare bolta fara sustinere din lume. Este particularitatea care face Panteonul atractiv. Porticul sau frontonul triunghiular este sprijinit pe 16 coloane de granit roz si gri. Usile masive sunt din bronz si sunt originale. Peretii grosi de 6,2 m au incorporati in ei bolti din caramida care asigura distribuirea greutatii, micsorand forta de apasare a acoperisului foarte greu.

    De-a lungul peretilor se insiruie mormintele unor personalitati italiene printre care marele Pictor al Renasterii Rafael si a doi regi italieni, Umberto I si Victor Emanuel I.

    In centrul Piazza della Rotonda, numita si Piazza del Panteon, se afla o fanatna, al carei autor este Longhi (1711). Fantana este incununata de un obelisc antic egiptean, al lui Ramses al II-lea, caruia i s-a montat in varf o cruce. Este Fontana del Panteon.

    Mijloace de transport: autobuzele liniilor 30,64,87,160.

    Fontana di Trevi

    Continuam in prelungirea directiei din care am venit, dreapta fata de intrarea in Panteon pe Via del Seminario pana intersectam Via del Corso, pe care o urmam in stanga pana vedem Via delle Muratte. O urmam in dreapta pana ajungem la Fontana di Trevi, in Piazza di Trevi. Piazza di Trevi se afla la intersectia a trei strazi, Via delle Muratte, Via delle Vergine si Via delle Stamperia, de unde i se trage numele (tre vie).

    Fontana di Trevi este locul care ne-a fascinat. Am venit aici si a doua si a treia zi. Culoarea apei imensei fantani arteziene iluminata seara este magica. Cred ca este obiectivul turistic roman inclus in planul de vizite al tuturor oaspetilor Romei. Nu spun asta doar pentru ca am gasit aglomeratie in jurul fantanii. In primul rand este un loc vanat de cupluri pentru poze, dar mai ales pentru a-si pune o dorinta aruncand un banut inspre sculptura zeului Neptun, in fantana, peste umar, stand cu spatele la aceasta. Se spune ca aruncatul monezii peste umar implineste dorinta de a reveni la Roma.

    Fontana di Trevi a fost construita intre anii 1732 – 1762 de Nicola Salvi pentru Papa Clement al XII-lea. Actuala fantana este inspirata dupa Arcul lui Constantin. Constructia fantanii este lipita de spatele unui palat, Palatul Poli, avand astfel o nota aparte. Te simti in curtea unui castel cu iubita si daca inchizi ochii poti trai o frumoasa poveste de dragoste.

    In centrul fantanii sta statuia lui Neptun, flancata de tritoni calare, care simbolizeaza o mare furtunoasa, in stanga, si o mare linistita, in dreapta. Statuile din nisele din spatele zeului reprezinta Sanatatea si Abundenta, iar statuile de pe frontonul fantanii, cele patru anotimpuri si darurile lor.

    Fantana Trevi este cea mai frumoasa si celebra fantana din Roma, vezi filmul lui Fellini, “La Dolce Vita”, cu Anita Ekberg sau “Three Coins in a Fountain”.

    Trevi marcheaza capatul apeductului Acqua Vergine, construit de Agrippa in secolul al XIX-lea i. H., dintr-un izvor miraculos, descoperit de o fecioara. Aceasta scena este imortalizata in statuia din dreapta fantanii, iar in stanga recunoastem statuia lui Augustus. Apeductul alimenteaza si astazi fantana! Nicola Salvi si-a adus omagiile originilor antice grefandu-si exuberanta creatie baroca pe cadrul arhitectural clasic al unui arc triumfal.

    Mijloace de transport: autobuzele liniilor 62 si 85 si metroul linia portocalie A, statia Barberini.

    Piazza di Spagna

    Facem stanga ocolind Fontana di Trevi, urmand Via della Stamperia, continuam pe Via del Nazareno, apoi pe Via di Sant'Andrea delle Fratte, Via di Propaganda si ajungem in Piazza di Spagna.

    Nu am putut-o vizita in ziua sosirii noastre pentru ca aici se desfasurau ceremoniile dedicate Zilei Neprihanitei Zamisliri (Immacolata Concezione) , dar am vizitat-o a doau zi.

    Locul poate fi recunoscut dupa Treptele Spaniole, care urca la piata. Aceasta scara este cel mai reprezentativ monument in stil rococo din Roma. Am ajuns aici in seara celei de-a doua zile a mini-excursiei noastre, in momentul cand se lasa seara. Am gasit acest loc aglomerat si desi face parte din traseul principal al pietelor si fantanilor romane, nu mi-a ramas la suflet precum alte locuri vizitate. Nu ma intelegeti gresit. Tot ce am vizitat este exuberant, este grandios, este artistic, este de clasa.

    Cele 135 de trepte au fost construite de Francesco De Sanctis pentru regele Ludovic al XV-lea. Denumirea lor italiana este Scalinata della Trinita dei Monti, dupa numele bisericii romano-catolice de la capatul lor.

    Piazza di Spagna are forma de clepsidra si gazduieste Fontana della Barcaccia, ridicata de Bernini. Numele pietei este dat de Ambasada Spaniei aflata la baza treptelor in apropiere vis-à-vis de un obelisc.

    Mijloace de transport: autobuzele liniei 80 si metroul linia portocalie A, statia Spagna.

    Piazza del Popolo

    Tot inainte Via del Babuino ne conduce in Piazza del Popolo. Numele i se trage de la arcul de triumf Porta del Popolo (Poarta Poporului), deschidere in zidul de aparare al orasului antic, prin care se accede in piata (pe unde noi am iesit).

    Aspectul de astazi al acestei piete se datoreaza arhitectului Giuseppe Valadier care i-a conferit un stil neoclasic. Zona a devenit cunoscuta mai intai prin festivaluri, dar si prin executiile publice organizate aici. Noul aspect oval l-a capatat la inceputul secolului al XIX-lea.

    Piazza del Popolo este unul din locurile de care m-am indragostit in Roma. Nu cred ca e top 10 obiective turistice romane, dar mie mi-a placut enorm. Arhitectul amintit a “plantat” in Piazza del Popolo patru fantani cu lei in stil egiptean ridicate la baza unui obelisc dintre cele mai vechi din Roma. Monolitul, inalt de 25 metri, din timpul lui Ramses, a fost mutat la Circus Maximus de catre Augustus si apoi amplasat in aceasta piata de Papa Sixtus al V-lea.

    In dreapta, cum am venit, se intinde un domeniu celebru, Villa Borghese, pe care noi nu am avut timp si forta sa il mai vizitam. Galleria Borghese este un muzeu recunoscut pentru decorul sau si pentru cea mai valoroasa colectie de sculptura timpurie de Bernini, din Roma.

    Un alt reper al pietei este Biserica Santa Maria di Popolo, o dovada vie a sculpturii si arhitecturii Renasterii si Barocului. Ea este renumita pentru Capella Chigi, pictata de Rafael, cu exceptia unor mici medalioane pictate de Bernini si un set de fresce din spatele altarului principal, pictate de Pinturicchio si doua picturi de Caravaggio.

    Opus acestora sunt doua biserici gemene – Santa Maria dei Miracoli si Santa Maria in Montesanto. Am parasit Piazza del Popolo prin Porta del Popolo si ne-am indreptat catre metrou.

    Mijloace de transport: autobuzele liniilor 117 si 160 si metroul linia portocalie A, statia Flaminio.

    Pana aici cu plimbarea prin pietele Romei si pe la superbele fanatani ale Romei.

    Observatii

    Noi nu am urmat exact acest traseu pe care vi l-am propus mai sus pentru ca in fiecare dintre cele trei zile ale vizitei noastre la Roma am vizitat cate ceva, pe la unele obiective trecand si de doua ori.

    Itinerariul din acest articol poate fi legat cu cel din articolul anterior cand am vizitat Colina Palatina, Forumul Roman si Colloseumul vezi impresii.

    Traseul mai sus propus are o lungime de circa 4 km si consider ca pietele prezentate pot fi legate astfel intr-o singura tura.

    Puteti lungi putin tura daca vreti sa vizitati si alte locuri din acest perimetru, urmand nu neaparat cele mai scurte trasee. Astfel puteti opta pentru o plimbare pe Via del Corso, care este strada principala din centrul istoric al Romei. Veti gasi aici multe magazine (inclusiv pe cel al clubului A. S. Roma), localuri, dar si unele biserici monumentale, despre care nu am sa mai scriu, ci am sa ma rezum sa atasez cateva poze.

    Al nostru excelent GhidRoma, Petre C, si-a depasit cu voia lui si a noastra timpul alocat turului nostru ghidat gratuit si dupa ce ne-a condus pe cararile descrise in articolul anterior, ne-a insotit partial si in acest periplu pentru care ii multumim inca o data.

    Rog inserare videoclip

    Inno nazionale italiano - Piccolo Coro dell ´Antoniano

    https://www.youtube.com/watch?v=2roBLpfJCGA

    Multumesc!


    [fb]
    ---
    Trimis de Dan&Ema in 21.01.18 18:41:32
    Validat / Publicat: 21.01.18 20:20:25

    VIZUALIZĂRI: 3001 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
    SESIZEAZĂ
    conținut, limbaj

    10 ecouri scrise, până acum, la acest articol

    NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Dan&Ema); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
    Poze atașate (se deschid în pg nouă)
    P09 Superba Fantana celor Patru Fluvii sau Fontana dei Quattro Fiumi din Piazza Navona
    EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
    Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
    Puteți VOTA acest articol:
    PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 49700 PMA (din 53 voturi)
    NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

    ECOURI la acest articol

    10 ecouri scrise, până acum

    webmasterX
    [21.01.18 20:19:54]
    »

    Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

    Dan&EmaAUTOR REVIEW
    [21.01.18 20:22:40]
    »

    @webmasterX: multumesc

    cristina47*
    [22.01.18 07:32:43]
    »

    Excelent articol. Felicitari! Punctaj maxim.

    Dan&EmaAUTOR REVIEW
    [22.01.18 08:56:26]
    »

    @cristina47:

    Multumesc frumos! Numai bine! ????

    mihaelavoicu
    [22.01.18 15:40:19]
    »

    Ați făcut o excursie excepțională! Filme? ... ”La dolce vita”de care ați amintit, cu Anita Ekberg făcând baie îmbrăcată. ”Fetele din Piața Spaniei” la care nu aveam voie să mergem, elevi fiind. Deasemenea ”Carmen din Trastevere” Acolo la ”Santa Maria in Trastevere” sunt mozaicuri bizantine. Și pe afară. Consultați pe Wikipedia Palatul Farnese, din Piazza dei Fiori. Frumoasă Roma, frumos și reviewul vostru. Felicitări!

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    Dan&EmaAUTOR REVIEW
    [22.01.18 15:41:57]
    »

    @mihaelavoicu: Sarut mana! Apreciez! ????

    msnd
    [13.02.18 19:07:10]
    »

    @Dan&Ema:

    Scuze că, așa de târziu, dar, sper eu, nu prea târziu, îmi bag și eu nasul pe aici.

    În primul rând, mulțumesc încă odată pentru aducerile aminte din excursia noastră de cu câteva luni mai devreme.

    Apoi, cer permisiunea a câtorva mici completări.

    Dintre toate numele pe care vox populi la dă Monumentului lui Victor Emanuel al II-lea, cel mai amuzant pentru mine este „mașina de scris”. Și, într-adevăr, privit din față, mai de departe, din Piața Veneția, are exact aspectul acelui obiect de pe vremuri.

    Biserica din Piața Navona se numește ”Chiesa di Sant'Agnese in Agone”. Scriam în articolul meu că numele bisericii nu are legătură cu agonia Sfântului Agnese, martirizat în timpul lui Dioclețian. „In agone” în greacă înseamnă ”locul competițiilor”, și provine de la forma pieței, care este cea a unui stadion de influență greacă. Pronunția populară a transformat în timp „in agone” în „Navona”.

    Chiesa San Luigi dei Francesi este pe două străzi paralele cu Piața Navona, mai spre est.

    Îmi place, și sunt încântat să văd Pantheonul atât de liber. La data vizitei noastre, este drept, în miezul zilei, trebuia să stăm la coadă pentru a intra. Era acolo un tip ce număra câți vizitatori ies, pentru a da drumul la alții înăuntru. Pozele voastre mi-au adus aminte că, în decembrie 1977, cam tot atâtea persoane eram înăuntru.

    Și că veni vorba de decembrie 1977, tot în miezul zilei, în jurul Fontana di Trevi eram cel mult 5 persoane. La ultima vizită, pe toate laturile fântânii, efectiv nu aveai loc să arunci un ac. Mare lucru și globalizarea asta!

    Sper să mai citesc și alte articole ale tale despre Roma.

    O seară excelentă!

    Dan&EmaAUTOR REVIEW
    [13.02.18 19:18:25]
    »

    @msnd:

    Multumesc, Mihai, de completari!

    Interesanta povestea cu masina de scris!

    Despre Roma, romani, italieni, emigranti, as mai putea scrie, dar m-am hotarit sa ma opresc aici.

    Am prezentat obiectivele vizitate si scopul a fost atins.

    Celelate subiecte ar fi niste comentarii generale si cum multe ar fi negative, prefer sa ma abtin. Nici cu timpul nu stau foarte bine.

    Sa ne vedem sanatosi la Alba Iulia si sa mai povestim acolo. ????

    mishu
    [14.02.18 19:15:01]
    »

    @Dan&Ema: Am ajuns si eu aici (la articol, nu la Roma) si imi place mult de tot ce citesc. Va trebui sa imi pregatesc si eu o vizita la Roma, dar mai este timp pana acolo (deocamdata ma pregatesc de Alba Iulia ), dar am sper ca daca aai aruncat un banut in fantana te-ai gandit si la nefericitii care inca nu au ajuns pe acolo.

    Felicitari pentru articol, maiestria autorului a pus in valoare frumusetea locului.

    Felicitari, votat cu mare drag.

    Dan&EmaAUTOR REVIEW
    [15.02.18 00:08:43]
    »

    @mishu:

    Multumesc de vizita. E greu fara net in zilele noastre. A devenit mod de viata accesul la internet. Cu bune si rele, e o realitate.

    Bun venit in lumea internautilor!

    Roma si fantanile de asteapta, fii sigura! Raman pe pozitie. E drept ca trebuie sa te duci la ele, invers nu e posibil! ????

    Multumesc pentru laudele care ma fac sa rosesc! ????

    Numai de bine! Pe curand la Alba Iulia, Romania! ????

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    5 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    Dan&Ema, mihaelavoicu, mishu, msnd, Zoazore
    Alte impresii din această RUBRICĂFântânile Romei:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.19614887237549 sec
    ecranul dvs: 1 x 1