GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Sa scriu cateva cuvinte si despre cazarea avuta in vacanta noastra de Craciun.
Am cautat si rezervat pe booking.com, inca de prin septembrie.
Dupa ce am ales ca “localitate de resedinta” Chepelare, am cautat o cazare care sa indeplineasca minim cele cateva conditii ale noastre printre care: o nota buna, un numar cat mai mare de recenzii favorabile, internet wifi free, restaurant propriu, mic dejun inclus, anulare gratuita a rezervarii.
Si acum sa iau pe rand conditiile cautate:
Nota buna
Nu mai e nevoie cred sa povestesc de ce cautam o nota buna a pensiunii/hotelului. De obicei cautam si ne cazam in locatii ce au note peste 9,00. Mai facem, asumat, si compromisurile de rigoare cand ori stam doar o noapte si caut o anumita asezare a pensiunii/hotelului dar nu-mi convine sa dau “ o palarie “ de bani pe ceva cu note foarte bune, dar scump, sau cand chiar nu gasim cazari cu note bune in zona in care dorim neaparat sa ne petrecem vacanta.
Recenzii favorabile
La fel, cred ca nu este nevoie in a explicita de ce cautam recenzii cat mai multe si bineinteles favorabile. Oricum totul este atat de subiectiv in alegerile noastre ale turistilor, si cat de carcotasi suntem uneori, cand nu ne convine nimic, cand cautam “nod in papura” la tot ce ne ofera proprietarii unei pensiuni.
Dar macar sa fie un numar sufiecient de recenzii favorabile pentru a putea corecta/interpreta subiectivismul pe cat posibil.
E drept ca si nu de putine ori, “afara-i vopsit gardu’, inauntru leopardu’ ”.
Internet Wi-Fi free
Am testat si variante de cazari fara acces la internet, singurul inconvenient este atunci cand dorim sa cautam informatii utile despre posibilele obiective turistice din zona si nu avem acces la net.
In rest nu suntem dependenti de existenta internetului zilnic.
Restaurant propriu
In special in extrasezon, dar nu numai, cautam a avea un plan B, de rezerva, in cazul in care nu prea gasim in localitate ceva carciumioare interesante deschise.
Mic dejun inclus
Cum de obicei suntem persoane active si in vacanta, iubitori de plimbari/excursii, plecand dimineata de la hotel si intorcandu-ne pe seara, cautam a avea mic-dejunul asigurat, pentru a nu mai pierde timpul in cautatea unor locuri deschise dis de dimineata pentru a manca si bea o cafea.
In schimb nu ne convine varianta de pachet de servicii cu demi-pensiune, pensiune complete sau... mai rau cu all- inclusive. =)) Asta pentru a nu fi dependent de un anumit loc, unde trebuie sa ne intoarcem intre anumite ore, de fiecare data, plus ca in fiecare loc vizitat cautam in a incerca mancarurile specifice, traditonale pe care nu prea le vei gasi la bucataria unui hotel.
All-inclusive l-am testat o singura data si am zis ca nu este pentru noi. Pierdere de timp si de bani. Oricum de multe ori turistul roman cand alege un pachet all-inclusiv se gandeste si verifica papica si bauturica, nu si multe alte servicii posibile incluse intr-un pachet all-inclusive. Parol?
Oricum noi nu putem manca trei mese pe zi.
Dar sa revin la cazarea noastra.
Am gasit dintr-o oferta destul de restransa, Family Hotel Martin. E drept ca nu prea intrunea o parte din ce cautam noi, nota fiind sub 9, avand 8,7 si un numar micut de recenzii, doar 13.
Dar in schimb avea WiFi free in spatiile publice, comune, si mic-dejun inclus (cu pareri bune), anulare gratuita.
Am ajuns in parcarea hotelului undeva in jurul orei 13,30-14,00, hotelul gasindu-l usor, ghidati fiind de GPS dar odata ajunsi in Chepelare si de panourile indicatoare cu numele hotelului.
Cand am ajuns noi, ca de altfel si primele doua nopti am fost singuri in tot hotelul, din cele 13 camere ale sale doar a noastra fiind ocupata.
Am parcat in curtea micutului hotel, avand spatiu berechet, fiind singura masina, in zilele urmatoare pe masura ce au sosit si alti turisti si s-au inmultit masinile parcarea ocpupandu-se la capacitate maxima.
Cred ca intra in parcare cam 8 masini, fara a se stanjeni sau bloca un ape cealalata. Cred ca este spatiu suficient pentru parcare. Oricum daca parcarea este plina, se poate parca, chiar in strada, la bordura, in fata hotelului.
Intrand in zona receptiei am intampinati, cu zambetul pe buze, de proprietara acestui hotel de familie (asta am dedus ulterior) care chiar daca nu prea vorbea lb. engleza, a fost suficient in a ne intelege.
Ne-a invitat in restaurant, pentru a completa formularele de cazare, prilej cu care ne-a oferit cate ocafea din partea casei.
Ne-a preluat o alta fata, care cunostea ceva mai bine engleza, si ne-a condus in camera noastra, cu nr. 402, aflata intr-o aripa a cladirii dar la etajul 2. Nu am stat sa descalcesc numeroatarea camerelor, cert era ca deasupra noastra mai erau camera la mansarda, camera numerotate cu 50x.
Camera pe care am primit-o noi a fost pe colt, cu ferestre pe doua laturi ale camerei, si acel colt exterior al camerei, retras spre interior formand balconul acelei camerei.
Un balcon mare, incapator, dar care avea si el la randul lui o suprafata vitrata foarte mare spre camera, pe langa cele 2 ferestre deja amintite.
Cand am intrat noi in camera, era deja un convector electric in priza, dat la maxim.
Cele 2 calorifere, amplasate sub ferestre, racordate la centrala termica a hotelului erau la acel moment reci. Reci au ramas pana seara, candam coborat in restaurant si am vazut ca toate caloriferele din restaurant erau calde. Am anuntat imediat aceasta problema fetei care ne prezentase camera, a parut un pic mirata ca nu functioneaza caloriferele in camera, a spus ca se va remedia problema si intr-adevar s-a remediat, cand am urcat noi in camera caloriferele erau si ele calde.
E drept ca faptul ca nu au dat drumul la caldura in calorifere anterior venirii noastre, pentru a incalzi camera si peretii, a fost cam rece in camera in prima noapte. Chiar si cu caloriferul electric pornit toata noaptea.
A doua zi am observat ca pe perioada zilei caloriferele sunt reci, centrala hotelului fiind pe lemne, probabil o porneau doar pe seara.
In zilele urmatoare, cand practic hotelul s-a umplut de turisti, sosind vreo 15 copii de diferite varste, cred ca intr-o tabara de schi, caloriferele au fost calde permanent fie zi, fie noapte.
Camera in care am stat foarte luminoasa, ca de avea atatea ferestre =)), era dotata cu 2 paturi, unul matrimonial (de fapt 2 paturi twin lipite, dar care nu te deranjau, in zona…... de unire) plus inca un pat de 1 persoana, amplasat pe cealalata latura a camerei.
Pe o comoda maricica era amplsat un televizor model mai vechi CRT, dar socot eu amplsat destul de nefericit, in coltul de langa balcon, orientat strict spre patul acela single.
Adica te puteai uita la televizor doar stand in acel pat.
Mai existau in camera 2 masute din lemn una mai maricica alta mai micuta, cea micuta tocmai buna pentru…... redecorarea camerei, mutand convectorul electric langa patul nostru, iar in locul lui, pe acea masuta, langa patul single, orientat de data asta spre noi, am amplasat televizorul. Langa pat existau alte doua masute, sau 2 scaune mai degraba as zice pe care erau amplsate cate o veioza.
Impreuna cu un fotoliu generos si inca vreo 2 scaune se cam completa mobilierul camerei.
Pe pereti erau amplasate vreo 3 aplice care asigurau suficienta lumina seara.
Pe holul de la intrare era amplsat un dulap chair incapator, bine compartimentat, in care mai gaseai cateva paturi groase si cateva perne suplimentare. E drept ca in prima seara am utilizat si acele paturi din dulap.
Pe pat lenjeria foarte curata, alba si calcata, iar pe jos in camera o mocheta care se vedea de la o posta ca era curatata si aspirate cu simt de raspundere. Pe pat am gasit si setul de prosoape albe, curate, ne-uzate.
Si baia cu gemulet direct la exterior, am gasit-o la fel de curata, cu bateria de la lavoar sclipind, chair daca lavoarul era fisurat, era curat bine intretinut.
Nu era cabina de dus sau perdea de dus, dar spatiu maricel al baii facea ca sa nu stropesti cu apa de la dus vasul de wc sau restul baii.
La capitolul consumabile am gasit doar sapunele, nu si gel de dus, dar nu am considerat o problema lipsa lui.
Ce am remarcat este faptul ca in fiecare zi se intra in camera, se schimba cosul de gunoi, se complete cu consumabile daca era cazul, iar dupa 2 nopti au schimbat atat lenjeria de pe pat cat si prosoapele utilizate.
Mai mult se aspira mocheta din camera sau se stergea gresia de pe hol si din baie, se spala si curata baia.
La capitolul curatenie chair nu am avut de ce sa ne plangem, din contra.
La capitolul confort cu exceptia primei nopti cand a fost mai rece in camera, in rest a fost OK.
Restaurantul hotelului, mare, as zice chiar prea mare pentru marimea hotelului. Foarte frumos amenjat, decorat cu gust si la fel de curat.
Ca mai peste tot la bulgari, binenteles ca si in acest restaurant exista un semineu care in fiecare zi era “dat in exploatare”, raspandind acea caldura placuta pana la lacita metri de el.
Modelul de aici era din acelea metalice, prefabricate, inchise cu usa si incastrate in zidarie.
La capitolul mancarenoi avand mic-dejun inclus, pot spune numai cuvinte de lauda.
Contrar unor recenzii negative de booking, cum ca micul dejun s-ar servi destul de tarziu, noi am fost serviti cand am dorit si la ora 8,00.
Micul dejun se compunea in fiecare dimineata din ceai, la discretie, nu stiu din ce plante, probabil de munte, foarte placut, aromat.
In fiecare dimineata am avut un bol de dulceata, de casa, de fiecare data alt sortiment.
Am avut si miere, miere clar din zona dupa gust.
Oricum in fiecare dimineata micul dejun era diferit, variat.
A fost chiar gustos si mai mult decat suficient.
E drept ca micul dejun nu a inclus la alegere ceai sau cafea, dae nici aspect nu l-am considerat un neajuns. De fiecare data am baut cu placere ceaiul servit si apoi comandam, la final si cate o cafea.
In prima seara am mancat cina la hotel, ne-au adus meniul apoi ne-au intrebat daca dorim sa mancam ceva traditional, cum se mananca la ei, in seara de ajun. Ne-a propus sarmale. Noi am acceptat. Ne-a intrebat daca dorim 2 portii, noi am acceptat. =)) =)) =))
Stiam ca sarmalele lor sunt total diferite de cele obisnuite ale noastre, le mai incercasem in trecut pe la Bansko, parca. Asa ca nu ne-au surprins prea tare.
Ne-a fost aduse la fiecare pe cate un mic platou oval, fiecare avand in fata cate…. 20 de sarmale.
E drept ca erau micute, cum sunt cele moldovenesti de pe la noi. Particular mai era faptul ca nu contineau deloc carne ci doar orez.
Au fost foarte bune, eu le-am ras pe toate 20. De fapt mergeau in ritmul dumicatul si sarmaua.
Cred ca este un chin sa infasori la aceste mini-sarmale, daca am avut noi 40 de bucati in fata, stau si ma gandesc cate sute or fi infasurat in bucatarie. =))
Referitor la partea de WiFi gratuit, chiar daca zicea pe booking.com ca este gratuit doar in spatiile publice, se prindea si in camera noastra, e drept, doar intr-o anumita zona, zona care se afla chiar deasupra receptiei, de fapt deasupra unei camere-birou chiar de langa receptie, de la intrarea in hotel.
Probabil routerul era amplasat in acest birou, destul de izolat, ce nu prea lasa semanlul nici in restaurant.
Curtea hotelului avea si o zona micuta verde, acum sub zapada, ca loc de joaca, si o terasa foisor, rustica, foarte incapatoare, dar care-si oferea serviciile … doar vara. :)
Hotelul mai oferea servicii si de inchiriat echipament de schi cat si instructor/monitori de schi, proprietarul hotelului, sotul doamnei care ne intampinase la sosirea noastra fiind calificat pentru acest tip de servicii.
Am observant ca si 2 tineri care intr-una din zile serveau la unele din mese, nu stiu, poate copiii gazdelor, erau echipati de schi si dupa micul dejun au si zbughit-o spre partii.
Faptul ca hotelul este pe o straduta laterala, dar foarte aproape de centru si de market-uri, il recomanda pentru un sejur, alaturi de celelalte servicii oferite.
Noua ne-a placut aici si l-as recomanda pentru un sejur, chiar daca, cel putin la etajele superioare, in aripa noastra zgomotele din camerele vecine se auzeau destul de puternic, in special de la baile alaturate.
Trimis de Testosu' in 04.01.17 11:18:40
9 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Testosu'); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- Coordonate GPS: 41.72137190 N, 24.68085330 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
9 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@Testosu: Mulțumiri pentru amabilitatea cu care ai dat curs invitației de a scrie propriul set de impresii din această vacanță.
===
Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.
Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)===
Mutat în rubrica "Family Hotel Martin [Chepelare], PAMPOROVO" (nou-creată pe sait)
@webmaster26: fix acolo este!
Frumoasă vacanță de Crăciun ați avut. Cazare buna, mâncare suficienta (auzi 20 de sarmale, de fapt am înțeles, erau 20 de minisarmale).
I-am citit și soțului pe unde v-ati plimbat, iar el a luat atlasul să urmărească traseul (avem un atlas european foarte detaliat). Ne-a plăcut iar concluzia soțului a fost că sunteți curajoși, eu povestindu-i pe unde vă plimbați voi.
Felicitări și un an cu drumeții pe unde vă doriți.
@Testosu': Deci ati putut manca la restaurantul hotelului in seara de Ajun... Anul asta, ne-a batut gandul sa facem Craciunul in Bulgaria, undeva in zona Veliko-Arbanasi-Tryavna. Ne-a fost insa teama sa rezervam fara masa, sa nu patim ca acum 2 ani la Sighisoara, cand ne-am trezit ca toate restaurantele inchideau in seara de Ajun; cat pe ce sa ramanem nemancati, pana la urma a iesit bine, am povestit la vremea respectiva ...
Deci, am fi preferat un hotel, pensiune-ceva cu pachet de Craciun inclus. N-a fost sa fie, am trimis mail-uri la cateva locatii, dar n-am primit niciun raspuns vreme de 2-3 saptamani, dupa care ne-am reorientat spre plaiurile mioritice. Voi ce ati facut cu masa de Craciun, cum v-ati descurcat?
@crismis: A fost Ok cu masa de Craciun.
Este al treilea Craciun consecutiv in Bulgaria. De fiecare data am avut doar mic dejun inclus. E drept ca la primul Craciun, la Arbanasi, cand am dorit seara sa mancam la restaurantul hotelului mesele erau rezervate toate deja cu o seara inainte. Nu am stiut, nu am intrebat, nu am rezervat dar nu a fost nicio problema in a manca in alta parte, la alt restaurant. Si aici, am iesit seara, fara a rezerva in prealabil si am gasit mese libere si restaurante deschise, fara probleme. Am observat ca bulgarii petrec Craciunul mai mult in familie, iesind a doua seara la restaurant, sau in mini-vacante. Acelasi lucru l-am observat si in cea de-a doua vacanta de Craciun din Bulgaria.
Alt lucru observat la ei este faptul ca nu-si inzorzoneaza/impodobesc casele si steazile cu fel si fel de luminite, reni, Mosi Craciuni sau mai stiu eu ce. La ei e chiar auster. Ici, colo, foarte rar vezi o ghirlanda sau i coronita agatata pe fatada caselor.
@ANILU: Intr-adevar a fost faina vacanta. De fapt cautam de fiecare data, chiar daca mai intampinam si ceva probleme in timpul vreunui sejur sa minimalizam aceste eventuale neconformitati, sa le ignoram. Bineinteles ca am intalnit in plimbarile noastre si cazari mai "rele" cu mai mici sau mai mari probleme, sau mancaruri incluse sau ne-incluse in pret nu tocmai pe gustul nostru, sau nu prea in regula, dar nu am facut zarva, din contra mai mult facem "haz de necaz", ca doar am plecat in vacanta sa ne relaxam la minte si trup, nu sa ne descarcam frustrarile acumulate intre vacante.
Legat de curaj, nu stiu ce sa zic, nu cred ca este chiar asa.
Am experimantat de multe ori, intai in tara, iesiri doar in doi, de Craciun sau Paste, la distante de 400-500km de casa, prin Maramures, Apuseni si Bucovina, apoi am aplicat acelasi lucru si pentru iesirile mai lungi ca distanta de la bulgari, gen Bansko, Belogradhcick, Koprivshtita, Borovets sau acum Chepelare. Si la bulgari, ca si la noi, ne place sa mergem prin zone nu neaparat promovate intens turistic, dar care abunda de frumuseti. De aceea mergem de multe ori pe fel si fel de "coclauri" pe drumuri secundare, pe care la bulgari intalnesti indicatoare decat in lb. bulgara, iar satenii intalniti in drum de la care ceri informatii cunoscatori doar de bulgara se chinuie sa-ti explice dand din maini, cum de altfel ii intrebam si noi utilizand "lb. gimnastica" pentru a ne face intelesi. Si asta este un "spectacol" in sine, sotia prapadindu-se de ras, in masina, cand vede cate un asemenea "filmulet" in care eu mai ca-mi iau zborul dand din maine si intreband, intr-un mix de cuvinte bulgaresti, romanesti si englezesti pentru a pricepe interlocutorul meu ce "ne doare" si unde vrem sa ajungem in cautarea a te miri ce pestera sau nu stiu ce cascada.
Un an nou cu sanatate, fericire si vacante inspirate!
@Testosu: Multumesc pt raspuns! Probabil ca la anu' o sa avem mai mult curaj! Anul asta a fost f fain, dar am avut putine obiective de vizitat si ne-am cam plictisit.
@Testosu: Foarte frumos si te felicit pentru alegere si pentru zapada pe care am vazut-o in poze.
Votat cu mare placere.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)