ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 13.01.2019
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: > 60 ani
DIN: Târgu Mureș
ÎNSCRIS: 28.03.10
STATUS: AUGUSTUS
DATE SEJUR
AUG-2018
DURATA: 7 zile
single
1 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 9 MIN

Turul insulei Zakynthos

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE URM de aici

Placerile marii

Va ziceam ca-n insulele grecesti, mie-mi place sa lenevesc pe plaja, sa ma balacesc in apa marii pana “mi se face pielea de gaina” iar in caz de canicula, nu m-as supara daca langa sezlong, ar mai fi si-o sirena care sa apara din spuma marii si care sa-mi faca vant cu coada. Dar in afara de leneveala, in Elada, imi mai plac si tururile de insula. Mai ales cele cu vaporasul. Acest lucru mi s-a intamplat in Skiathos, Thassos, Lefkada si Zakynthos.

Mereu cand ma abat prin porturile unor insule grecesti, primul lucru pe care-l caut, e un afis care sa ma anunte, ca exista o excursie optionala de acest gen. De ce in port? Pentru ca acolo mereu preturile sunt mai mici decat la agentiile din oras sau la ghizii romani care te asteapta in insula. Preturile sunt cam asa (cu mici variatii) 15 euro in port, 20 de euro la agentiile turistice si 30 de euro la ghizii romani ce trec pe la vilele sau hotelurile dumneavoastra. Ba chiar, odata, in portul din Skiathos-city, am avut un noroc chior. Ma plimbam, “gura-casca” pe-acolo, cam pe la ora “10 fara un pic” si cineva, un tip care vindea bilete in port, ma-ntreaba:”Nu doriti cumva sa mergeti intr-o croaziera in jurul insulei? Mai sunt cateva locuri libere si vaporasul pleaca in 5 minute. Va costa numai 10 euro!”.

N-am mai stat mult pe ganduri si-am sarit in vaporas. Mi-am zis in sinea mea, c-am sa ma gandesc ceva mai tarziu, dac-am facut bine sau nu. Sau a doua zi. De-atunci, m-am invatat minte, sa merg “la plezneala” adica “la ocazie”, adica sa ma-nvart prin port si sa ma fac ca admir vapoarele si barcutele, ca si cum nimic altceva n-as avea de facut, exact cand vaporasele de croaziera stau sa plece si sa-ntreb daca nu mai au cumva vreun bilet “last minute” cu “reducere” sau chiar "negociabil".

Dintre excursiile optionale din Zakynthos, adica: 1. - Cea de o jumatate de zi pana la insula broastelor testoase pentru a admira, celebrele Caretta, (care, alaturi de Navagio si grotele albastre, sunt simbolurile insulei) si 2. - Cea din Kefalonia, cea mai spectaculoasa mi s-a parut a fi a treia, turul insulei Zakynthos. De ce? Pentru ca opririle sunt bine alese de catre organizatori si e pe departe cea mai animata, colorata si spectaculoasa excursie. In aceasta excursie, prima oprire e intr-un golf cu apa limpede si verde precum smaraldul. A doua e-n golful de azur ce adaposteste “motul de frisca” al excursiei, plaja Navagio, si a treia e un periplu pe la grotele albastre, cu o intrare intr-una din grote, ca bonus.

Rezervarea si biletul pentru un tur al insulei Zakynthos, il faci la orice agentie din insula sau in port, orasul Zante e impanzit cu panouri pentru “optionale”. Eu am luat biletul de la aceeasi agentie de la care am cumparat si “firmitura de Kefalonie”, si am primit un pliant cu toate “optionalele” in limba romana. Chiar si la taverne, in Grecia, meniul e scris in mai multe limbi, printre care si-n romaneste. De fapt, Grecia (alaturi de Bulgaria) e tara cea mai vizitata de catre romani.

Nu departe de acea agentie din centrul orasului Zante, unde ziceam ca lucreaza si o romanca, mai sunt si alte agentii. La urmatoarea, ma opresc ca sa privesc un poster, si ca de obicei, nu exista ca cineva din agentie sa nu apara si sa te intrebe politicos: “Where are you from? ”, “From Romania”. “Aaaa, Romania? Wait a minute, please!”... si tanara mi-aduce un pliant in romaneste. Spre deosebire de alte tari, mai ales unele din vestul Europei, unde, ca roman, esti privit cam dubios, in insulele grecesti primesti un pliant in limba tarii tale. La urmatoarea agentie, sunt intrebat acelasi lucru. Raspund la fel si ma plang, in limba lui Shakespeare, ca preturile la “rent-a-car”, sunt cam mari in Zakynthos (60-65 euro/zi in august). “Oooo, va aranjez eu o masina cu numai 40 de euro/zi” imi raspunde un tanar! "... tot din Romania. Pai, cum sa nu-ti faci concediul in Grecia, cand aici ai de toate: mare, soare, ospitalitate, mancare buna si esti prim (v) it cu drag. “Clientul nostru, stapanul nostru”. De ce oare a ajuns Grecia, o tara mica si saraca, in topul turistic european, alaturi de Franta, Italia si Spania? ” Pentru ca, printre altele, a respectat acest slogan, aceast "ABC", sau Biblie a turismului.

La drum!

Pornim dimineata cu un “triple decker acvatic”, modern, cu bar, ce-si asteapta cuminte, turistii in port. Acestia vin cu microbuze sau autocare din mai multe parti ale insulei: Laganas, Argassi, Tsilivi, Kalamaki sau Zante, navete ce urmeaza sa-i si “returneze”, la sfarsitul calatoriei, inapoi, pe la casele lor. Pe vaporas ai si ghid, care te informeaza in limba engleza, poloneza, ceha, rusa dar uneori si-n romaneste, despre ceea ce vezi. Cred ca ghizii sunt alesi in functie de structura, pe nationalitati, a turistilor din acea zi.

Golful de smarald

Prima oprire o facem intr-un golf cu apa limpede, verde si putin adanca. E-o halta pentru balaceala. Nu e singurul mini-golf de acest fel. El s-a format probabil prin actiunea valurilor marii, ce-au sapat adanc in peretii verticali si alburii de calcar inalti de 200 de metri. Lumea coboara la balaceala pe-o lunga scara de metal. Se formeaza ambuteiaje. N-ai voie sa sari direct din vaporas. O salupa sanitara supravegheaza toata operatiunea. Am senzatia ca turistii nu sunt la primul lor tur de insula, pentru ca au tot ceea ce le trebuie pentru baie: slapi, slipuri sau ochelari si tub de imersie pentru scuba.

Intru in discutie cu o frantuzoaica ce s-antors din apa. Eu n-am intrat, pentru ca m-am balacit destul in apa calda de la Tsilivi. O-ntreb cum e apa. “Comme ci, comme ca”, imi raspunde ea, "Acolo unde bate soarele, apa e buna, e calda dar acolo unde nu bate, e cam rece". Cum, apa e rece in august? Nu se poate! De doua ori am fost in Zakynthos si n-am vazut un nor. Dar, se stie, ca Marea Ionica e ceva mai rece, chiar si-n august, decat marea Egee. Asadar, “balaciosi” din toate tarile, uniti-va si luati aminte! Eu cel putin, mereu, cand am fost in Skiathos, Skopelos, Thassos, Paros, Halkidiki sau Cipru, am constatat, inca din iunie, ca apa e calda, numai buna de balaceala.

Navagio

Despre Navagio, am mai scris, n-as vrea sa mai repet ce-am scris. - vezi impresii.

Navagio este un triumf al Naturii. Daca din cele 7 minuni ale lumii antice, n-a mai ramas decat una, piramida lui Keops, eu as incadra Navagio intr-un clasament al minunilor lumii moderne. Si chiar daca dupa ani si ani, n-ar mai ramane pe Pamant nimic altceva, decat aceasta minune, caci omul actual are talentul de-a distruge cam tot ce e frumos si natural, urmasii nostri, vor mai avea totusi o amintire a minunatiilor de alta data a planetei lor. Dar astazi, totul e intr-o permaneta miscare. O minune dispare si alta reapare.

Plaja Navagio, e ascunsa intre pereti inalti de calcar de 300 de metri. Pereti verticali din care vanturile si valurile vremii, pot desprinde unele bucati de roca. La putin timp dupa ce-am pus si eu piciorul pe nisipul acestei minuni a naturii, un mic perete neimportant al falezei Navagio, s-a prabusit. E vorba de peretele “din stanga”, cel aflat sub esplanada de belvedere de langa sosaua aflata la mare inaltime. Cateva barci s-au rasturnat. O turista din Cehia a fost ranita si a fost trasferata la un spital. Alţi sase oameni, printre care doi copii, au fost tratati pentru rani minore, au precizat oficiali din Zakynthos. Grabiti-va asadar! Cand peretele vertical din dreapta, inalt de doar 200 de metri, ce desparte plaja Navagio de alt golf, vecin, se va prabusi, Navagio va disparea. In zilele toride, cand soarele e chiar deasupra ta, stai, sau in apa calda si lenevesti la mal, sau langa peretii verticali, unde e umbra. Daca se surpa unul din pereti si cade peste tine, n-ai nici o sansa. Asadar, un sfat. Pe plaja din Navagio, stati de-acuma incolo cat mai aproape de apa sau de epava! (youtube)

Ce mai e nou pe Navagio?

Ultima data cand am fost, in urma cu 5 ani, era in luna iunie, lume era mai putina pe plaja, doar vreo 200 de oameni. Acum, in august, era nebunie curata, era cea mai mare concentratie de om pe metru patrat de plaja, un babilon international. Plaja era un loc in care trei lucruri aveau mare cautare: apa, un loc la umbra si chelnerita care servea bauturi reci “la cearceaf” sau la “nisip”. Beach-barul era prima noutate. Epava pictata cu zeci de grafiti, gen “Mimi loves Dodo” sau “Make trips not war” si devenita inestetica, era a doua. Sarmana fata de la bar, era suprasolicitata, ducea cate trei comezi deodata, trecea agila peste cearceafuri, dar uneori se bloca, nemaigasindu-si clientul.

Dar si asa, Navagio ramane Navagio si parerea mea e ca daca te-ai dus pana-n Zakynthos si n-ai vazut Navagio, te-ai dus cam degeaba. Orice muritor, cand aude de Zakynthos, se intereseaza sau lauda plaja Navagio. Pe mine cel putin, ori de cate ori ajung pe plaja golfului Navagio, ma cuprinde o liniste adanca si senina, (indiferent cati oameni sunt in jurul meu) si ceva parca imi sopteste ca, ajungand in acest loc, viata are un sens si ca n-am trait-o degeaba. Navagio imi apare, mereu noua, tanara, proaspata, luminoasa, vie si incantatoare. Stiu, bine-nteles, dinainte, cum arata fiecare fir de nisp al ei, dar, mereu cand pun piciorul pe ea, mi se pare altfel, mi se pare ca-l pun pentru prima data, bucuria revederii, sterge amintirea trecutului. As putea sa merg acolo de 100 de ori si tot nu m-as satura.

Acest lucru mi se intampla si la noi in tara, cand vizitez unele locuri, precum Cheile Bicazului sau lacul Sfanta Ana, in zilele cu soare. Chiar daca le-am mai vizitat, n-am plictisitoarea senzatie de “deja vu”. Curiozitatea, dorinta de nou, de peisaje noi ce le-nlocuiesc pe cele vechi, e bine inradacinata in om. In cazul meu, acest fenomen nu prea functioneaza. De Navagio te-ndragosteti ca de-o femeie, in stil “coup de foudre”, la prima vedere. E-o dragoste tot atat de mare, precum e si prima ta iubire, e iubirea cea pura si nevinovata din tinerete. Diferenta e doar ca, doamna Navagio nu te insala niciodata.

Pesterile albastre

Pelerinajul turistico-naval pe la “Blue caves” e-un specatacol aparte dar poate nu tot atat de frumos ca si Navagio sau macar ca cel al mini-golfurilor de smarald pline de "inotatori" din intreaga lume. Daca pe plaja Navagio, vara e aglomeratie mare, e-o adevarata plaja a “sardelelor umane” pe-acolo, in golful de smarald, veti vedea pe o suprafata mica, structura etnica a intregului mapamond si cea mai mare aglomeratie de inotator pe metru cub de apa. Grotele albastre sunt insa tacute.

E-o liniste stranie, parca de piatra in tinutul milenar al batranului munte Olimp,

E-o liniste mai adanca decat cea din tara fara margini a atotstapanului zeu Timp!

In grotele albastre in care vaporasul intra, peretii alburii reflecta albastrul marii si totul, marea si rocile pesterii, parca si aerul, devin dintr-o data, albastre. Galagia vaporaselor si salupelor de pe mare, dispare, si, dintr-o data, se face o liniste adanca, suntem ca intr-un templu alcatuit din apa si piatra. Pe vaporas se face liniste. Ne e si teama sa deranjam linistea. Calcam pe varful picioarelor. Privim si-atat. Mai auzi doar click-urile aparatelor foto. Sunt peste 140 de grote in Zakynthos, una mai frumoasa decat cealalta, unele inca neexplorate, dar la un moment dat, paradoxal, pana si “frumosul” devine un lucru normal, banal, plictisitor chiar. E posibil asa ceva?

Nu! E imposibil! In Grecia te cufunzi intr-o mare plina cu atat de multe frumuseti naturale, incat n-ai mai vrea sa iesi la suprafata niciodata.


[fb]
---
Trimis de dorgo in 13.01.19 11:39:59
Validat / Publicat: 13.01.19 12:31:23
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în GRECIA. A mai fost în/la: Thassos, Halkidiki, Skiathos, Skopelos, Cipru, Zakynthos, Lefkada

VIZUALIZĂRI: 8321 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

10 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (dorgo); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P20 Blue Caves, un spectacol de neuitat
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 34400 PMA (din 36 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

10 ecouri scrise, până acum

dorgoAUTOR REVIEW
[13.01.19 12:15:15]
»

@Web, te rog videoclipul, mersi! https://www.youtube.com/watch?v=ZCZ9zg8xSFs

webmasterX
[13.01.19 12:27:43]
»

Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

crismis
[13.01.19 15:02:18]
»

@dorgo: Am făcut și noi excursia asta, dar nu-mi mai amintesc mare lucru din ea (2007, deh!). Doar de Navagio îmi amintesc, desigur. Și că apa era cam rece. Și că mi-am deplasat un disc intervertebral când am sărit de pe puntea vasului în pietrișul de pe țărm, apreciindu-i greșit consistența.

În grotele albastre știu că am intrat în altă zi, cu o barcă mică, pentru 5 euro de persoană. Și excursia la "caretta-caretta" am efectuat-o. Am zărit vreo 2 carcase de broaște, dar am fost frustrați că n-am apucat să le pozăm.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
dorgoAUTOR REVIEW
[13.01.19 19:16:35]
»

@crismis: Da, de pe vaporas, puntea rigida nu ajunge mereu pe tarm ci undeva in apa sau deasupra apei sau a valurilor, asa ca, atunci cand turistul dornic sa ajunga cat mai repede pe plaja, sare, poate sa-i sara discul de la loc sau sa apara vreo entorsa, etc. Dar s-au luat masuri. In vara trecuta, la coborarea pe plaja, erau doi marinari, care te ajutau si te depuneau in siguranta pe plaja sau, apoi, te urcau in vaporas, cred c-au mai avut loc incidente de acest gen. Dar n-o faceau intotdeauna. O mica salupa sanitara era mereu pe-acolo, cu ochii pe noi.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
dorgoAUTOR REVIEW
[13.01.19 19:28:49]
»

@dorgo: Mai adaog cateva poze cu momentul acostarii pe Navagio, a salupelor sau a vaporaselor, ceva mai mari. Daca circuli si in afara momentelor cand te ajuta marinarii, o faci pe cont propriu si poti sa cazi.

Michi
[14.01.19 09:38:21]
»

Din toată activitatea ta de îndrăgostit al ţărmurilor elene, ar trebui dat un premiu pentru cel mai bun povestitor al insulelor greceşti.

dorgoAUTOR REVIEW
[14.01.19 11:11:41]
»

@Michi: Cel mai mare "grecofil", iubitor adevarat al insulelor grecesti, e si ramane @motaneata. El iubeste indeobste Cicladele, dar a fost cam peste tot. Odata, in cursul anului trecut, i-am pus o intrebare pe FB de genul:

"Vad ca te-ntorci numai in unele (si aceleasi) insule ce te-au incantat. Si mie mi se-ntampla. Acum poftesc din nou la Skiathos. Nu stiu de ce. E poate sindromul "cimitirului elefantilor", care se-ntorc mereu intr-un acelasi loc anume. Se pare ca dupa o varsta dispare dorinta de-a descoperi ceva nou, adica de-a afla neaparat "ce se ascunde dupa colt", ci doresti sa-ti revezi "vechile iubiri" care, esti convins ca nu te-au si nu te vor dezamagi niciodata. Tu ce zici? "

Raspunsul ce l-am primit, se poate oricand constitui intr-un adevarat comentariu-review, asa precum era situatia pe AFA pe vremuri, in urma cu 4-5 ani, cand abundenta de comentarii "pro" sau "contra" asupra unei teme turistice, alcatuia inca un review informativ, (ah! era o placere pe-atunci sa scrii pe acest sait), lucru care astazi insa, a cam disparut, (cu mici exceptii) fiecare scrie si descrie ce vrea, scrie mai ales prin imagini sau chiar si fara, se publica tot, mai ales review-uri turistice despre ciorbe, biserici si paturile matrimoniale din hoteluri, review-uri, poate utile, dar care nu intrunesc nici macar 20 de voturi. S-a ajuns deja la o saturatie de astfel de subiecte facile, compuse intr-o ora. Cu alte cuvinte, astazi, multi scriu, putini citesc. Iar comentariile spumoase, la fel ca si cei ce le zamisleau, odata, demult, au cam disparut.

Iata ce mi-a raspuns @motaneata:

De regula, intr-un sejur in Ciclade, merg in 3 insule, daca insulele sunt mai mari ma limitez la doua, dar nu merg in aceeasi insula an dupa an, asa cum cred unii! Constatarea ta are, totusi, un sambure de adevar, in sensul ca merg in aceeasi zona (arhipelagul cicladic), insa nu in aceeasi insula. Arhipelagul Cicladic este o zona de care m-am atasat si pe care inca nu am reusit sa o cunosc in totalitate. Inainte de Ciclade am fost vreo 3 ani si in Ionice (Zakynthos, Kefalonia, Lefkada, Corfu), dar niciuna nu m-a facut sa revin! Nici Sporadele si nici Saronicele nu m-au facut sa ma gandesc din nou la ele! In schimb, sunt sigur ca dupa ce voi termina de vazut si ultima Ciclada, voi lua aceste frumoase insule de la capat! As putea spune, ca, apropiindu-ma de o anumita varsta, am descoperit atractia perfecta, zona care mi se potriveste ca o manusa, si care ma atrage ca un magnet, fapt care nu mi s-a intamplat nici cu Coasta de Azur, nici cu Croatia, nici cu Italia, sau altele ca ele!

Unii cred ca, fiind in aceeasi zona, Cicladele sunt... la fel! De altfel, asemenea afirmatii au si fost facute cu glas tare pe AFA! Altii isi imagineaza ca Cicladele sunt atat de apropiate intre ele incat poti "sa țopăi" de pe o insula pe alta. Nimic mai fals! De pilda, din Serifos si pana in Folegandros am facut asta vara 4 ore si jumatate cu feribotul. In Serifos si in Folegandros nu am mai fost pana acum.

Insa, pe masura ce le vizitez, constat ca... mi-au mai ramas putine Ciclade la dispozitie. Si pentru ca imi plac asa de mult si... nu vreau sa le "consum" prea repede, in ultimii doi ani am apelat la un artificiu: planific vacante noi in Ciclade, dar, numai la 2 insule "noi" (pe care nu le-am vazut pana acum) pun si una... veche (adica pe care am mai vazut-o cu multi ani in urma). In felul acesta o mai... lungesc!

Cand le voi termina, clar... le iau de la capat!

Asadar, pentru mine Cicladele nu sunt "cimitirul elefantilor" ci, mai degraba, "ținutul tineretii fara batranete"!

Michi
[14.01.19 16:09:53]
»

@Dorgo/@Motăneaţa:Se pare ca dupa o varsta dispare dorinta de-a descoperi ceva nou, adica de-a afla neaparat "ce se ascunde dupa colt", ci doresti sa-ti revezi "vechile iubiri" care, esti convins ca nu te-au si nu te vor dezamagi niciodata. Tu ce zici? "

Nu la toţi e aşa. Noi am început să circulăm pe afară după 55 de ani şi de fiecare dată am vrut să vedem ceva nou. Numai câteva mari metropole (Paris, Roma, Londra) le-am vizitat de mai multe ori. Deşi am călătorit foarte mult în aceşti ultimi aproape 30 de ani, ne-au rămas câteva destinaţii neimplinite. Sardinia a fost una din ele şi am reuşit s-o văd toamna trecută. Petra, Ţara Bascilor, Armenia, India rămân pentru o viaţă viitoare- cine crede în ea-

Da, se scrie mult mai puţin decât anii trecuţi: se citeşte şi mai puţin. Cred că la unii a intervenit saturaţia şi oboseala unei vechimi pe AFA de 5-6 ani. Au dispărut nume foarte valoroase. Totuşi fiecare dintre cei care au rămas are motivaţia lui proprie de a continua: hobby, dependenţă, refugiu,a doua famile sunt numai câteva dintre explicaţii. Aştept să apară noi stele pe cerul Afei care să menţină saitul la nivelul pe care-l merită.

valimi
[05.03.20 08:23:31]
»

Doctore, m-ai dat gata. Atatea poze cu sani si fese dezgolite nu am mai vazut din adolescenta. Cred ca de-aia am si votat. PDLM, by the way. Nu stiu ce-i cu tine, ori n-ai avut timp sa perorezi, ori nu mai poti, ca nu ai luat-o prin porumb mai deloc. Recunosc, dupa ce am citit tot am observat ca tu ai zamislit microghidul asta. A, da, stai, apucasem deja sa votez.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
dorgoAUTOR REVIEW
[13.03.20 10:32:31]
»

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
5 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Cami3, crismis, dorgo, Michi, valimi
Alte impresii din această RUBRICĂExcursii opţionale prin/din Zakynthos:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.077622890472412 sec
    ecranul dvs: 1 x 1