ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 02.10.2015
  • *) Email NEFUNCȚIONAL
  • --- M ---
    GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
    DIN: Targu-Jiu
    ÎNSCRIS: 08.07.14
    STATUS: SENATOR
    DATE SEJUR
    JUN-2015
    DURATA: 1 zile
    cuplu fara copii

    GRAD SATISFACȚIE
    CADRUL NATURAL:
    100.00%
    Încântat, fără reproș

    NOTARE MEDIE REZULTATĂ
    100.00%

    AUTORUL ar RECOMANDA
    această destinaţie unui prieten sau cunoscut
    TIMP CITIRE: 8 MIN

    Croaziera în jurul insulelor ionice cu vasul Makedonia Palace sau la pomul lăudat …

    Ilustrație video-muzicală
    TIPĂREȘTE URM de aici

    Înainte de a pleca în sejurul din insula Lefkada m-am documentat despre această destinație, începând cu drumul, posibilitățile de cazare intermediară, obiective turistice, plaje, excursii opționale, etc. Așadar, încă din țară m-am hotărât să merg în această excursie cu vasul Makedonia Palace. Până la urmă această hotărâre prematură avea să se dovedească a nu fi o alegere înțeleaptă și veți vedea în continuare de ce.

    Excursia am achiziționat-o de la un român care lucrează la taverna ”El Greco” din Nidri, care se numește Ioan. Acest lucru s-a întâmplat întrucât la ora sosirii noastre în port în vederea achiziționării acestei excursii, vasul menționat mai sus era în croazieră. Până am achitat biletele (20 E/persoană) i-am mai cerut detalii despre excursie. Acesta ne-a recomandat să venim în port la ora 09.15 pentru a ne putea alege locurile pe care vom sta, ținând cont de faptul că vasul urma să plece la ora 09.45.

    Vasul Makedonia Palace

    Așadar, a doua zi de dimineață am ajuns în port la ora recomandată de compatriotul nostru. Îmbarcarea pe vas deja începuse, dar am găsit locuri acolo unde ne doream, pe puntea din mijloc. Trebuie să precizez că vasul are 3 punți:

    -puntea de jos, are o sală închisă amenajată cu canapele și băncuțe capitonate, măsuțe, dar și locuri de joacă pentru copii;

    -puntea din mijloc, dotată cu scaune, canapele și măsuțe, este cea mai solicitată, probabil datorită existenței barului, dar și pentru faptul că oferă o protecție mai bună de razele soarelui;

    -puntea superioară, amenajată cu canapele, scaune și măsuțe, este parțial acoperită cu o copertină, dar sunt destule locuri și la soare.

    asul Makedonia Palace este cel mai nou vas dintre cele trei care merg în astfel de croaziere din portul Nidri. Căpitanul acestuia, Kostas, care probabil este și proprietarul vasului, a prezentat locurile pe care le-am vizitat în limbile greacă și engleză.

    La bordul vasului au fost și doi ghizi, unul pentru un grup de italieni, iar celălalt pentru un grup de bulgari. Deși în pliantul vasului era trecut că este ”singurul vas cu ghid în limba română”, nici vorbă de așa ceva. Pe mine nu m-a deranjat acest aspect, dar l-am punctat pentru o corectă informare a celor care urmează să meargă în Lefkada și doresc să meargă într-o excursie de acest fel. Pe de altă parte, nu mi se pare normal să aduci un ghid (și să-l plătești implicit) pe un vas doar pentru câțiva turiști de o naționalitate anume. Nu știu câți turiști români au fost în total pe vas, pot spune cu certitudine că pe puntea din mijloc au fost patru. Multiplicând, rezultă 12, dintr-un total de cel puțin 150 de persone e foarte puțin, deci nu se justifică. Dar asta nu înseamnă să minți doar pentru a atrage turiștii. În plus, pe vasul Nidri Star I, cel care ne-a urmat în această croazieră, a avut ghid în limba română, probabil erau mulți turiști români pe vas, dar asta nu înseamnă că vasul Makedonia Palace este singurul care asigură ghid în limba română.

    Croaziera

    Traseul prestabilit, menționat și în pliant era următorul: plajele Porto Katsiki și Egremni, două dintre cele mai frumoase plaje ale insulei Lefkada, situate pe partea vestică a acesteia, insulele Kefalonia, Ithaka, Meganisi, Scorpios, Sparti și Madouri.

    La ora 10.05 (întârzierea s-a datorat faptului că nu urcaseră toți turiștii) vasul a ridicat ancora, deplasându-se spre sudul insulei Lefkada pe care am putut-o admira pe partea dreaptă, în stânga lăsând în urmă insulele Madouri, Scorpios și Meganisi.

    Primul obiectiv pe lângă care am trecut a fost Capul Dukato, cel mai sudic punct al insulei Lefkada. Aici poate fi admirat un far înalt construit pe ruinele Templului lui Apollo. Legenda spune că de aici s-ar fi aruncat Afrodita în mare pentru a scăpa de chinurile iubirii pentru Adonis.

    Prima oprire a fost pe partea de vest a insulei Lefkada, la plaja Porto Katsiki. Cred că am ajuns în jurul orei 11.00 și pe plajă nu era foarte multă lume. După debarcarea turiștilor de pe vasul nostru, urmat la numai 10 minute de vasul Nidri Star I, plaja s-a animat brusc. Aici am poposit o oră și 10 minute, timp în care am făcut fotografii, plajă și baie. Întrucât am scris în review-ul anterior despre această plajă, nu mai intru în detalii.

    De la Porto Katsiki vasul ar fi rebuit să ne ducă la plaja Egremni, situată foarte aproape de prima. Dar ce să vezi? Vasul s-a îndreptat de țărm, cu destinația Kefalonia. În momentul în care am realizat acest lucru, am întrebat un membru al echipajului, care ce-i drept era destul de grăbit, dacă mai mergem la această plajă, acesta răspunzându-mi sec: ”it s the same”. Fără cuvinte!

    Insula Kefalonia

    Spuneam că ne îndreptam spre Kefalonia, iar echipajul vasului a început să servească masa care a fost inclusă în prețul excursiei, constând într-o porție de souvlaki și un pahar de vin/persoană. Aici aș vrea să fac o paranteză și să remarc operativitatea echipajului de pe acest vas în ceea ce privește prepararea și servirea mesei.

    Kefalonia este cea mai mare insulă ionică și a șasea din Grecia, are o populație de aproximativ 35.000 de oameni. Fiind situată într-o zonă activă din punct de vedere seismic, în anul 1953 insula a fost zguduită de o serie de patru cutremure puternice care au distrus aproape toate așezările insulei. A scăpat doar satul Fiscardo, situat în nordul insulei, cel în portul căruia a acostat vasul nostru. Aici am poposit tot o oră și 10 minute. După debarcare am trecut la explorarea acestui sat, începând cu faleza înțesată de taverne și magazine de tot felul. Întrucât a venit vorba de taverne, trebuie să fac mențiunea că membrii echipajului ne-au avertizat să fim atenți să nu ne încarce notele de plată.

    Fiscardo este un sat pitoresc, un fost sat de pescari care a devenit o destinație turistică vizitată de mulți turiști. În frumosul port pot fi văzute de la bărci pescărești până la iahturi de lux, iar plimbarea prin sat vă crează posibilitatea de a admira o adevărată paletă de culori: clădiri albe sau zugrăvite în diverse culori, flori bougainvillea, luleaua turcului și leandri. Portul Fiscardo este locul unde acostează multe vase de agrement, dar și ferry-boaturile care fac legătura cu insula Lefkada.

    Insula Ithaka

    După plecarea din Fiscardo ne-am îndreptat către Ithaka, o insulă micuță, cu doar 5000 de locuitori, situată în nord-estul insulei Kefalonia. Este o municipalitate în cadrul Prefecturii Kefalonia și are capitala la Vathi. Fiind o insulă stâncoasă nu are aeroport, accesul făcându-se cu ferry-boatul din insulele Lefkada și Kefalonia, iar turismul de masă nu a ajuns încă aici.

    Ithaka este locul de naștere al lui Ulise, eroul legendar din Odiseea lui Homer, dar și locul în care Penelopa își aștepta soțul să se întoarcă din Războiul Troian.

    Pe această insulă am debarcat în micuțul port Kioni și am avut 40 de minute la dispoziție să-l explorăm. Pitorescul sat este construit sub formă de amfiteatru, la pantele munților într-un decor deosebit, cu multă verdeață. În timpul avut la dispoziție, pe lângă plimbările pe străduțele satului, se poate face baie sau se pot servi o băutură răcoritoare sau o înghețată la terasele din port.

    Insula Meganisi

    După plecarea din portul Kioni ne-am îndreptat spre Meganisi, o insulă micuță, situată foarte aproape de insula Lefkada, de care aparține administrativ. Este o insulă sălbatică, cu multă vegetație și puține așezări umane, ceea ce înseamnă că este slab dezvoltată din punct de vedere turistic.

    Insula ”este bogată” în peșteri, cea mai cunoscută fiind Papanikolis, locul unde s-a ascuns de inamici submarinul cu același nume în Al Doilea Război Mondial. Aici am oprit pentru aproximativ 10 minute, timp în care toată lumea s-a îngrămădit la pupa pentru a face poze. Din cauza dimensiunilor mari ale vasului, acesta a intrat în peșteră doar cu partea din față a acestuia, însă o ambarcațiune de dimensiuni mai mici poate intra în aceasta. Cred că este de prisos să mai spun că peisajul aici este superb.

    Insula Scorpios

    După plecarea de la Peștera Papanikolis ne-am îndreptat către Scorpios, insula care a aparținut armatorului grec Aristotel Onassis. Acesta a cumpărat insula în anul 1963, transformând-o dintr-o insulă pustie în una de lux. Cred că ar trebui să mai menționez faptul că pe această insulă magnatul elen a sedus-o pe Maria Callas și s-a căsătorit cu Jaqueline Kennedy, văduva fostului președinte american John Fitzgerald Kennedy.

    În prezent insula se află în proprietatea fiicei unui miliardar rus, Ekaterina Ribolovleva, care a cumpărat-o de la nepoata lui Onassis, Athena Onassis Roussel, care în prezent locuiește în Brazilia.

    Insula nu poate fi vizitată, așa că ne-am mulțumit să privim de pe vas casa de vacanță, câteva plaje și iahtul Christina. La una dintre plaje, destul de micuță și amenajată cu mici pietricele, căpitanul Kostas a acostat permițându-ne să facem baie vreme de 15-20 de minute.

    Insulele Sparti, Kastri sunt două insule mici, pe lângă care doar am trecut, prima dintre acestea i-a aparținut lui Onasis.

    Insula Madouri

    Ultima dintre insulele ionice trecute în revistă Madouri, locul unde s-a născut și a scris poezii poetul grec Aristotelis Valoriotis. Aceasta a fost declarată muzeu în anul 1990 și acum aparține strănepoților acestuia.

    Insula are o suprafață mică și este situată foarte aproape de Lefkada, de pe plaja din Nidri aceasta se vede foarte bine.

    Croaziera a luat sfârșit bineînțeles în portul Nidri, unde am ajuns la ora 18.30. A fost o excursie frumoasă (chiar dacă a fost umbrită de ”omisiunea” căpitanului de a ajunge la plaja Egremni) pe care o recomand tuturor turiștilor care ajung în Lefkada.

    Acesta nu este un review de denigrare a vasului Makedonia Palace, vreau doar să trag un semnal de alarmă și să-i sfătuiesc pe cei care vor achiziționa astfel de excursii, să o facă după ce vor cere detalii suficiente despre croazieră, dacă se poate chiar de la căpitanul vasului.

    Mulțumesc!


    [fb]
    ---
    Trimis de costy69* in 02.10.15 15:03:36
    Validat / Publicat: 02.10.15 20:10:34
    INFO ADIȚIONALE
    • Nu a fost singura vizită/vacanţă în GRECIA.

    VIZUALIZĂRI: 6124 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
    SESIZEAZĂ
    conținut, limbaj

    11 ecouri scrise, până acum, la acest articol

    NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (costy69*); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
    Poze atașate (se deschid în pg nouă)
    P10 Plaja Porto Katsiki
    EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
    Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
    Puteți VOTA acest articol:
    PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 43400 PMA (din 47 voturi)
    NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

    ECOURI la acest articol

    11 ecouri scrise, până acum

    webmaster70
    [02.10.15 19:35:47]
    »

    @costy69 - acel videoclip nu este disponbil (am eliminat link-ul) .

    Te rog să ne indici altul. Mulțumesc!

    costy69*AUTOR REVIEW
    [02.10.15 20:20:07]
    »

    @webmaster70 - Aceasta este adresa: https://www.youtube.com/watch?v=TvYkL0XzYXk

    Chiar acum o ascult.

    Multumesc!

    webmaster70
    [02.10.15 20:25:24]
    »

    @costy69 - Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

    costy69*AUTOR REVIEW
    [02.10.15 21:01:10]
    »

    @webmaster70 - Mulțumesc frumos!

    marocanu21
    [02.10.15 21:19:00]
    »

    @costy69: L-ați prins pe Kostas intr-o zi mai proastă!

    costy69*AUTOR REVIEW
    [02.10.15 21:37:04]
    »

    @marocanu21 - Multumesc pentru vizită!

    Se poate să-l fi prins într-o zi proastă, deși nu cred, era foarte bine dispus... Eu m-am gândit că ar putea fi o decizie managerială a lui Kostas, în sensul că ar fi putut negocia prețul cu cele 2 grupuri de turiști (italieni și bulgari), iar economia (recuperarea pierderii) ar fi încercat să o facă ignorând plaja Egremni (doar e grec, nu?).

    Până la urmă sunt de acord cu astfel de afaceri, dar asta nu înseamnă că pe pliant scrii ceva și tu faci altceva.

    Vacanțe și excursii frumoase!

    krisstinna
    [02.10.15 21:41:34]
    »

    @costy69 - Nu ai denigrat nimic, ai fost foarte amabil în descrierea ta.

    Aș adăuga că toaletele erau insuficiente, că ”mâncarea” a constat în niște frigărui din carne de pui (congelat) pline cu mirodenii, fără nici un gust, pentru care trebuia să stai la o coadă imensă- proastă organizare.

    Pe puntea închisă, era un miros îngrozitor, a vomă, jumătate din turiști aveau rău de mare.

    Asta am văzut eu anul trecut, pe acest vas.

    Eu aș repeta experiența, mie nu mi-a displăcut, dar eu nu sunt un punct de reper pentru că mie îmi place oriunde, oricum, oricât, orice, mie îmi place în vacanță.

    Dar toți cei care au fost cu mine (15 persoane) nu ar mai merge niciodată. Lor le-a fost rău, au vomat, iar eu alergam cu punguțe pe la fiecare, mergeam cu copii la toaletă, le-am adus de mâncare, am dansat pentru ei, i-am mai înveselit puțin.

    Cât despre Egremni, este o mare minciună, nu va opri acolo, este doar o strategie pentru a atrage turiștii.

    webmaster70
    [02.10.15 21:48:16]
    »

    @cristinaoranici -

    Asta am văzut eu anul trecut, pe acest vas...

    Ne-am bucura să putem citi impresiile tale de acolo scrise ca articol (review) nou.

    Procedând astfel, ai avea ocazia ca prin notele şi evaluările proprii să contribui la o medie mai reprezentativă a acestei excursii/destinaţii.

    Daca doreşti, copiază textul de mai sus şi reincarcă-l - cu eventuale ajustări, completări etc - folosind linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI

    costy69*AUTOR REVIEW
    [02.10.15 22:04:39]
    »

    @cristinaoranici - Eu am încercat să descriu cât mai obiectiv cu putință această excursie (experiență).

    Aspectele negative relatate de dumneavoastră referitoare la toalete, mirosuri urâte și proasta organizare eu nu le-am sesizat.

    Pe de altă parte și eu aș repeta această experiență cu acest vas, dar aș prefera să fiu corect informat. Nu m-ar fi deranjat să știu că vasul nu merge la Egremni. Aș fi plătit același preț. Mă deranjează când cineva mă minte sau încearcă să mă facă (pe românește).

    Vă mulțumesc pentru răbdarea de a citi acest review și vă doresc vacanțe plăcute!

    Cesere
    [02.10.15 23:16:49]
    »

    @cristinaoranici - Dezavantajele calatoriilor pe mare si nu numai, implica si raul de mare... trebuie luat in calcul la o croaziera.

    Sa fim seriosi la 70-80 de lei toata ziua, si plimbat si mancat bine?

    In august 2015 s-a respectat programul din pliante ce cuprindea si plaja Egremni

    Numai bine.

    krisstinna
    [03.10.15 06:48:12]
    »

    @Cesere - Ai dreptate și tu, la banii ăștia, era suficientă doar plimbarea pe mare.

    Mă bucur să aud că totuși ai beneficiat de programul din pliante, înseamnă că vântul și curenții au fost factorii determinanți care au dus la ocolirea plajei Egremni.

    Eu am fost la Egremni cu mașina, sutele de trepte nu au fost o povară pentru mine, comparativ cu Cetatea de la Poenari, dar am spus că nu pot fi luată în calcul pentru că mie îmi place totul în vacanță, mă bucur și de lucrurile mai puțin plăcute, le consider ”picanterii de vacanță”.

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    Cesere, costy69*, marocanu21
    Alte impresii din această RUBRICĂExcursii opționale prin/din Lefkada:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.060524940490723 sec
    ecranul dvs: 1 x 1