GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Cu„ Monster” în largul Mării Mediterane
Dacă e mare, trebuie să fie nu doar plajă și bălăceală, ci și o minicroazieră! O croazieră, fie chiar doar te câteva ore, face parte dintre preferințele mele când mă aflu în Turcia sau în Grecia. Vacanța mea ideală este plajă plus excursii opționale. Circuitele nu sunt de mine, de aceea le și evit. Am participat și la o astfel de vacanță, să-i zic foarte activă, și am venit mai obosită decât am plecat. Acesta este profilul meu de turist: odihnă și ceva excursii.
Sejurul în stațiunile din Turcia este mai mult pasiv, dar sunt și variante de a îmbina pe cât posibil dulcea leneveală cu explorarea zonei.
Faptul că n-am stat într-un resort, mi-a oferit posibilitatea să descopăr frumusețea orașului Kemer, despre care am scris, și să-l admir de la bordul unui vas care m-a purtat pe valurile aproape inexistente ale Mediteranei.
Încă de la începutl sejurului, mi-am exprimat dorința de a face o croazieră pe Mediterana. Zis și făcut! Vis-a -vis de hotel se află o agenție de turism. Am citit pe panourile din fața agenției ce fel de excursii organizează și am ales croaziera la cele trei insulițe. Interesantă este și cea de pe coasta Lyciei, dar o făcusem altădată. Prețul pentru croazieră a fost 15 eur de persoană, negociat de la 20.
La 9:30 dim. eram în fața agenției. Un autocar a luat turiștii de la celelalte hoteluri (al nostru fiind vis-a-vis, nu era cazul). Am ajuns la Kemer Marina, port turistic. După controlul de rigoare, ne-am îndreptat spre vasul nostru. Nu era singurul. Alte multe își așteptau pasagerii pregătiți de croazieră. Aproape toate erau vase de... pirați. Al nostru avea un nume mai horror: Monster. Deci, mergeam cu un monstru al mării! Întâmpinați am fost de doi tineri îmbrăcați în costume populare ucrainiene. Și costumele, și tinerii erau tare frumoși! Cred că ați ghicit: majoritatea pasagerilor erau ruși sau din fostele țări sovietice. În consecință, limba folosită a fost rusa, muzica, preponderent rusească. Nimic surprinzător în Kemer!
Vasul cu două punți. Am preferat puntea de jos. La ora 10 fix, vasul și-a început călătoria purtându-ne pe apele albastre ale Mediteranei.
Senzația este extraordinară! De la bordul vasului, admiram țărmul cu plajele ce se întind de-a lungul lui, hotelurile ce se înălțau pe faleză. Apoi, locurile populate au rămas departe și din toate părțile doar mare, iar în depărtare, Munții Taurus care mărgineau marea. Un peisaj încântător în care muntele întâlnește marea, ieșind parcă din ea. E atât de plăcut să-ți plimbi privirea de la apele mării la munții împăduriți cu pini!
Acestă minicroazieră avea în program și opriri la trei insulițe. Abia am așteptat să ajungem acolo, să coborâm pe insulițe, eventual să facem și plajă, așa cum mă obișnuisem cu alte croaziere de prin Grecia. Dar, surpriză! Sau poate numai pentru mine... Cele trei insulițe,la care nu a ajuns nimeni, erau la mare distanță de vas. Doar de una ne-am apropiat mai tare. Vaporul a acostat și cine a vrut a sărit în apă. Pe vapor se aflau veste și colaci pentru doritorii de snorkerling, dar eu nu m-am numărat printre ei. Așa că m-am mulțumit să mă uit cum sar în apă.
Prânzul pe vas a intrat în preț: crochete de pește, paste cu sos, salată de varză, pâine. A fost gustos. Apă, însă nu. A trebuit să cumpărăm, 1 euro 1/2 l.
Pe puntea de sus a început distracția. Baia cu spumă deja a devenit banală. Treceam pe lângă alte vase și spumele de acolo se revărsau în mare. Și de la noi, la fel. M-am uitat, dar n-am participat. Nici să fi avut alți ani și tot n-aș fi luat parte la jocul ăsta cu spumă. În concluzie, distracție a fost. Și a mai fost și un fotograf cu un papagal mare pe umăr. Mi s-a părut cam chinuită pasărea, mai ales că fotograful din când în când o lovea peste cioc.
Croaziera a durat între orele 10-16. Același program pentru toate vasele cu turiști. Ajunși în port, ghidul vorbitor de limba rusă ne-a dus până la o parcare unde ne așteptau autocarele. Am trecut prin stațiune acum în sens invers lăsând turiștii la casele lor, iar noi, doar am traversat strada spre hotel.
Acum, după ceva timp de atunci, mă gândesc cu plăcere la minicroaziera pe Mediterana. Peisajul văzut de pe mare este întotdeuna fascinant. Iar dacă poți admira și munții, nu doar marea, tabloul este perfect.
Trimis de Rodel in 19.11.18 18:35:03
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în TURCIA.
6 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Rodel); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
6 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Bună recomandarea, fain impresii
--
Mutat, la reorganizare, în rubrica "Excursii, activități opționale în zona Kemer, KEMER" (deja existentă pe sait)
@Rodel: Adică nu te-ai bălăcit?
Eu ador excursiile astea, iubesc apa și îmi place “să navighez”, îmi place să mă scald in ape adânci dar linistite. Ai văzut ce frumos se văd oamenii in apă, parcă ar fi sirene (așa i-am poreclit eu).
Felicitări!
@krisstinna: Nu m-am bălăcit, pentru că am un handicap: nu știu să înot. Dar mă tenta să-mi pun o vestă... Am coborât puțin pe scară doar cât să-mi ud picioarele.
@Rodel:
Felicitări pentru excursie şi pentru articol!
Am petrecut până acum cinci sejururi în zona Kemer, dar nu m-am încumetat niciodată să plec în croazieră pe mare, deşi mi-ar fi plăcut teribil.
”Vaporul a acostat și cine a vrut a sărit în apă. Pe vapor se aflau veste și colaci pentru doritorii de snorkerling, dar eu nu m-am numărat printre ei. Așa că m-am mulțumit să mă uit cum sar în apă.
Păcat că nu ai participat la bălăceală. Senzaţia de libertate când înoţi în larg este extraordinară, nici nu se compară cu înotul în zona plajei până în geamanduri.
Chiar dacă nu ştii să înoţi, cu o vestă nu exista niciun risc.
Au fost persoane pe vas care au acuzat rău de mare?
@nicole33: Mulțumesc pentru lectură, aprecieri și vot! N-am avut destul curaj ca să mă aventurez în mare, chiar și cu o vestă de salvare. Rău de mare nu cred să fi avut cineva. Marea a fost calmă, vaporul a plutit lin, fără tangaj. Poate voi reuși în viitor să fac și o croazieră adevărată, despre care doar citesc în prezent și care tare mă tentează.
@Rodel:
”Marea a fost calmă, vaporul a plutit lin, fără tangaj.
De teama tangajului şi a răului de mare inevitabil pentru mine am ezitat adeseori să încerc asemenea minicroaziere, corăbiile fiind uşoare şi fără mare stabilitate în caz de mare puţin mai agitată.
”Poate voi reuși în viitor să fac și o croazieră adevărată, despre care doar citesc în prezent și care tare mă tentează.
Şi eu îmi doresc o croazieră adevărată, vapoarele de croazieră fiind mari şi foarte stabile, dar nu am găsit încă oferta potrivită în perioada concediului meu.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Sep.2023 Cirali / Yanartas / Ulupinar din nou — scris în 18.06.24 de adrianbogdan din CHITILA [IF] - RECOMANDĂ
- Sep.2023 În Antalya pe munte... altfel — scris în 09.03.24 de adrianbogdan din CHITILA [IF] - RECOMANDĂ
- Sep.2018 Kemer, orașul dintre munte și mare — scris în 15.11.18 de Rodel din SIBIU - RECOMANDĂ
- Sep.2017 Cirali / Yanartas / Ulupinar — scris în 27.11.17 de adrianbogdan din CHITILA [IF] - RECOMANDĂ
- May.2017 Oraşul antic Phaselis – istorie şi plajă — scris în 17.10.17 de nicole33 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- May.2017 Sea to Sky — scris în 25.06.17 de nicole33 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jul.2016 Kemer - Kiris — scris în 04.08.16 de tripyy din BUCUREşTI - RECOMANDĂ