GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Descoperind MEZHYHIRYA RESIDENCE sau ce bine este sa fii presedinte
Situat la 30 de km. de Kiev, acest parc, relativ o noutate pentru turisti, este fosta resedinta a presedintelui fugar Yanukovych.
Aceasta resedinta, este de fapt un somptuos palat, decorat decadent si inconjurat cu gradini si lacuri. Are si propriul teren de golf, unde poti vedea lebedele care parca te imbie la un joc.
Turul se poate face si cu biciclete, carturi electrice. Exista si un SPA cu sauna traditionala (practic un mare hardau cu aburi).
Pentru multi cetateni din Ucraina, vizitarea acestui palat poate provoca sentimente controversate, aducand aminte de fostul dictator, la fel cum si noi, romanii, incercam aceleasi sentimente cand vizitam Casa Poporului.
Una peste alta, merita sa vizitati acest parc, doar si pentru multitudinea de arbusti, tufisuri, plante. Fiecare arbust are o placheta in care este trecut numele sau si o scurta descriere.
O figura pitoreasca este ghidul care te intampina. Numele sau este Petro si este printre primii revolutionari care au intrat in palat cand presedintele a fost alungat.
Una peste alta, acest parc imbina frumosul naturii cu sentimentele care izvorasc, privind megalomania oamenilor care traiesc printre noi.
Trimis de SorinGeorge in 16.05.19 09:22:47
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în UCRAINA.
3 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (SorinGeorge); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
3 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@SorinGeorge:
Interesantă destinație.
Am fost și eu în Ucraina și Kiev, dar nu am fost acolo.
Aș avea însă două mici observații la review-ul tău.
Prima se referă la denumirea destinației. Am văzut că ai adoptat denumirea în limba engleză, dar pentru limba română, transliterația engleză a numelor din limbile cu scriere în alfabetul slav nu este cea mai potrivită, ba dimpotrivă, este greoaie și inexactă în ce privește pronunția.
Căci, dacă-i întrebăm pe cei care-ți citesc review-ul cum pronunță ei numele parcului, nu știu câți vor spune, simplu, MEJIGHIRIA!
Așadar, părerea mea este că, în privința numelor slave, deși DOOM admite ca fiind corectă și transliterația engleză, este de preferat în mod absolut cea română, așa cum, cei mai în vârstă, suntem obișnuiți. Altfel, ajungem să nu mai știm despre ce sau cine este vorba.
Îmi aduc aminte că cineva vorbea de zor de Krutchev și, când i-am cerut amănunte, mi-am dat seama că vorbea despre fostul șef de stat sovietic, Hrușciov, urmașul lui Stalin.
A doua observație este aceea că este de dorit, indiferent de ce parte ne poziționăm, să fim obiectivi, mai ales cu un subiect încă foarte fierbinte, cum e cel al Ucrainei.
Așadar, dacă vorbim de Ianukovici, avem foarte puține motive să-l numim „dictator” și să-l comparăm cu Ceaușescu, el devenind președintele Ucrainei prin alegeri democratice, în 2010. Cine știe, poate că, în timp, ar fi devenit un mic dictator, dar oricum nu a apucat, pentru că, după patru ani, cât a fost președinte, a fost alungat prin lovitura de stat din februarie 2014, numită uneori și revoluția portocalie.
Motivul este evident: încercarea lui de a se apropia de Rusia.
Oricum, fosta sa reședință este departe de a putea fi numită „palat”. Cea a președintelui nostru nu e cu nimic mai prejos.
Repet, este bine să rămânem lucizi și obiectivi, indiferent de ce ne povestește ghidul „revoluționar” de la Mejighiria.
@Costi: nici Ceausescu nu a fost consider dicator pana la acelasi tip de revolutie care l-a indepartat si pe el de la putere!
Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut”
— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;
— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.
Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Dec.2017 Revelion la Kiev — scris în 22.01.18 de bujorel din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- May.2016 Descopera Kievul — scris în 11.05.16 de Lucian74 din PASCANI - RECOMANDĂ
- Nov.2013 Kiev - un oras impresionant — scris în 03.12.13 de mctraveler din RADAUTI, SUCEAVA - RECOMANDĂ
- Apr.2013 Kiev - o provocare la doar 'doi pasi' distanta! — scris în 21.01.14 de delfinson din IAşI - RECOMANDĂ
- Nov.2010 Lavra Pecerska vs. Patria Mama — scris în 20.11.10 de popescu.borsa* din BORSA-MARAMURES - RECOMANDĂ
- Nov.2010 Protestatar la Kiev — scris în 20.11.10 de popescu.borsa* din BORSA-MARAMURES - nu recomandă