BUN
GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Hotel EUROPOLIS Tulcea 3 *
Str Pacii, nr 20
Am ales acest hotel deoarece este aproape de centrul orasului si de obiectivele pe care ni le-am propus sa le vizitam si mai ales de faleza Dunarii.
Hotelul are un nume deosebit, luat dupa romanul Europolis al lui Jean Bart (pseudonimul literar al scriitorului Eugeniu P. Botez, nume împrumutat de la un corsar flamand din secolul al XVII-lea).
Desi am facut rezervare prin telefon, la fata locului am constatat ca domnisoara respectiva a uitat sa noteze sau a notat pe un petec de hârtie ratacit apoi, dar norocul nostru a fost ca este extrasezon si locuri destule…
Europolis are o oferta mai diversificata :
· Hotelul Europolis are 106 locuri,
· Complexul turistic Europolis, str Livezilor nr 7, locatie de 2*, cu 32 locuri de cazare si restaurant, ofera excursii în Delta Superioara cu 2 catamarane de 25 locuri si 2 catamarane de 50 de locuri. Oferta este completata cu nave tip hotel plutitor Europolis (80 locuri), Aegyssus (80 locuri), Fregata (60 locuri), Dumbravita (40 locuri), Privighetoarea (30 locuri) si cu posibilitatea de a servi dejunul la bordul navelor. Se ofera posibilitatea de a vizita cele mai interesante zone ca de ex Letea, Caraorman, Crisan, Mila23, Sulina, Rosetti, Sfistofca.
Am cerut o camera deluxe, pret 315 lei cu MD inclus pentru doua persoane. Pentru o camera dubla pretul este 270 lei. Camerele deluxe sunt la etajul 3 si 4, am primit la et 4, initial am zis ca am o vedere mai buna asupra orasului dar apoi nu am fost multumita deoarece apa calda urca greu la etajul 4 mai ales când nu prea sunt turisti în hotel. Hotelul este dotat cu ascensor.
În holul de la receptie, lateral, functioneaza provizoriu niste ghisee de la primarie, cladirea primariei fiind în renovare.
Etajul 4 este renovat, pe hol este mocheta albastra noua, la fel ca si în camera. La intrare în camera e un mic hol cu un cuier pe stânga si o oglinda mare, un dulap in care sunt doua pilote, un blat lung de masa, la un capat are si un spatiu pentru minifrigider, de altfel gol. Un taburet rotund, mare si albastru.
Deasupra blatului, pe perete e o piesa de decor de forma rotunda pe care sunt aplicate doua buline oglinda si un TV, efectul e simpatic. Camera e spatioasa, un pat matrimonial încapator, saltea buna, lenjeria curata si câte doua perne de fiecare, puiul mic de perna foarte folositor pentru zona gâtului. Zona de dormit este completata cu doua etajere de fiecare parte a patului, veioze duble pentru fiecare, lânga fereastra o masuta rotunda alba si doua fotolii cu rama alba si tapiterie albastra în ton cu mocheta curate si pufoasa.
Nu am avut nevoie de aparatul de aer conditionat, înca nu este înca atât de cald. Mobila de culoare gri argintie se asorteaza cu mocheta albastra si pata de culoare distincta sunt draperiile de culoare roz somon.
Baia e curata, cabina de dus semicircular cu dozator cu gel, prosoape bune, oglinda machiaj, uscator de par, si doua sapunele.
Balconul e gol fara mobilier, plasa de insecte e putin rupta pe o latura. Fiind putini turisti cazati în hotel apa calda a venit cu mare întârziere, ma durea sufletul sa risipesc atâta apa, a doua zi dimineata am renuntat la apa calda folosînd apa rece.
Micul dejun
În fata restaurantul este în amenajare teasa exterioara, si traseul spre sala de restaurant trece pe lânga spatiul alocat ghiseelor primariei. Micul dejun nu a fost tip bufet fiind putini cazati, am primit lista cu meniul si ni s-a cerut sa comandam ce vrem. Micul dejun are o valoare de 40 de lei si ar contine conform unei alte liste afisate :crenvursti, rosii, castraveti, unt, gem, croissant, pâine, telemea de oaie, ceai sau cafea, mere.
Am început cu cafeaua, lavazza capsule foarte buna. Am cerut omleta, cascaval, sunca, brânza, salata cu rosii si castraveti, gem si unt. Cafeaua a doua am facut-o eu la expresorul cu capsule. Micul dejun a fost ok.
La receptie am gasit vederi cu Delta Dunarii, cu pelicani, lebede, insula Sahalin contra cost bineînteles.
În prima zi am vizitat :
· Muzeul de arta populara si Etnografie: obiceiuri si traditii, costume populare ale tuturor etniilor ce traiesc în Dobrogea. Aici am gasit pliante si brosuri despre Delta. Bilet întreg 10 lei, pensionar 5 lei.
· Muzeul Delta Dunarii, adica acvariul si cu dioramele din Delta. Peste tot am cerut bilete de pensionar si numai aici doamna cu biletele mi-a cerut sa vada talonul de pensie, bilet pensionar 15 lei, biletul întreg e dublu.
· Muzeul de arta, bilet combinat cu Casa Avramide 7 lei pensionar, bilet întreg 10 lei de fiecare locatie. Am pastrat biletul si am vizitat Casa Avramide peste o saptamâna când m-am reintors pentru o plimbare în Delta Dunarii.
· Seara m-am plimbat pe faleza “Ivan Patzaichin” sa vad ansamblul memorial dedicat campionului olimpic, mondial si european la canoe si mi-a fost greu sa numar pagaiele/vâslele de pe columna lui Ivan, se zice ca numarul lor reprezinta numarul de victorii la competitiile la care a participat. Urmatorul weekend la plimbare prin Delta, am ajuns si la Mila 23 si am vizitat muzeul dedicat marelui campion Ivan Patzaichin, dar voi vorbi separat despre asta.
A doua zi am vizitat:
· Muzeul de istorie si Arheologie situat pe dealul Monumentului, alaturi de un parc unde se gasesc ruinele cetatii Aegyssus
· Monumentul Independentei, monument dedicat Razboiului de Independenta si reunirii Dobrogei la statul roman. Monumentul este format dintr- un obelisc de granit înalt de 22 de m, un dorobant cu arma pe umar si o goarna în mâna si un vulture cu aripile deschise.
De la muzeul de istorie se urca scarile pâna la monument si în fata ochilor se deschide o panorama superba de 360 de grade asupra orasului, se vede bratul Sf Gheorghe, faleza Ivan Patzaichin, hotelurile, portul, debarcaderul, merita efortul de a urca scarile.
A fost interesant, placut si instructiv.
Trimis de Yolanda in 27.05.24 19:48:38
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în TULCEA.
- Alte destinații turistice prin care a fost: Europa
3 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Yolanda); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 45.17595120 N, 28.80525790 E - neconfirmate încă
ECOURI la acest review
3 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Mutat, la reorganizare, în rubrica "Europolis Hotel, TULCEA" (deja existentă pe sait)
@Yolanda: Drăguț hotelul! Mai ales că etajul ales era proaspăt renovat! Curat, elegant, aerisit!
Mă bucur mult că ați urcat la Monument. Dar dacă eu am putut, nu m-am îndoit că și voi o veți face! A meritat! Priveliștea de acolo, de sus, este minunată.
Mi-aș fi dorit să vizitez și eu Muzeul de Etnografie. POATE voi ajunge din nou pe acolo.
Pe unde ați mâncat?
Review-ul a primit „Punctaj Adițional Actualizare RUBRICĂ”
Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jul.2016 Un hotel convenabil — scris în 13.07.16 de Costi din PITEşTI - RECOMANDĂ
- Jun.2014 Revenire la un hotel bun — scris în 12.06.14 de Dragoș_MD din FRUMUşANI [CL] - RECOMANDĂ
- Jul.2013 De la „Partid”, la popor... — scris în 14.07.13 de Dragoș_MD din FRUMUşANI [CL] - RECOMANDĂ
- Aug.2012 Hotel dragut — scris în 19.08.12 de SILVIA P din - - RECOMANDĂ