ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 26.09.2011
  • *) Email NEFUNCȚIONAL
  • GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
    DIN: bucuresti
    ÎNSCRIS: 26.08.11
    STATUS: PARTENER
    DATE SEJUR
    AUG-2011
    DURATA: 1 zile
    prieteni
    2 ADULȚI

    GRAD SATISFACȚIE
    SERVICII:
    95.00%
    Mulțumit, aproape încântat
    CAZARE [camere etc]:
    NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
    CADRUL NATURAL:
    100.00%
    Încântat, fără reproș

    NOTARE MEDIE REZULTATĂ
    97.50%

    AUTORUL ar RECOMANDA
    această destinaţie unui prieten sau cunoscut
    TIMP CITIRE: 6 MIN

    Dun Laoghaire se scrie, Danliri se citeste! frumos este!!!

    Ilustrație video-muzicală
    The Irish Rovers - Kitty the Rose of Kilrea
    TIPĂREȘTE

    Dun Laoghaire se scrie, Danliri se citeste! frumos este!!!

    26.09.2011

    In iunie 2010 am petrecut 9 zile prin Irlanda. Mi-a placut teribil aceasta tara verde, dar nu credeam ca o sa revin asa curand.

    Totusi, deoarece am dorit foarte mult sa merg la un anume concert care se tinea la 20 km de Dublin, in august 2011 am revenit pentru 4 zile in Irlanda.

    Ce puteam sa fac? sa vad si alte locuri pe care nu le vazusem.

    Asadar, pe 17 august am plecat la ora 07.15 din Bucuresti de la o temperatura de 32 grade si am aterizat la ora 09.15 la Dublin la 10 grade!!!

    Cam mare diferenta, nu-i asa? hm…

    O zi am petrecut-o in Dublin, o zi am vizitat Dun Laoghaire si o zi Bray si Killruddery House & Gardens (locul concertului despre care tocmai v-am vorbit).

    Despre Dublin v-am povestit intr-un alt rew. Ma repet: foarte frumos oras!

    Deoarece concertul era intr-o locatie incerta pentru mine – parea ingrozitor de complicat de ajuns – am inceput sa caut date si informatii despre modul in care pot ajunge acolo.

    Si sincer – nu prea am gasit.

    Ceea ce nu mi-a placut deloc, este faptul ca le-am scris celor de la Killruddery House & Gardens cu rugamintea de a-mi da cateva indrumari, dar nu mi-au raspuns.

    Sincer, nu ma asteptam, deoarece irlandezii sunt recunoscuti pentru amabilitatea lor, de care avusesem si eu parte, in mai multe randuri, pana atunci.

    Asadar, m-am apucat sa vad ce si cum!

    Eram intr-o situatie cam anapoda, caci de dus ne duceam, aveam o zi intreaga la dispozitie deoarece concertul incepea la ora 20.00 urmand sa se termine undeva in jur de 23.00. Problema era cu intoarcerea la Dublin, deoarece urma sa mergem direct la aeroport, pentru ca aveam avion la ora 02.15 si teoretic trebuia sa fim in aeroport la ora 24.15.

    Practic aveam la dispozitie cam o ora ca sa ajungem de la Killruddery House & Gardens la aeroportul Dublin.

    Cam… tragic, nu-i asa?

    La momentul respectiv asa ziceam si eu, dar stati sa va povestesc!

    Am inceput sa studiez cam cum am putea practic sa ajungem si, in special sa plecam (si la miezul noptii cand nu prea circula nimic) de acolo la aeroport.

    Am descoperit ca trebuia sa luam DART-ul catre Bray, trecand prin Dun Laoghaire si apoi un bus pana in apropiere de locatia concertului.

    Zis si facut!

    Cu o zi inainte de data concertului am mers la statia de tren Connolly sa luam DART-ul pentru a descoperi locatia. Am hotarat sa facem o oprire si in Dun Laoghaire si, deasemenea in Bray, pentru a cunoaste locurile, cu atat mai mult cu cat sunt porturi la Marea Irlandei.

    Cel mai convenabil, a fost sa cumparam un bilet de familie pentru o zi, pentru care am platit 10 euro si cu care puteam sa ne plimbam, doua persoane, toata ziua.

    Foarte bine pus la punct, sistemul DART ne-a condus in 23 de minute fix pana in Dun Laoghaire.

    DART-urile sunt foarte, foarte dese, cam la 15 – 20 minute pe tot parcursul zilei, asa ca nu trebuie sa va faceti griji.

    In cazul in care doriti mai multe informatii consultati site-ul www.irishrail.ie.

    Atentie: in cazul in care cereti informatii despre localitati din Irlanda nu va bazati pe pronuntia dvs. Irlandezii pronunta cu totul altfel si s-ar putea sa nu va intelegeti. Aratati o foaie de hartie cu denumirea scrisa pentru a nu se crea neintelegeri.

    Cel mai bun exemplu: se scrie Dun Laograire si se citeste Danliri!! de vis, nu-i asa?

    Asa am zis si eu, dupa o perioada in care nu am reusit sa ma inteleg cu 2-3 irlandezi. O doamna mi-a scris ulterior pronuntia, ca sa nu mai am probleme….

    Cei 11 km pana in Dun Laoghaire, DART-ul trece de cateva suburbii ale Dublinului, mergand apoi aproape de malul marii.

    Marea Irlandei se arata foarte frumoasa, caci vremea era foarte buna.

    Un orasel mic, dar foarte frumos, cu o primarie impresionanta, o catedrala noua imensa si un port spectaculos.

    Orasul este situat pe riviera Dublinului si este inconjurat de dealuri absolut minunate, combinatia aceasta de apa cu dealuri verzi este de vis!

    Numele orasului inseamna Fortul Irlandez din Laoghaire, orasul datand din secolul XI. A fost construit de regele Laoghaire, inainte de sosirea vikingilor sositi din Scandinavia.

    Orasul este foarte bine conectat la transportul public, fiind usor accesibil atat cu bus-ul, cu trenul cat si cu DART-ul.

    Sunt frecvente autobuzele 7,45a, 46a, 59,75,111 si un serviciu de bus care este o legatura directa cu aeroportul Dublin care functioneaza 24 h din 24.

    Acest serviciu se numeste Aircoach. Mai multe informatii puteti gasi pe site-urile www.aircoach.ie.

    Fiind o zona marina, era normal ca orasul sa gazduiasca tot felul de manifestari. Acestea se intind pe tot parcursul anului, practic oricand ajungi aici gasesti o sarbatoare sau un festival in desfasurare.

    Cele mai importante atractii turistice din oras sunt:

    1. James Joyce Tower & Museum, este situat in Fortyfoot, Sandycove, intr-un turn care a servit ca aparare impotriva invaziei lui Napoleon. Muzeul este dedicat vietii si operei lui James Joyce, cel mai mare scriitor si poet irlandez, unul dintre cei mai importanti scriitori ai secolului XX.

    Platforma turnului ofera o vedere panoramica foarte frumoasa.

    Pentru a ajunge la acest muzeu, situat la aproximativ 8 mile de Dun Laoghaire, se poate lua bus-ul 59 din statia de DART. Un bilet costa 1.30 euro.

    Muzeul este deschis din aprilie pana in august de marti pana sambata intre orele 10.00 – 13.00 si 14.00 – 17.00, iar duminica intre 14.00 – 18.00. lunea este inchis. Pretul unui bilet este de 6 euro.

    2. Castelul Dalkey este situat pe Castle Street. Este un castel care dateaza din secolul XIV si se afla la mai putin de 5 minute de statia DART. Exista tururi ghidate, dar cea mai spectaculoasa este prezenta actorilor imbracati in costume de epoca, interpretand diverse scenete chiar printre vizitatori.

    Daca urcati pe meterezele castelului, vederea panoramica a marii si a dealurilor din jur este fantastica.

    Castelul contine si un Centru Heritage, cu o bogata colectie de arta.

    Mai multe informatii puteti gasi pe site-ul www.dalkeycastle.com.

    3. Parcul Poporului este locul unde in fiecare duminica se desfasoara un targ de produse alimentare, bijuterii si alte lucruri facute manual.

    Targul se desfasoara intre orele 11.00 – 16.00.

    In incinta parcului se afla si un frumos loc de joaca pentru copii.

    4. Cumparaturile se pot face pe George Street, cea mai importanta strada comerciala a orasului. Aici se gasesc doua importante centre comerciale: Dun Laoghaire Shopping Cente si Bloomfields.

    Am inceput plimbarea noastra pe strada perpendiculara pe linia DART-ului.

    Imediat in dreapta este cladirea impunatoare a primariei.

    Tot orasul este impodobit cu flori, multe flori.

    La mica distanta, tot pe partea dreapta, se afla catedrala orasului. Este o constructie noua, cu un interior imens. La ora la care am ajuns noi era slujba: o slujba inregistrata, in ritmul careia enoriasii rosteau si ei rugaciunile. Nu am mai intalnit pana acum o biserica in care slujba sa se tina la un … casetofon!

    Vis-a-vis de catedrala este Dun Laoghaire Shopping Cente.

    Apoi o mica piateta.

    Si perpendiculara pe strada despre care tocmai v-am vorbit este George Street.

    Nu aveti cum sa va rataciti.

    Dupa ce terminati prin oras… urmeaza portul. Am stat acolo minute in sir privind marea si ambarcatiunile! Splendid!

    Este foarte frumos si plin de ambarcatiuni mici si medii.

    In stanga si dreapta portului, multi tineri fac cursuri de sporturi nautice… Multi!

    Am petrecut o jumatate de zi foarte frumoasa in acest orasel. E adevarat ca si vremea a tinut cu noi. Dar inca odata, am constatat ca tara aceasta… chiar merita vazuta!!!

    Am continuat drumul nostru cu DART-ul catre Bray, unde am mers, ca sa zic asa, in recunoastere si unde aveam sa revenim a doua zi dimineata.


    [fb]
    ---
    Trimis de a.sr* in 26.09.11 21:13:00
    Validat / Publicat: 26.09.11 22:31:46
    INFO ADIȚIONALE
    • Nu a fost singura vizită/vacanţă în IRLANDA.
    NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

    VIZUALIZĂRI: 2885 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
    selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
    SESIZEAZĂ
    conținut, limbaj

    6 ecouri scrise, până acum, la acest articol

    NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (a.sr*); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
    Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
    Poze atașate (se deschid în pg nouă)
    P01 cu DART-ul ne apropiam de Dun Laoghaire. era reflux
    EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
    Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
    Puteți VOTA acest articol:
    PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 14600 PMA (din 14 voturi)
    NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

    ECOURI la acest review

    6 ecouri scrise, până acum

    webmaster15
    [26.09.11 22:32:19]
    »

    Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru aceasta destinatie.

    a.sr*AUTOR REVIEW
    [26.09.11 23:09:59]
    »

    multumesc si o seara faina!

    webmaster13
    [27.09.11 11:13:35]
    »

    "Seara de vara cuprindea treptat lumea in imbratisarea ei tainica. Departe spre vest soarele apunea si ultimele licariri ale zilei prea trecatoare mai adastau cu nostalgica iubire peste mare si pe plaja, pe mandru promotoriu al batranului si indragostitului Howth ca intotdeauna strajuind apele golfului,peste stancile acoperite de ierburi marine de-a lungul coastei Sandymountului si, in sfarsit dar nu in cele din urma, peste linistita bisericuta de unde izvora cand si cand in tacerea amurgului glasul rugaciunilor inaltate spre cea care este in pura ei stralucire o raza intotdeauna luminand, alinand inima bantuita de furtuni a omului, Maria, luceafarul marilor....."

    James Joyce - Ulise

    Irlanda pe langa faptul ca este o tara frumoasa are un cuvant greu de spus si in cultura universala ma refer in special la literatura si muzica!

    Sper sa placa melodia postata!

    a.sr*AUTOR REVIEW
    [27.09.11 19:39:37]
    »

    am ramas praf! MERCI!!

    station5*
    [27.09.11 20:26:52]
    »

    Aci deja se"intampla" un regal.

    Destinatie superba, prezentare superba, poze superbe, muzica superba+ (cireasa de pe tort) citatul din James Joyce (mama care e filolog jubileaza: pana acum nu m-a putut convinge sa citesc James Joyce cu interes .)

    Multumim dragilor a. sr. si web13 ptr rasfat! Felicitari!!!

    a.sr*AUTOR REVIEW
    [27.09.11 20:57:54]
    »

    cand ai timp, o sa mai am doua rew-uri despre irlanda si este vorba de ceva aprope de dublin. poti incerca!

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    a.sr*, station5*
    Alte impresii din această RUBRICĂDun Laoghaire:

      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.36491799354553 sec
    ecranul dvs: 1 x 1