GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
La Hotel Dumbrava din Rupea am ajuns absolut intâmplător. Eram in drum spre Sighișoara. Din București am plecat destul de târziu, in jurul orei 18.00 și, deși am mers destul de bine pe Valea Prahovei, am incetinit după Brașov, când a inceput o ploaie puternică. Vroiam să ajungem măcar până la ora 22.00, ca sămai prindem restaurantele deschise, să putem mânca ceva. Nu făcusem nicio rezervare, gândind că dacă se face târziu să oprim undeva pe drum, cât mai aproape de Sighișoara.
Așa s-a și intâmplat, am oprit la Hotel Dumbrava, aflat pe DN 13, la 3 Km de Rupea. Știam hotelul, oprisem anul trecut să mâncăm ceva la restaurant, dar de cazat nu ne cazasem niciodată.
Când eram pe serpentinele de pe Valea Bogății, am făcut o interogare pe Booking și am văzut că aveau o cameră dublă liberă. Nu am rezervat, propunându-ne să ajungem, să vedem cum arată și pe urmă să ne cazăm.
Am ajuns puțin inainte de ora 22.00. La recepție era un tânăr foarte amabil. Ne-a spus că are două camere duble, una mai ieftină și mai mică, cu paturi separate, aflată la mansardă și alta mai mare, cu pat matrimonial, aflată la etajul 1, dar mai scumpă. Prețul primei camere era de 110 lei iar cea de a doua costa 170 lei.
I-am propus să le vedem. Ne-a insoțit bucuros, am luat liftul (un lift modern, panoramic) și am mers să vedem camera mai ieftină. Era intr-adevăr foarte mică, dar nu asta m-a deranjat ci faptul că era foarte cald. Era la mansardă și nu avea aer condiționat.
Am mers să vedem și cealaltă cameră, aflată laprimul etaj. Era mult mai mare, cu pat matrimonial, și, deși nu avea nici aceasta aer condiționat, era mult mai răcoroasă. După câteva discuții, tânărul recepționer ne-a spus că poate să ne mai facă o reducere a prețului la 140 lei/noapte, fără mic dejun.
Am fost imediat de acord și am coborât la recepție să facem formalitățile de cazare și să ne luăm bagajele de la mașină.
Am intrebat dacă mai putem mânca ceva la restaurant, iar răspunsul a fost afirmativ. Așteptau un grup mare din Germania, care aveau și masă, așa că restaurantul era deschis până târziu.
Am plătit cu cardul, inclusiv micul dejun (care a fost separat de costul cazării), și am urcat in cameră să ne lăsăm bagajele.
Camera
La intrarea in cameră se află un hol micuț, cu un cuier pentru haine și un dulap pentru incălțăminte. Din acest hol se intră in cameră și in baie.
Camera este suficient de mare, cu pat matrimonial, cu două noptiere de o parte și de alta.
In cameră mai era un dulap pentru haine, un dulap mic pe care se afla un televizor LCD, lângă el un frigider mic, un fotoliu și o măsuță.
Mobilierul era din lemn, cu decorațiuni din piele. Era nou și arăta bine.
Pe jos, atât in cameră cât și pe hol, era mochetă.
Baia arăta foarte bine, cu faianțăși gresie de culoare neagră, chiuveta din piatră vișinie, calorifer alb, cabină de duș. Nu erau consumabile pentru baie, era doar un dozator de săpun la duș și unul la chiuvetă.
Prosoapele erau curate, două mari și două mici.
Camera era curată, aerisită dar cam zgomotoasă, ferestrele dând exact spre DN.
Lipseau totuși unele lucruri din cameră. Nu știu exact când au remobilat-o dar părea că acest lucru a fost făcut de curând și incă nu se terminase. Nu era niciun pahar in cameră, nici la baie. Nu erau veioze, nu erau umerașe. Frigiderul era gol, nu era minibar, deși pe un prospect aflat pe frigider scria că ar trebuie să aibă. La cabina de duș nu era suport pentru duș și niciun suport pentru săpun.
Dar toate acestea sunt amănunte, pentru o noapte nu ne-au creat nici un fel de neplăceri.
Restaurantul
Era mare, cu terasă. Noi am stat afară pe terasă. Am cerut să ne aducă ce puteau găti mai repede, două cotlete de porc la grătar cu cartofi prăjiți și salată de murături. La desert am luat papanași cu gem de caise, care au fost delicioși. Servirea a fost rapidă, chelnerul amabil și mâncarea bună.
Dimineața micul dejun l-am luat intr-un salon mai mic, in care intrarea se făcea direct din recepție.
Aici a fost o mică problemă. Pentru că au avut un grup mare, au organizat un mic dejun sub formă de bufet. Nu știu sigur, dar cred că de obicei nu așa serveau micul dejun. Când am coborât noi, pe la 8.30, nu am mai găsit nimic. Câteva resturi de brânză și atât. Am chemat un chelner și am cerut să ne aducă câte două ouă ochiuri, unt, gem, și apă fierbinte pentru ceai. Era un ceai gata făcut care era apă chioară. Cred că dintr-un plic făcuseră trei litri de ceai. De obicei avem plicuri de ceai negru la noi (soțul meu nu bea decât ceai negru ????) și am cerut doar apă fierbinte. Cafeaua in schimb era bună, era un expresor la care iți puteai face ce cafea doreai.
Am fost serviți insă destul de repede, mâncarea a fost bună iar gemul era făcut in casă.
Dacă mergeți in zona Rupea, Viscri sau Sighișoara, recomand acest hotel. Cazarea este bună iar la restaurant se mănâncă bine. Are un singur minus, este prea aproape de șosea și este cam gălăgie in cameră, aproape toată noaptea.
Trimis de Mika in 11.08.19 19:51:13
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în RUPEA [BV].
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Mika); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 46.05641410 N, 25.17851000 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jan.2019 Revelion la Hotel Dumbrava — scris în 19.02.19 de mariana07 din BRăILA - RECOMANDĂ