GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Bucuresti - Kalamaki (Zakynthos) si retur
In urma cu o luna fusesem in Lefkada si la intoarcere am avut noroc ca in doua situatii foarte stramte , sa nu facem accident. Pe de alta parte in mai multe locuri am observat masini de Romania acidentate pe marginea drumului prin Bulgaria, acest lucru ne-a pus pe ganduri si am decis ca de acum orice drum de peste 1000 de km sa il facem cu o oprire de tranzit peste noapte. Asa ca spre Zakynthos am oprit in Salonic si la dus si la intors.
Plecarea s-a facut mult mai relaxat vineri 25.06.2010 cam pe la 7.00 si dupa 10 ore maxim am ajuns in Salonic. Drumurile in Bulgaria au fost bune, nu deosebite, dar am avut o viteza destul de mare, nu a fost aglomerat si nici probleme cu politia nu am avut.
Traseul a fost cel obisnuit Bucuresti – Giurgiu – Russe - Byala – Pleven – Lukovit - Pravets – Sofia – Dupnitsa – Blagoevgrad – Simitli – Kresna – Sandanski –Kulata – Promachonas – Sidorokastro – Serres – Salonic. Pentru detalii mai multe despre drumul pana la Salonic gasiti si in review-ul meu: click aici si in altele existente pe site din belsug.
La granita am platit taxa de pod 25 roni la dus si 6 euro la intors, va rog, va IMPLOR oameni buni sa aveti 6 euro sau 12 leva la intoarcerea in tara, pentru ca din cauza celor care nu au marunt sau a celor care nu au auzit in viata lor ca se plateste o taxa de pod si se mira cateva minute bune sau vor sa plateasca cu o bancnota de 200 de euro sau cu cardul, se face o coada imensa aici absolut inutil.
In Bulgaria se plateste si taxa de drum pentru drumurile nationale 5 euro/10 leva pentru 7 zile, 14 euro/28 leva pentru 30 de zile sau 34 de euro/67 leva pentru tot restul anului. Pentru o vizita in Russe nu e nevoie de vigneta chiar daca se merge la Metro. Vigneta se poate cumpara si de la benzinariile de pe centura insa in LEVA, daca incercati sa platiti in Euro veti da mai mult decat trebuie.
Drumul in Bulgaria a fost destul de monoton si nu a implicat nici o problema nici la dus nici la intors deci voi trece peste. Doar Sofia va fi exemplificata putin. Am hotarat de comun acord sa nu mai calcam pe centura din cauza problemelor de la drumurile anterioare: aglomeratie, coada, stat la stopuri, oprit de politie de fiecare data, dat drumul fara amenda.
Deci in Sofia am purces prin mijlocul orasului, drumul e mult mai frumos si destul de foarte simplu, dar orasul nu e peste Bucuresti deloc.
Se merge drept, cam 10 km dupa intersectia cu centura, am preferat mereu banda din mijloc, am trecut pe sub un pasaj si dupa ceva timp in mijlocul orasului am ajuns la un sens giratoriu cu obelisc in mijloc, aici se face stanga 270 grade, atentie la semnele de circulatie, nu pun mana-n foc ca ar fi sens giratoriu, dar arata ca si unul. De aici se merge in continuare drept pana cand se intra pe sens unic. Mai departe se merge drept si la iesirea de pe sens unic se merge tot drept inainte dar usor dreapta, la un unghi destul de mare cam 130 de grade (adica nu dreapta in scurt la 90 grade) si se merge iar drept pana intalnim din nou un sens giratoriu cu obelisk, unde trebuie iar sa facem stanga la 270 grade si ajungem pe un bulevard cu piatra cubica si tramvai pe partea stanga, iar strada e strajuita de garduri si pe stanga si pe dreapta. De aici se merge drept pana dupa iesirea din Sofia. Pana la intersectia cu centura mai sunt aproximativ 10 semafoare pe care trebuie sa le respectati si daca mergeti cu viteza legala veti prinde unda verde la multe dintre ele. Toata povestea de la centura la centura tine cam 35 minute, ai ce vedea prin oras si nici nu stai ca blegul la mana politistilor bulgari de pe centura. La intoarcere totul e la fel de simplu, la fiecare sens giratoriu facandu-se dreapta 90 grade. Dupa Sofia trebuie avuta grija de indicatoarele cu Kulata, daca nu le luati in seama ajungeti in FYROM la Skopje.
Din satul Simitli se poate ajunge, facand la dreapta, in aprox 40 km la Bansko, unde se poate face o pauza de o noapte, acolo exista o statiune montana foarte mare cu foarte multe hoteluri, iar preturile sunt cu mult mai mici decat in Grecia, un exemplu noi avem o rezervare de dubla sub 20 de euro camera in august la un hotel mic, destul de bine cotat pe booking (nota peste 8). La granita bulgaro-greaca nu se plateste nimic ci doar se arata actele, intre vami exista un magazin Free shop cu diverse bauturi, parfumuri originale si imbracaminte destul de demodata. Imediat dupa granita greaca puteti opri pentru toaleta care se afla pe partea cealalata. Incuiati masina sau nu o lasati nesupravegheata, aici sunt cersetori sau diversi dubiosi, vanzatori de nimicuri…. De aici si pana la Salonic nu am facut mai mult de 90 de minute, avem in fata 120 km din care mai putin de 40 sunt pe drum national si 80 pe autostrada cu intreruperi.
Prima localitate Promachonas ofera si ea cateva spatii de cazare de transit, iar in apropiere se afla un satuc numit Agistro in stanga spre Bulgaria care are si el cateva studiouri si hotelase, oferind si posibilitati de bai termale. In Sidorokastro sunt si aici cateva hoteluri bunicele, iar in Serres gasim o oferta mai larga pentru cazare, insa nicaieri, vara nu gasim sub 50 euro camera dubla. Exista si pe sosea chiar cateva hoteluri bune, unde se poate lua cazare fara rezervare. Din loc in loc pe sosea sunt reclame de hoteluri sau indicatoare catre un hotel sau altul.
Surpriza totala a fost ca la intrarea in Salonic am observat ca ne-am uitat GPS-ul acasa. Pana la intrarea in Salonic nu e nevoie de el, ci doar de atentie la indicatoare. Am luat doar incarcatorul auto si suportul dar aparatul a ramas la incarcat langa computer. Si cum Salonicul e foarte intortocheat si are un milion de stradute din care marea majoritate de cate doua ori (adica sunt mai multe strazi cu acelasi nume, dar in cartiere diferite), am apelat la nasi sa ne scoata din treaba in care ne-am bagat. Noroc ca eu stiu clar pe unde sa fac prima la dreapta spre cartierul lor si apoi am intrebat un grec care ne-a aratat strada cu pricina. Am gasit si loc de parcare repede, chiar aproape, se pare ca in timpul verii, vineri seara, sambata toata ziua si duminica dimineata se gasesc locuri de parcare la liber pe orice strada pentru ca pleaca oamenii in weekend pe unde au case de vacanta.
A doua zi am facut bagajul, am incarcat totul in masinuta noastra campioana si am plecat mai departe cautand autostrada de Athena. Dupa ce am ajuns repede pe 3 benzi am mers spre Athena la ceva km exista un punct de plata: Malgara unde se platesc 2 euro (in mai de doua ori am platit 1.5 euro aici!), dupa Malgara la cativa km se face dreapta spre Veria (Bepoia) si ne incadram pe autostrada cea mai noua din Grecia Egnatia Odos ce vine de la Istanbul.
Mergem pe ea pana in apropiere de Ioannina trecand prin mai bine de 45 de tuneluri si pentru a face si vedea ceva deosebit ne oprim la Metsovo pentru cateva ore, am admirat satul am baut o cafea / ciocolata la o terasa/bar superba si am mers mai departe spre Ioannina, in dreptul orasului se face stanga spre Arta (prin clasicul dreapta-dreapta), pe drumul cunoscut de luna trecuta insa de data asta mergem chiar prin Arta destinatia noastra fiind Patra si mai apoi micul Kyllini.
De la Arta trecem prin Amfilochia si pe langa Agrinio, ratand o autostrada in constructie si mai apoi ajungem in Antirrio (grecii ii spun Andirio cu accent pe primul i) si gasim repede podul minunat, creat inainte de olimpiada din 2004. Numit si podul de la Patra, acesta este o minune a constructiilor moderne si trecerea peste el iti scoate subit din buzunare 12 euro la o trecere.
Peste pod localitatea Rio (de cand vroiam sa ajung la Rio…) dupa care trecem pe langa Patra mergand pe centura sa cu aspect de autostrada. Lungimea autostrazii nu mai mare de 10 km, dupa care desi pe harta apare tot autostrada suntem politicos dati jos de pe ea si continuam pe drum national inca 65 km spre Pirgos si Olympia, insa inainte de acestea facem dreapta spre Kyllini. Aici gasim un sat mic cu un port mare, unde o coada respectabila de masini ne obliga sa oprim si sa ne dam jos sa cautam casa de bilete. Pretul pana in insula 38. 50 euro masina pe sens si 8. 50 fiecare adult. Nu a trebuit sa stam la coada imensa pentru ca se pare ca se statea pentru Kefalonia, la Zakynthos nu era coada. Am urcat imediat pe cel mai mare ferryboat cu care am mers pana acum, care avea si doua scari rulante si doua etaje imense pentru masini. Inauntru destul de luxos cu baruri si fotolii foarte confortabile, am avut vedere frontala si nici nu stim cum a trecut o ora in care am ajuns in insula mai ales ca aici am cunoscut inca o familie de romani veniti si ei in prospectare tocmai din Vourvourou - Halkidiki, si cum Halkidiki e subiectul nostru si al nasilor preferat (Vourvourou) am stat cu ei de vorba si nasa chiar le-a facut rost de o cazare in Kalamaki in timpul transferului pana in insula.
La coborarea de pe vas este o inghesuiala teribila, se merge foarte greu pentru ca avem semafor la iesire si mai vine si un politist care mai incurca si el, sunt masini mari, autocare multe si autoturisme puzderie, astfel se creeaza o mica imbulzeala de care scapi insa in maxim 20 minute. De la Port se face stanga pe un drum scurt apoi la primul semafor se trece raul si iar stanga, iar la prima intersectie dreapta conform indicatoarelor si in 3 km suntem deja in Kalamaki.
In timpul sejurului am fost in port pentru a vedea orarul de intoarcere. Aici am gasit un birou gol, inchis fara nici o mobila si cu o foaie A4 multiplicata si lipita pe toate ferestrele: “Bilete se pot cumpara de la birourile firmei Ionian Star din str Lombardou nr 30 si 70 “ doua adrese trecute acolo. Cumplit! vii in port si apoi vezi ca nu se pot lua bilete de aici si trebuie sa cauti in alta parte. Birourile sunt departe si locuri de parcare pe faleza foarte circulate nu prea sunt. Am ajuns cu greu dupa ce am mers pe jos o gramada prin arsita, iar tanara de la birou ne-a zis ca in port se pot cumpara bilete dar numai inainte cu o ora de plecarea feryboatului. Am luat bilete de intoarcere si am observat ca de aici nu pleaca ferryboat in alta directie decat Kyllini.
Am avut o vacanta frumoasa si linistita si a venit ziua plecarii pe alt traseu asa cum am promis, pentru a ne feri de monotonie. Dupa Patra si Rio-Antirio am cotit spre Nafpaktos cel cu batalia navala, un oras deosebit ce merita vizitat si mai apoi am cotit spre Itea alt oras pozitionat superb. Drumul serpuieste la inaltime multi kilometri pe malul marii, asigurand-ne niste peisaje superbe si o combinatie incredibila de mare si munte.
In drum am urcat un pic spre Delphi, pentru a vedea ceea ce odata a fost Buricul Pamantului ori Ombelicco del Mondo sau cel mai mare oracol al lumii antice grecesti. Si mai apoi ne-am continuat drumul spre Amfissa si Gravia si mai apoi spre Lamia. Deja aici suntem intre munti si avem serpentine la mare inaltime si peisaje montane deosebite. De la Lamia se intra pe autostrada Athena – Salonic si drumul devine mai bun si mai rapid cu exceptia bucatilor in care autostrada inca nu e terminata si se merge pe drum national, destul de dese inca aceste portiuni.
Se plateste din loc in loc pentru autostrada sume intre 2 si 3 euro la statiile de taxare a autostrazii, aici chiar daca nu aveti marunt grecii se misca bine si va dau restul précis si foarte rapid.
Depasim rapid Volos (nu oprim, desi Nasii spun mereu ca Volos e unul din cele mai frumpase orase din Grecia) si Larisa si ajungem in valea Tempi, trecem pe langa Ampelokia si ajungem la mare pe langa Nei Pori si Platamonas cu castelul sau, apoi trecem de Katerini si ma gandesc la cei trei muschetari Ileana, Pepsi70 si Sanziana care au avut cazare aici, dar stiam ca toti trei au plecat deja de dimineata spre tara, asa ca tragem tare si ajungem repede in Salonic unde privim cu stupefactie cum Germania zdrobeste Argentina cu 4-0, dezumfland balonul de sapun numit Maradona!
A doua zi desi ma mancau talpile sa trag o fuga pana la Sarti sa-mi vizitez soacra, care dupa 5 concedii in Paralia si unul in Acharavi (Corfu) a declarat ca a gasit raiul pe pamant (in Sarti) si nu se mai intoarce acasa, sunt totusi convins de nevasta, criza si de vantul din buzunare sa plecam spre casa pe acelasi traseu pe care am ajuns in urma cu 9 zile.
Drumuri usoare va doresc si astept intrebari!
Trimis de ionescunic in 12.07.10 16:30:27
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în GRECIA.
33 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (ionescunic); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
33 ecouri scrise, până acum, la acest articol
primul vot de la mine... ; se vede ca e vacanta - abia tin ritmul cu postarea si votarea... asa s-au inmultit review-urile; bravo nicu... frumos, la obiect, in amanunt si frumos narat... ; ha.....in timp ce scriam ecoul presario mi-a luat-o inainte....; cum spuneam..."batalie" mare pe site ; ieftine taxele pe autostrazi...in Austria ne ridicau cca 5-7 euro , dar ce e drept aveam si tuneluri de km.
Un vot si de la mine. Utila descrierea, ptr cei acre prefera masina.
Foarte bine documentata descrierea,vreau sa spun ca eu am facut acest drum,bucuresti-zante dintr-o bucata si am ajuns foarte obosit,si totusi daca anul acesta preconizez sa ajung in lefkada crezi ca trebuie sa ma gandesc la o cazare de tranzit?tinand cont ca avem si un bebe cu noi de 11 luni?ce ma sfatuiesti?
Radu , pana in lefkada sunt mai putini km , doar 1070 si normal nu treci cu ferryboatul deci se ajunge mult mai usor in Lefkada , dar bebeul e problema , el dicteaza cum se merge , daca se opreste sau nu. In mod normal ar trebui sa doarma dar sunt si exceptii.
Noi am facut parca in jur de 15 ore cu opriri minime pentru mancat si toaleta , in august anul trecut atat am facut pana la Baia Mare asa ca ...
Deci voi decideti si in functie de dorinta sotiei si de comportamentul celui mic la drum lung.
Drumul il stii , nu e greu , ai multi km pe autostrada iar spre Lefkada e destul de bine semnalizat. In continuare astept un semn , nu deranjezi cu nimic si eu am acelasi microb ca si Georgiana!
@ionescunic,
Adica virgula... care??? La care te-ai referit, ca eu am mai multi!
Nasol , Georgiana sa stam departe de tine daca ai mai multi microbi . Adica vroiam sa spun ca iti place sa calatoresti , sa povestesti si iubesti marea si muntele , adica esti de profesie turista! Satisfacuta?
@ionescunic,
N-ai cum sa stai departe de mine, chiar daca tu esti la Bucuresti, pentru ca ne ''intalnim'' frecvent si de cateva ori pe zi, uneori, pe aceeasi pagina de internet!
Deh... afintatea turistica!
As dori daca se poate atasarea unei melodii de drum lung : http://www.trilulilu.ro/Elite/a8279419d814f6
Multumesc si pentru cei ce nu stiu Sistem are drepturile pentru cover.
Foarte bun comentariul tau pentru cei care nu au mai fost cu masina. Multumesc frumos de ajutor
Buna ziua,
Apelez si eu la experienta d-stra de turist al Greciei, pt a clarifica anumite aspecte. Voi pleca cu masina spre Zakynthos, din Bucuresti, la inceputul lunii septembrie. Am mai fost in Grecia de mai multe ori, dar o singura data cu masina personala in Halkidiki. Am alimentat cu motorina doar de la greci, deoarece nu stateam sa schimb leva. Se poate plati in euro in Bulgaria la statiile de benzina?
Pentru drumul din acest an, vreau sa-l fac in doua sau trei zile, caci nu ma grabesc. Unde ma sfatuiti sa ma cazez pe drum, si cam care ar fi preturile pt o camera? Gasesc sau tb sa fac rezervari pe net? Ferry boat-ul are program fix, sau pleaca cand se umple? Ce ma sfatuiti sa vizitez in Zakynthos (pe langa plaja Navaggio) ? Va multumesc anticipat si imi cer scuze daca m-am lungit prea mult.
@LeaveYou, in Bulgaria moneda nationala este Leva, la fel cum la noi este leul, asa cum la noi poti plati cu euro la benzinarie, la fel si acolo, adica deobicei nu poti. Dar eu am vazut niste romani care au platit cu euro dupa ce alimentasera si nu aveau alti bani. Eu platesc cu cardul mereu in ultimii ani.
Cand pleci? Eu plec pe 1 sept dimineata la 4! Ferry-boatul are program fix, cauta posturile lui Motaneata, chiar ieri am vazut un raspuns al sau despre acest subiect.
Cazari intermediare poti sa ai in multe locuri de pe drum, eu am oprit in: Bansko (16 euro pe noapte) si Salonic, (gratis la rude) dar pe acest drum poti gasi mii de cazari in zeci de orase cum ar fi: Sidorokastro, Serres, Veria, Paralia Katerini, Metsovo, Kalamapaka, Kastraki, Lamia, Larisa, Nei Pori si lista poate continua. Un pret civilizat pentru perioada actuala ar fi 30-35 de euro dubla pe noapte si cred ca gasesti cazare in septembrie la fata locului pe alese.
Despre Zakinthos am scris mai multe review-uri, unul dintre ele este chiar despre optionalele ce le poti face acolo: click aici , aici gasesti tot ce am facut noi in insula dar poti consulta toate review-urile de la rubrica descopera Zakinthos: click aici
Vacanta frumoasa si drum bun!
Voi pleca pe 5 sept, la ora 04.00 si vreau sa ma intorc pe 16 sept. Vreau sa ma cazez undeva in zona Ioanina, pt a prinde a doua zi ferry de 13.30. Am vazut ca imi sugerati cazare pe E92 (spre Lamia), eu credeam ca e mai scurt pe E 90 (spre Ioanina). Stau pana pe 13 sept la Golden Sun in Kalamaki (am platit deja), si apoi 3 nopti le voi petrece pe drumul spre tara (una in Kalampaka).
Va multumesc pt raspunsuri si va doresc drum bun.
Care este cel mai bun si cel mai scurt traseu? Cel descris de tine mai sus, Katerini-Larisa-Lamia-Amfissa-Andirio sau Katerini-Lamia-Thiva-Korinthos-Egio-Patra-Kilini?
@ionescunic
”A doua zi am facut bagajul, am incarcat totul in masinuta noastra campioana si am plecat mai departe cautand autostrada de Athena. Dupa ce am ajuns repede pe 3 benzi am mers spre Athena la ceva km exista un punct de plata: Malgara unde se platesc 2 euro (in mai de doua ori am platit 1.5 euro aici!), dupa Malgara la cativa km se face dreapta spre Veria (Bepoia) si ne incadram pe autostrada cea mai noua din Grecia Egnatia Odos ce vine de la Istanbul.
Cate ore ati facut din Salonic pana la Kilini?
Am vazut ca in septembrie ferryboatul este la multe ore distanta si vreau neaparat sa il prind pe cel de la ora 17. Daca il ratez urmatorul ar fi la ora 21.
De aceea ma intereseaza la ce ora ati plecat din Salonic si la ce ora ati ajuns la Kilini.
@Muffin2009: Am facut ceva, am plecat pe la 7 dimineata insa pe drum am oprit la Metsovo cateva ore bune , si apoi am gonit sa ajungem la o ora acceptabila la ferryboat.
In mod normal se fac 6-7 ore zic eu din centrul Salonicului pana la Kyllini. Cred ca sunt in jur de 550 de km din care 200 cel putin de autostrada.
@ionescunic:
Deci ar trebui sa plecam in jur de ora 9 maxim din Salonic ca sa ajungem pe la ora 16 la Kilini.
Multumesc pentru raspuns!
@Muffin2009: Cel tarziu la 9, eu as pleca mai devreme pentru ca nu se stie pe drum ce probleme sunt!
@ionescunic: Mi-am luat harta Greciei, mi-am luat un ghid de conversatie si Top 10 Insule grecesti de la Litera.
Intrebarea e: unde pot gasi o harta turistica si rutiera a Salonicului si a Zakynthosului?
@Muffin2009: Harta Insulei o gasesti la fata locului, sau in apropiere de insula, pe continent, la orice benzinarie.
Harta Salonicului am gasit-o la targul de turism, nu am avut o harta, niciodata, a orasului, am avut GPS si neamuri multe cu telefoane mobile care ne-au scos din... aglomeratie.
@ionescunic: Cu Zakynthos am inteles.
Dar cu Salonic ce ma fac ca nu am neamuri?
De la ce editura e harta Salonicului? Poate gasesc sa o comand pe net.
@Muffin2009: Si harta Salonicului o găsiți la benzinăriile din apropierea orașului. Acum 2 ani noi am intrat in oras si am luat harta gratuit de la unul din birourile de informații turistice din centru.
Mutat, la reorganizare, în rubrica "Drumul cu mașina spre Zakinthos" (nou-creată, între timp, pe sait)
Buna, as dori sa te intreb ceva si stiu ca imi vei raspunde.
ce sa aleg intre Kalamaki, Laganas si Tsilivi???
Am oferte in toate aceste trei locuri despre care am scris mai sus, am citit si eu cat am putut aici pe AFA, normal sunt impartite parerile, nu am inteles un lucru, poate ma lamuresti tu, de ce Tsilivi este considerat un loc superb??? Am citit ca are o plaja cu un nisip foarte bun, ca marea este curata limpede si apa cam ca la Mamaia, ce parere ai despre acest loc???
Intrebarea este valabila si pentru ceilalti care citessc acest articol si care poate ca vor vedea intrebarile mele!
Am mai citit despre Kalamaki cum ca te-ai cam plictisi aici la un moment dat, desi eu oriunde as fi in orice coltisor din Grecia mea iubita nu cred ca vreodata m-as plictisi.
Despre Laganas stiu ca este o statiune foarte animata mai ales noaptea cand se incing tinerii la distractie.
Eu daca plec merg cu sotul meu, vrem sa stam la soare sa facem baie in mare, dar sa si facem excursii, sa mancam la o tavernuta mancare traditionala, sa mergem la o seara greceasca cu muzica live, cam asta am face, astept parerea ta.
Multumesc anticipat.
@flaviana77 - Până vede @ionescunic mesajul, am să încerc eu să schițez un răspuns.
Kalamaki? Nu știu ce să zic... doar am trecut pe acolo și nu m-a impresionat, eu nu aș sta acolo...
Tsilivi -da, este o alternativă, am mers o dată la plajă acolo, iar apoi, la insistențele soției, am mai mers o dată . E o stațiune drăguță, plaja e bunicică- nu extraordinară, dar ai un sentiment de relaxare... extraordinar. Dacă mergi acolo, neapărat caut-o pe plajă pe Suzy, o chinezoiacă expertă în masaj... pe mine m-a scăpat de o durere/amorțeală de braț stîng care mă chinuia de mai mulți ani...
Laganas, este FOARTE animat (am stat două nopți acolo), plaja e foarte bună, dar atmosfera de dezmăț și gradele de alcool din aer s-ar putea să nu vă placă... Plus că acolo sunt destul de multe incidente provocate de onor supușii reginei Marii Britanii, pe care nu-i vezi decât într-o perfectă stare de ebrietate...
Eu am mai stat în Zante Town... frumușel orașul, dar, spre deosebire de Corfu Town, de exemplu, ... te plictisești după două-trei zile... Nu rata Taverna lui Dimitri din port ! Spune-i că sunteți români și aveți discount de 20%la nota de plată plus frigania din partea casei !
În concluzie, din cele trei locații eu ți-aș recomanda Tsilivi, dar condiția este să nu stați doar acolo. Mergeți și vizitați toată insula, e păcat să bați drumul până acolo doar să stai la o plajă.
Succes!
@johnnyredlabel -
iti multumesc foarte mult pentru raspuns.
intr-adevar daca o sa ne ajute Dumnezeu sa ajungem pana acolo nu vom sta intr-un loc, sigur ca o sa incercam sa vizitam cat de mult putem din insula, sa facem si baie in mare sa stam si la soare si sa vizitam locurile frumoase.
tocmai de aceea am pus intrebarea de mai sus pentru ca nici nu as vrea sa merg intr-un loc in care sa ma plictisesc.
@flaviana77 - Totul e subiectiv, mie Tsilivi nu mi-a placut deloc, dar nu am stat acolo si nu am facut plaja acolo pentru ca efectiv nu am avut loc pe plaja, deci superb si sublim dar... mie nu mi-a placut inghesuiala si omorul de acolo. Am incercat sa fac plaja acolo la 1 iulie nu prin mai.
Inainte de a pleca aceeasi dilema am avut si eu si am ales Kalamaki, pentru ca e aproape de Laganas si foarte linistit, sincer cred ca oriunde te-ai simti bine daca, cazarea ai alege-o cu grija, eu am ales o cazare care mi-a satisfacut toate cerintele, a fost aproape de o plaja neaglomerata si extrem de linistita, spatiu mare, loc de parcare oriunde, aproape de soseaua spre Laganas si Zante.
In plus, mie nu imi plac cazarile din insule cu fata spre continent, e o regula de aur a mea, nu ma duc intr-o insula ca sa locuiesc cu fata spre continent, decat daca acest lucru e aproape imposibil altfel.
@ionescunic -
multumesc, ideea este ca noi nu calatorim cu masina personala, sotul meu este satul de condus in tot timpul anului zi de zi si isi doreste macar in concediu sa stea o perioada linistit relaxat fara stressul de zi cu zi, asa ca noi calatorim cu autocarul.
in alta ordine de idei, la cazare noi stam seara cand dormim si cam atat, in rest nu ne dorim luxul de pe lume pentru ca nu suntem pretentioasi, ne dorim conditii decente, sa fie curat ingrijit sa avem o baie unde sa facem dus cu apa calda non stop, sa fie asternuturile curate, prosoape ne luam cu noi si tot ceea ce tine de ingrijire cosmetica.
am spus asta pentru ca sincer chiar nu m-am gandit niciodata la ce ai spus apropos de cazare cu fata spre continent sau nu.
vroiam doar sa ajung intr-un loc ales foarte bine pentru ca o data pe an iesim si noi din tara si as vrea sa fac o alegere fara nici un fel de regret, de aceea am cerut lamuriri vis a vis de locatii, vis a vis de plaje, sa fie cu nisip fain, sa nu fie arici de mare sau chestii de genul acesta prun apa, sa fie o statiune cat de cat in care sa gasesti si magazinele si tavernute si o seara greceasca cu muzica live.
in rest, numai de bine.
@flaviana77 - Ce vrei tu vei găsi în fiecare dintre cele trei stațiuni între care oscilezi. Va trebui să alegeți și în funcție de ce vă doriți pe lângă.
Eu am stat în Tsilivi și am fost doar pentru câteva ore în celelalte stațiuni. Dacă ar fi să mă reîntorc aș alege fără ezitare tot Tsilivi pentru cazare, pentru că mi se pare că are tot ce-i trebuie pentru a fi pe gustul meu.
Kalamaki mi s-a părut mult prea liniștită, iar Laganas cam prea agitată. Tsilivi este plină de viață seara, are o plajă foarte bună, are taverne, baruri, discoteci pentru toate gusturile. După ce am ajuns acolo și am vizitat toate celelalte stațiuni, am realizat că am făcut alegerea perfectă în raport cu ceea ce-mi doream.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Sep.2019 Drumul spre Zakynthos — scris în 15.10.19 de webSorin din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Sep.2018 Calatorie cu autocarul Bucuresti - Zakynthos si retur — scris în 22.09.18 de florinvsc din BUCURESTI - nu recomandă
- Jun.2017 Drumul cu mașina spre Zakynthos prin Serbia și Macedonia — scris în 30.07.17 de costy69* din TARGU-JIU - RECOMANDĂ
- Sep.2015 Spre Zakynthos dinspre estul tarii via Constanta - Vama Veche — scris în 23.09.15 de alunelu69 din CONSTANțA - RECOMANDĂ
- Jun.2015 Severin - Zakynthos — scris în 25.06.15 de vxp din SEVERIN - RECOMANDĂ
- Sep.2014 Bucureşti - Zakinthos: Traseu superb dar... obositor — scris în 29.09.14 de nosferatoo din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jul.2014 Drumul catre paradis — scris în 22.09.14 de danamandache din PANTELIMON [IF] - RECOMANDĂ