GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Destinaţia pentru petrecerea Sărbătorilor Pascale de anul acesta a fost o alegere mai degrabă spontană, la impuls. Nu rezervasem nimic din timp, iar prima mea opţiune era, ca de obicei, Bulgaria. Din vorbă în vorbă cu Cristi de la AFA Travel, cu mai puţin de o lună înaintea sărbătorilor, am aflat despre introducerea charterelor spre Creta şi Rhodos, pentru sejururi de doar cinci nopţi în perioada Paştelui ortodox şi ideea mi s-a părut excelentă.
Eram conştientă că mijlocul lunii aprilie înseamnă extrasezon chiar şi pentru aceste insule mai sudice şi mai călduroase, că vremea poate fi imprevizibilă, dar îmi doream de prea multă vreme să ajung acolo, astfel că nu puteam rata ocazia ivită practic din senin. Nu aveam atunci o prognoză certă a vremii, a temperaturilor maxime şi mai ales minime, dar eu speram să fie cam cum a fost în Egipt în ianuarie (vezi impresii), estimând, după orientarea pe hartă, că nu poate fi mai rău ca la noi sau la bulgari, oricât de ghinionişti am fi fost, iar estimarea s-a dovedit corectă.
Am primit o listă cu câteva hoteluri pentru Creta şi una pentru Rhodos de unde să-mi aleg ce cred că ar fi mai potrivit. Ştiind deja cum se acordă stelele în Grecia nu voiam să risc nimic şi doream un hotel de patru sau cinci stele, într-un oraş nu prin vreun sat sau izolat în pustietate, cu minim demipensiune şi mese în sistem open buffet, preferabil cu all inclusive. Dintre cele două destinaţii propuse, la recomandarea lui Cristi, am ales Creta şi nu-mi pare rău ????.
Impresiile citite pe AFA m-au convins să aleg o cazare în Rethymno, asumându-mi un transfer destul de lung de vreo optzeci de kilometri de la aeroport la hotel.
Ofertele primite nu au fost tocmai „prietenoase” din punctul de vedere al preţului, însă perfect explicabil deoarece avionul a costat foarte mult, eu estimez undeva la 450-480 euro de persoană ☹. Cei care găsesc zboruri ieftine spre diferite destinaţii din Grecia vor fi probabil oripilaţi de un asemenea preţ şi vor considera că arunc cu banii, însă eu nu aveam alternativă. A fost o cursă charter introdusă special pentru această ocazie, în extrasezon, noi asumându-ne de la început faptul că trebuie să plătim avionul de două ori, deoarece cel care ne-a dus pe noi în Creta s-a întors gol la Bucureşti, iar cel care a venit să ne ia a zburat tot aşa fără pasageri până la Heraklion.
În final, am ales un hotel de doar patru stele, însă cu recenzii excelente, recent renovat integral şi cu all inclusive. De ce am ales all inclusive în Grecia? În primul rând pentru că sunt fan all inclusive :D şi în al doilea rând pentru că am apreciat că pentru mine este muuult mai avantajos aşa, iar realitatea mi-a confirmat că am făcut cea mai bună alegere în condiţiile date. Diferenţa de preţ dintre demipensiune şi all inclusive era de 250 euro pentru un sejur de cinci nopţi, adică de 25 euro pe zi de persoană. Fără a lua în calcul masa de prânz, tot bufet suedez, doar din trei cocktailuri băute la piscina hotelului sau în barul din lobby acopeream diferenţa de bani. Iar cu mâncarea de la prânz, cafelele multe şi foarte bune de peste zi, o sticlă de apă şi un pahar de vin la fiecare masă, deja eram pe profit =)), şi asta fără să alerg aiurea pe la taverne, fără să aştept cine ştie cât timp până să comand şi apoi să primesc cele comandate, desigur şi fără să mănânc conserve aduse de acasă sau cumpărate de la supermarket sau să mă apuc să gătesc în camera de hotel :D.
Soţul meu a fost tare bucuros de vacanţa aleasă şi imediat a povestit şi prietenilor, un alt cuplu exprimându-şi imediat dorinţa de a merge împreună cu noi şi încrederea de a lua acelaşi pachet turistic.
Am ajuns în Heraklion cu o cursă charter operată de moldovenii de la HiSky, un zbor scurt şi plăcut de o oră şi jumătate cu o aeronavă Airbus nouă şi confortabilă, ador scaunele care se rabatează, şi cu piloţi pricepuți. Din nou apreciez că fac o treabă tare bună cei de la Hisky. Eram la al treilea zbor cu această companie aeriană, cea mai recentă experienţă fiind cea din Hurghada în ianuarie 2023. Şi de această dată catering-ul la bord a fost sublim, dar a lipsit cu desăvârșire :D, mai exact nu a fost nimic gratuit, ci totul contra cost.
După o noapte practic nedormită, am plecat de acasă din noapte la 02.20 cu taxiul spre aeroport, reuşind să ajung la Otopeni nu cu trei ore înainte, cum fusesem informată de către touroperator, ci mai târziu, însă chiar cu puţin înainte de deschiderea ghişeelor de check in la care am ajuns printre primii. Cărţile de identitate au fost suficiente pentru a ne fi găsite în sistem rezervările, biletele electronice neinteresându-i pe angajaţii de acolo. Cu un zâmbet am reuşit să obţin şi loc la geam aşa cum îmi doream şi locuri la rând pentru toţi patru.
Am avut dreptul fiecare la un bagaj de cală cu greutatea de maxim 20 kilograme, ne-am încadrat fără probleme la dus şi la limită la întoarcere, şi unul de cabină de maxim 8 kilograme, pe care oricum nu l-a verificat nimeni. Deşi îmi propusesem să nu mai car lucruri inutile sau mai multe decât voi folosi pe durata sejurului, tot nu mi-a ieşit nici de această dată, a fost mai greu ca vara, deoarece am pus în valiză atât haine groase, cât şi din cele subţiri, pentru a nu avea surprize cu vremea de aprilie. Nu cred că voi reuşi prea curând să mă educ suficient încât să pot pleca în vacanţă fără bagaj de cală.
Micul dejun l-am luat la VIP Lounge, tot mai sărăcăcios, doar cafeaua a rămas la fel de bună.
Orarul de zbor a fost totuşi unul convenabil, Bucureşti – Heraklion 05.20 - 07.10 și la întoarcere 15.15 – 17.05. Dacă la dus am aterizat înainte de ora specificată, la întoarcere avionul a avut o întârziere efectivă de o oră, din motive destul de neclare mie, deoarece am văzut avionul pe pistă la ora 14.30. Astfel urma să beneficiem aproape în întregime de prima zi şi să plecăm de la hotel cu puţin înainte de prânz în ultima zi.
Pe aeroport procedurile au fost simple şi rapide, la fel şi recuperarea bagajelor. La ieşirea din aeroport am căutat standul touroperatorului, reprezentanta locală ne-a bifat pe o listă, mi-a luat numărul de telefon şi mi-a indicat numărul autocarului de transfer, unul din cele trei autocare şi un microbuz care ne aşteptau. Al nostru nu avea numărul 13, dar tot a fost cu ghinion.
După vreo jumătate de oră cât a durat până s-au strâns și restul pasagerilor reușim să ne punem în mișcare, dar bucuria ne-a fost de scurtă durată. După nici cincisprezece minute de la plecare, timp în care autocarul pierdea vizibil putere, toți ne depășeau, inclusiv camioanele, autocarul se oprește de tot ☹. Credeam că doar până acolo am plătit :D. Şoferul ne-a spus doar că autocarul s-a stricat, asta văzusem şi noi că a pierdut tot lichidul de răcire şi că a anunţat firma. Doamna ghidă care nu ne-a însoţit pe niciunii a binevoit să-şi închidă telefonul pentru a nu fi cumva deranjată de reclamaţiile turiştilor abandonaţi pe marginea şanţului, la trei din numerele de urgenţă greceşti nu răspundea nimeni sau erau telefoanele închise şi mă „înjura” un robot pe greceşte, cu greu am reuşit să prind pe cineva la al patrulea număr disponibil, dar după ora 9, că doar urgenţele sunt cu program 9-17 :D, pentru a afla că trebuie să aştept, ceea ce deja făceam, fără alte detalii în legătură cu demersurile întreprinse pentru rezolvarea cât mai rapidă a problemei. Am sunat şi în România la touroperator unde o domnişoară mi-a răspuns sec că va comunica mai departe responsabilului de destinaţie, fix ca o secretară având unica sarcină de a prelua mesaje şi a le transmite mai departe. Pfff... asta a fost toată mirobolanta asistenţă turistică pentru care am plătit şi de care nu am beneficiat ☹. Nimeni nu s-a mai interesat de soarta noastră până la plecare când tot eu a trebuit să sun în România pentru a afla detaliile legate de ora de pick up pentru transferul la aeroport. În rest, nu am primit nicio ofertă de excursii, nimic.
După ceva vreme a apărut o echipă de meşteri care s-au apucat să cârpească furtunul spart, apoi să reumple instalaţia cu apă din nişte bidoane. După mai bine de jumătate de oră de la oprire, şoferul a plecat cu un autoturism într-o direcţie necunoscută şi s-a întors după vreo oră la volanul altui autocar al aceleiaşi firme. A urmat mutarea bagajelor şi a pasagerilor în celălalt autocar şi apoi ne-am continuat drumul. Degeaba am ales un zbor foarte matinal dacă am pierdut aiurea mai mult de o oră şi jumătate ☹. Mai bine luam avionul de 7.30 şi apucam şi eu câteva ore de somn, pentru că tot târziu am ajuns la hotel.
Pe drum am făcut mai multe opriri pentru debarcarea altor turişti, noi fiind printre ultimii care am coborât. Surpriza neplăcută a fost că autocarul ne-a lăsat pe faleză în dreptul altui hotel, iar când am întrebat şoferul de ce nu ne duce până la hotelul nostru acesta s-a făcut că nu pricepe şi a început să-mi explice că dacă fac dreapta şi iar dreapta ajung la destinaţie. Ştiam exact poziţionarea hotelului ales, nu aveam nevoie de indicaţii, dar pe mine nu m-a amuzat deloc ideea de a trage de trolere, în urcare, vreo două sute de metri, în timp ce alţii fuseseră lăsaţi în uşa recepţiei, aşa cum este normal.
La plecare ne-a fost mai uşor să plimbăm trolerele la vale până pe faleză, pentru că autocarul tot nu a binevoit să ne ia de la hotel. Ciudat, noi eram trei familii care alesesem acelaşi hotel şi se pare că nu am meritat confortul plătit, în timp ce pentru câte o singură familie acelaşi autocar a făcut ocoluri lungi pe străduţe înguste şi îmbârligate, efectuând multe manevre până a ajuns în curţile hotelurilor respective.
Am ajuns la aeroport cu două ore înainte de ora planificată a zborului. Aici ne-am reîntâlnit cu ghida noastră dragă care nu ne-a spus sau poate nu ştia nici ea că zborul nostru are o întârziere deja anunţată de 45 minute. Dacă aş fi ştiut de întârziere, nu mă mai grăbeam să fac controlul de securitate, mai stăteam prin aeroport, mai beam un suc, mai ieşeam să fumez o ţigară şi poate aşteptarea ar fi trecut mai uşor. Am făcut check in-ul, am predat bagajele de cală, am cerut şi primit loc la geam, doar la partea cu „together” nu prea m-am înţeles cu funcţionara de acolo, care ne-a dat dat nouă locuri pe rândul 20 şi prietenilor noştri pe rândul 36, aşa fiind totuşi „împreună” în acelaşi avion :D.
După controlul de securitate în zona magazinelor duty free şi a porţilor de îmbarcare nu am identificat vreun loc de fumat ☹.
Întârzierea s-a majorat la o oră, deşi avionul sosise în timp util. Deşi am decolat cu întârziere, pilotul a reuşit să recupereze puţin, astfel că după un zbor plăcut de o oră şi jumătate am ajuns la Bucureşti. Ne-am recuperat cam greu bagajele, trolerului soţului meu îi dispăruse mânerul, dar nu mai aveam nervi pentru reclamaţii şi nici acte să dovedesc preţul plătit şi data cumpărării, îl luasem din bazar din Hurghada în 2019 după o lungă negociere, cert este că l-am trecut la capitolul „pierderi” după 5 manipulări neatente, în două dintre acestea scăpând datorită înfolierii.
Această primă vizită în Creta a fost prea scurtă pentru a vedea câte are insula de oferit, dar mi-am făcut o idee, am bifat ce am considerat eu a fi esențial şi ştiu ce am de făcut data/dățile viitoare.
Chiar dacă sunt adepta vacanţelor cu maşina personală, pentru Creta este mult mai avantajoasă varianta cu avionul şi apoi cu maşină închiriată, cu condiţia alegerii unui hotel care să dispună de parcare sau unde să existe parcări publice în apropiere. Eu nu am luat maşină, deşi găsisem la preţuri convenabile, deoarece cea mai apropiată parcare, cu plată, unde am văzut mereu locuri libere, era prea departe de hotel ca să merite.
Referitor la touroperatorul ales, hmmm... nu prea l-aş recomanda, pentru că şi eu am avut propriile reţineri înainte de a rezerva, însă diferenţa consistentă de preţ m-a convins să-mi asum riscul.
Recomand o vacanţă în Creta, dar nu de Paşti, ci la capete de sezon, să fie vreme bună şi de plajă şi bălăceală, dar şi de plimbare, când nu este excesiv de cald. Aş reveni cândva la sfârşit de septembrie sau început de octombrie. Pentru noi a fost o experienţă frumoasă, dar prea scurtă.
Trimis de nicole33 in 24.04.23 07:56:30
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în GRECIA.
16 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (nicole33); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
16 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@nicole33: Mă bucur că ai ales Grecia, și în special Creta, marea mea feblețe.
Nu comentez AI-ul (fiecare cu ideile lui), dar cunoscând relativ bine insula, îți recomand pentru un al doilea sejur prima jumătate a lunii septembrie fiindcă apa mării începe să se răcească după data de 15, și închirierea unei mașini, căci Creta e plină de locuri superbe și obiective pe care ar fi păcat să le ratezi. Chiar dacă asta ar însemna să te mulțumești cu demipensiunea...
În fine, sfatul meu, în măsura în care vei dori sa ții cont de el, este să studiezi cu mare atenție hotelurile nu doar ca facilități, ci și ca amplasament (multe sunt cocoțate pe dealuri) și plajă. Fiind o insulă mare, plajele diferă enorm, sunt și lungi, nisipoase dar expuse vântului, dar și cu pietricele sau adăpostite în golfuri.
Sper că ați avut timp să vizitați Rethymno, un oraș foarte plăcut și interesant, așa că aștept continuările.
@Carmen Ion:
”Mă bucur că ai ales Grecia, și în special Creta, marea mea feblețe.
Ştiam cât de mult apreciezi Creta, pe care ai vizitat-o temeinic deja de trei ori. Ţi-am citit articolele şi m-am inspirat din ele atunci când mi-am făcut planurile de vacanţa. Am avut o listă tare lungă de obiective, cam ca pentru două săptămâni de sejur , din care am tăiat foarte mult, din lipsă de timp, din lipsa maşinii şi din cauza perioadei nepotrivite.
”... cunoscând relativ bine insula, îți recomand pentru un al doilea sejur prima jumătate a lunii septembrie fiindcă apa mării începe să se răcească după data de 15, și închirierea unei mașini, căci Creta e plină de locuri superbe și obiective pe care ar fi păcat să le ratezi.
Clar este nevoie de maşină închiriată. Găsisem şi acum la preţuri care porneau de la 100 euro pentru 4-5 zile, pomană curată, dar nu aveam parcare asigurată şi nici bani de amenzi dacă parcam aiurea. Hotelul ales nu avea parcare proprie, pe toate străduţele adiacente se parca moka, dar era plin tot timpul.
Am vrut să iau excursii, dar oferta a fost limitată. Cu plajele nu aveam treabă în aprilie, excursiile pe mare au picat din motiv de vânt, iar soţul meu nu a vrut să mai mergem nicăieri după ce a obosit urcând la Fortezza şi la palat, sănătatea nemaipermiţându-i escapade de acest gen. În 2016 la Petra în Iordania eu am fost cea care a renunţat să mai urce la Mănăstire, în timp ce el a urcat fără nicio problemă într-un timp chiar mai scurt decât cel estimat, eu aşteptându-l la terasă la o cafea, dar anii trec peste noi...
”Nu comentez AI-ul (fiecare cu ideile lui), ... Chiar dacă asta ar însemna să te mulțumești cu demipensiunea...
La all inclusive nu cred că voi renunţa şi chiar dacă pierd prânzurile nu ar fi mare tragedie. În plus, pot cere de la hotel câte un lunch box şi de foame sau sete tot nu mor
”În fine, sfatul meu, în măsura în care vei dori sa ții cont de el, este să studiezi cu mare atenție hotelurile nu doar ca facilități, ci și ca amplasament (multe sunt cocoțate pe dealuri) și plajă.
Ştiu ce zici şi crede-mă că am studiat, dar cel mai bine m-am convins în timpul transferului când am cules turişti de peste tot. Am trecut şi prin Bali , unde unii aleseseră hoteluri în vârful dealului foarte departe mare, de lume, de orice.
Acum am vrut hotel în oraş să mă pot plimba seară de seară, iar hotelul ales era în rândul al doilea faţă de mare, cu o diferenţă de nivel rezonabilă, dacă am putut urca singură din faleză trăgând de trolerul de 20 kg. În schimb, cred că am avut parte de cea mai lată porţiune de plajă şi cea mai frumoasă din lunga plajă a oraşului Rethymno.
Oraşul mi-a plăcut mult . Are un farmec aparte.
Mulţumesc mult pentru sfaturi, vizită şi ecou!
@nicole33: Mă bucur și eu pentru alegerea Cretei ca sejur de Paște! Îmi pare rău pentru ghinionul cu autocarul la ducere și cu deplasarea pe jos la hotel, se mai întâmplă. Orașul Rethymno este deosebit, al doilea după Chania, așa l-am perceput. Ați urcat și la Fortăreață, v-ați plimbat pe străduțe și alei, frumos...
Creta merită explorată cu mașina, dar acum ați fost pentru odihnă, poate altă dată...
Review-ul a primit „Punctaj Adițional Actualizare RUBRICĂ”
— (1) la momentul publicării, în rubrica curentă nu existau impresii din anul curent sau anul trecut ;
— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii.
Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)
@mprofeanu:
”Orașul Rethymno este deosebit, al doilea după Chania, așa l-am perceput. Ați urcat și la Fortăreață, v-ați plimbat pe străduțe și alei, frumos...
În Chania nu am ajuns, am vizitat puţin doar capitala, dar am luat Rethymno la pas în fiecare zi, inclusiv cu trenuleţul roşu, aşa mai mult pentru distracţie, deoarece atinsesem deja toate punctele esenţiale de pe traseul acestuia.
Îmbinarea de nou şi vechi pe mine m-a cucerit, mi-a plăcut să mă plimb fără ţintă pe străduţele foarte înguste, pline de flori şi forfotind de turişti, să intru prin magazinaşele cu tot felul de produse, cu vânzători politicoşi şi dornici să-şi vândă marfa, fără însă a avea insistenţa şi chiar agresivitatea egiptenilor sau marocanilor.
Am cumpărat şi mâncat baclavale adevărate, aproape la fel de bune ca la hotelurile scumpe din Turcia, am băut bere grecească mai bună decât cea cu acelaşi nume cumpărată de la Lidl la o terasă în parcul oraşului, am făcut chiar şi baie în mare, deşi apa era foarte rece, ... ne-am relaxat .
Sunt conştientă că am ratat multe din frumuseţile Cretei, dar voi recupera cu altă ocazie.
Îţi mulţumesc mult pentru vizită şi ecou!
Mă bucur tare mult pentru voi că ați făcut o ieșire de Paște, chiar dacă de 5 zile, vacanța e vacanță și v-ați încărcat bateriile!
Ghinion cu autocarul, poate impreuna cu celălalt cuplu ați fi ajuns mai repede la hotel dacă ați fi luat un taxi, măcar ați fi scăpat de nervi...
În rest aștept impresile următoare, sunt curioasă ce hotel ați ales și cât a costat, mă aștept la o sumă mare având în vedere sărbătorile pascale!
????????????
@nicole33: Într-adevăr, plaja din Rethymno e lunga, lată, nisipoasa, dar din păcate, fiind dreaptă și orientată spre nord, este total expusă vântului și, dacă ai ghinion, se formează valuri foarte înalte care te dărâmă. Am pățit-o: în două din cele șapte zile de sejur acolo, am fost nevoiți să ne deplasam în altă parte pentru baie.
Pentru a fi la adăpost, e preferabil să alegi o plajă situată într-un golf protejat de stânci.
Creta e foarte frumoasa primavara! Noi am petrecut sarbatorile pascale de doua ori in
Creta, dar nu la hotel ci in casa unor localnici si a fost minunat.
Primavara sunt portocalii si lamaii (si alte citrice) in floare, iar daca ai norocul sa intri
intr-o livada unde ai in acelasi timp fructe coapte, fructe verzi si flori cu siguranta vei
crede ca ai ajuns in Gradina Edenului.
Mi-ai trezit amintiri placute si de neuitat despre Pastele petrecut in Creta!
Felicitari pentru experienta, chiar daca nu a fost totul perfect, dar va veni timpul pentru
o noua vacanta in Creta si atunci cu siguranta va fi minunat!
@elenaadina:
”Mă bucur tare mult pentru voi că ați făcut o ieșire de Paște, chiar dacă de 5 zile, vacanța e vacanță și v-ați încărcat bateriile!
Şi eu m-am bucurat pentru că am reuşit să nu întrerupem tradiţia vacanţelor de Paşti, anul acesta descoperind o nouă destinaţie, mai interesantă decât Bulgaria
”Mă bucur tare mult pentru voi că ați făcut o ieșire de Paște, chiar dacă de 5 zile, vacanța e vacanță și v-ați încărcat bateriile!
Taxiul nu prea este o soluţie pe distanţe mari. La 70-80 kilometri ne-ar fi costat cât o maşină închiriată pentru tot sejurul . În plus, nu am fi putut împărţi taxiul cu prietenii noştri din motiv de bagaje. Nici la plecare nu am luat un singur taxi, deşi locuim în acelaşi cartier al oraşului. Nu aveam vreo garanţie că am fi fost cazaţi imediat ce ajungeam la hotel, eram obosită după noaptea nedormită, m-am enervat mai repede ca de obicei, cel mai mult deranjându-mă faptul că grecii se mişcau în reluare.
Urmează şi hotelul care a fost peste aşteptările mele . Cinci nopţi în Creta cu avionul m-au costat dublu faţă de trei nopţi la Wave fără transport, însă bulgarii mi-ar fi oferit mai mult . Chiar şi aşa scump, eu consider că a meritat experienţa.
Mulţumesc mult pentru vizită şi ecou!
@DOINITA:
”Creta e foarte frumoasa primavara!
Sunt de acord cu tine. Şi mie mi-a plăcut
”Noi am petrecut sarbatorile pascale de doua ori in Creta, dar nu la hotel ci in casa unor localnici si a fost minunat.
Eu prefer hotelul, cu excepţia cazului în care aş fi avut prieteni cretani
”Primavara sunt portocalii si lamaii (si alte citrice) in floare, iar daca ai norocul sa intri intr-o livada unde ai in acelasi timp fructe coapte, fructe verzi si flori cu siguranta vei crede ca ai ajuns in Gradina Edenului.
Nu am avut şansa de a intra într-o grădină de citrice, însă am găsit un lămâi plin de fructe coapte chiar pe strada pe care se afla hotelul şi doar înălţimea m-a împiedicat să gust o lămâie direct din pom .
Îmi doresc să revin cândva în Creta într-o perioadă mai caldă, dar nu foarte caldă, ca să mă pot bucura din plin şi de plajă şi baie în mare.
Mulţumesc mult pentru vizită şi ecou!
@Carmen Ion:
”Într-adevăr, plaja din Rethymno e lunga, lată, nisipoasa, dar din păcate, fiind dreaptă și orientată spre nord, este total expusă vântului și, dacă ai ghinion, se formează valuri foarte înalte care te dărâmă.
Înainte de a alege şi a rezerva, am studiat cât am putut de bine şi poziţia hotelului şi plaja aferentă şi mi-a plăcut ce am văzut pe hartă şi în poze, chiar dacă eram conştientă că nu va fi cazul de baie într-o mare rece la 17 grade.
Cu toate acestea, am riscat să intru într-una din zile şi un val m-a udat mai mult decât mi-aş fi dorit . Valuri mari eu nu am văzut în cele câteva zile petrecute acolo, dar sunt convinsă că se pot forma frecvent.
Exact astea sunt ponturile cele mai valoroase, informaţiile bazate pe experienţa personală, chestii pe care nu le poţi afla din pozele de pe net şi pentru asta îţi mulţumesc.
Voi ţine cont de sfaturile tale şi voi cere şi lămuriri suplimentare când voi planifica viitoarea vacanţă în Creta pentru a nu avea surprize
@nicole33: Da, noi am fost intr-o familie de prieteni si a fost minunat!
Acum in ce priveste vremea si in Creta poti avea surprize. In urma cu 2-3 ani la Paste au
avut zapada si frig, iar verile nu mai sunt asa cum erau ei obisnuiti, calde si secetoase.
Vacante frumoase!
@DOINITA:
”Da, noi am fost intr-o familie de prieteni si a fost minunat!
Am bănuit că prietenii au contribuit la reuşita vacanţei şi la atmosfera de sărbătoare.
”In urma cu 2-3 ani la Paste au avut zapada si frig, iar verile nu mai sunt asa cum erau ei obisnuiti, calde si secetoase.
Vacante frumoase!
WoW! Înseamnă că eu am fost tare norocoasă să prind vreme de plajă de Paşti anul acesta, chiar dacă Paştele a picat devreme.
Totuşi din Heraklion de pe aeroport când am văzut vârfurile înzăpezite ale munţilor parcă nu-mi venea a crede.
Mulţumesc mult!
Vacanţe de vis îţi doresc!
@nicole33:
”Al nostru nu avea numărul 13, dar tot a fost cu ghinion.
Te-am molipsit?
”Surpriza neplăcută a fost că autocarul ne-a lăsat pe faleză în dreptul altui hotel, iar când am întrebat şoferul de ce nu ne duce până la hotelul nostru acesta s-a făcut că nu pricepe şi a început să-mi explice că dacă fac dreapta şi iar dreapta ajung la destinaţie. Ştiam exact poziţionarea hotelului ales, nu aveam nevoie de indicaţii, dar pe mine nu m-a amuzat deloc ideea de a trage de trolere, în urcare, vreo două sute de metri, în timp ce alţii fuseseră lăsaţi în uşa recepţiei, aşa cum este normal.
Ce nationalitati aveau acei pasageri? Rusi? Englezi? Greci? Cam ei au prioritate in Grecia. Ca si nemtii in Bulgaria.
Anul viitor ti-as recomanda sa incerci un Paste in Corfu cu cazare in Kavala sau in Kerkyra.
Vacante minunate!
@Zoazore:
”Ce nationalitati aveau acei pasageri? Rusi? Englezi? Greci? Cam ei au prioritate in Grecia. Ca si nemtii in Bulgaria.
Ştiu ce zici şi, în general, ai dreptate. Însă aici nu a fost cazul. Tot autocarul era plin doar cu românii care călătoriserăm în Creta cu acelaşi avion şi prin acelaşi touroperator, astfel că nu pot acuza că am fost discriminaţi pe motiv de naţionalitate.
”Anul viitor ti-as recomanda sa incerci un Paste in Corfu cu cazare in Kavala sau in Kerkyra.
Ţi-am citit impresiile din Corfu la vremea la care au fost scrise şi nu ai fost singura care a menţionat frumuseţea tradiţiilor de Paşti din Corfu Town. Eu am sperat că voi prinde şi aici ceva manifestări asemănătoare, dar nu a fost să fie. Aici marcarea momentului Învierii printr-o serie parcă interminabilă de pocnitori şi petarde, cam ca la noi în noaptea de Revelion, pe mine nu m-a încântat deloc. Măcar de ar fi fost şi artificii...
Am reţinut recomandarea ta
Mulţumesc mult pentru urări, vizită şi ecou!
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Sep.2019 Din Piraeus către Heraklion Creta | ANEK Ferries KPHTH II — scris în 24.11.19 de webSorin din BUCUREşTI - RECOMANDĂ