GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Predeal este una dintre destinațiile de vacanță unde am revenit de fiecare dată cu plăcere, indiferent de anotimp. Fie că am mers iarna la săniuș, fie că am urcat vara pe munte (pe jos sau cu telescaunul), fie că ne-am plimbat prin stațiune, niciodată nu ne-am plictisit aici. Așa că după ce ne-am întors de la mare în luna august, am hotărât să plecăm pentru câteva zile la munte. Prima destinație aleasă a fost stațiunea Predeal, unde urma să rămânem două nopți. Am ajuns aici într-o zi de miercuri, în jurul prânzului. Nu am rezervat cazare dinainte întrucât copilul prezenta semnele unui început de răceală și ne-am temut că starea lui s-ar putea agrava, astfel că nu vom mai putea pleca. Din fericire cel mic și-a revenit rapid, așa că sejurul nostru la munte nu a fost compromis.
După un drum lejer de aproximativ trei ore și jumătate pe ruta Râmnicu Sărat – Buzău – Nehoiu – Brașov – Predeal am ajuns în stațiune. Prima zonă unde am dorit să ne cazăm a fost strada către cabana Trei Brazi. Am întrebat pe la câteva unități de cazare, însă fie ni s-a oferit doar posibilitatea de a petrece doar o noapte, fie locurile erau în totalitate ocupate. Prețurile la recepție în această zonă oscilau între 130 și 200 de lei pe noapte. Ne-am repoziționat și am pornit hotărâți să găsim rapid cazare în zona Cioplea, pe bulevardul Libertății. Primul afiș ”Avem camere libere” l-am văzut în față la Hotelul Doru, o unitate de cazare de trei stele. Am oprit mașina în mica parcare a hotelului, am intrat în unitatea de cazare și am aflat prețul unei camere – 80 de lei pe noapte. Tariful era unul excelent raportat la altele din zonă, așa că am solicitat băiatului de la Recepție să ne arate o cameră. Nu de alta, dar am vrut să evităm surprizele neplăcute. Recepționerul ne-a condus la etajul 1 și ne-a deschis ușa primei camere din hol, prezentându-ne încăperea. Prima impresie a fost una satisfăcătoare, așa că am achitat imediat 160 de lei pentru două nopți de cazare și am coborât la mașină să aduc bagajele.
Hotelul Doru este o unitate de cazare clasificată la trei stele, adresa exactă a locației fiind bulevardul Libertății, nr. 29, Predeal. Hotelul este o construcție având parter și trei etaje. Accesul în hotel se face prin Recepție, apoi se poate ajunge la celelalte etaje pe scara din capătul holului sau cu liftul modern dinspre stradă. Cazarea în această unitate hotelieră se face începând cu ora 14.00, iar ieșirea până la ora 12.00.
Lângă Recepție se află un lobby unde am văzut de câteva ori unii turiști care coborau aici să bea cafeaua. Hotelul nu avea restaurant funcțional la momentul cazării noastre aici, așa că nu voi acorda notă pentru bucătărie și condițiile de servit masa. Am solicitat totuși de două ori accesul la un cuptor cu microunde pentru a încălzi niște gustărele ale copilului și am fost serviți.
Camera în care ne-am cazat este situată la etajul unu al clădirii; din balconul camerei se deschidea o perspectivă frumoasă asupra vârfului Omu și a Crucii de pe Caraiman. Dacă ne-am fi cazat în următoarele camere de pe hol nu am mai fi beneficiat de aceeași priveliște deoarece la vale, pe partea dreaptă se înălța o casă veche.
În cameră am avut pat matrimonial în care am avut loc suficient doi adulți și un copil. Lenjeria a fost curată în momentul primirii camerei. La capătul patului în ambele laterale se aflau două noptiere micuțe, deasupra acestora fiind plasate două veioze cu întrerupătoarele în perete. Pe peretele opus se afla un televizor LCD cu diagonală medie, iar telecomanda funcționa. În cameră se mai găsește un dulap încăpător, un birou cu sertare și un minibar amplasat dedesubt. Deasupra biroului este fixată o oglindă în perete. Un aspect negativ în cameră este mocheta de pe jos. Deși era aspirată, se vedea faptul că pe alocuri avea diverse pete. Consider că într-o locație la munte avantajos ar fi ca încăperile să aibă parchet, material mai călduros decât gresia și care se poate curăța mai ușor decât mocheta.
Tâmplăria ferestrei și a ușii către balcon este din termopan, izolând destul de bine împotriva posibilelor zgomote produse de circulația mașinilor pe stradă. Balconul nu mi-a plăcut decât pentru priveliștea oferită. Până la balustrada din lemn exista un spațiu liber de circa 25 de centimetri, foarte periculos pentru un copil mic. Așa că juniorul a avut interdicție în această zonă. Deasemenea balconul este practic zonă comună pentru două camere alăturate, separatorul putând fi depășit fără vreun pic de efort. Un lucru bun este faptul că ușa de la balcon se poate încuia cu un mic zăvor metalic pe interior.
Baia camerei – nu foarte spațioasă, însă bine utilată. Chiuveta cu oglindă avea amplasat alături un uscător de păr funcțional; cabina de duș cu hidromasaj și toaleta le-am găsit curățate corespunzător când ne-am cazat. Pe peretele opus chiuvetei este amplasat un calorifer grilă, dar și un suport pe care am găsit prosoape curate, de culoare albă. Gresia și faianța din baie sunt de culoare deschisă.
Un aspect negativ l-a constituit pentru noi lipsa internetului wireless. Am avut laptopul la noi și doream ca după cele două nopți petrecute aici să plecăm într-o altă stațiune. Pentru asta am vrut să căutăm informații despre eventuale cazări. Opțiunea noastră inițială a fost ca vineri să mergem pentru două nopți la Călimănești, pe valea Oltului, însă am plecat în final către Slănic Moldova, influențați fiind de prognoza meteo care anunța ploi însemnate cantitativ pe partea de sud și vreme mai bună în Moldova.
Mesele le-am servit prin diferite locații din stațiune. Îmi amintesc faptul că am mâncat o pizza gustoasă într-o seară la terasa Del Monte, prețurile fiind 21 lei pentru sortimentul Del Monte și 19 lei pentru Quattro Stagioni.
Capitolul distracție și relaxare nu poate rămâne în anonimat după o vizită la Predeal. În prima zi, după ce ne-am cazat, am ieșit la o plimbare prin centrul stațiunii. Acolo am vizitat Biserica cu hramul ”Sfinții Împărați Constantin și Elena”. Ceea ce uimește la această biserică ortodoxă este arhitectura neobișnuită. Interiorul bisericii este frumos pictat, iar lumina naturală pătrunde prin numeroasele ferestre ale edificiului. Imediat ce am ieșit din biserică am atacat locul de joacă amenajat în părculețul din partea dreaptă. Juniorul și-a făcut repede prieteni printre ceilalți copii prezenți aici, astfel că am stat în acest loc mai bine de o oră. Cel mic s-a plictisit într-un final, așa că am putut merge la mașină și am urcat la Cabana Trei Brazi. Am parcat pe marginea drumului și am făcut o plimbare relaxantă către Cabana Poiana Secuilor, apoi am revenit în centrul stațiunii pentru a servi masa de seară.
A doua zi principala noastră țintă a constituit-o plimbarea cu telescaunul. Dimineața am văzut că vremea s-a schimbat, soarele din prima zi fiind înlocuit cu un strat gros de nori cenușii. Totuși nu ploua, așa că am plecat pe jos către telescaun. După aproximativ jumătate de oră am ajuns la casa de bilete, am achiziționat două tichete dus-întors (32 de lei fiecare) iar cel mic a beneficiat de gratuitate. Am așteptat circa 20 de minute pe terasa din apropiere următoarea plecare, apoi am urcat în telescaun. Am avut oarecare emoții cu privire la comportamentul copilului, însă acestuia nu i-a fost teamă, ci chiar i-a făcut plăcere plimbarea noastră. Sus pe munte nu ne-am depărtat foarte mult de stația telescaunului de teama ploii, însă vremea a ținut cu noi. Am găsit aici zmeură, iar cel mic a apreciat acest lucru. După ce am coborât am servit prânzul, iar seara ne-am plimbat prin Predeal și am urcat din nou la Trei Brazi. Aici ne-a înconjurat rapid ceața, astfel că am coborât și am mâncat pizza la terasa Del Monte. Încet-încet, stropii sfioși de ploaie și-au făcut apariția și a plouat apoi întreaga noapte. Dimineața am plecat către Moldova în jurul orei 10.30 în căutare de vreme mai frumoasă, traversând munții prin Pasul Oituz.
În încheiere, având în vedere cele prezentate mai sus, recomand cazarea la hotelul Doru din Predeal celor cu un buget de vacanță redus și care nu petrec mai mult de două-trei zile în stațiune. Raportul calitate-preț ni s-a părut a fi în general unul corect, iar notele pe care le-am acordat ar putea fi mai bune dacă aspectele negative prezentate mai sus ar fi rezolvate de cei care administrează unitatea hotelieră. Voi atașa acum câteva poze din sejurul nostru în această locație...
Trimis de Floryn81 in 11.11.13 00:48:12
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în PREDEAL.
2 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Floryn81); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 45.50541360 N, 25.58262720 E - neconfirmate încă
ECOURI la acest review
2 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Felicitari pentru review, util si complet.
Superbonusul vine din Bucuresti
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- May.2017 De evitat — scris în 09.06.17 de sorin2017 din CRAIOVA - nu recomandă
- Mar.2014 Nota 10 cu felicitari — scris în 03.04.14 de Marilena2014* din TULCEA - RECOMANDĂ
- Feb.2014 Un weekend de Valentines Day — scris în 21.03.14 de Maximuss din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jan.2014 Cazare de ''vis'' — scris în 26.02.14 de daniela_mihaela* din BUCURESTI - nu recomandă
- Dec.2013 Excursie Predeal — scris în 31.12.13 de napoleon77 din BRAILA - RECOMANDĂ
- Dec.2013 Craciun relaxant la Predeal — scris în 29.12.13 de manueldoina din BRAILA - RECOMANDĂ
- Jan.2012 Dezamagit — scris în 23.01.12 de gummy din CONSTANţA - nu recomandă