GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Am fost, am vazut, m-am lamurit. Mie nu imi mai trebuie a doua oara. Dar dvs. acum, citind acest review, aveti posibiltatea sa decideti daca veti prefera sau nu sa mergeti la acest hotel din Albena. Eu am inceput cu concluzia, asa, ca sa nu fie nici o confuzie si sa nu raman cu ce am vrut sa spun. Important de subliniat este faptul ca acest mini-sejur l-am petrecut cu ocazia Pastelui 2011, deci nu in plin sezon, cand, cine stie, unele aspecte pot fi usor diferite (dar nu cred ca prea mult).
Asadar, am petrecut alaturi de sotie si de copilasul de 2 ani si 7 luni, 5 zile (4 nopti) la Hotelul Dobrudja, din Albena. Tariful a fost 27 de euro/zi/pers, camera cu balcon, vedere la mare (vorba vine, ca de la etajul 3 nu prea ai ce mare sa vezi, fiind si la vreo 200 m de plaja). Un prieten a avut rezervare pentru camera fara balcon si a platit 24 de euro/zi, dar a primit o camera mai buna decat a noastra si a avut si balcon. Pur si simplu ne-am dat seama ca la receptie nu i-a interesat ce fel de rezervare avea fiecare.
Camera: mobila veche, vopsita a nu stiu cata oara intr-un verde din ala mai urat decat in armata. Nu numai mobila, dar si usile si feresterele, tot-tot un verde inchis-inchis. Lenjeria de pat in buna stare, cate o patura in plus de fiecare pat. Cearsafurile nu s-au schimbat niciodata in cele 5 zile. Doar un prosop o data, si altul alta data, si asta la cerere, cand am vazut-o pe camerista. de intrat, a intrat insa in camera sa arunce gunoiul (pampersi, deh). Balconul micut, dar suficient pentru a incapea 2 scaune si o masuta din plastic.
Aerul conditionat nu mergea. Ne trebuia caldura cat de cat pentru copil in primul rand. Reclamat la receptie. Venit dupa 2 ore un mester la un vecin care avea si el mai multe probleme si facut rost de o aeroterma, ca altfel... destul de rece noaptea, intr-o incapere neincalzita si neaerisita de luni de zile. Televizorul cu diagonala de 37 de cm functiona, dar numai daca aveai telecomanda. Pe asta o aveam, dar tot nu mergea ca nu avea baterii. Nu am mai asteptat la promptitudinea celor de la receptie, m-am dus la pravalia de langa hotel si am cumparat baterii.
In baie, alte probleme: nu se tragea apa la WC, iar pe de alta parte curgea apa in baie, fiindca robinetul nu inchidea bine. A venit un instalator in cursul serii si a dat drumul la apa de la WC (pana atunci am aruncat apa cu cosul de gunoi din metal, ca romanul mai si improvizeaza pentru a supravietui...). A ramas curgand apa din cada (Daaa, aveam cada de baie, fisurata ce-i drept, dar era acolo!).
A doua zi a inceput sa curga apa la cada la putere maxima, am fost de doua ori la receptie, am si sunat de vreo 2 ori si in final le-am spus ca nu ma intereseaza ce se intampla, ca este hotelul lor, ca eu am venit, dar si plec repede, si ei raman cu o eventuala inundatie pe care o pot rezolva pana la inceperea sezonului. Si a venit in final o echipa formata din 3 (trei) instalatori. Intr-o jumate de ora au rezolvata-o.
Am aflat ca existau in hotel si camere modernizate (se pare un singur etaj din 15+2). Noi nu am avut parte de asa ceva. Gresia si faianta in baie erau sparte, tavanul captusit cu un fel de lemnisoare gen lamabriu, dar mai rar, lasa sa se vada mucegaiul si panze de paiajen etc. Mocheta veche, patata, pe jos. Si un frigider.
La plecare ne-au intrebat ce am consumat de la minibar. Am zis: "care mini-bar". "Cel din Camera". "Care mini-bar"? si uite-asa, pana si-au cerut scuze ca ei nu stiu daca exista in toate camerele mini-bar si mai bine intreaba. Si cand te gandesti ca la noi nici macar nu era bagat in priza frigideul acela micut...
Restaurantul. Cand intrai nu puteai sa nu remarci desupra usii cele 4 stele. O fi fost. Candva. Sala mare, mare, gen hala si cu un locsor destul de zgarcit repartizat pentru amplasarea mancarurilor. Un all inclusive cu nimic deosebit. Doua feluri de supa sau ciorba care se terminau relativ repede si nu se mai inlocuiau, salate de vreo 3 feluri, rosii (de remarcat ca erau si rosii intregi si coapte, in timp ce la noi in piete kg era la 70 de mii lei), castraveti, un fel de tzatziki, carne de vita sau porc cu sos, pui, ciuperci, spaghete cu 2 sosuri la alegere), ceva peste prajit, ba chiar un peste mare de vreo 80 de cm lungime (asta da, bravo) cu bucatarul care facea portioare din el (sambata parca). Duminica s-au servit dimineata (NUMAI dimineata) oua colorate, nu pot sa zic rosii, ca nu prea erau si un fel de cozonac ceva mai prost decat cel cumparat de la noi de la Paine. La pranz bucatele de carne de miel facut la cuptor, iar seara bors (de fapt ciorba) de miel. Niciodata toate preparatele traditionale de Pasti la aceiasi masa. Si nici altele decat cele de care am pomenit. Si nici in alta zi, decat duminica.
La capitolul animatie putem acorda un 2 din 10, avand in vedere ca pe timp de zi lipsea cu desavarsire, iar seara o formatie de romani, alcatuita dintr-un tip si o tipa incercau sa fredoneze ritmuri de mare popularitate pentru meseni (intre 19,00 si 21,00). La dorinta noastra de distractie, cred ca se poate spune ca tipii au avut ceva priza la public, pentru ca s-a dansat pe rupte si sambata seara si duminica.
Sambata seara, in ajunul Pastelui, restaurantul a fost plin pana la refuz, nu se mai gasea nici o masa libera, nici macar un scaun in plus. Sa fi vandut bilete peste capacitate? Vinul nu a curs in cupe, in orice caz cel rosu nu prea, intrucat dozatorul unicat din restaurant era mai mult defect pe timpul meselor. Nenumaratii specialisti bulgari, carora li s-au adaugat numerosi chibiti din partea romana, nu au reusit decat partial sa umple ceva pahare. Daca dozatorul de vin alb/rosu era unicat in schimb dozatoarele de cafea erau in numar de 3.
O nota aparte a facut pe parcursul acestui mini-sejur barmanul (open 10,00-22,00), care s-a facut zilnic manga. Domne, era beat-beat. Luni, romanasii nostri l-au dat usurel la o parte si au inceput sa se serveasca chiar ei din bar cu tot ceea ce gaseau si doreau (bulgaresti). Nu cred ca il prinde sezonul de vara pe acelasi post. Sau mai stii, o fi pila cuiva.
Un lucru deosebit, care merita subliniat, este faptul ca dimineata, si uneori la pranz, la intrarea in restaurant era mereu o doamna care tinea sa ne spuna probabil ceva de bine (sau buna), dar care si verifica sa avem cu totii regulamentara bratara de all inclusive, pentru ca nu care cumva sa manance pe degeaba la dansii. Seara erau 3 la usa. Dar si mai dragut e ca luni dimineata si marti dimineata s-a facut control (ca-n armata, la valize) la iesirea din restaurant. De data asta a fost o comisie formata din doua tanti si un nene gras cu costum negru si adidasi negri si plini de noroi in picioare, care controla la iesire eventualii clienti care si-ar fi facut sendviciuri de luat la drum la intoarcerea in patrie. A se intelege ca cereau sa vada si continutul gentilor doamnelor. D-ale bulgarilor.
Sa fim clari: nu am vazut excese din partea romanilor. Poate au fost si usor influentati de domnii si domnele pensionari veniti la tratament din Germania. Hotelul are o baza de tratament destul de buna, la care am fi putut avea acces, dar contra cost.
Am avut insa acces la piscina olimpica (28 de grade) si la bazinul pentru copii (35 de grade). Pline cu ape termale hypo-minerale. Curate, bine intretinute. Accesul se facea insa din hotel prin niste vestiare si sali de dusuri total neingrijite, chiar murdare, cu dulapuri unde ar fi trebuit sa iti lasi hainele, dar care nu se inchideau etc. Mergeau in schimb caloriferele. Si exista un paznic la intraea in piscina care verifica bratara plus un alt individ care am inteles ca supraveghea bazinele. Un fel de salvamar.
In ultima zi am intrebat la receptie daca mai avem dreptul sa mancam la pranz avand in vedere ca in prima zi ajunsesem dupa inchiderea restaurantului. Raspunsul a fost "sigur ca da", dar aveti grija sa nu predati bratarile. Si nu am ce face, iar la ora 12 ma mai duc o data la receptie sa intreb cand predau camera inainte sau dupa ce mananc. Si ce sa vezi, era alta receptionara plus tipul cu costumul negru, adidasi negri plini de noroi care imi spun sa predau imediat si bratara. "Pai stati putin, ca nu am mancat". "Nu mai aveti dreptul sa mancati". "Dar unde scrie, domnule?". Si atunci tipul da un telefon doamnei ANDREEA, responsabila romanca cu vanzare biletelor Albena catre Romania. Si uite asa aflu ca din tara, de la agentie, ar fi trebuit sa ni se comunice ca masa de sosire e pranzul si masa de plecare e micul dejun. Ca "asa e cu rezervarile de Paste". Asa o fi duduie Andreea, dar nu e corect. Plus ca unii angajati ai hotelului par a fi de treaba, iar altii se poarta ca zbirii pe propria tarla. Iar matale nu aperi in niciun caz interesele turistilor romani! Rusinicaaa!
Albena primitoare ca intotdeauna cu turistii. Majoritar romani, dar si multi bulgari (o noutate, as spune). Multe buticuri deschise si cateva taverne. Plaja aproape de finalizare. Inca se mai lucra la greblare.
Mie unul nu imi mai trebuie Hotel Dobrudja. Am fost acum doi ani la Ralitza, cel de 3 stele, dar cu ultra-all-inclusive si a fost totul la superlativ. E mai departe un pic de plaja, dar e cu totul altceva. Am trecut si anul asta pe acolo si am vazut ca situatia era la fel de buna. Diferenta de pret nu e prea mare, dar asta e. Anul asta am vrut o schimbare si am avut-o. Dar nu ne mai trebuie inca o data.
Trimis de Griegut in 02.05.11 12:11:41
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în BULGARIA. A mai fost în/la: Albena - Ralitza Hotel, Riviera - Nympha Hotel, Nisipuri - Royal Hotel
4 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Griegut); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- Coordonate GPS: 43.36652967 N, 28.07757854 E - neconfirmate încă
ECOURI la acest review
4 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Suparat review. De inteles, din cele relatate. Dar in primul rand, complet si util. Niste poze cu camera si baia l-ar completa cu succes.
Imi pare rau ca nu mi-a dat prin cap sa fac poze baii sau camerei. O sa-i mai intreb si pe ceilalti prieteni cu care am fost poate au facut ei poze. Marea majoritate au avut probleme in camere (ba la unii nu mergeau nici becurile...). Poate mai sunt si pe aici din cei care au fost anul acesta la Dobrudja si pot contribui.
ai avut curaj sa mergi la Dobrudja!!!
eu treceam zilnic pe langa el in drumul spre plaja... am intrat si in receptie o singura data sa vad de curiozitate cum arata... dezolant, comunist, prapadit! cam asta ar fi caracterizarea
Mi-am zis ca n-ar strica sa incerc si altceva. Oricum, bine ca am fost in extrasezon, pentru ca altfel as fi plans in pumni dupa un concediu ratatat. In fond, a fost o experienta.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Aug.2021 Sejur pentru oameni simpli — scris în 19.08.21 de fb122028 din CâMPINA [PH] - RECOMANDĂ
- Jun.2017 Albena. Dobrudja Hotel — scris în 03.07.17 de turda01 din GALATI - nu recomandă
- Jul.2012 Nu mai vreau la hotelul Dobrudja — scris în 29.07.12 de cos68 din BUCURESTI - nu recomandă
- Jul.2012 Hotel Dobrudja - un turn mizerabil — scris în 22.07.12 de soein.s din BUCURESTI - nu recomandă
- Jun.2012 Un hotel la care nu m-as mai intoarce — scris în 18.08.13 de gtiteica* din IAşU [HG] - nu recomandă
- Aug.2011 Camera oribila - Panorama MAGNIFICA — scris în 19.08.11 de adymmpb din BUCURESTI - nu recomandă
- Apr.2011 Nu pentru Dobruja, da pentru Albena — scris în 04.05.11 de nnaaee din BUCURESTI - nu recomandă