ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 02.06.2015
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Ploieşti
ÎNSCRIS: 02.02.12
STATUS: GOLD
DATE SEJUR
MAY-2015
DURATA: 5 zile
familie cu copii

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 14 MIN

Lacul Velence - un mic paradis natural

TIPĂREȘTE

In prima saptamana din mai am petrecut poate cel mai frumos concediu de pana acum; si nu a fost in vreun paradis caraibian ci peste gard, in Ungaria vecina, intr-o zona poate mai putin cunoscuta - eu una nu mai auzisem pana acum de Lacul Velence.

Ideea mi-a venit in timp ce rascoleam febril printre brosurile luate de la Targul de Turism, incercand sa gasesc o destinatie care sa cuprinda : vreme buna in luna mai (pentru inot), piscina/lac/mare, posibilitati de concediu sportiv - biciclete, echitatie, etc. Initial ma orientasem catre lacul Balaton. Si uite cum dintr-un teanc de brosuri imi sare in ochi un paragraf mititel despre un lac considerat bijuteria Panoniei si supranumit "lacul insorit". Nici nu mi-a mai trebuit altceva.

De ajuns se ajunge usor: stabiliti ruta spre Budapesta apoi pe autostrada de centura a Budapestei (parca A0) urmati indicatoarele catre Balaton; dupa aprox 40-45 min apar si indicatoarele catre Velence. Cam in toata Ungaria mi s-au parut drumurile foarte bine semnalizate, de multe ori nici n-am mai deschis GPS, am folosit doar harta turistica traditionala. Pornind din Ploiesti si avand copilul mai mic cu noi am facut drumul in doua etape : la dus am stat in Arad, la intoarcere am innoptat in Deva. Daca vreti sa parcurgeti drumul dintr-o bucata, cred ca 11-13 ore dureaza, in functie de trafic si de sofer.

Lacul Velence este situat aproximativ la jumatatea distantei dintre Budapesta si Balaton, cam la o ora de mers fata de fiecare dintre cele doua. Pozitia geografica ii asigura multe zile insorite (peste 2050 ore insorite annual) si se pare ca este o destinatie favorita pentru budapestani, si nu numai. Are o suprafata de aprox 26 kmp (prin comparatie, Snagovul de ex are 5.75 kmp), este putin adanc (adancime medie 1.5 m) si are o forma aproape ovala.

Pe partea de nord zona este mai degraba deluroasa, sunt cateva localitati mititele si din cate am inteles si podgorii; noi nu am apucat sa vizitam si zona aceasta asa ca scriu doar din ce am citit.

Partea de sud este de ses si cuprinde statiunile propriu-zise, cu plaje. Statiunile sunt urmatoarele : Velence, Gardony, Agard si Dinnyes, ultimele trei fiind considerate cumva o comuna. Noi ne-am cazat in Velence, la Velence Resort&Spa pentru care voi face un articol separat.

In privinta cazarii, gasiti de toate pentru toate buzunarele. Atentie insa - noi am constatat la fata locului ca la Velence cele mai multe unitati de cazare, restaurante, stranduri, etc, au activitate sezoniera. Hotelurile am remarcat ca erau deschise insa majoritatea campingurilor sau pensiunile mai mici abia se "cosmetizau" pentru inceputul de sezon. Prin urmare, daca vreti sa stati pe la localnici sau cu cortul si va duceti in extrasezon informati-va bine inainte.

Din punctul meu de vedere, Velence este un paradis, unul verde si sportiv. Poate ca si faptul ca l-am vazut la inceput de mai, cand iarba e mai verde si florile sunt peste tot a sporit aceasta impresie. La Velence natura este la ea acasa si nimeni nu face nimic sa o impiedice. Statiunile sunt pline de case frumoase (cred ca multe erau case de vacanta ale budapestanilor), campinguri, ceva mai putine hoteluri si mai multe pensiuni cochete. Toate au curti pline de flori, pomi si iarba verde, frumos ingrijite. Cat am stat acolo nu am vazut nici macar un caine vagabond!!! Am vazut case cu acoperisuri ondulate din stuf, parca scoase din povesti; de fiecare data cand ieseam la plimbare mirosea a fan cosit, a liliac si a cimbrisor. Poate sunt cam sentimentala dar am avut la un moment dat senzatia ca ma plimb prin satul hobbitilor din Stapanul Inelelelor :)))).

Velence este si paradisul pasarilor salbatice; in extremitatea vestica, la Dinnyes, se afla o rezervatie naturala in care pasarile de apa sunt acasa la ele. Nu pot decat sa presupun ca nimeni nu le face nimic si toata lumea le ocroteste pentru ca noi vedeam in fiecare zi un card de lebede pe plaja hotelului si pe plaja publica din Velence; veneau fara sfiala la mal, mancau mancare de la turisti sau pur si simplu se curatau la soare. Ma amuza teribil sa vad ca atunci cand soseau lebedele la mal, lumea se dadea la o parte si ele practic luau plaja in stapanire fara nici o jena, iar turistii asteptau sa plece lebedele ca sa isi recapete locurile. Am vazut si familii de rate salbatice care isi scoteau bobocii la plimbare printre barcutele de lemn legate la mal.

O sa incerc in continuare sa scriu cate ceva despre ce puteti sa faceti in zona; tineti cont de faptul ca noi, fiind cu bebe (a se citi program de somn), am fost cumva limitati in miscari. Chiar si asa, am facut cate ceva diferit in fiecare zi.

In primul rand, daca va duceti acolo cam din luna iunie, puteti face plaja si baie. Lacul Velence are apa foarte calda (se zice), datorita numarului mare de zile insorite pe an. Cand am fost noi, a cam batut vantul in fiecare zi si apa lacului mie mi s-a parut rece; ne-am balacit cu picioarele la mal si cam atat. In schimb, am facut bai de soare. Am vazut si curajosi care intrau in apa; apa este foarte mica, pana la brau, pe o distanta lunga. Plajele sunt comasate in zona de sud a lacului. Am remarcat ca sunt in general plaje cu iarba. In Velence exista o plaja publica, mare, cu nisip fin si curat, cu alei si pontoane si intrari special amenajate in apa. Atentie : conform indicatoarelor, era interzis cu cainii pe plaja. Tot aici sunt cateva taverne (unele abia se deschideau in perioada in care am fost noi acolo) precum si o galerie comerciala care m-a impresionat; nu era neaparat mare, insa avand in vedere ca era situata pe o plaja, avea arhitectura deosebita, o fantana arteziana care uneori "dansa" pe muzica, cateva cafenele foarte cocehete, unele in interior, altele cu terase, un loc de joaca cu plata pentru copii, cateva magazine de suveniruri, imbracaminte, incaltaminte, un magazin de tip DM si unul ca un Penny. Plus toalete foarte foarte curate. Plecand din Velence spre Gardony, am mai vazut o singura plaja cu nisip, foarte mica, cu 2-3 umbrele de stuf si cateva leagane; era foarte cocheta si mi-ar fi placut mult sa o incercam insa tavernele din apropiere nu erau deschise inca; in sezon probabil ca este mai bine. Alte plaje cu nisip eu nu am vazut. Asa cum am mai spus, erau multe cu iarba, insa majoritatea cu plata, in cadrul campingurilor sau erau pur si simplu stranduri amenajate. La inceput de mai nu am vazut nici una deschisa, abia incepusera sa revopseasca, sa repare, etc. Uitandu-ma prin gard am vazut ca aveau portiuni mari umbrite de pomi, barcute sau hidrobiciclete, legane si unul dintre ele chiar un tobogan de apa.

Daca nu vreti plaja, puteti sa pescuiti; din pacate nu stiu sa va spun daca este necesar permis si daca se plateste sau nu taxa. Pot sa va asigur insa ca aveti ce prinde; in prima zi de plimbare, chiar pe plaja publica din Velence un tip a prins un peste (nu am reusit sa identific specia) de cel putin 40 cm (caut poza si o postez) - s-a amuzat teribil cand l-am rugat sa pozeze cu captura. Cat ne-am plimbat pe acolo, am vazut tot timpul pescari, de toate varstele; pe alocuri sunt amenajate un fel de peninsule, special pentru pescari, insa am vazut oameni peste tot cu undite, inclusiv pe plaje. Si la cat este de mare lacul, puteti sa fiti siguri ca nu va veti "calca pe bataturi" cu nimeni.

Nu vreti nici plaja, nici pescuit? Va puteti duce la Spa. In fiecare dintre statiuni exista cel putin un centru Spa (se plateste intrarea) cu ape termale. Noi nu le-am incercat, insa din auzite si citite cele mai renumite sunt cel din Agard si cel din Velence. In plus, hotelul la care am stat noi avea mai multe piscine interioare si exterioare, cu apa incalzita, cu diverse dispozitive pentru hidromasaj, plus cate o piscina cu apa termala; acestea erau disponibile contra cost si celor care nu erau cazati la hotel.

Pentru cei mai sportivi zona ofera multiple posibilitati. In primul rand, ciclismul. Am uitat oare sa va spun ca Velence este si paradisul biciclistilor? O pista speciala pentru biciclisti, de foarte buna calitate si bine semnalizata inconjoara tot lacul; mai mult, intreg tinutul (judetul?) este strabatut de astfel de piste, care duc spre obiective turistice (noi am primit de la hotel o harta cu pistele pentru biciclete). In fiecare statiune se gasesc centre pentru inchiriat biciclete, insa nu toate sunt deschise in extrasezon. Din pacate nu stiu sa va spun preturile din statiuni; noi am inchiriat biciclete de la hotel si cred ca erau ceva mai scumpe decat standardul; daca imi aduc bine aminte, pe noi ne-au costat 2900 HUF pe zi cele pentru adulti si 1500 HUF cea pentru baiatul nostru de 6 ani. Niciodata, nicaieri, nu am vazut atatia biciclisti ca la Velence; veneau cu bicicletele pe masini din Budapesta sau din alte parti, sau inchiriau la fata locului. Copiii care puteau sa pedaleze aveau bicicletele lor, cei mai mici stateau pe scaune speciale pe bicicletele parintilor (cum l-am suit si noi pe bebe). Aveau biciclete in tandem sau din acelea cu trei roti. Am vazut grupuri de cate 50 de biciclisti (i-am numarat!) care faceau turul lacului. Si foarte mult mi-a placut cand am vazut, in mai multe randuri, clase de elevi, mai mari sau mai mici, cu profesorii dupa ei, toti pe biciclete. Imaginile astea cred ca o sa mi le amintesc toata viata.

Pistele de biciclete au doua benzi si sunt suficient de late, astfel incat sunt folosite si de persoane pe role sau de pietoni, pentru ca oricine sa poata inconjura lacul in acest fel.

Indiferent ca va plimbati cu bicicleta, cu rolele sau pe jos, nu trebuie sa ratati turul lacului; veti avea ocazia sa observati diverse specii de pasari salbatice, sa vedeti ambarcatiuni cu vele pe lac, sa admirati casele de acolo (aveti ce admira) si peisajul.

O alta activitate este privitul pasarilor sau, ca sa fim la moda, birdwatching. Indiferent unde va aflati pe langa lac, este imposibil sa nu vedeti cateva pasari (v-am povestit de lebede si rate) insa mai interesant este sa va duceti inspre Dinnyes, acolo unde se afla rezervatia naturala. Eu mi-am lasat baietii sa doarma intr-o dupa-amiaza, am luat bicicleta si am pedalat catre Dinnyes; am oprit la primul turn special amenajat pentru observare si cu greu mi-am mai adus aminte sa plec; am facut o gramada de poze cu gaste salbatice, rate, lebede, egrete (cred) si alte pasari pe care nu le-am identificat. Merita sa va luati un binoclu. Cred ca am avut noroc ca ne-am dus la inceput de mai pentru ca majoritatea pasarilor aveau si boboci. Daca vreti si mai mult de atat, am citit ca se organizeaza plimbari cu barca. Mai multe detalii nu stiu sa va dau dar sunt convinsa ca in sezon va puteti orienta foarte usor la fata locului.

Lacul se mai poate vizita si cu un vaporas; l-am vazut de mai multe ori si stiu sigur ca cel putin o statie se afla chiar in Velence, in extremitatea stanga a plajei publice. Din pacate niciodata nu am reusit sa-I prind la ancora, ca sa intreb cat costa. In plus, mi-a fost un pic teama sa sui doi baieti nazdravani in vaporas (de fapt ala mic e problema, cel mare sta cuminte). Daca insa nu aveti astfel de piedici, va recomand din toata inima sa faceti un tur al lacului si cu vaporasul; undeva in mijlocul lacului se afla si o insulita, sau mai degraba un grind, colonizat de tot felul de pasari.

Tot pentru sportivi, lacul ofera diverse sporturi de apa : am vazut practicanti de ski nautic, windsurf, caiac, kitesurf (cel putin asa cred ca se numeste) si chiar paraglinding (cred ca se lansau de undeva de pe dealurile de pe coasta de nord). Cand am fost noi inca nu se deschisesera toate centrele de inchiriere si tot era activitate pe lac; cred ca vara este o adevarata delectare sa stai sa-I urmaresti pe toti. In apropierea plajei Velence erau montate in apa niste dispozitive care nu stiu cum se numesc dar am vazut ca erau folosite pentru acrobatii de ski nautic. Nu am reusit sa ma informez cu privire la preturile de inchiriere (am remarcat ca multi dintre cei pe care ii vazusem eu acolo aveau propriile echipamente) dar tin minte ca am vazut un centru de inchirat caiace in Gardony si am fotografiat lista cu tarife; daca gasesc poza o postez.

In apropiere exista si posibilitati de echitatie; eu am citit pe net despre un centru de echitatie si la fata locului am aflat de cel putin alte trei. Din pacate mi-am uitat echipamentul acasa asa ca am sters-o de pe lista. Daca sunteti amatori, merita sa rezervati o dimineata sau o dupa-amiaza pentru o plimbare calare pe dealuri, zona este mai mult decat potrivita iar peisajul merita.

Daca nu vreti nici plaja, nici sport, puteti vizita centre istorice : foarte aproape se afla Szekesfehervar, Orasul Regilor, iar la 15 km de acest oras se afla un important parc archeologic, la Gorsium (fost oras roman). Noi suntem mari amatori de vestigii istorice, cetati si altele asemenea, dar fiind cu copiii la purtator nu am avut cum sa ne ducem acolo.

Mai puteti trage o fuga pana la lacul Balaton (daca nu v-ati saturat de lacuri), se afla la aprox 50-60 km spre sud fata de Velence si o puteti lua pe acolo fie pe autostrada, fie pe drumul “obisnuit” (sa-i zicem judetean).

Si mai frumos de vizitat este Budapesta. Nu are sens sa scriu aici ce puteti vizita in Budapesta; noi ne-am dus la Gradina Zoologica, unde am stat aproape 9 ore si tot nu am reusit sa o vedem in intregime. Trebuie sa stiti ca la Budapesta puteti ajunge foarte usor. Cu masina faceti drumul in maxim o ora (in functie de trafic) insa nu se merita daca nu aveti prea multe bagaje dupa voi. Noi am mers la Zoo cu masina pentru ca aveam carucior, haine de schimb, etc. Puteti lua foarte simplu trenul, exista halte in fiecare dintre cele patru statiuni, trenurile vin des, iar transportul public in Budapesta este foarte bine pus la punct.

Apropos de haltele de tren: am ramas profund impresionata de ce am vazut acolo. Statiunile de pe malul lacului sunt strabatute de sinele de tren, astfel incat trebuie sa traversezi adesea prin pasajele special amenajate in statii (care sunt de fapt doar halte, nu gari mari). Vreau sa va spun ca aceste pasaje sunt dotate cu lifturi moderne (!) si cu pante speciale pentru biciclisti, carucioare, etc. Fiecare dintre ele! Si, cireasa de pe tort : sunt supravegheate cu camere video. Noi cand am plecat la plimbare cu bicicletele am traversat de colo-colo fara sa ne dam jos de pe biciclete. La fel, nu am avut nevoie sa caram caruciorul pe scari, am luat liftul. Chestia asta pe mine m-a impresionat.

Pentru cei cu gusturi rafinate, in partea de nord a lacului exista podgorii si restaurante unde se pot degusta vinurile locale, iar in Agard exista si o distilerie de palinca.

In fiecare dintre statiuni am vazut locuri de joaca pentru copii, frumos amenajate si parcuri; sunt si alte atractii pentru cei mici in apropiere : o mica gradina zoologica, un fel de parc tematic cu castele in Gardony, strandurile in timpul verii. Mare pacat ca nu sunt semnalate cum trebuie decat in maghiara; eu am aflat despre ele din diferite pliante din care am inteles doar pozele.

In statiuni gasiti puncte de informare turistica si panouri cu harti peste tot. Insa doar unele sunt si in engleza; din fericire iti indica si prin simboluri, asa ca in general iti poti da seama cam pe unde te afli si ce poti sa vezi. Noi am avut acel handicap al inceputului de sezon; cred ca multe dintre atractiile locale probabil ca nu erau inca deschise, altfel nu-mi explic cum de nu le-am gasit (si credeti-ma, le-am cautat!). In Gardony de exemplu nu am reusit sa gasim nici un restaurant / taverna ca sa luam pranzul desi erau mai multe semnalate pe harti.

Si ca un aspect logistic, sa-I spunem, in Gardony gasiti un supermarket numit Deli (care seamana teribil cu Lidl) cu preturi care mi s-au parut mai mult decat decente, o benzinarie (parca era Shell), si un service auto mai mare (sa speram ca nu veti avea nevoie). Sunt bancomate pe la hoteluri si erau si in galeriile comerciale de pe plaja Velence si tot in Gardony era si cel putin un centru postal deschis. Mai gasiti pe ici, pe colo magazinase alimentare sau cu haine, probabil ca in sezon sunt mult mai multe decat am vazut noi acum. Daca va duceti in extrasezon, cele mai multe taverne/restaurant deschise le-am vazut pe plaja din Velence. Noi am mancat in fiecare zi la aceeasi taverna si am fost foarte multumiti si de preturi si de calitate. Si pentru a suta oara revin cu avertismentul : daca va duceti in extrasezon, informati-va. In general, hotelurile mari si centrele Spa mai mari sunt deschise pe tot parcursul anului, in rest…. cum va este norocul.

Ar mai trebui sa stiti ca noi am putut plati cu cardul aproape peste tot, chiar si la taverna de pe plaja; doar la tonetele de inghetata am avut nevoie de cash. Si din cate am constatat pe extrasul de cont, este mai avantajos sa platesti cu cardul decat sa stai sa schimbi forinti la noi.

Preturile pe care mi le mai aduc aminte sunt cam asa : la taverna la care am mancat noi, berea intre 380-450 huf; gulasul 980 HUF, supa crema de ceapa in chifla 890 HUF; cel mai scump pranz (gulas, supa, gyros, pizza, 2 beri) ne-a costat 4580 HUF, adica 67 lei (achitat cu card). La supermarket berile la cutie erau mai ieftine, pornind cam de la 150 HUF. Inghetata (f buna) era intre 170 si 200 HUF cupa. La hotelul nostru am inchiriat biciclete cu 2900 HUF/zi pt adulti si 1500 HUF/zi pt copii; carucioarele pt bebelusi erau 2500 HUF/zi. Paritatea este de aprox 100 HUF la 1.5 lei.

La tavernele de pe plaja din Velence se serveau in general 2-3 feluri de supa/ciorba (gulasul era la putere, desigur), gyros la greu, pizza, hamburger, tot felul de langosi, ceva salate, peste prajit (nu l-am incercat), friptura cu cartofi prajiti, clatite, porumb fiert; nu am vazut pe nicaieri mancaruri mai pretentioase dar nici nu am simtit nevoia, tot ce am mancat la taverna a fost mereu foarte bun si au mancat si copiii cu mare placere; ala mic cel putin nu mai renunta la supa de ceapa.

Sunt convinsa ca tot ce am scris mai sus este numai jumatate din ceea ce puteti face in zona; din pacate informatiile se gasesc mai greu (in engleza, vreau sa zic). Eu am avut noroc cu niste pliante de la targul de turism si cu angajatii de la hotel. In rest, numai pliante si indicatii in maghiara. Eu am ajuns la concluzia ca zona este destul de putin cunoscuta in afara Ungariei, desi nu-mi dau seama de ce. La hotelul nostru au fost destul de multi turisti, avand in vedere perioada, insa 95% erau unguri. Noi eram singurii romani (si nici nu am intalnit altii prin statiuni) si se mai ratacisera acolo cativa cehi, austrieci si doua cupluri de asiatici.

Cred ca am scris mult despre Velence, insa cumva mi se pare si prea putin; as vrea sa vorbesc in continuare si sa laud aceasta minunatie a naturii. Pentru noi a fost o vacanta a superlativelor si a lucrurilor facute pentru prima data : prima data cand am strabatut o jumatate de tara pe autostrada (si ma refer la Ungaria, cred ca v-ati dat seama) » habar nu aveam ce inseamna sa mergi mai mult de doua ore pe o autostrada excelenta; pentru prima data am vazut pasari salbatice la mai putin de un metru departare, in libertate. Pentru prima data am vazut ce inseamna o zona dedicata cu adevarat activitatilor sportive si mai ales ciclismului; pistele pentru ciclisti din orasele noastre mi se par acum o gluma fata de ce am vazut acolo; ca sa nu mai vorbesc ca pentru prima data am vazut pasaje pe sub calea ferata gandite si pentru biciclisti sau persoane cu handicap sau parinti cu carucioare. Pentru prima data am mancat gulas si supa crema de ceapa in chifla :))))). Pentru prima data am fost intr-o zona fara caini vagabonzi. Si lista poate continua.

Asa ca nu va speriati de relativa lipsa de informatii despre zona (cand spun lipsa vorbesc de fapt prin comparatie cu alte zone mai cunoscute din Ungaria, precum Balaton). Fie ca va doriti o vacanta de leneveala, fie ca vreti sa incercati zece sporturi diferite, fie ca vreti sa “mancati” istorie pe paine, fie ca aveti 20 de ani si vreti aventura sau 70 de ani si vreti liniste si tratament, fie ca va preferati hotelurile “all inclusive” sau sunteti mai boemi si va place viata la cort, fie ca aveti copii sau nu, Velence are cate ceva pentru fiecare. La Velence fiecare isi va (re) descoperi paradisul visat, altfel decat in brosurile turistice. Cand veti ajunge la Velence veti avea multumirea ca v-ati organizat singuri vacanta si ca totul a iesit perfect. Si veti dori sa va intoarceti sau, asa ca mine si ca sotul meu, veti visa ca la pensie va veti retrage pe malul lacului Velence.


[fb]
---
Trimis de andre cristoiu in 02.06.15 15:10:15
Validat / Publicat: 02.06.15 18:50:44
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în UNGARIA.

VIZUALIZĂRI: 3659 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

4 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (andre cristoiu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Apus si un petic de curcubeu, vazute de pe plaja (gradina) hotelului
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 16400 PMA (din 16 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

4 ecouri scrise, până acum

webmaster21
[02.06.15 18:50:29]
»

Mutat în rubrica "Descoperă zona Velence, VELENCE" (nou-creată pe sait)

crismis
[04.06.15 14:38:54]
»

@andre cristoiu: Frumoasa relatare, scrisa cu pasiune, se vede ca locurile ti-au cazut cu tronc! Si pare ca pe buna dreptate! Dealtfel, o zona la fel de accesibila (ba pt cei din vestul tarii mai accesibila) decat locatiile preferate ale romanilor din Bulgaria si Grecia. De retinut!

Multumesc!

andre cristoiuAUTOR REVIEW
[06.06.15 14:18:27]
»

@crismis - Buna, ma bucur ca ti-a placut. Si eu ma gandeam la acelasi lucru : daca as locui prin vestul tarii, la o distanta de max 5 ore sa zicem, zau ca m-as duce lunar ).

webmaster
[06.06.15 15:58:32]
»

Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
andre cristoiu, crismis

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.044642925262451 sec
    ecranul dvs: 1 x 1