ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 12.04.2013
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Timisoara
ÎNSCRIS: 02.04.09
STATUS: GOLD
DATE SEJUR
AUG-2010
DURATA: 5 zile
familie cu copii
2 AD. + 1 COPII -- v: 14

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
AFA RECOMANDĂ: Pentru transfer Aeroport - Hotel (Roma) și/sau tururi turistice ale Romei / Vaticanului - recomandăm ghidroma.eu
  • Informatii sau rezervări: pe sait sau tel. +39 324 981 3672
  • TIMP CITIRE: 4 MIN

    Calatorie prin Brisighella, Faenza, Forli [provincia RAVENNA]

    Ilustrație video-muzicală
    Nino D'Angelo - Sento
    TIPĂREȘTE

    calatorie cu autoturism propriu sau grup de turism

    Daca ati ajuns cu autoturismul propriu aveti libertatea sa va alegeti un traseu in care sa vedeti si alte obiective decat cele arhicunoscute; astfel am descoperit cateva dintre orasele aflate intre provincia Emilia Romagna: Riminni -Forli -Faenza -Brisighella- mergand spre Firenze /Florenta (prov Toscana), prin zona muntoasa din centrul peninsulei.

    1 Forli. Fie ca ajungeti spectator la un meci al celebrei echipe din Forli, fie ca avionul va lasa acolo aveti posibilitatea sa vizitati: Pinacoteca Civica Melozzo degli Ambrogi (adresa Corso della Repubblica, nr. 72), Muzeul San Domenico (din Piazza Guido da Montefeltro, nr 12); Abatia San Mercuriale (in Piazza Saffi) cu o arhitectura de inceput de ev mediu, impresionanta. Chiesa di San Cassiano in Pennino este in stil romanic tarziu, e situata pe Via Don Antonio Piancastelli nr. 1. Cu siguranta ca veti gasim si taverne si restaurante aici, eu nu am ramas seara in aceasta fosta cetate-garnizoana, care mi-a amintit de cetatile Timisoarei, Aradului si Albei Iulii din Transilvania.

    Urmatorul punct in traseu l-am ales Faenza, pentru ca e un oras infratit cu Timisoara, renumit in intreaga lume pentru ca a dat numele faiantei. Si acum se fabrica faianta pentru Italia si restul lumii, este o fabrica enorma aici, un complex industrial de fapt, unde zeci de tiruri incarca marfa. Faenza a fost disputata in perioada medievala intre Venetia si Statul Papal, istoria sa fiind legata de familia nobiliara Manfredi.

    Am remarcat un turn cu orologiu in centrul orasului, o piata medievala (animata dimineata de negutatori si in zilele noastre) intr-un loc incantator, pe langa turn.

    Catedrala din Faenza situata in Piazza de la Liberta este un loc in care am stat mai bine de o ora - doua fara sa ma plictisesc, in timp ce doamnele vizitau magazinele care o inconjoara (shopingul dureaza...) Am admirat locul si oamenii, mereu cu o privire optimista si in cautarea unui motiv sa infiripe conversatii. S-ar putea spune ca aceasta e preocuparea cea dintai a italienilor, conversatia.

    Brisighella e situata la poalele muntilor, era sa spun in zona subcarpatica, Alpii fiind de fapt continuarea aceluiasi lant muntos euro-asiatic. Cu o existenta de peste 800 ani a fost o cetate care e dominata de trei turnuri asemanatoare, dar diferite, cand le vizitezi indeaproape. Originea numelui sau are trei ipoteze: prima provine de la rădăcina celtic-lombardă "Brix" (loc abrupt), altul din limba latină târzie "brisca" (pământ spongios) și, în cele din urmă, într-o a treia varianta, de la "Brassica" (varză).

    Pe la 1200, cneazul Maghinardo Pagani a construit, din selenit, una dintre cele trei turnuri-cetate vizibile azi, cetatea cea mai importantă a văii Lamone. În secolul al paisprezecelea, familia Manfredi, domnii de Faenza, au început construcția cetății cu al doilea turn. După o scurtă perioadă de ocupare de către Cesare Borgia, Brisighella a trevut la principatul Venetian si apoi la cel Papal.

    Sunt de vizitat:

    - "Via degli Asini" sau "del Borgo", care e o strada cu arcade specifice, de neuitat, cu un aer medieval, acum cu magazine si localurile cele mai impozante si de traditie din localitate. Isi ia numele de la asinii care transportau ipsosul de la carierele din apropiere.

    - Cetatea venețiană Manfredi, situată pe unul dintre cele trei piscuri stâncoase. Unul dintre turnuri, "Torricino", e construit de Manfredi de Faenza în 1300, și e inconjurat de o fortăreața venețiană datând din secolul al XVI-lea. Un splendid exemplu de arhitectura militara medievala, este acum Muzeul vieții rurale.

    - Turnul cu Ceas, un meterez de apărare datând de la 1290, a fost reconstruit în primul secol XVI-lea, iar mai târziu, în secolul al XIX-;

    - Sanctuarul Monticino, situat pe dealul al treilea din Brisighella, datează din secolul al XVIII-lea;

    - Biserica Congregata din San Michele Arcangelo, finalizata in 1697, are o usa de bronz frumoasa și, în interior, un crucifix de lemn de secolul al șaisprezecelea, un altar policromic în stil neo-baroc din sec. XVI. Am fost a doua familie din Romania, dupa spusele preotului de acolo, care o viziteaza (prima a fost a fratelui meu, cu un an inaintea mea).

    - Biserica Santa Maria degli Angeli, datând din secolul XVI, este situat de-a lungul drumului spre Florența. În interior puteți admira o pictura a unui Palmezzano Pieta și Rosetti Iosif.

    - Biserica Tho, cea mai veche biserica din Valea Lamone. Originile sale pot fi urmărite pe timpul cand Galla Placidia, fiica lui Teodosie, o construieste folosind materiale de la un templu antic dedicat lui Jupiter Amon, între secolele al optulea și al zecelea. Construit in stil romanic, are un plan bazilical cu trei nave separate prin coloane toate diferite (refolosite). În interiorul se pot admira un capitel de coloana corintica (folosit acum ca suport de apa sfintita) o piatră de hotar roman, o lespede de secol al optulea, fresce diverse și alte materiale descoperite în timpul săpăturilor.

    Drumul continua prin serpentine montane 1.5 ore, dupa circa 3-4 ore ajungeti la Pisa.


    [fb]
    ---
    Trimis de timis in 12.04.13 23:28:16
    Validat / Publicat: 13.04.13 00:32:16
    INFO ADIȚIONALE
    • Nu a fost singura vizită/vacanţă în ITALIA. A mai fost în/la: Venetia, Firenze, Pisa, Milano, Roma
    NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

    VIZUALIZĂRI: 3798 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
    selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
    SESIZEAZĂ
    conținut, limbaj

    4 ecouri scrise, până acum, la acest articol

    NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (timis); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
    Poze atașate (se deschid în pg nouă)
    P01 Faenza, placa la intrare in oras
    EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
    Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
    Puteți VOTA acest articol:
    PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 15500 PMA (din 18 voturi)
    NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

    ECOURI la acest articol

    4 ecouri scrise, până acum

    webmaster13
    [13.04.13 08:44:43]
    »

    Articolul a "primit" o ilustraţie muzicală sau video-muzicală - vezi mai sus, imediat sub titlu.

    Daca autorul preferă o altă melodie sau un alt videoclip, este rugat să ne scrie (aici, ca ecou, ori pe PM)

    webmaster
    [14.04.13 10:21:38]
    »

    Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

    mariana.olaru
    [14.04.13 14:32:12]
    »

    Felicitări pentru inspiratul review și pentru frumoasa ilustrare foto!

    Întâmplarea face ca traseul străbătut de voi să coincidă cu cel pe care l-am urmat și eu în 2010. Numai că fiind într-un circuit organizat de o agenție turistică, am avut un traseu fix, cu puncte de oprire prestabilite și imposibil de schimbat după preferințele noastre, ale călătorilor. Așa încât, am trecut prin vecinătatea acelor pitorești localități italiene, între care și cele amintite de tine, admirând de la nivelul șoselei doar câteva turnuri și clopotnițe ce ieșeau în evidență printre acoperișurile roșii ale celorlalte clădiri ale așezărilor. Tare mi-ar fi plăcut să ne oprim măcar într-unul din micile orașe ce ne-au ieșit în cale și să descoperim o fărâmă din inedita lor atmosferă boemă și medievală! Acum, după ce am citit review-ul tău, înțeleg că merită cu adevărat să pornești la acest drum, dar cu autoturismul propriu.

    În plus, cred că cel mai spectaculos peisaj italian poate fi descoperit parcurgând cele două provincii italiene (Emilia-Romagna și Toscana), acolo unde natura se îmbină atât de armonios cu ruine antice sau medievale, cu un relief modelat carstic și geologic cu totul aparte, cu plantații frumos îngrijite, cu râuri de un albastru incredibil și cu autostrăzi înălțate și suprapuse peste abisuri. Eu am fost atât de impresionată de acest drum, încât chiar am vrut să scriu un review dedicat exclusiv lui. Am multe fotografii minunate și spectaculoase de pe acest traseu, care vorbesc prin imagini despre cât de frumoase sunt Toscana și Emilia-Romagnia. Merită cu adevărat să le descoperim!

    timisAUTOR REVIEW
    [15.04.13 23:06:29]
    »

    Am stat in Brisighella cateva zile, am avut timp sa ma plimb pe acolo pe indelete. Este considerata o statiune de odihna, cum sunt/erau candva statiunile noastre de pe Valea Oltului, din muntii Bucegi, Sinaia, etc. Oamenii de acolo sunt placuti, toleranti, nu ca "inghesuitii" din orasele mari.

    Mi-ar place sa locuiesc acolo la pensie, sa am o pensiune unde sa-i primesc pe turisti...

    Vise, bineinteles!

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    mariana.olaru, timis
    Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă zona Forli-Faenza-Imola:
    • Sep.2014 Faenza — scris în 07.03.17 de cinecita din CONSTANTA - RECOMANDĂ

      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.044020891189575 sec
    ecranul dvs: 1 x 1